سردار علایی: نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - جماران / سردار علایی گفت: از روزی که ترامپ بر سر کار آمده است، تهدیدات آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران به طور مرتب افزایش یافته است.
رئیس پیشین ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید آمریکا را از دست زدن به حمله نظامی مأیوس کرد، پیشنهاد می دهد: بهتر است ایران یک شگفتانه دیپلماتیک از خود نشان دهد و ترامپ را در حوزه دیپلماسی خلع سلاح کند تا با اجتناب از جنگ، امکان اراده تهاجم نظامی را از شیطان بزرگ بگیرد.
بازار 
جزئیات این گفت و گو با جماران از این قرار است:
نظر شما درباره تهدید هستهای شدن ایران توسط برخی مسئولین چیست؟
از روزی که ترامپ بر سر کار آمده است، تهدیدات آمریکا علیه برنامه هسته ای ایران به طور مرتب افزایش یافته است. رئیس جمهور آمریکا می داند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، ولی ترامپ بر این باور است که توسعه توان صلح آمیز هسته ای ایران به مفهوم ایجاد توانایی بالقوه برای تغییر سیاست ایران برای اتخاذ سیاست بازدارندگی هسته ای در زمان اضطرار است.
به همین دلیل است که آمریکا به دنبال برچیدن ظرفیت هسته ای ایران با مذاکره و یا از طریق تهدید به بمباران است.
سیاست اسرائیل هم این است که هیچگونه طرفیت و توانایی هسته ای در ایران وجود نداشته باشد تا همچنان اسرائیل دست بالا را در قدرت هسته ای در خاورمیانه داشته باشد و بتواند کلاهک های هسته ای خود را به رخ کشورهای منطقه بکشد. به همین دلیل است که اسرائیل به طور مرتب در جهان تبلیغ می کند که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است تا بتواند قدرت های هسته ای جهان را علیه برنامه هسته ای ایران به کار گیرد.
الان هم که ترامپ به قدرت رسیده است، اسرائیل فکر می کند که بهترین فرصت را به دست آورده تا با به کارگیری قدرت سیاسی و نظامی آمریکا، برنامه هسته ای ایران را به طور کامل متوقف کند و بهترین بهانه را می خواهد از اظهارات برخی از افراد ایرانی به دست بیاورد.
این در حالی است که سیاست ایران، خلع سلاح هسته ای ابتدا در خاورمیانه و سپس کنار گذاشتن سلاح های هسته ای توسط قدرت های بزرگ جهانی است.
راه مقابله با پروپاگاندای رسانه ای مبنی بر حمله نظامی قریب الوقوع به ایران به خصوص با مانور روی تحرات نظامی در دیه گو گارسیا چیست؟ اهداف این پروپاگاندا چیست؟
آمریکا به دنبال آن است تا تمام قوای نظامی مورد نیاز برای تداوم حملات به یمن و در صورت نیاز تهاجم به مراکز هسته ای ایران را به منطقه گسیل دارد. بر همین اساس است که ناوهای هواپیمابر خود را به منطقه اعزام کرده و هواپیماهای بمب افکن B2 را در جزیره دیه گوگارسیا در اقیانوس هند مستقر کرده است. این اقدامات، در واقع اجرای بخشی از سیاست فشار همه جانبه آمریکا علیه ایران است تا ایران را در موضع ضعف قرار دهد.
طبیعی است که نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت و باید آمریکا را از دست زدن به حمله نظامی مأیوس کرد.
شاید بهترین راهکار، گرفتن بهانه مذاکره از دست ترامپ باشد. نباید گذاشت که ترامپ به بهانه مذاکره نکردن ایران، افکار عمومی را علیه حکومت ایران بسیج کند. خوشبختانه ایران پاسخ نامه ترامپ را داده است و مذاکره را نفی نکرده است. این شیوه خوبی برای گرفتن پرچم مذاکره از دست ترامپ است. در هر صورت نباید گذاشت تا تهدیدات ترامپ علیه ایران به طور مرتب تکرار شود.
بهتر است به نیازهای ترامپ از طرح «مذاکره» توجه شود و به این ترتیب با بهره گیری از قدرت مذاکره، منافع ملی را تأمین کرد.
شانس موفقیت دیپلماسی را در مذاکرات غیرمستقیم پیش رو چگونه می بینید؟
هر نوع مذاکره ای می تواند با موفقیت همراه شود و جلو برود، به شرط آنکه آمریکا از خود انعطاف به خرج دهد و به دنبال حل مشکلات اسرائیل نباشد.
طبیعی است که تداوم مذاکرات غیرمستقیم و نیل به توافقات حداقلی می تواند راه را برای انجام مذاکرات مستقیم باز کند.
در این صورت کنار گذاشتن واسطه ها در مذاکرات، می تواند بر سرعت کارها بیفزاید و سطح تخاصمات آمریکا با ایران را کاهش دهد.
آیا ترامپ علاقه و اراده ی برخورد نظامی با ایران را دارد؟
ترامپ به دنبال آن است که بگوید من تنها رئیس جمهوری آمریکا بوده ام که توانسته ام مسأله هسته ای ایران را حل کنم. ترامپ این موضوع را نیز در اولویت برنامه های خود قرار داده است. از طرفی او عجله هم دارد و نشان دادن اراده برخورد نظامی شاید به همین دلیل باشد.
باید توجه داشت که آمریکا همیشه از نیروی نظامی در برخورد با مخالفین خود استفاده کرده است و تاریخ همیشه شاهد تهاجمات نظامی این کشور به کشورهای مختلف از جمله ویتنام، عراق و افغانستان بوده است. الان هم که هر روز مردم مظلوم یمن را بمباران می کند.
بنابراین، ترامپ می خواهد اراده خود را در اقدام نظامی نشان دهد، گرچه می گوید می خواهد مرد صلح هم باشد که البته با جنگ طلبی آمریکا در تناقض است.
آیا ایران می تواند یک شگفتانه نظامی از خود نشان دهد؟
بهتر است ایران یک شگفتانه دیپلماتیک از خود نشان دهد و ترامپ را در حوزه دیپلماسی خلع سلاح کند تا با اجتناب از جنگ، امکان اراده تهاجم نظامی را از شیطان بزرگ بگیرد.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1347677/