اخبار محرمانه

آخرين مطالب

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر اقتصادی

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تجارت نیوز / واردات بنزین سوپر، آبان سال گذشته آزاد شد. اما تاکنون هیچ محموله‌ای وارد کشور نشده است. سخنگوی جایگاه‌داران سوخت، این طرح را با توجه به نوسان شدید نرخ ارز و بی‌ثباتی بازار، محال دانست.
آزادسازی واردات بنزین سوپر به قیمت غیریارانه‌ای، آبان 1403 تصویب شد.
بر اساس ماده 9 آیین‌نامه اجرایی تبصره 8 قانون بودجه 1403 و با مصوبه هیات وزیران، واردات و توزیع بنزین سوپر از سوی اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت به قیمت غیریارانه‌ای آزاد شد.
پس از ابلاغ این مصوبه، گمانه‌زنی‌های متعددی در مورد قیمت بنزین سوپر وارداتی و نحوه عرضه آن رواج یافت، اما تاکنون قیمت و نحوه عرضه آن مشخص نشده و هیچ یک به مرحله اجرا نرسیده است.
رضا نواز، سخنگوی جایگاه‌داران سوخت، در برنامه تلویزیونی تهران 20 در روز چهارشنبه 20 فروردین توضیح داد: طرح آزادسازی واردات بنزین سوپر، در حد یک شیوه‌نامه کوچک باقی مانده و بنزین سوپر وارداتی وارد نشده و به مرحله توزیع نرسیده است. با توجه به نوسان ارزی در کشور اجرای مصوبه واردات بنزین سوپر جزو محالات است.
او افزود: قیمت بنزین سوپر وارداتی به‌روز است. شرکتی که می‌خواهد بنزین سوپر وارد کند، باید بهای بنزین را در خارج از کشور با ارز بپردازد. همچنین باید محموله واردشده را نگهداری، حمل و در نهایت توزیع کند. از طرف دیگر باید مالیات آن را بپردازد که با وجود شرایط مذکور، اجرای مصوبه جزو محالات است.
بازار
اقتصاد کشور به نرخ ارز گره خورده است!
سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت، نرخ ارز را یکی از مهم‌ترین علل اجرا نشدن مصوبه واردات بنزین سوپر از سوی بخش خصوصی به شمار آورد.
همین موضوع حیاتی از گره کور اقتصاد ایران حکایت دارد.
واردات بنزین سوپر که نیازمند تامین منابع ارزی و پرداخت هزینه به دلار است، به دلیل تغییر مستمر نرخ ارز و نبود ثبات نسبی در بازار ارز ز منظر اقتصادی توجیه‌پذیر نیست.
خرید بنزین به قیمت‌های جهانی و تبدیل آن به ریال، در کنار ریسک بالای تغییرات نرخ ارز در دوره واردات و فروش، خرید و فروش بنزین سوپر وارداتی را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهد.
علاوه بر این، فرایندهای داخلی پس از ورود محموله‌های بنزین شامل هزینه‌های انبارداری، نگهداری، حمل‌ونقل، توزیع، پرداخت مالیات و سایر عوارض قانونی، حجم بالایی از تعهدات مالی و اجرایی را به واردکنندگان تحمیل می‌کند.
واردکنندگان بنزین سوپر با نرخ خرید بفروشند یا نرخ لحظه‌ای دلار؟
در حال حاضر، قیمت بنزین فوب خلیج‌فارس، 2.5 دلار به ازای هر گالن است که با توجه به اینکه هر گالن به‌ طور تقریبی 3.78 لیتر است، قیمت بنزین فوب خلیج فارس در حال حاضر 0.66 دلار یا حدود 66 سنت به ازای هر لیتر خرید و فروش می‌شود.
اگر این عدد به‌ عنوان یک رقم تقریبی در نظر گرفته شود، با توجه به قیمت دلار در روز دوشنبه 25 فروردین ماه که 87 هزار تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود، هر لیتر بنزین وارداتی حدود 57 هزار و 420 تومان به فروش می‌رسد.
این در حالی است که قیمت دلار در هفته‌های گذشته بالای 100 هزار تومان بود. یعنی اگر واردکننده‌ای در هفته‌های گذشته بنزین سوپر را با ارز 100 هزار تومانی وارد می‌کرد، در حال حاضر نمی‌دانست که به نرخ روز دلار بنزین را به فروش برساند یا به همان نرخی که خریداری کرده است؟
نوسان مذکور مانع از ایجاد شرایط مناسب برای واردات بنزین سوپر به کشور است و مادامی که نرخ ارز در این حد نوسان داشته باشد، این احتمال وجود دارد که هیچ واردکننده‌ای به سمت واردات بنزین سوپر حرکت نکند.
چند درصد از جامعه توانایی خرید بنزین سوپر به قیمت آزاد را دارند؟
فارغ از مشکلات جدی طرح واردات بنزین سوپر از سوی بخش خصوصی به کشور، باید به این موضوع توجه کرد که چند درصد از مردم توانایی خرید بنزین سوپر با توجه به شرایط کنونی نرخ ارز را دارند؟
در واقع هر کالایی که به کشور وارد می‌شود باید بازاری برای فروش در داخل داشته باشد. آیا در جریان مصوبه آزادسازی واردات بنزین سوپر، به قدرت خرید مردم توجهی شده است؟
در حال حاضر حداقل حقوق کارگر در ماه، 10 میلیون و 390 هزار تومان است که با احتساب بن خواربار و حق مسکن به 13 میلیون و 490 هزار تومان می‌رسد.
همچنین با بررسی خودروهایی که در داخل تردد می‌کنند، ظرفیت باک اکثر این خودروها، بین 40 تا 60 لیتر است. با توجه به نیاز عادی و روزمره، افراد به طور تقریبی چهار بار در ماه یعنی همان هفته‌ای یک بار باید سوخت‌گیری کنند. شایان ذکر است برخی از خودروهای در حال تردد، نیاز به سوخت باکیفیت دارند تا روند استهلاک موتور تسهیل نشود.
میانگین مصرف ماهانه خودروهای در حال تردد با توجه ظرفیت باک آنها حدود 160 تا 200 لیتر است. این بدان معناست که اگر فرد تصمیم بگیرد نصف مصرف ماهانه بنزین خود را به بنزین سوپر اختصاص دهد، برای 80 لیتر بنزین باید چهار میلیون و 593 هزار تومان و بابت 100 لیتر بنزین باید پنج میلیون و 742 هزار تومان هزینه کند.
گفتنی است بسیاری از افرادی که حداقل حقوق دریافت می‌کنند، خودرو شخصی ندارند یا حتی قادر به خرید خودرو نیستند. اما همان افرادی که خودرو دارند، اگر بخواهند سوخت باکیفیت‌تری نسبت به بنزین تولیدی در داخل استفاده کنند، باید به‌ طور تقریبی نصف حقوق خود را به سوخت‌گیری اختصاص دهند.
مشکلات بسیاری سر راه طرح واردات بنزین سوپر قرار دارد که عمده آنها به نوسان نرخ ارز گره خورده است. اما نکته مغفول در این زمینه، قدرت خرید مردم است که با توجه به مبالغ مذکور، درصد بسیار کمی از آنها می‌توانند بنزین سوپر وارداتی را تهیه کنند.
آیا اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت که در مصوبه آبان‌ماه هیات وزیران به آنها اشاره شده است، نیازی به در نظر گرفتن شرایط کل جامعه برای واردات بنزین سوپر می‌بینند؟ یا قرار است در صورت برقراری ثبات نسبی در بازار ارز، واردات بنزین سوپر به قیمت غیریارانه‌ای را تنها برای بخش کوچکی از جامعه انجام دهند؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1351615/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

چرا سریال پایتخت اینجوری تمام شد؟

گزارش فارس از سفری غیرمنتظره؛ حدس بزنید برای چه کاری به کجا می‌روند؟

تعیین سقف مهریه تا 14 سکه؛ نجات اقتصاد خانواده یا نقض حقوق زنان؟

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

نحوه محاسبه درآمد چند هزار میلیاردی صداوسیما از «پایتخت 7»

بروجردی: در مذاکرات تضمین‌ها فقط از طرف آمریکا نیست

تسنیم: دور دوم مذاکرات ساعت 14 آغاز می‌شود

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

شمخانی 9 اصل مورد نظر ایران در مذاکرات رم را اعلام کرد

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

چهره ها/ نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایلام شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

به نظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

«پایتخت 7» رکورد نمایش آنلاین را شکست!

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

سرمقاله هم میهن/ سیاستِ پویا

دیپلماسی چندجانبه، پیام معنادار ایران به واشنگتن

قلهٔ 3 میلیونیِ بورس فتح شد

مقام حزب‌الله: هیچ بحثی درباره خلع سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم

چهره ها/ محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند!

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

احمد مهران‌فر نقشش در «خجالت نکش» و «پایتخت» را شبیه بهم ایفا کرد؟

نحوه ساخت گوشواره مرواریدی

سرمقاله جام جم/ ارتش در خدمت ملت و امنیت

یمن: آماده‌ایم وارد بالاترین سطح از درگیری با آمریکا شویم

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

«آکسیوس»: تهدیدات «ترامپ» خطاب به اوکراین است نه روسیه

چهره ها/ «شری» پایتخت با این عکس جذاب خودنمایی کرد

سرمقاله سازندگی/ تبعات خودتحریمی

سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

نیم میلیون سلاح آمریکایی در افغانستان در اختیار گروه های شبه نظامی قرار گرفته است

درآمد عجیبی که صداوسیما از «پایتخت» به جیب زد!

روایت خبرنگار اعزامی صداوسیما از جزئیات و زمان آغاز دور دوم مذاکرات

ساخت شمع دریایی شیک و زیبا

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی