اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خداحافظ تجارت آزاد تحلیل ویژه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خداحافظ تجارت آزاد
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد / «خداحافظ تجارت آزاد» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم یاشار تاروردی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین‌بار به ریاست‌جمهوری آمریکا رسید، اقتصاد جهانی شرایط متفاوتی داشت؛ نرخ تورم و نرخ بهره در سطح جهانی پایین بود و اقتصاد بسیاری از کشورها در وضعیت آرام و پایداری به سر می‌‌‌برد. یکی از ‌‌سیاست‌‌‌های اقتصادی جنجالی ترامپ، وضع تعرفه‌‌‌های تجاری بر واردات از چین بود. هرچند این سیاست‌‌‌ها به نتیجه مطلوب مورد نظر ترامپ منجر نشد، اما واقعیت‌‌‌های اقتصادی جدیدی را آشکار ساخت که تا پیش از آن بسیاری تنها در کتاب‌‌‌های درسی و دانشگاه‌‌‌ها خوانده بودند. تاثیر این تعرفه‌‌‌ها البته از روابط تجاری آمریکا و چین فراتر نرفت.
انتخاب مجدد ترامپ، معروف به «ترامپ 2.0»، موج جدیدی از تعرفه‌‌‌ها را به دنبال داشته است، اما این بار شرایط اقتصاد جهانی به کلی متفاوت است. تمرکز سیاست‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای ترامپ اکنون بیشتر بر اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا قرار گرفته است. برخلاف گذشته، اقتصاد جهانی اکنون در حال گذر از دوره‌‌‌ای با تورم بالاست. بانک‌های مرکزی در بسیاری از کشورها نیز با این فرض که تورم کنترل شده و به سطح پایداری کاهش یافته است، کم‌‌‌کم سیاست‌‌‌های پولی انقباضی را کنار گذاشته‌‌‌اند.
بازار
اما بزرگ‌ترین تهدید پیش‌روی اقتصاد جهانی، وقوع جنگ تجاری ناشی از اعمال تعرفه‌‌‌هاست. چنین وضعیتی بیش از همه به مصرف‌کنندگان و خانوارها آسیب خواهد زد؛ زیرا تعرفه‌‌‌ها، به هر شکلی که اعمال شوند، موجب افزایش قیمت‌ها خواهند شد. از آنجا که این افزایش قیمت‌ها ناشی از شرایط طبیعی اقتصاد و پویایی بازار نیست، بانک‌های مرکزی در سطح جهانی تنها دو گزینه دشوار را پیش‌رو خواهند داشت که در هر صورت به زیان مصرف‌کنندگان است.
گزینه اول، ادامه روند فعلی، یعنی تداوم کنار گذاشتن تدریجی سیاست‌‌‌های انقباضی پولی است؛ به این امید که تعرفه‌‌‌ها ابزاری صرفا سیاسی باشند که کشورهای مقابل را به مذاکره سریع‌‌‌تر وادار کنند؛ بدون آنکه اقتصاد وارد رکود عمیقی شود. در این حالت، اگر این محاسبات نادرست باشد، خطر افزایش بیشتر تورم وجود دارد که کنترل آن بسیار دشوارتر خواهد بود.
گزینه دوم، بازگشت به سیاست‌‌‌های انقباضی یا توقف روند آزادسازی فعلی است که به خودی خود ریسک بالایی از رکود اقتصادی را به همراه خواهد داشت. این سناریو می‌‌‌تواند رشد اقتصادی را متوقف کرده و نرخ بیکاری را در سراسر جهان افزایش دهد.
همچنین، باید در نظر داشت که اعمال تعرفه‌‌‌ها می‌‌‌تواند به اقدامات متقابل کشورها منجر شود و بازار جهانی را وارد چرخه‌‌‌ای از اقدامات تلافی‌‌‌جویانه کند که ثبات اقتصادی را به خطر می‌‌‌اندازد. این اتفاق ممکن است باعث تضعیف روابط بین‌المللی و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی شود.
در هر صورت، سیاست‌‌‌های «ترامپ 2.0» اقتصاد جهانی را با خطر افزایش همزمان تورم و رکود مواجه ساخته است. البته ترامپ امیدوار است که اعمال این سیاست‌‌‌ها به تسلیم کشورهای رقیب و بازگشت آنها به میز مذاکره منجر شود یا در بدترین حالت، بهانه‌‌‌ای برای حمایت بیشتر از تولید داخلی آمریکا باشد. با این حال، تجربه تاریخی نشان داده است که جنگ‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای اغلب پیامدهای ناخواسته و زیانباری دارند که بیشترین خسارت آن متوجه مصرف‌کنندگان عادی است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1342335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تداوم خدمت‌رسانی بیمه دی در نوروز 1404

همسایه ناتوی روسیه: اوکراین را تا بُن‌دندان مسلح کنیم

«ترومای آقای ایکس» روی صحنه می‌رود

جناب خان بجای یک جلسه ،15 جلسه مشاوره تراپی رو رایگان اومد!

ستایش مقام شهید باکری توسط فراستی: بدون همت‌ها و باکری‌ها، ما نبودیم

معاون روحانی، دبیرکل مرکز داوری اتاق ایران شد

ترامپ دستور داد؛ «کیت کلاگ» نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین شد

مهاجرت یک بازیگر دیگر آمریکایی

پزشکیان: جایگزینی برق با انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت است

با این محلول جادویی خونه تکونی راحتی داشته باشید

سکه به کانال 84 میلیون تومان رسید

انتقاد تند مسعود فراستی به سریال آبان

تیکه سنگین شهرام قائدی به مجری صداوسیما

سینما در روزهای پایانی سال چقدر مخاطب دارد؟

ادامه اکران های بین المللی «ببعی قهرمان»

اکران آنلاین «سایه‌های روشن» در نوروز 1404

تمیز کردن رسوب کتری با 6 روش ساده و موثر

سرمقاله اطلاعات/ حکمت و مصلحت در سیاست خارجی

رایزنی تلفنی ولیعهد عربستان با یک مقام ارشد اروپایی

اکران آنلاین 4 مستند در نوروز

جعفرزاده: برخی نمایندگان هنوز آداب و شأنیت صندلی که روی آن نشسته‌اند را نمی‌دانند

نمایندگان بریتانیایی: نمایش مومیایی‌ها توهین به اجداد انسان است/ آنها را به آفریقا برگردانید

سرمقاله وطن امروز/ آناتومی رفتار مذاکراتی آمریکا

مذاکره یا رویارویی؟

تاکید رئیس جمهور بر حذف انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت

جدول کامل حقوق و مزایای کارگران مشمول قانون کار در سال 1404

حزب‌الله: آمریکا قدرت شکستن اراده ملت و رهبری یمن را ندارد

پانتومیم جالب بازیگران زن با بازیگران مرد در شبکه سه

داستان شنیدنی آشنایی زوج مبتلا به سندروم داون در برنامه سال نو

دیالوگ شهید مهدی باکری: قسم نده احمد، من نمی‌تونم بچه‌هامو اینجا تنها بذارم

معروفیت مداح برنامه حسینیه معلی پس از دیده شدن در تلویزیون

روایت محسن رضایی از شهید مهدی باکری

روایتی از دیدار صمیمانه شاعران جوان و پیشکسوت با رهبر انقلاب

واکنش پزشکیان به توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان

آیا ایران پاسخ نامه ترامپ را از طریق عمان داد؟

واکنش پزشکیان به طرح احیای وزارت بازرگانی

اولین برنامه جشنواره فیلم مقاومت در عراق با نمایش «شمال از جنوب غربی»

بدرقه پیکر مسعودشاهی از مقابل تالار وحدت

شاعر مجردی که در حضور رهبر انقلاب شعر طنز با موضوع فرزندآوری خواند!

پاسخ معنادار انصارالله به تجاوزات آمریکا و تهدیدات ترامپ

اجراهای تالار محراب بعد از تعطیلات آغاز می‌شود

توضیح قائم‌پناه درپی ابهامات پیرامون نظرسنجی میزان محبوبیت پزشکیان

صالحی: نسبت به تحولات پیش رو بسیار امیدواریم

سرمقاله جوان/ ترامپ و امریکای در سراشیبی افول

سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نخواهد شد؟

روایت عجیب عضو کمیسیون مواد غذایی اصناف از مافیای سیب زمینی

انفجار مهیب در پاکستان 5 کشته برجای گذاشت

ترامپ: پوتین، فرستاده من را 9 ساعت منتظر نگذاشت

فلاحت پیشه: باید کشور را از دست بلوف زن‌های تهاجی نجات بدهیم

پیام جدید ظریف برای ایران و ایرانیان

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی