اخبار محرمانه

آخرين مطالب

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم تحلیل ویژه

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ساسان کریمی تحلیلگر مسائل سیاست خارجی از روش خاص مذاکراتی امریکا در مواجهه با ایران سخن می‌گوید. موضوعی که از منظر این تحلیلگر از سوی رسانه‌ها و مسوولان شاید چندان جدی گرفته نشده باشد. کریمی در گفت‌وگو با اعتماد با اشاره به مواضع متناقض اخیر مقامات امریکایی در مواجهه با ایران می‌گوید: « مواضعی که اخیرا در مواضع امریکایی‌ها ایجاد شده به تضاد دیدگاه‌های موجود در کاخ سفید باز می‌گردد. استیو ویتکاف و برخی افراد نزدیک به او طرفدار مماشات بیشتری در خصوص غنی‌سازی ایران و سایر موضوعات مرتبط با ایران هستند، اما در نقطه مقابل تندروهای کاخ سفید تلاش می‌کنند ایده فشار بیشتر به جمهوری اسلامی را دنبال کنند. از سوی دیگر روش‌های مذاکراتی خاص امریکا هم باعث ایجاد مشکلاتی برای ایران شده است. به نظر می‌رسد، در ایران رسانه‌ها و حتی مسوولان از این روش خاص غافل بوده‌اند.»
او در تشریح این روش مذاکراتی می‌گوید: « روش مذاکراتی امریکایی‌ها به این شکل است که با رسوب گرفتن مواضع و اظهارات در جلسه اول، اقتصاد ایران را به‌شدت به توفیق در مذاکرات و سرانجام مذاکرات شرطی کرده، سپس تلاش می‌کنند در هفته‌های بعدی مذاکرات این انتظارات داخلی را به اهرمی برای پذیرش خواسته‌های طرف مقابل بدل کنند. پس از نشست دور نخست عراقچی- ویتکاف دلار و سکه در ایران با افت قابل توجهی مواجه و بازارهای کشور سبزپوش می‌شوند. در هفته دوم همین شاخص‌های بهبود یافته به اهرمی برای فشار بیشتر به ایران بدل می‌شود. بنابراین در میانه هفته با تورم خواسته‌های ایالات متحده مواجه می‌شویم. »
به اعتقاد این تحلیلگر«ایران طی این هفته‌ها با دو رقیب مواجه است. یک رقیب امریکا و رقیب دوم، شاخص‌های بهبود یافته اقتصادی و مردم امیدواری است که تداوم مذاکرات را به هر قیمتی طلب می‌کنند. مذاکره‌کننده ایرانی در یک چنین شرایطی باید با دو رقیب و دو نوع انتظار روبه رو شده و باید از دل آنها منافع ملی را محقق کند. »
او در بیان چرایی اتخاذ برخی مواضع متناقض از سوی مقامات آمریکایی می‌گوید: «اتفاقی که سه‌شنبه شب رخ داده آن است که نشست سطح بالای در کاخ سفید درباره ایران تشکیل شده، توییت آقای ویتکاف پس از نشست زده شده و بازخوردهای بسیاری ایجاد کرد. او به موضع‌گیری‌های آقای ترامپ اشاره دارد و می‌گوید این ترامپ است که باید تصمیم اصلی را بگیرد و از مذاکرات راضی باشد. در واقع ویتکاف گفته‌های شفاهی قبلی خود را در خصوص غنی‌سازی را تصحیح کرده است. به نظرم باید توییت سه‌شنبه شب ویتکاف مد نظر قرار گیرد. »
کریمی در پاسخ به این پرسش اعتماد که با این تناقضات در مواضع مقامات امریکایی آیا می‌توان در کوتاه‌مدت توافقی را متصور شد؟ می‌گوید: « در کوتاه‌مدت نمی‌توان هیچ توافقی را متصور شد. یکی از مشکلات ما این است که پس از آغاز مذاکرات در شنبه قبل، بسیاری منتظر به نتیجه رسیدن مذاکرات در جلسه نخست! و برخی دیگر هم به دنبال توافق در شنبه آینده هستند! ما درباره یک مناقشه قدیمی و ضرورت حل معادلات مستمری صحبت می‌کنیم که طی سال‌ها شکل گرفته است. لذا مساله زمان یک مساله متناقض برای ماست. از یک طرف ترامپ بی‌حوصله و کلی‌نگر است و می‌خواهد زود دستاوردی خلق کند. مساله بعدی تندروها هستند که هر اندازه زمان طولانی‌تر شود، تاثیر بیشتری روی ترامپ می‌گذارند و مساله بعدی موعد اسنپ‌بگ در سه ماهه آینده (آگوست) است. تا این موعد، ما باید به یک درک مشترک بر سر برنامه هسته‌ای‌مان برسیم. هر اندازه زمان به موعد اسنپ بگ نزدیک شود، موضع کشورهای تروییکای اروپایی به مواضع تندروها نزدیک‌تر می‌شود. چرا که در حال از دست دادن تنها ابزار تاثیرگذار خود هستند.»
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی معتقد است، «از سوی دیگر رسیدن به یک توافق کلی و تفسیر‌پذیر نیز برای ایران خطرناک است. یک چنین توافقی در آینده برای ایران مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند.»
بازار
مهدی بیک اوغلی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1352901/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

واکنش اتحادیه اروپا به آتش‌بس 30 ساعته روسیه با اوکراین: جنگ تمام شود

دست دوستی سعودی

پوریا پورسرخ : با افتخار استقلالی هستم

آیا «آبان» فرمول سریال‌های ترکی را دنبال می‌کند؟

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

رحمان و رحیم پایتخت : تهیه کننده موسیقی‌مان محدودمان می‌کرد برای همین در پایتخت 6 نقش کمرنگی داشتیم! با او فسخ کردیم

ادعای تکراری نتانیاهو علیه ایران

طرح نظامی ترامپ را ماسک عملی می‌کند؟

معاون ترامپ در رم چه می‌کند

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

طرح نوآورانه اروپا برای خروج از زیر چتر دفاعی آمریکا

تظاهرات هزاران صهیونیست در تل‌آویو علیه نتانیاهو

ایروان ادعاهای باکو مبنی بر نقض آتش‌بس را رد کرد

جناب‌ خان رو قنداق کردن !

رایزنی وزیر خارجه عراق و وزیر مشاور امور خارجه امارات درباره مذاکرات ایران و آمریکا

گانتز: باید فرصت حمله به ایران با همکاری آمریکا را غنیمت بشمریم

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده های شهدا و ایثارگران مناطق روستائی شهرستان گرمسار و آرادان

اولین جلسه شورای اداری بنیاد استان مازندران برگزارشد

عبور از دوقطبی مذاکره

پیش بینی قیمت دلار 31 فروردین 1404

نگرانی فرماندهان ارتش اسرائیل از گسترش تمرد نظامیان خسته

جنگنده‌ها و موشک‌های چین، دردسر تازه پنتاگون!

تجدید خاطره اردشیر کاظمی و ماشین قدیمی‌اش

پوریا پورسرخ از دلایل انتخابش برای ایفای نقش ژوبین در سریال «وفا» می‌گوید

رسانه عبری: آمریکا دیگر خواستار برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نیست

عراقچی: جو نسبتا مثبت در رُم باعث پیشرفت در اصول و اهداف یک توافق احتمالی شد

دسته گل مجریان صداوسیما در عرض کمتر از یک هفته

جدال پزشکیان و افراطی‌ها

رئیس شاباک در دادگاه علیه نتانیاهو شهادت می‌دهد

انگلیس: قطع همکاری با چین حماقت است!

رحمان و رحیم پایتخت : دغدغه و کار اصلی ما موزیک است

چهره ها/ نگار جواهریان با یک استایل شاد و رنگی آفتابی شد

سفیر ایران در روسیه: پیام رهبری ابعاد مختلفی داشت

چین، روسیه و ایران را دور می‌‏زند

پیش بینی بورس یکشنبه 31 فروردین 1404

کناره‌گیری قریب الوقوع رونن بار از ریاست شاباک

کمک 1 میلیارد دلاری سازمان ملل به سوریه

ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید تاکنون با رئیس کمیسیون اروپا صحبت نکرده است

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را بدون دلیل لغو کرد

بیانیه وزارت خارجه ایران درباره گفت‌وگوهای رُم

در دور دوم گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گذشت؟

اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی