اخبار محرمانه

آخرين مطالب

برنامه فکری القاعده به روایت مفتی پیشین این گروه بین الملل

برنامه فکری القاعده به روایت مفتی پیشین این گروه
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شفقنا / «محفوظ ولد الوالد» مفتی پیشین شبکه القاعده با اشاره به برنامه فکری جدیدی که برای این گروه تروریستی تدوین کرده بود، مدعی شد: «ابومصعب الزرقاوی رهبر شاخه القاعده در عراق با رویکردی که او برای این گروه تدوین کرده بود، مخالفت کرد و بدون گرفتن اجازه از این گروه و به نام آن، جنگ علیه شیعیان را به راه انداخت.»
الوالد در برنامه «مع تیسیر» که از شبکه الجزیره قطر پخش می شد، افزود: «زرقاوی بود که جنگ علیه شیعیان را بدون موافقت بن لادن آغاز کرد در حالی که بن لادن به «پرهیز از هدف قرار دادن کلیساهای مسیحیان و اعیاد آنها توصیه می کرد تا آنها نیز مسلمانان و مساجدشان را هدف قرار ندهند.»
وی با اشاره به اینکه زمانی که تصمیم گرفت همراه خانواده‌اش به سودان مهاجرت کند، اسامه بن‌لادن، رهبر القاعده، او را بسیار به خود نزدیک کرد؛ به‌طوری‌که خانه‌ای چسبیده به منزل خودش به او داد و از او خواست تا یک «منهج فکری» جدید برای سازمان تدوین کند، ادامه داد: «این نزدیکی برای او آزاردهنده بود، چون به دلایل امنیتی مربوط به بن‌لادن و رهبران ارشدش، نمی‌توانست کسی را به خانه‌اش دعوت کند.»
تنها یک هفته پس از ورودش، بن‌لادن از او خواست برنامه‌ای فرهنگی، تربیتی و فکری جدید تهیه کند، چرا که بیشتر افرادی که در دوران جنگ با شوروی به القاعده پیوسته بودند، بیشتر جنگجو بودند تا دیندار یا آگاه دینی. به گفته ولد الوالد، اغلب اعضا دچار افراط در تکفیر و نگاهی نادرست به دیگر گروه‌های اسلامی بودند، حتی نسبت به دولت سودان هم موضع منفی داشتند.
از این رو، بن‌لادن به ضرورت تدوین برنامه‌ای فکری برای اصلاح این ذهنیت‌ها اعتقاد داشت، زیرا برخی حتی او را بیش از حد معتدل می‌دانستند و از همکاری‌اش با دولت سودان و گروه‌های اسلامی دیگر انتقاد می‌کردند.
این مشکل فقط در رابطه با دیگران نبود؛ برخی از اعضای خود القاعده معتقد بودند که تنها «اهل حق» کسانی هستند که سلاح به دست دارند، حتی اگر دیگر اعضای القاعده باشند. به‌گفته ولد الوالد، این افراد حتی انتقاد می‌کردند از اینکه سازمان مشغول کشاورزی شده، در حالی‌که خودشان برای جهاد خانه و کاشانه را ترک کرده بودند.
اما بن‌لادن پاسخ می‌داد که القاعده و دولت سودان در آن زمان مانند «قایقی سوراخ در میان اقیانوسی طوفانی» هستند و از آنان می‌خواست تا اگر راه بهتری دارند، پیشنهاد دهند.
تدوین برنامه فکری
بر این اساس، این گروه تروریستی در سال 1993 برنامه‌ای مطالعاتی تصویب کرد که شامل کتاب‌هایی همچون «معارج القبول» از حافظ الحکمی، «الرحیق المختوم» از صفی الرحمن المبارکفوری و تفسیر سوره‌هایی از قرآن مانند انفال و توبه بر پایه تفسیر ابن کثیر. همچنین کتاب‌های دیگری چون: «الأربعین النوویه»، «ریاض الصالحین» «زاد المعاد» (ابن قیم)، «التحفه العراقیه» (ابن تیمیه)، «مدارج السالکین»، «منهاج القاصدین»، و «فقه السنه» (سید سابق) نیز در فهرست قرار گرفتند.
برخی از اعضا این کتاب‌ها را دارای گرایش فکری اخوان‌المسلمین دانستند، اما ولد الوالد تأکید کرد که این انتخاب‌ها بر اساس ارزش علمی بوده‌اند نه گرایش فکری یا مذهبی خاص.
بن‌لادن سپس تصمیمی صادر کرد که مطالعه این برنامه برای همه اعضا الزامی باشد، گرچه برای کسانی که اجرای آن را دشوار می‌یافتند، تخفیف‌هایی در نظر گرفته شد.
هم‌زمان، دو برنامه دیگر نیز تدوین شد: یکی برای خود بن‌لادن و دیگری برای فرماندهان ارشد، که به‌صورت روزانه تدریس می‌شد و موضوعاتی مانند بحران بوسنی و یمن را نیز در بر می‌گرفت.
به‌گفته ولد الوالد، بن‌لادن در این کلاس‌ها فعال بود، سؤال می‌نوشت و اشعار را یادداشت می‌کرد. او تنها فرمانده‌ای بود که دفترچه‌ای برای ثبت این نکات داشت. با اینکه پیرو مذهب حنبلی بود، ولی مشتاق آگاهی از دیدگاه‌های دیگر مذاهب نیز بود.
برای جلب دل‌ها، بن‌لادن برخی از سنت‌ها و مستحبات را کنار گذاشت، از جمله این‌که از مجاهدین عرب در افغانستان خواست در نماز به سبک افغان‌ها عمل کنند؛ مانند نگذاشتن دست‌ها روی سینه، بلند نکردن دست‌ها در رکوع، و ترک جمع بین نمازها در سفر.
تلاش برای تغییر رژیم‌ها
سازمان در آن دوران به بررسی روش‌هایی برای تغییر حکومت‌های عربی می‌پرداخت، از جمله کودتاهای نظامی. به گفته ولد الوالد، این روش‌ها تضمین موفقیت نداشتند و نیازمند نفوذ در نهادهای امنیتی و نظامی بودند. او موفقیت سودان را استثنایی دانست و علت شکست دیگر گروه‌های اسلامی در این زمینه را مخالفت جامعه جهانی دانست، در حالی‌که کودتاهای نظامی عادی با چنین مخالفتی روبرو نبودند.
بنابراین، ولد الوالد از منظر فقهی، کودتا را مؤثر نمی‌دانست اما پشتیبانی فکری، فنی، نظامی و مالی از قیام‌ها و تلاش‌های رهایی‌بخش، به‌ویژه در فلسطین را توصیه می‌کرد.
این دیدگاه با نظر کسانی در تعارض بود که می‌خواستند القاعده گروهی بسته و صرفاً مسلح باقی بماند و کمک به گروه‌های دیگر، حتی اسلامی، را رد می‌کردند.
ولی ولد الوالد بر همکاری تأکید داشت و یافتن نقاط مشترک با دیگر گروه‌های اسلامیِ دارای پروژه آزادسازی مقدسات را ضروری می‌دانست، حتی اگر در مواردی با القاعده اختلاف داشتند.
او مخالفان این دیدگاه را «کم ‌نگر» توصیف کرد و افزود که گروه‌هایی که بعداً از القاعده منشعب شدند، حامل افکار او نبودند، اگرچه مؤسسانشان عضو القاعده بودند.
او همچنین با اشاره به اینکه «برخی افراد، مانند ابو مصعب الزرقاوی، پیش از آن‌که بیعت‌شان با القاعده پذیرفته شود یا حتی بدون اجازه سازمان، به نام القاعده عمل می‌کردند و بدون موافقت بن‌لادن جنگ با شیعیان را آغاز کرد.»، تصریح کرد: «بن‌لادن توصیه می‌کرد از هدف گرفتن کلیساها و جشن‌های مسیحیان خودداری شود تا آنان نیز مساجد و مسلمانان را هدف نگیرند.»
او در پایان گفت: «برنامه فکری‌اش تأثیر زیادی بر اندیشه جهادی القاعده گذاشت، هرچند به‌طور کامل موفق نبود. اما موفق شد این ایده را تضعیف کند که باید با حکومت‌های عربی جنگید؛ بلکه تأکید را بر جنگ با «اشغالگران» قرار داد، به‌جز در مورد پایگاه‌های خارجی در جزیره‌العرب که باید هدف باشند تا دامنه نبرد به کشورهای عربی کشیده نشود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1351756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

FATF؛ گام آخر، دیوار آخر

ریزگردها و مرگِ بی‏صدا

زندگی در کمپر به سبک ارسطو

روزنامه اصلاح‌طلب: برکناری استاندار اصفهان ضروری است

اعتماد گزارش داد: 12 وکیل محکوم در مشهد

دلداده خلیج‌فارس

اشتباه کردیم برجام را از دست دادیم

کرملین: موضوع ایران در دستور کار مذاکرات پوتین و ویتکاف نبود

چگونه مدیریت زمان داشته باشیم؟

ضربه جدید نظامی ترامپ به اروپا

درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه اسرائیل

آمار حیرت برانگیز از حجم ویرانی‌ها در غزه

به شوهر دوستش چشم دارد

هدیه‌های مرگبار آمریکا به تل‌آویو رسید

فوت و فن دکوراسیون؛ 5 قاعده‌ طلایی!

اسرار حرمسرای هیتلر

داستان جزوه گرفتن در دانشگاه

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اصلاح یارانه انرژی باید تدریجی باشد

گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی در حال حاضر 100 درصد نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 فروردین 1404

معامله پنهان جولانی با بن زاید در جنوب سوریه

ما هیچ وجه مشترکی با هم نداشتیم

رفتارهای زیگزاگی مقامات آمریکایی و تغییر لحن آنان با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فلاحت‌پیشه: نگران شرطی‌شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم

جنگنده‌های اسرائیلی دیوار صوتی بیروت را شکستند

تصاویری از نقش روحانیت در سریال پایتخت

مچ باباش رو گرفتِ!

عظیمی نژاد: آهنگ سازی در پایتخت برای من مثل یک رازگشایی است

معاون وزیر خارجه: مکان دور دوم مذاکرات «رم» است

افزایش 2300 درصدی قیمت بنزین در سفر هوایی

تصاویری از نقش روحانیت توسط سیروس مقدم در سریال پایتخت

حضور هما و جمیله در اکران مردمی سریال پایتخت

اظهارات معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT»

ترامپ ایلان ماسک را به جلسه‌اش راه نداد

انتقاد فرماندهان ارتش اسرائیل از بی‌هدفی جنگ در غزه

تجاوز مجدد آمریکا به لبنان

حملات سنگین آمریکا به صنعای یمن

تصاویری از بازیگر نقش محمدجواد پسر اوس موسی

شمارش معکوس برای آغاز فصل هشتم پایتخت

حضور عوامل سریال پایتخت 7 در برج میلاد

رویترز: گروسی برای حضور در جلسات مذاکرات ایران و آمریکا به رُم دعوت شد

ارتش لبنان: عوامل شلیک راکت به اسرائیل بازداشت شدند

حماس: آزادی اسرای فلسطینی اولویت اصلی ماست

حضور بازیگران نقش سارا و نیکا در مراسم اکران مردمی قسمت آخر سریال پایتخت

بازدید مردم از پراید پرنده سریال پایتخت

پشت‌ صحنه خرس سریال پایتخت که بدون حضور بازیگران گرفته شده!

پای «کلید روحانی» به جوکر بانوان باز شد!

حاشیه‌نگاری خبرنگار صداوسیما از حیاط دولت امروز با دولتمردان

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی