اخبار محرمانه

آخرين مطالب

جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در رستوران‌ها و داروخانه‌ها ممنوع! اقتصادی

جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در رستوران‌ها و داروخانه‌ها ممنوع!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا /استخدام و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت نظیر مواد غذایی و رستوران‌ها ممنوع اعلام شد.
طبق قانون ورود اتباع بیگانه به صورت غیرمجاز جرم محسوب شده و هرگونه جذب و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در هر شغل و صنفی ممنوع است. مطابق ماده 120 قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آن که دارای روادید ورود با حق کار مشخص باشند و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت دارند.
هرگونه فعالیت اتباع خارجی غیر مجاز تخلف محسوب می‌شود و چنانچه بخواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت کنند. ماده 181 قانون کار نیز صراحتا اعلام کرده کارفرمایانی که اتباع بیگانه را که فاقد پروانه کار هستند و یا مدت اعتبار پروانه کارشان منقضی شده است به کار گمارند و یا اتباع بیگانه را در کاری غیر از آن چه در پروانه کار آنها قید شده است، بپذیرند و یا در مواردی که رابطه استخدامی تبعه بیگانه با کارفرما قطع می‌گردد باید مراتب را به وزارت‌کار و امور اجتماعی اعلام کنند،در غیر این صورت با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس از 91 روز تا 180 روز محکوم خواهند شد.
در همین راستا بر اساس اعلام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری استان تهران، جذب و به‌کارگیری اتباع خارجی بدون پروانه کار در مشاغل حوزه سلامت از قبیل مواد غذایی و بهداشت و درمان، رستوران‌،آشپزخانه،‌درمانگاه و داروخانه ممنوع است.
به همین منظور با کارفرمایانی که اتباع غیرمجازی که تحت عنوان کارگر در مراکز عرضه غذا و نوشیدنی، رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها به کار گرفته شوند برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
برابر گزارش‌ها کمتر از 5 درصد اشتغال کشور در اختیار اتباع و نیروی کار خارجی است.در حال حاضر وزارت کار ساماندهی نیروهای کار مجاز را در اولویت قرار داده و به موازات آن رصد و مقابله با اشتغال غیرمجاز اتباع بیگانه نیز در دستور کار این وزارتخانه است.
از نگاه کارشناسان، ساماندهی اتباع بیگانه و نظارت بر حضور آنها یکی از اولویت‌های مهم در حفظ امنیت و توسعه پایدار اجتماعی به شمار می‌رود.
بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران ضمن اشاره به مشکلاتی که اخیرا اتباع غیر مجاز برای استان به وجود آورده‌اند،می‌گوید:تبعات بهداشتی، اجتماعی، امنیتی تنها در شرایطی است که اتباع غیر مجاز به دلیل نبودن نظارت در سطح استان ایجاد کرده‌اند و چنانچه می‌خواهند در استان فعالیت کنند باید مجوزهای لازم را دریافت کنند.

اخبار محرمانه


او با بیان اینکه شهرداری‌ها تحت هیچ عنوان حق بکارگیری اتباع غیر مجاز را ندارند و در صورت مشاهده با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد، بر لزوم بکارگیری نیروهای بومی تاکید کرده و معتقد است: اولویت فرصت های شغلی با جوانان و نیروی های بومی است و اگر مجموعه‌ها در هر شرایطی کمبود نیرو دارند با ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکاتبه و موارد مورد نیاز را اعلام کنند.
چندی قبل اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید مبلغ جریمه کارفرمایان متخلفی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را جهت اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد. 
کارفرمایان استفاده کننده از خدمات اتباع خارجی فاقد پروانه کار بابت هر روز اشتغال غیرمجاز معادل 5 برابر حداقل دستمزد روزانه به مبلغ یک میلیون و 731 هزار و 825 تومان جریمه خواهند شد که در صورت تکرار تخلف این میزان 2 برابر خواهد شد.
پیش از این محمدصادق معتمدیان- استاندار تهران نسبت به اصنافی که از اتباع غیرمجاز استفاده می‌کند هشدار داده و گفته بود: طبق قانون اقدامات بازدارنده برای اصناف و مراکزی که اتباع غیرمجاز استفاده می‌کنند را به کار گرفته‌ایم.
وی از پلمپ این مراکز طبق قانون خبر داده و گفته بود: در زمینه اسکان و اشتغال غیرقانونی اتباع غیرمجاز به طور حتم از ظرفیت‌های قانونی استفاده کرده و با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد.
در حال حاضر کارفرمایان می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع اشتغال اتباع خارجی، نسبت به استعلام و درخواست پروانه کار برای نیروهای خارجی مورد نیاز خود اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، مساله ساماندهی اتباع خارجی و اشتغال آنها فراتر از حوزه اختیارات و وظایف وزارت کار است و باید در هماهنگی و تعامل با دستگاه‌های مختلفی از جمله وزارت کشور، سازمان ملی مهاجرت، دستگاه‌های امنیتی و انتظامی و سایر دستگاه‌ها پیگیری شود.مطابق قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و بکارگیری، کارفرمای آنها متخلف شناخته و مشمول جریمه خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

عاقبت هولناک تنبیه بدنی کودک توسط والدین

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

انصارالله خطاب به آمریکا: بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند

نارضایتی‌ها از عملکرد 100 روزه؛ ترامپ در کاخ سفید می‌ماند؟

دورهمی لاله مرزبان و شهاب حسینی معجزه‌لازم شد!

چهره ها/ مژده لواسانی با این تصویر گلزار را خجالت‌زده کرد!

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

وزیر صهیونیست: پیروزی در غزه کلید سازش با عربستان است

لشکرکشی شورشیان جولانی به دمشق برای سرکوب «دروزی‌ها»

از تجربه «پایتخت» عبرت بگیرید آقای جبلی!

لحظه‌ شگفت‌انگیزی که 101 سگ خالدار خلق شدند!

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

نماینده آمریکا در اوکراین: ترامپ به‌دنبال یک آتش‌بس سی روزه است

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات عمدی به غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است

رونمایی از اولین پوستر رسمی فیلم توقیفی «خانه ارواح»

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

اظهارنظر کنت برانا درباره «تام کروز»: او هنوز هم دست کم گرفته می‌شود

تحریم‌های تازه آمریکا علیه برنامه موشکی ایران

سخنگوی کمیسیون عمران: اکثر نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر راه قانع شدند

تقابل زودهنگام بهارستان‌نشینان علیه پاستور

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

بازیگر هری پاتر: فکرش را نمی‌کردم حضورم در این سریال جنجال به پا کند

تأکید تخت‌روانچی بر تسریع در اجرایی شدن توافقات بین ایران و عراق

بقائی: روشنگری درباره نقش تجهیزکنندگان صدام به سلاح شیمیایی در دستورکار وزارت خارجه است

اظهارات دبیرکل آنروا مُهر تاییدی بر وحشیگری رژیم صهیونیستی است

الله‌کرم: هدف آمریکا از مذاکره، «تضعیف مقاومت» است/ زیدآبادی: مذاکرات مسقط برای هر دو طرف گریزناپذیر است

ماجرای دپوی کانتینرها

پهلوگیری 35 فروند کشتی در بندر شهید رجایی

120 هزار متقاضی نهضت ملی تا پایان سال صاحب‌خانه می‌شوند

رئیس ستاد انتخابات کشور: انتخابات دوره هفتم شوراها 11 اردیبهشت 1405 برگزار می‌شود

تغییر؛ از شایعه تا واقعیت

خطر افت تولید در پارس جنوبی جدی شد؛ عجله قطر در فشارافزایی گاز

مخالفت کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟

مزایده اموال چای دبش تمام شد؛ حراج 84 خودروی خارجی

بازار سرمایه مثبت ماند

سانحه رانندگی برای نتانیاهو

حادثه امنیتی در دفتر نخست‌وزیری رژیم اسرائیل

جواد قارائی «ایرانگرد» جدید را آماده کرد

سپاه، شناور حامل سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس را توقیف کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا ایران را تحریم کرد

احساس سوختن به تماشا نمی‌‏شود؛ گزارشی از اسکله بندرعباس

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی