معامله پنهان جولانی با بن زاید در جنوب سوریه
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - تسنیم / انحلال دور از انتظار مهمترین گروه مسلح جنوب سوریه 48 ساعت بعد از سفر محمد جولانی، رئیس دولت موقت سوریه به امارات این ارزیابی را ایجاد کرده که لشکر جنوب احتمالا وجه المعامله توافقی پنهان میان دمشق و ابوظبی شده است.
دو روز قبل لشکر هشتم به عنوان بزرگترین گروه مسلح در جنوب سوریه به طور ناگهانی اعلام انحلال کرد. سخنگوی لشکر هشتم با انتشار ویدئویی ضمن اعلام انحلال تصریح کرد که نیروها به وزارت دفاع دولت موقت خواهند پیوست.
این اقدام درحالی رخ داد که روزهای اخیر اوضاع امنیتی در استان درعا و شهر بصری الشام شکننده بود و با ورود نیروهای وزارت دفاع دولت سوریه به این شهر در واکنش به ترور «بلال الدروبی»، از شبه نظامیان طرفدار محمد جولانی توسط عناصر وابسته به لشکر هشتم، این انتظار میرفت که حتی درگیری میان دو طرف در این منطقه رخ دهد.
این اقدام دور از انتظار لشکر هشتم سوالات بسیاری را ایجاد کرد و در سایه تحولات داخلی نشانههای کمی برای توجیه انحلال این گروه مسلح وجود داشت. در این میان در خارج سوریه تحولی مهم رخ داد و محمد جولانی، رئیس دولت موقت برای اولین بار راهی امارات عربی متحده شد.
بازار 
برکسی پوشیده نیست که امارات سرسخت ترین مخالف گروههای اسلامی و اخوانی در منطقه محسوب می شود و دال مرکزی سیاست خارجی این کشور به مقابله با جریانهای اسلامگرا مبدل شده است. در سوی مقابل، محمد جولانی سرکرده یکی از رادیکالترین گروههای اسلامگرای سنی مذهب سوریه با حمایت اخوانیهای ترکیه و قطر موفق شد، قدرت را در دمشق در اختیار بگیرد.
یک روز بعد از ملاقات بن زاید و جولانی در ابوظبی بود که سخنگوی لشکر هشتم اعلام کرد که این گروه منحل و به نیروهای تحت فرماندهی وزارت دفاع ملحق خواهد شد.
در این میان، به نظر میرسد جولانی که به تازگی موفق به توافق مهمی با قسد در شمال سوریه شده بود و توانسته بود تا حدی اوضاع در شرق فرات را تثبیت کند، بلافاصله به سراغ جنوب رفته است. ستونکشی نظامی و ورود به شهر بصری الشام مقر لشکر هشتم و پس از آن اعلام انحلال این گروه که مورد حمایت امارات بود، دستاوردی مهم برای دولت دمشق به شمار میرود.
این امر دور از انتظار نیست که جولانی از امارات خواسته باشد دست از حمایت لشکر هشتم بردارد اما سوال مهمتر این است که درخواست اماراتیها از سوریه چیست؟
اکنون در شمال و جنوب تا حد زیادی وضعیت برای دولت دمشق تحت کنترل است و در غرب هم با کشتاری که در ماه گذشته علیه علویها رخ داد، جولانی میتواند ادعا کند که تا حدی اوضاع را تثبیت کرده است.
روزنامه «العرب»، وابسته به امارات در ارتباط با سفر جولانی به ابوظبی نوشت: این دیدار در شرایطی برگزار میشود که حملات اسرائیل به جنوب سوریه افزایش یافته و این سوال مطرح است که احمد الشرع (محمد جولانی) از امارات خواهد خواست که با توجه به روابط خوب با اسرائیل، میانجیگری کند تا این حملات متوقف شود.
در واقع این روزنامه به نوعی مهمترین محور مذاکرات سران امارات و ابوظبی در قصر «الشاطی» ابوظبی را به طور تلویحی پیش چشم ما قرار میدهد.
احتمالا امارات هم در ازای انحلال لشکر هشتم که بعد از 2018 با کمک روسیه در جنوب سوریه سازماندهی کرد تا مقابل نیروهای مقاومت سد دفاعی برای اسرائیل ایجاد نماید، خواستار محدودیت نفوذ آنکارا در دمشق شده است.
ابوظبی در ازای دنبال کردن منافع رژیم صهیونیستی در منطقه، اعتبار سیاسی در واشنگتن و لابی یهود است و از این رو در سایه تشدید رقابت ترکیه با اسرائیل در سوریه تلاش دارد تا نقش میانجی را ایفا کند تا بر اعتبار سیاسیاش بی افزاید.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1352805/