سریال «خجالت نکش»؛ قصه شیرین یک جدایی!
فرهنگی اجتماعی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - برترین ها / «خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» به سیاق کمدیها پر از تیپ و تیپ ـ شخصیت است که اصلیها همچون قنبر، صنم و رجب خوب از کار درآمده است.
به گزارش فیلم نت نیوز، سالها پیش و در دهه هفتاد، مدلی از فیلمسازی شکل گرفت و رشد کرد که فیلم-سریال نامیده میشد به این شکل که نسخهای با مدت زمانی طولانیتر ساخته شده و سپس از دل آن نسخهای سینمایی بیرون کشیده میشد. دلیل آن را هم میتوان در پایین آوردن ریسک سرمایهگذاری تهیهکنندگان جستجو کرد. این فیلم-سریالها، عموما کیفیت چندان مناسبی نداشته و به هنگام پخش تلویزیونی نیز مخاطب آنچنانی پیدا نمی کردند که به همین دلیل بساط آن نیز ظرف چند سال برچیده شد ولی «خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» ساخته رضا مقصودی که دو سری آن تولید شده و در اکران عمومی نیز به لحاظ جذب تماشاگر موفق عمل کردهاند، تازهترین فیلم-سریال تولید شده پس از گذشت سالها به حساب میآید؛ کمدی شیرین و سرحالی که در هشت قسمت تدوین شده و هدیه نوروزی پلتفرم فیلمنت به مخاطبان خود به حساب میآید.
مقصودی در نسخه سینمایی، قصه خود را راحت و سرراست روایت کرده و در نسخه سریالی آن را گسترش داده است، سکانسهای زیادی را در آن گنجانده و شوخیهای بامزهای را خلق کرده است. در عین حال، برخی شخصیتهای فرعی همچون رجب، زن همسایه قنبر و … پررنگتر شده و نقش مهمتری در پیشبرد داستان و خلق شوخیهای گوناگون به عهده گرفتهاند. تضاد فکری و رفتاری قنبر و صنم آن هم پس از سالها زندگی مشترک و با وجود داشتن سه فرزند و دو عروس، شاکله فیلمنامه آن را تشکیل میدهد که از دل این تضادها کمدی شیرینی بیرون آمده است. طلاق توافقی قنبر از صنم بابت یک عقیده خرافی از سوی قنبر که رگ و ریشهاش هم به اینستاگرام میرسد، نقطه عطف نخست سریال به حساب میآید که با مرگ دفترخانهدار مسن به عطف دیگری پیوند میخورد. اتفاق غیرمنتظرهای که این دو و حتی منوچهر برادر صنم را در موقعیت تازهای قرار میدهد؛ صنم که دل خوشی از زندگی با قنبر نداشته و قنبری که میخواهد موقعیتهای تازهتری را تجربه کند. مقصودی در این مینیسریال، به شیوه مرسوم و کلاسیک گونه کمدی نقاط عطفی را در هر قسمت قرار داده تا مخاطبان را با خود همراه کند. حاصل کار هم تا حدود زیادی رضایتبخش از کاردرآمده و «خجالت نکش: جدایی قنبر از صنم» در جلب نظر مساعد مخاطب موفق عمل کرده است.
ظرف زمانی بیشتری که در اینجا در اختیار مقصودی قرار گرفته، سبب پررنگتر شدن برخی داستانهای فرعی شده که نمونه آن را در داستانک منوچهر و رعنا میبینیم. اولی که زمان کشتیگیر بوده تصادفا با رعنا که مشغول مرمت خانه قدیمی برادرش رجب است، برخورد کرده و علاقهای میان آنها شکل میگیرد. این داستان فرعی به خوبی به قصه قنبر و صنم پیوند خورده و به موازات آن پیش میرود. از یک سو، دوستیای قدیمی بین قنبر و رجب وجود داشته و از سوی دیگر صنم از رجب متنفر است! همچنین مخالفت سفت و سخت منوچهر با ازدواج دوباره خواهرش با قنبر، قصه را وارد فاز تازهای کرده و قنبر را به تحریک رجب برای ممانعت از ازدواج منوچهر و رعنا میکند. موضوعی که نقطه عطف قسمت هفتم را رقم زده و منوچهر را به رسم قدیمی روستا یعنی دختردزدون وادار میکند!
مقصودی به خوبی از فلاش بک برای نمایش گذشته شخصیتهای اصلی بهره گرفته و روی کینه کهنه منوچهر از شوهرخواهرش تاکید میکند که همین رسم ذکر شده را تمام و کمال به جا آوردهاند. از طرف دیگر، صنم هم برای ترساندن قنبر و زهرچشم گرفتن از او از همسایهشان می خواهد که خواستگاری که میشناسد را به او معرفی کند! به این ترتیب یک کیش و مات اساسی برای قنبر رقم خورده و او را در موقعیت بازنده قرار می دهد. چیزی که با شخصیت سرشار از شیطنت قنبر جور درنیامده و باید فکری برای آن کند.
«خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» به سیاق کمدیها پر از تیپ و تیپ ـ شخصیت است که اصلیها همچون قنبر، صنم و رجب خوب از کار درآمده و الباقی به مقتضی داستان از حد تیپ فراتر نمیروند. در عین حال، قصه ریتم خوبی داشته و مقصودی در کارگردانی نیز این ریتم را حفظ کرده تا تماشاگر خود را خسته نکند. برای هر قسمت هم شوخیهایی خلق شده که در خنداندن مخاطبان خود موفق عمل کردهاند. برای نمونه میتوان به سکانس تعقیب و گریز شبانه منوچهر و رعنا با قنبر و رجب نگاه کرد که در نهایت به یک فانتزی ختم میشود. همین طور گهگاه ارجاعهای سینمایی که برای مخاطبان جدی پسندتر ، جذاب به نظر میرسند. برای مثال میتوان به سکانس شستن پدر قنبر توسط او اشاره کرد که به سکانس مشهور جدایی نادر از سیمین ارجاع میدهد. این مینیسریال، بسیار متکی بر بازیگران نقشهای اصلی خود یعنی احمد مهرانفر و شبنم مقدمی در نقشهای قنبر و صنم است؛ اولی با لهجه خاصی که انتخاب کرده و نیز شیطنتی که در رفتار و نگاهش موج میزند، عالی عمل کرده است. مقدمی نیز مکمل درخشانی برای مهرانفر بوده و شخصیت پرنوسان و در عین حال دوستداشتنی صنم را شیرین از کار درآورده است.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1353582/