اخبار محرمانه

آخرين مطالب

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود اقتصادی

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل پایین بودن نرخ دستمزد، خیلی از افراد حاضر نیستند در واحدهای تولید کار کنند و یکی از مشکلات بنگاه‌های تولیدی عدم امکان تامین نیرو است، گفت: برای حل این مشکل تا حد امکان باید دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود.
طبق ماده 41 قانون کار اعضای شورای عالی کار متشکل از نمایندگان تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و دولت در ماه‌های پایانی سال در شورای عالی کار گرد هم می‌آیند و درخصوص اصلی‌ترین دغدغه کارگران که حقوق و دستمزد سالیانه است، به چانه‌زنی می‌پردازند. پس از مذاکرات طولانی و متداول، درنهایت رقم دستمزد کارگران برای سال بعد، توسط اعضای شورای عالی کار به تصویب می‌رسد. همچنین بر اساس این قانون حداقل مزد کارگران باید بر اساس نرخ تورم و سبد معیشت تعیین شود. اما همواره تمرکز دولت بیشتر بر نرخ تورم بوده است. اما در سال‌های اخیر حداقل مزد کارگران حتی از نرخ تورم هم کمتر افزایش یافت که باعث شد فاصله قابل توجهی میان مزد و معیشت برقرار شود. 
از طرف دیگر پایین بودن حداقل دستمزد در سال‌های اخیر، باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه تامین نیروی کار در واحدهای تولیدی و به‌ویژه شهرک‌های صنعتی شده است. این وضعیت باعث شده کارفرمایان بخش خصوصی نیز از افزایش حداقل دستمزد دفاع کنند؛ هرچند هنوز اختلاف نظر در رابطه با تناسب افزایش دستمزد با تورم یا سبد معیشت باقی است. با این حال اخیرا اتاق بازرگانی ایران گزارشی تحت عنوان «تأثیر حداقل دستمزد اسمی و حقیقی بر اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در ایران» منتشر کرده بود که نشان می‌داد افزایش حداقل دستمزد اسمی و حقیقی نه تنها تأثیر منفی بر اشتغال ندارد بلکه اشتغال را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. افزایش اشتغال در شرایطی بوده که با افزایش حداقل دستمزد، مشارکت‌جویی نیروی کار در بازار نیز افزایش یافته است. بنابراین با افزایش حداقل دستمزد حقیقی برای جبران عقب افتادگی دستمزد حداقل بگیران، می‌توان اهداف بهبود قدرت خرید، افزایش اشتغال و افزایش مشارکت اقتصادی به‌خصوص جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که در حال مهاجرت از کشور هستند را محقق کرد.
در این رابطه عباس آرگون - عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برای تعیین حداقل دستمزد باید شرایط تورمی لحاظ شود، تصریح کرد: البته در کنار این موضوع باید توان بنگاه‌ها در پرداخت هم باید در نظر گرفته شود و در مجموع بحث پیچیده‌ای است. چراکه در شرایط تورمی هم کارگر و کارمند و هم بنگاه‌ها تحت از نظر تامین مالی و حاشیه سود تحت فشار قرار می‌گیرند. بنابراین باید در یک تعامل موثر بین کارفرما و کارگر به نرخ معقولی برسیم.
وی با بیان اینکه در مورد مالیات هم باید حداقل به اندازه تورم معافیت داده شود، تصریح کرد: در مجموع در این شرایط باید روی کنترل تورم تاکید بیشتری شود که شاهد این نرخ فزاینده افزایش تورم نباشیم. اما در حال حاضر حتی اگر نرخ دستمزد سال آینده 25 درصد هم برای سال بعد افزایش یابد، با توجه به تورم و افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر پیش‌خور شده است.
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در حال حاضر به دلیل پایین بودن نرخ دستمزد، خیلی از افراد حاضر نیستند در واحدهای تولید کار کنند و یکی از مشکلات بنگاه‌های تولیدی عدم امکان تامین نیرو است. برای حل این مشکل تا حد امکان باید دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود تا هم امکان جذب نیرو وجود داشته باشد و هم کارگران بتوانند امورات خود را در شخصی بگذرانند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1330565/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حاشیه‌های تغییر فرمان ایران‌خودرو

توزیع کالابرک رمضان و عید بین دهک‌های 1 تا 7

نخست‌وزیر لبنان: بازسازی مناطق آسیب‌دیده به بیش از 10 میلیارد دلار نیاز دارد

سوئد یک زن را به دلیل نگهداری از بردگان ایزدی به حبس محکوم کرد

حماس: تهدیدات را نمی‌پذیریم

سفر وزیر خزانه‌داری آمریکا به کی‌یف برای منابع حیاتی اوکراین

چهره ها/ تصویری از مهراوه شریفی‌نیا در دوره دبستان

چرا دروغ گفتی؟!

فیاض زاهد: قدم‌های جدی برای رفع فیلتر یوتیوب برداشته شده است

مرحله کشوری سی‌وششمین دوره مسابقات قرآن کریم و معارف اسلامی برگزار می‌شود

انتشار 10 عنوان کتاب کودک نشر شاهد در ایام دهه فجر

بااستفاده از درب شیشه مربا یک جاوارمری شیک بساز

پیش بینی قیمت دلار 25 بهمن 1403

دیدار وزیر راه و شهرسازی ایران با دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد

آمریکا بازرس کل آژانس توسعه بین‌المللی را اخراج کرد

اتحادیه عرب طرح ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه را رد کرد

سی ان ان: مسلمانان هدف اصلی نفرت‌پراکنی در هند هستند

افشای نتایج 4 کمیته ارتش اسرائیل در مورد طوفان‌الاقصی

آفریقای جنوبی: شکایت خود از اسرائیل را پس نخواهیم گرفت

پزشکیان: اهل گفتگو هستیم اما نه به هر شکل و هر قیمتی

روبیو: حل‌وفصل بحران اوکراین بسیار پیچیده است

پنتاگون: عضویت اوکراین در ناتو و بازگشت به مرزهای 2014 ممکن نیست

ابوحمزه: سرنوشت اسرای اسرائیلی به رفتار نتانیاهو بستگی دارد

کشف گور جمعی متعلق به دوران صدام در فلوجه

خواستگاری بی‌موقع دردسرساز شد!

علی شمخانی: مذاکره باید در زمان مناسب انجام شود

آیه معنادار نصب‌شده در محل دیدار امروز با رهبر انقلاب

تداوم کاهش قیمت ارز؛ قیمت انواع سکه طلا بیش از یک میلیون تومان ریخت

خبری خوش برای کاربران بلوبانک سامان

کشورگشایی به سبک ترکیه؛ غزه به سرزمین‌های ما ملحق شود!

آیا زنگ خطر در روابط اروپا-آمریکا به صدا درآمده است؟

ما یه بار دیگه همو از دست دادیم شهرزاد

پزشکیان خطاب به دشمنان: در منطقه ما، مردم را ترور می‌کنید، بعد به ما می‌گویید تروریست!

با کودک زود رنج و حساس چگونه رفتار کنیم؟

تحریک بحران

550 تن محموله سیب‌زمینی وارداتی به کشور آمد

اولین گشتی آمریکایی بعد از سوگند ترامپ از تنگه تایوان عبور کرد

لحظاتی از بازی «حسن پورشیرازی» در پیر پسر

مشاور عالی فرمانده سپاه: رسانه‌ها در جنگ نرم دشمن نقش کلیدی دارند

غریبه در واشنگتن

قانونگذار هلندی: تنها راه صلح در اوکراین، عدم مداخله ناتو است

پیشنهاد عجیب ترکیه: غزه به این کشور ملحق شود

سریال آبان؛ این یک پیشنهاد کاملا بی‌شرمانه است!

شوخی پزشکیان با اصطلاح روحانی: الان دیگه باید بگیم علی‌برکت‌الله!

دور دوم بی‌خردی در واشنگتن

گروه سایپا تحویل خودرو در ایام تعطیل را فعال کرد

لاگارد: تنش‌های تجاری می‌تواند مسیر تورم را تغییر دهد

«تل السنوار»؛ گزارشی از محل شهادت «یحیی سنوار»

لاوروف: حرف آخر را پوتین و ترامپ درباره گفتگوی دوجانبه خواهند زد

حماس درباره ادعاها درخصوص کوچ اجباری مردم غزه بیانیه داد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی