اخبار محرمانه

آخرين مطالب

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم اقتصادی

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا /وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کشور بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق تأمین شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیازهای اساسی کشور برای دولت، گفت: روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به جلسات منظم صبح و شب در وزارتخانه جهاد کشاورزی برای پایش وضعیت بازار، تصریح کرد: ما همواره آماده اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و رسانه‌ها بوده‌ایم و در 100 روز نخست فعالیت خود نشست خبری گسترده‌ای با حضور بیش از 85 خبرنگار برگزار کردیم. در حوزه تأمین کالاهای اساسی نیز ذخایر استراتژیک کشور کاملاً تأمین شده و کالاها در بنادر، گمرکات و حتی آب‌های ساحلی کشور آماده ورود به شبکه توزیع هستند.
نوری در ادامه با تأکید بر عدم کمبود کالا در بازار، گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کاملاً الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد. این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.
وی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالاهایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است. این سیاست‌ها در جهت حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.
هیچ امضای طلایی در واردات کالا نداریم
وزیر جهاد کشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.
وی با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالاهای اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از 20 درصد است. این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از 10 درصد برسانیم. دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.
نوری در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیماً مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند. برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیماً ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحدهای تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیرهای غیرضروری منحرف کنند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود 60 درصد از ارز ترجیحی به کالاهای واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، درحالی‌که 40 درصد آن برای کالاهای مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود. در حوزه کالاهای واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.
وی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالاهایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آن‌ها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت 48 هزار و 250 تومان عرضه می‌شود.
نوری با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز 35 درصد افزایش داشته است. البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی گفت: علیرغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده اما قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.
وی با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما صرفاً مجری آن‌ها هستیم. برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر در راستای کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است. میزان ارز ترجیحی از 15 میلیارد دلار به 11 میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالاها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.
تسویه بدهی 132 هزار میلیارد تومانی دولت قبل در بخش کشاورزی
نوری همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: تنها دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است. علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون 132 هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1334916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رویداد بزرگ بانک و بیمه / فینشورتک

رویترز: اوکراین و آمریکا در مرحله نهایی مذاکره برای قرارداد معدنی هستند

3 کشته در واژگونی قایق در ساحل نیویورک

ناجی کوچک مادر

مهدی طباطبائی: استیضاح حق طبیعی مجلس است ولی نه در شرایط تهاجم حداکثری دشمن

پزشکیان: بهره‌گیری از نیروهای محلی در همه طرح‌های توسعه دریامحور باید در اولویت باشد

زیبایی یا فریب؟ چگونه فیلترها اعتماد به نفس ما را می‌دزدند

ایجاد 2.2 میلیون نفر صندلی برای قطارهای نوروز 1404

اعضا جدید هیئت مدیره منطقه آزاد قشم انتخاب شدند

خروش مردم در وداع با شهید صفی‌الدین؛ آغاز مراسم تشییع و خاکسپاری

یک عشق بی‌گناه!

اسلامی: تحریم صرفاً یک ابزار اقتصادی نیست، بلکه ابزاری برای کاهش مقبولیت نظام به شمار می‌رود

اسلامی: دشمن بدنبال ضربه زدن به انقلاب است

رئیس دولت اصلاحات: وضعیت کشور خوب نیست، این وضع را پزشکیان به وجود نیاورده است

دیدار وزرای خارجه ایران و کویت در ژنو

اردوغان و لاوروف دیدار کردند

پوتین به چین گزارش داد؛ جزئیات مذاکره روسیه و آمریکا چه بود؟

سی ثانیه تا لو رفتن!

تصاویری از شاهین‌های تهرانی در آسمان منطقه رزمایش ذوالفقار 1403 ارتش

تسلیت ظریف به حسام‌الدین آشنا

سردار وحیدی: تهدیدات ترامپ به نتیجه نخواهد رسید

خودرو چقدر ارز گرفت؟

تصویب 8.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر تا پایان دی

تأثیر استیضاح همتی بر شرایط اقتصادی کشور

واکنش روسیه به نتیجه انتخابات آلمان

عراقچی: ایران فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود را در تحت نظارت NPT انجام می‌دهد

بودجه صداوسیما در ده سال، 3 هزار و 400 درصد افزایش پیدا کرده است

پسر 11 ساله‌ام برای صحبت با من گارد منفی دارد

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

حماس: قبل از طرح مذاکره درباره دومین مرحله توافق، باید اسرای فلسطینی آزاد شوند

شهروندان کانادا لغو تابعیت ایلان ماسک را خواستار شدند

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

«عراقچی» با همتای اندونزی دیدار کرد

وزیر امور خارجه: رژیم اسرائیل بدون هیچ عذرخواهی و ناراحتی یک جنگ غیرقابل کنترلی علیه غزه انجام داد

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

شهید صفی الدین: رهبر انقلاب تنها کسی بودند که میگفتند سازش اتفاق نمی‌افتد

شکست نفوذ دشمن فرضی به سواحل ایران

روسیه برای توقف جنگ اوکراین شرط گذاشت

اتحادیه اروپا روند لغو تحریم های سوریه را آغاز کرد

بیژن عبدالکریمی در برمودا؛ چاره‌ای جز گفتگو نداریم

ویدئویی از میلاد کی مرام در سریال «سووشون»

هشدار فرمانده ارشد سپاه به آمریکا و اسرائیل؛ پایگاه‌های کمکی به رژیم‌صهیونی را هدف قرار خواهیم داد

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی