اخبار محرمانه

آخرين مطالب

زیدآبادی مطرح کرد: حزب‌الله پس از نصرالله تحلیل ویژه

زیدآبادی مطرح کرد: حزب‌الله پس از نصرالله
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
احمد زیدآبادی| جمعیتی که رسانه‌های لبنانی شمار آنها را «ده‌ها هزار» نفر اعلام کرده‌اند، روز یکشنبه پیکرهای سیدحسن نصرالله، رهبر فقید حزب‌الله و جانشین او سیدهاشم صفی‌الدین را از استودیوم ورزشی کامیل شمعون در حومۀ جنوبی بیروت تا محلی در بین دو جادۀ اصلی منتهی به فرودگاه رفیق حریری تشییع کردند. هیئت‌هایی از ایران و حشدالشعبی عراق و حوثی‌های یمن در این مراسم حضور داشتند.
نبیه بری رئیس جنبش شیعی امل که ریاست پارلمان لبنان را نیز به عهده دارد، به نمایندگی از جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان و شخص خودش در مراسم تشییع شرکت کرد. در بین چهره‌های سیاسی لبنانی حاضر در مراسم، از سلیمان فرنجیه رهبر جنبش مسیحی المرده و متحد حزب‌الله نیز اسم برده شده است. این سطح از حضور مقام‌های دولتی داخلی و خارجی در تشییع پیکر آقای نصرالله حاکی از تغییراتی است که در موقعیت رسمی حزب‌الله در دوران پس از جنگ با اسرائیل پدید آمده است.
مقام‌های دولت آمریکا همین اندازه از حضور رسمی را هم تحمل نکرده‌اند و چهره‌های لبنانی حاضر در مراسم را مورد انتقاد قرار داده‌اند. از نگاه اغلب ناظران، حزب‌الله با تدارک یک «تشییع باشکوه» درصدد برآمده است تا «قدرت مردمی» خود را پس از ازدست‌دادن سران سیاسی و نظامی خود در جنگ با اسرائیل به نمایش بگذارد.
ده‌ها هزار شیعۀ لبنانی از درۀ بقاع و بعلبک و جنوب لبنان خود را به ضاحیۀ بیروت رساندند تا با شرکت در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله و جانشین او، به هدف حزب‌الله برای نمایش قدرت خود کمک کنند. بسیاری از این شیعیان هنوز به فقدان آقای نصرالله باور ندارند و آنچه را که در جریان جنگ برای‌شان رخ داده است، غیرقابل پذیرش می‌دانند.
به هر حال، مراسم تشییع جنازۀ رهبران حزب‌الله نشان داد که محبوبیت عمومی این گروه در بین جمعیت شیعۀ لبنان آسیب مورد نظر دشمنان آن را به دنبال نداشته است، اما آیا حفظ این محبوبیت امکانی برای بازگشت حزب‌الله به جایگاه قبلی آن فراهم می‌کند؟
پس از اعلام آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله که بر اساس آن، اسرائیل به پایان اشغال بخشی از سرزمین‌های جنوب لبنان و حزب‌الله به عقب‌نشینی تا شمال رودخانۀ لیطانی ملزم شده‌اند، رهبران حزب‌الله هنوز به طور روشن و صریح از استراتژی آینده این گروه پرده برنداشته‌اند. برخی از سخنان شیخ نعیم قاسم رهبر جدید حزب‌الله، از قصد این گروه برای بازسازی نظامی و تداوم نقش آن به‌عنوان یک «سازمان مقاومت» حکایت دارد، حال آنکه نمایندگان حزب‌الله در مجلس لبنان در این باره معمولاً سکوت اختیار کرده‌اند.
این در حالی است که از نگاه اغلب گروه‌های سیاسی لبنان و به‌خصوص جوزف عون رئیس‌جمهور و نواف سلام نخست‌وزیر این کشور، عقب‌نشینی نیروهای حزب‌الله به شمال رود لیطانی به معنای آغازی برای خلع سلاح این گروه و انحصار سلاح در دست دولت است. این نکته‌ای است که علاوه بر عون و سلام، برخی از متحدان سابق حزب‌الله از جمله ولید جنبلاط رهبر دروزی‌ها هم بر آن تأکید دارند. در واقع در مورد ضرورت خلع سلاح حزب‌الله اتفاق نظر گسترده‌ای در درون دولت و گروه‌های لبنانی شکل گرفته است و صدای به نسبت واحدی دربارۀ تبدیل شدن آن به یک حزب کاملاً سیاسی به گوش می‌رسد.
با این حال، در مورد نقش سیاسی حزب‌الله در لبنان نیز اختلاف‌نظرهایی در بین احزاب و مقام‌های رسمی به چشم می‌خورد. سمیر جعجع رهبر گروه «نیروهای لبنانی» و سامی جمیل رهبر حزب کتائب به محدود کردن نقش سیاسی حزب‌الله در آیندۀ نظر دارند؛ حال آنکه جوزف عون در کنار دیگر گروه‌ها، در حال تلاش برای متقاعد کردن حزب‌الله به تبدیل شدن به یک گروه سیاسی با تمام لوازم آن از جمله ایفای نقش لازم در جامعۀ لبنانی هستند.
جوزف عون در همین زمینه سبب مشارکت حزب‌الله و جنبش امل در کابینۀ نواف سلام شد. در واقع پنج عضو کابینۀ لبنان از بین افراد نزدیک به حزب‌الله و امل و با معرفی آنها از سوی این دو گروه، انتخاب شدند که یاسین جابر وزیر دارایی مهمترین آنها به شمار می‌رود. با این حال، این وزراء وابستگی حزبی به جنبش امل و حزب‌الله ندارند و از موقعیت سابق خود در دولت‌های پیشین که به کمک متحدان خود قادر به وتوی مصوبات کابینه بودند، برخوردار نیستند.
حضور افراد نزدیک به حزب‌الله در کابینه، فضای حاکم بر لبنان را تا اندازه‌ای آرامتر کرده است اما دو مشکل همچنان پابرجاست. نخست اینکه حامیان جوان حزب‌الله هنوز با سیاسی شدن تمام‌عیار این گروه کنار نیامده‌اند و گاه در خیابان‌های بیروت دست به تحرکاتی می‌زنند که سبب برخورد ارتش و نیروهای امنیتی و پلیس می‌شود. دوم اینکه روند وقایع در ماه‌های منتهی به پذیرش آتش‌بس به قدری سریع بوده که مقام‌های باقی‌مانده از حزب‌الله ظاهراً هنوز به جمع‌بندی قاطعی دربارۀ موقعیت و استراتژی تازۀ خود نرسیده‌اند.
در عین حال، سقوط غیرمترقبه و ناگهانی دولت بشار اسد در سوریه و مسلط شدن نیرویی مخالف حزب‌الله در آن کشور، وضعیت را بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از قبل کرده است. در این میان به‌رغم اعلام آتش‌بس، سایۀ تهدید نظامی اسرائیل بر حزب‌الله همچنان ادامه دارد؛ به‌طوری‌که ارتش اسرائیل هرازگاهی اهداف این گروه در خاک لبنان را مورد حمله قرار می‌دهد.
جنگنده‌های اسرائیلی حتی همزمان با تشییع پیکر سیدحسن نصرالله در ارتفاع پایین در آسمان بیروت ظاهر شدند و نیز هدفی را در ده کیلومتری محل مراسم تشییع بمباران کردند. افزون بر این، با آنکه ارتش اسرائیل بر اساس توافقنامۀ آتش‌بس، روستاهای اشغالی جنوب لبنان را با تأخیری توافق‌شده، ترک کرده اما پنج نقطۀ استراتژیک را در نزدیکی مرز در اشغال خود نگه داشته است تا به ادعای خود بر تحرکات نیروهای حزب‌الله و اطمینان از پایبندی آنها به مفاد قطعنامۀ 1701 شورای امنیت سازمان ملل نظارت کند.
حزب‌الله این مسئله را به ضرورت وجود «نیروی مقاومت» در لبنان پیوند داده حال آنکه جوزف عون ضمن مخالفت با اقدام اسرائیل تأکید کرده است که مردم لبنان از جنگ خسته شده‌اند و اختلاف با اسرائیل باید از طریق دیپلماتیک و شکایت به ناظران آمریکایی و فرانسوی حل و فصل شود.
آنچه فعلاً مشخص است این است که پس از دو سال خلأ قدرت در لبنان، دولتی در این کشور به قدرت رسیده است که قاطعانه خواهان سیطرۀ حاکمیت خود بر تمامی خاک لبنان و انحصار سلاح در دست ارتش است و این بدان معناست که علاوه بر طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، دولت حاکم بر لبنان نیز گزینۀ بازسازی نظامی حزب‌الله و یا حفظ سلاح‌های آن در شمال رود لیطانی را از روی میز برداشته است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1334895/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویژگی‌های نوآورانه ردمی نوت 14 پرو و تأثیر آن بر تجربه کاربری

بهرام افشاری و هوتن شکیبا در پشت صحنه «هفتاد سی»

مرکز افکارسنجی مجلس: 80 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند

تن‌فروشان شهر نو و ساکنان محله غم،

چهره ها/ واکنش صابر ابر به توقف تاسیان/ یادها توقیف نمی‌شوند!

واکنش یک روزنامه نگار به توقف «تاسیان»/ باید از قوه قضائیه تشکر کرد

ماشین این چند بازیگر معروف چی بود بنظرتون؟

احضار رئیس نمایندگی لهستان در تهران به وزارت امور خارجه

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

«سپنج»؛ برنامه ای که میزبان اندیشمندان و مفاخر ایران است

لوک خوش‌شانس از کجا آمد؟

سرلشکرصفوی: امروز باید در مقابل جنگ اقتصادی، رسانه ای و مجازی دشمن بایستیم

رشد 56 هزار واحدی شاخص کل بورس

انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی فرانسه

شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه تصویب شد

مسعود فراستی: گوهر خیراندیش بهترین بازیگر زن جشنواره 43 بود

طعنه سنگین محمد مهاجری به موافقان استیضاح وزیر اقتصاد

با این روش روسری هایتان را به بلوز تبدیل کنید

اقدام جدید دولت برای کاهش قیمت گوشت

از اکران تا رونمایی پوستر فیلم کوتاه «رنگ‌ها همه سیاه هستند»

رونمایی از جنگنده یاک 130 در رزمایش ‌‌ذوالفقار‌؛ شلیک موشک‌های پیشرفته‌ از یاک 130

چهره ها/ فتوشات هایی از بهرام رادان در قاب یک عکاس

«کوکتل مولوتف» از 15 اسفند روی پرده سینماها

3 اتفاق خوب سینمایی که امسال افتاد

خوش و بش جواد رضویان با مهران مدیری در اکران «قهوه پدری»

مصرف گاز خانگی به مرز هشدار رسید

ترک فعل خودروسازان در زمینه دوگانه سوز کردن خودروها

جمع‌آوری گازهای مشعل و فلرهای نفتی در مناطق بیدبلند، مارون و اهواز

تصاویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله

ترامپ انحلال سازمان توسعه بین آلمللی آمریکا را کلید زد

بودجه صداوسیما در ده سال، 3 هزار و 400 درصد افزایش!

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم

حیرت روزنامه عبری از واکنش لبنانی‌ها به پرواز جنگنده‌های صهیونیستی

مردم نقطه قوت سید بودند‌

سریالی که به خاطر سقوط بالگرد رئیس جمهور پخش نشد

نشست نماینده ولی فقیه و مدیرکل بنیاد مازندران با اعضای یادواره شهدای سوادکوه شمالی

نامگذاری 22 اسفند به‌عنوان روز بزرگداشت شهدا نمایانگر قداست خون شهیدان است

«مجمع کاردینال‌ها» و «شوگان» بهترین های انجمن بازیگران آمریکا شدند

تسلیت عارف به حسام‌الدین آشنا

محتمل‌ترین سناریوی توافق در 1404

سرمقاله اعتماد/ بودجه نهج‌البلاغه‌ای

خدمات آمبولانس خصوصی امداد بهزیستان پارس در سریع‌ترین زمان ممکن!

تسنیم: بازخوانی نقش مرد پشت پرده التهابات ارزی 1403

چهره ها/ استوری سینا مهراد برای توقیف «تاسیان»

موشکباران مواضع دشمن در رزمایش ذوالفقار

مخالفت نهادهای دولتی آمریکا با دستور توضیح شغل ایلان ماسک

مدیر وطن امروز: «تاسیان» یک ساواک جعلی و فانتزی را به نمایش می‌گذارد

زیدآبادی مطرح کرد: حزب‌الله پس از نصرالله

روایت بهروز رضوی از عشق اول و دومش/مرگ جلال آل‌احمد خیلی ناراحتم کرد

ادعای جنجالی نماینده کنست درباره پسر نتانیاهو

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی