اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ خطای مشکوک یا استراتژیک تحلیل ویژه

سرمقاله خراسان/ خطای مشکوک یا استراتژیک
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان / «خطای مشکوک یا استراتژیک» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم عباس آخوندی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
آن‎چه از آنتن شبکه‌ یک صداوسیما در برنامه‌ ضبط‌شده‌ خانواده در روز چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404 در توهین به خلیفه نخست انتشار یافت، قطعا خطایی استراتژیک بود که وحدت و امنیت ملی و سرزمینی ایران را در مخاطره قرار می‌دهد. بنابراین، اتفاقی سرسری نبود که بتوان به‌سادگی از کنار آن گذشت. و تا کُنهِ آن شناخته نشود نباید حکومت در کلیت خود، مرجعیت و نهادهای دینی به‌عنوان نهادهای مسئول و تمام شهروندان ایران از تمام مذاهب و ادیان موضوع را رها کنند. امنیت ایران، مسئله‌ ساده‌ای نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. البته، این امر باید توسط مقامات مسئول انجام شود و آن‌چه به ذهنمان می‌رسد باید با آنان در میان بگذاریم.
صداوسیما در بیانیه‌ خود از این اتفاق تحت عنوان «خطای نابخشودنی و مشکوک» یاد کرده است و بلافاصله موضوع را به دستگاه قضا ارجاع داده‌است. البته از نظر این قلم، اتفاق صورت‌گرفته، خطای راهبردی و استراتژیک است که اگر ریشه‌های آن شناخته نشده و بنیان‌کن نشود، می‌تواند وحدت و امنیت ملی و تمامیت سرزمینی ایران را به‌مخاطره اندازد. بنابراین، خطایی بزرگ‌تر از خطای نابخشودنی و مشکوک است. لیکن، نکته کانونی این یادداشت این نیست. خطای صورت‌گرفته، استراتژیک است و باید در سطحی بالاتر با آن برخورد شود. لذا، پرسش اصلی این است که آیا ارجاع موضوع به دستگاه قضا، اقدامی متناسب بوده‌است؟
ارجاع کار به دستگاه قضا به‌ظاهر اقدامی قاطع برای مجازات خاطیان است. لیکن، آیا واقعا هیچ کمکی به کشف ماهیت اقدام صورت گرفته و عوامل آمر، پشت پرده و دست‌اندرکار خواهد کرد؟ آشکار است که دستگاه قضا وظیفه‌ای در این باب ندارد و وظیفه‌ آن پس از بررسی و تحقیق نهادهای مسئول و تبیین صورت مسئله، توسط آنان است. واقعیت آن است که دستگاه قضا امکان کشف حقیقت در این‌گونه موارد را ندارد. می‌توان پیش‌بینی کرد این ارجاع کارایی و کارآمدی لازم برای رسیدن به نتیجه‌ واقعی را نخواهد داشت. چرا که ابزار کافی برای انجام این کار را ندارد و موارد مشابه پیشین نیز به جایی نرسیده است. این اقدام احتمالا موجب آن خواهد شد که ریشه‌های این موضوع برای همیشه پنهان بماند.
در یک نگاه انتقادی، این اقدام پوششی برای عدم پذیرش مسئولیت از سوی مسئولان صداوسیماست. قاعدتا مدیریت صداوسیما می‌بایست ضمن پذیرش مسئولیت خود مسئله را ردیابی و عوامل را شناسایی و معرفی می‌کرد. و اگر هم می‌خواست که مدیران جاری پنهان‌کاری نکنند، رئیس و مسئولان ذی‎ربط می‌بایست دسته‌جمعی استعفا می‌کردند تا مسئولان بعدی رسیدگی درونی کنند. حتی، ورود دستگاه امنیتی هم سالب مسئولیت مدیریت صداوسیما نیست. رئیس این دستگاه باید شخصا مسئولیت کشف موضوع را برعهده بگیرد. نکته‌ کانونی این یادداشت این است که پیش‌ از کشف حقیقت و اثبات تحقق جرم، ادعای جرم کردن و ارجاع آن به دستگاه قضا نوعی فرار به جلو است‌. از این‌رو، وارد ساختن زود‌هنگام دستگاه قضا جای تامل جدی دارد.
بازار
و نکته‌ آخر مسئولیت رئیس جمهور است چه به عنوان مجری قانون اساسی و سوگندی که یاد کرده‌است و چه به عنوان این که قوه‌ مجریه دو نفر نماینده در شورای نظارت صداوسیما دارد. رئیس جمهور نمی‌تواند ناظر ماجرا و منتظر دستگاه قضا باشد. باید ورود مستقیم به این موضوع کند و به ملت ایران گزارش دهد. منتظر هستیم تا اقدام بنیادین ایشان با توجه به شعارهای دوره‌ انتخاباتی‌شان را ببینیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1355811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاثیر آینه دکوراتیو در انرژی خانه

منافع تندروها و کاسبان تحریم با منافع ملی در تضاد است

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند

ابراز همبستگی عراق و دستور ویژه سودانی برای کمک‌های فوری به ایران

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟

واکنش زاخارووا به آزادسازی «کورسک»

هادی خانیکی: به انسان ایرانی امیدوارم

تسنیم: خروج اروانیوم ‌و غنی‌سازی صفر در مذاکرات مطرح نشده است

خبرنگار آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در اروپا  برگزار می‌شود

واکنش فواد ایزدی، چهره نزدیک به جلیلی، به روسری پوشیدن ملانیا ترامپ

رفتارهایی که نشان می‌دهد در مهدکودک یک مشکلی برای کودک وجود دارد

قاتل در صحنه حاضر است

تضاد منافع تندروها با منافع ملی

سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی

ژنرال بازنشسته هندی: دیپلماسی راه بهتری است

شرط واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو با اسرا مانند مهره‌های شطرنج بازی می‌کند

تشدید تجاوزات نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به کرانه باختری

نخست‌وزیر پاکستان: پیام صریحی به طالبان داده‌ایم

میخوام برم سمت لایف استایلم

کدام مشاغل اولین قربانیان هوش مصنوعی خواهند بود

واکنش عراقچی به ماجرای انفجار در بندر شهید رجایی

پزشکیان: ایران از هر اقدامی در زمینه برقراری و تقویت صلح و آرامش استقبال و حمایت می‌کند

خطای سهوی یا پروژه مشکوک نفوذ؟

ترامپ و فون درلاین بالاخره دیدار می‌کنند

مرگ پسر یک مقام ارشد سیا در جنگ اوکراین

مجبور شدم بهش بگم مادرش خدمتکار خونه شماست

ادعای عجیب رسانه اسرائیلی درباره پیشنهاد حماس برای آتش‌بس

زلنسکی: دیدار با ترامپ «بسیار نمادین» بود اما می‌تواند «تاریخی» شود

حمله جدید ارتش یمن به اهداف رژیم صهیونیستی و آمریکا برای یاری ملت فلسطین

لهستان مدعی نقض حریم هوایی خود توسط روسیه شد

از اکران «وحشی» تا چند خبر تئاتری

شلوارت رو با یه برش به اندازه دلخواهت برسون!

صدا و سیما؛ سازمانی آشوب‌‏زا و کج‏‌کارکرد

شرط واگذاری خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

20 سال تورم در ایران؛ سیگنال‌هایی که دیده نشد

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا در حال پیشرفت است

عراقچی: در دور سوم گفتگوها در نقطه‌ای هستیم که شاید اگر مذاکرات دیگری بود، به این سرعت نمی‌توانستیم برسیم

رویترز: سومین دور مذاکرات هسته‌ای با ایران مثبت و سازنده بود

محمدجواد لاریجانی: مذاکره غیرمستقیم، مذاکره‌ برای هیچ نیست

سکه در سراشیبی ریزش؛ دلار سبزپوش شد

رابطه پوتین و رئیس‌جمهور آمریکا شکرآب شد؛ ترامپ: باید با او طور دیگری برخورد شود

نخست وزیر پاکستان حادثه بندر شهید رجایی را تسلیت گفت

سکه با در سراشیبی ریزش؛ طلا و دلار قطره چکانی رشد کردند

ترامپ: فکر کنم باید با پوتین طور دیگری برخورد شود

اسیر عبدالله البرغوثی در زندان‌های «اسرائیل» تحت شکنجه شدید قرار دارد

اروپا در دو‌راهی؛ ابتکار ایران یا تکرار انسداد؟‌ ‌

ادامه ریزش قیمت سکه با شیب کم؛ بازار تحت تاثیر مذاکرات

عراقچی: اختلاف در کلیات و جزئیات همچنان وجود دارد؛ از روند شکل‌گیری مذاکرات رضایت داریم

روایت اکسیوس از دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی