اخبار محرمانه

آخرين مطالب

طهران، روستایی که حمله مغول‌ها آن را شهر کرد / این شاه، عاشق قریه تهران شد خواندنی ها

طهران، روستایی که حمله مغول‌ها آن را شهر کرد / این شاه، عاشق قریه تهران شد
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - تهران، شهری که روزگاری تنها روستایی کوچک در سایه شهر ری بود، امروز قلب تپنده ایران است. از کوچه‌های زیرزمینی‌اش در دوران کهن تا خیابان‌های پرهیاهوی مدرنش، تهران داستانی پر از فراز و نشیب دارد؛ داستانی که از دل تاریخ برخاسته و به آینده‌ای روشن چشم دوخته است.

تهران، پایتخت کنونی ایران، از گذشته‌های دور به‌عنوان یک روستا در نزدیکی شهر ری شناخته می‌شد. شهرت تهران به‌عنوان یک شهر مهم، به‌تدریج و با گذشت زمان شکل گرفت. در این مقاله، به مراحل مختلف شهرت تهران اشاره می‌شود و تاریخچه این شهر از دوران پیش از اسلام تا به‌روزترین رویدادها بررسی خواهد شد.
پیشینه زندگی در تهران به دوران نوسنگی برمی‌گردد و کاوش‌های باستان‌شناسی صورت‌گرفته در تهران، منجر به کشف اسکلت‌های 7000 ساله انسان و ابزارهای سنگی شده است. این یافته‌ها نشان می‌دهد که تهران از دوران بسیار قدیمی مسکونی بوده است.

اخبار محرمانه


تهران در دوران پیش از اسلام به‌عنوان یک روستا از توابع شهر ری شناخته می‌شد و در متون جغرافیایی و تاریخی پیش از اسلام از آن نامی برده نشده است. نخستین اشاره به نام تهران در متون قدیمی اسلامی، مربوط به احوال حافظ ابوعبدالله محمد بن حامد طهرانی رازی است که در نیمه‌ی نخستین سده‌ی سوم هجری قمری زندگی می‌کرد. این نشان می‌دهد که تهران از سده سوم هجری قمری به‌عنوان یک منطقه مسکونی شناخته شده بود.
ابن حوقل در سال 331هجری قمری طهران را شهری سرسبز و دارای باغهای فراوان ذکر می کند که میوه های فراوانی داشته و ساکنان آن بیشتر در زیر زمین زندکی می کردند.
استخری در سال 340هجری قمری در مورد طهران به تفضیل در کتاب خود (المسالک الممالک )ذکر کرده است . ابن بلخی نیز در فارسنامه حدود سالهای 500هجری قمری از آثار طهران سخن به میان آورده است .یاقوت حموی در کتاب خود المعجم البلدان به سال 620هجری قمری طهران را قریه ای از قرا ری می داند که اکثر آن زیر زمین ساخته شده و شامل دوازده محله است و اطراف آن باغهای زیادی است که به هم راه دارند.
یاقوت حموی در معجم‌البدان، طهران را توصیف کرده، می‌نویسد:
«طهران به کسر طاء و سکون‌ها و را و نون در آخر، واژه‌ای است عجمی و ایشان طهران تلفظ کنند چون در زبان ایشان طاء وجود ندارد. این آبادی از دیه‌های ری است و بناهای ‌آن در زیر زمین بنیان یافته است، و هیچ‌کس جزء به اراده‌ی مردم به‌آن‌جا راه نمی‌یابد و در بیش‌تر اوقات ایشان نسبت به سلطان وقت راه خلاف و سرپیچی می‌پیمایند».
ذکریای قزوینی در کتاب آثارالبلاد (674هجری قمری )که تقریبا 70 سال بعد از یاقوت حموی نوشته شده درباره طهران چنین مینویسد: طهران شهری است زیرزمینی مانند لانه مورچه که اهالی آن به محض حمله دشمن در زیرزمینها مخفی می شدند.
حمدالله مستوفی در کتاب نزهه القلوب خود به سال 740 هجری قمری طهران را اینطور تشریح می کند: طهران یکی از ییلاقات ری بوده و آب و هوایی گوارا و سالم دارد و دارای باغهای میوه فراوانی است و جمعیت زیادی هم داشته است .
شهرت تهران پس از حمله مغول به ری در سال 617 ه.ق افزایش یافت. بسیاری از ساکنان ری پس از ویرانی شهرشان به تهران مهاجرت کردند و این روستا به‌تدریج گسترش یافت. تهران به دلیل وجود سرداب‌ها و زیرزمین‌های زیاد، پناهگاه خوبی برای مهاجران بود. این مهاجرت باعث شد که تهران به‌تدریج به یک شهر تبدیل شود و از این پس، توسعه و پیشرفت آن آغاز شد.

اخبار محرمانه


می گویند تیمور گورکان به هنگام گذر از طهران، در آن‌جا اقامت کرد. احتمالا در همین دوره بود که پای جهانگردان نیز به این قسمت رسید و اولین جهانگردی که به طهران سفر کرد روی گونزالس کلاویخود نماینده هانری سوم پادشاه اسپانیا در دربار امیرتیمور بود که در سال 806هجری قمری به طهران آمد.وی درسفرنامه خود از باغها و میوه های فراوان، آب زیاد و آب و هوای سالم طهران نوشته است .
در دوران صفویه، به‌ویژه با روی کار آمدن شاه طهماسب صفوی، تهران به‌طور جدی مورد توجه قرار گرفت. شاه تهماسب صفوی که از قزوین به‌منظور زیارت سید حمزه، جد بزرگ صفویه که در کنار حرم عبدالعظیم دفن شده بود به شهر ری می‌رفت، به‌روستای طهران علاقه‌مند شد شاه طهماسب در سال 961 ه. ق دستور داد دور شهر را با حصاری محصور کنند که 114 برج داشت، به عدد سوره‌های قرآن. این اقدام باعث رونق بیشتر تهران شد. همچنین، شاه عباس صفوی نیز به پیروی از شاه طهماسب تا مدت‌ها به آبادی تهران پرداخت و حتی باغی به نام چهارباغ احداث کرد. این باغ به‌عنوان یکی از نمادهای زیبایی‌شناسی تهران در آن دوره شناخته شد.

اخبار محرمانه


در تابستان سال 1173 ه.ق. کریم‌خان زند به علت گرم بودن هوای طهران، به شمیران رفت و دستور داد در نبود او ساختمان سلطنتی و دیوان‌خانه‌ی بزرگ و حرم‌خانه در طهران بسازند.
با آغاز حکومت قاجار و به قدرت رسیدن آقا محمدخان، تهران به‌عنوان پایتخت رسمی ایران انتخاب شد. آغا محمد‌خان قاجار، روز یک‌شنبه 11 جمادی‌الاول سال 1200 ه.ق. که روز نوروز بود، در طهران بر تخت سلطنت نشست و به‌نام خود سکه زد و از این تاریخ طهران را دارالخلافه نامیدند.
این دوره سرآغاز پیشرفت و توسعه بیشتر تهران بود. در این دوران، ساخت عمارت‌های گوناگون و گسترش محلات مختلف شهر، باعث شهرت بیشتر تهران شد. در دوره سلطنت فتحعلی‌شاه و محمدشاه قاجار، اقدامات مهمی در راستای بهبود وضعیت پایتخت انجام شد.
در دوران ناصری، تغییرات بنیادین در شهر تهران انجام شد. تأسیس ادارات، بیمارستان دولتی، دارالفنون، بهبود اساسی راه‌های اصلی و طرح نقشه جدید شهر، باعث شد تهران به بزرگترین شهر ایران با 250,000 تن جمعیت تبدیل شود. این دوره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دوره‌های توسعه تهران شناخته می‌شود.

اخبار محرمانه


در دوره پهلوی، تهران به‌طور چشمگیری توسعه و گسترش پیدا کرد. این دوره با گسترش زیرساخت‌ها، ساخت ساختمان‌های جدید و مدرنیزه شدن شهر همراه بود. با انقلاب اسلامی در سال 1357، تهران به‌عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی در تاریخ معاصر ایران ایفا کرد. در دوران پس از انقلاب، توسعه تهران ادامه یافت و به کانون پذیرش جمعیت در ایران تبدیل شد.

اخبار محرمانه


لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1347704/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام نخست وزیر دانمارک از «گرینلند» برای ترامپ

آفرین بر رئیس جمهور که صداقت را فدای «رفاقت» نکرد

سفر ترامپ به خاورمیانه؛ طبل دیپلماسی یا آوای تهدید؟

محورهای مذاکرات نتانیاهو با ترامپ در کاخ‌سفید

تنش مشکوک آبی

اصلاح یا انقلاب؛ مباحثه احمد زید آبادی و مهدی نصیری

تکذیب ادعای ترامپ درباره هدف قراردادن مقامات یمنی

دوبله جدید جواد خواجوی روی سریال پایتخت

چهره ها/ روناک سریال «نون خ» با یک استایل بهاری

داوری یک ایرانی در جشنواره «ویزیون دو ریل»

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

پیش بینی قیمت طلا و سکه 17 فروردین 1404

کشف باغ محل دفن حضرت عیسی (ع)

ویدئوی جدید نعیمه نظام دوست در سال روز درگذشت رضا داوودنژاد

چالش دوراهی با بابک کریمی

سفیر سابق ایران در چین: در ماجرای جزایر سه‌گانه، تذکر لازم به چینی‌ها داده شده است

اثر هزینه درمان بر آمار فوتی‌های کشور

تحلیل نیلی از یک چالش‌ اقتصادی تاریخی و تاثیر انتخاب نادرست نظام مالی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: اعضای اتاق بازرگانی اصلا تنظیم بازار را نمی‌شناسند

واکنش اقتصادی بازارهای آمریکا به تعرفه های جدید ترامپ

جنگ آب جدی است؟

یونیسف: یک میلیون کودک در غزه، یک ماه است از کمک‌رسانی محرومند

فرمانده ارتش لبنان: اسرائیل دشمن اول کشور ما است

اجتماع بزرگ مخالفان نتانیاهو مقابل میدان «هابیما» در تل‌آویو

حملات آمریکا به شمال یمن

فساد اخلاقی در قلب پارلمان انگلیس؛ دوست استارمر به‌اتهام آزار جنسی بازداشت شد

داره زیر آب جاری شو پیش عروس تازه وارد میزنه

«خجالت نکش» چهارشنبه‌ها از فیلم‌نت پخش می‌شود

تاکید عارف بر همکاری دولت و مجلس برای عملیاتی کردن شعار سال

پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت خواهر شهیدان قمی

سفر گروسی به تهران و معادلات ایران و آژانس در 1404

توپ در زمین ترامپ!

القسام فیلم جدیدی از 2 اسیر اسرائیلی منتشر کرد

زلزله سیاسی در فرانسه؛ محکومیت مارین لوپن سیاست‌مدار افراطی

بازداشت وحشیانه معترض فلسطینی در برلین

نتانیاهو برای فرار از دادگاه برنامه سفرش را تغییر داد

شعر از دختری که پدرش مفقود الاثر است از زبان عبدالله روا

باید بین زنش و بچش یه نفرو انتخاب کنه

ابراز امیدواری نماینده رهبری در سپاه نسبت به سال جدید

نامه فعالان جامعه مدنی ایران به دبیرکل سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ

پیش بینی قیمت دلار 17 فروردین 1404

نیما شعبان نژاد و بازی کردن نقش های جدی

بخشی از مستند پرتره «به خاطر کیومرث» ساخته سید مازیار هاشمی

این مدل تل سر برای دختربچه ها عالی

ترامپ نمی‌‏تواند جادو کند

پیش بینی بورس یکشنبه 17 فروردین 1404

مصر: توهم قدرت، کمکی به اسرائیل نخواهد کرد

ناتو: روسیه در حال گسترش ذخایر مهمات خود تا 3 برابر کل ذخایر آمریکا و اروپاست

اروپا برای ایلان ماسک خط و نشان کشید؛ جریمه یک میلیارد دلاری در راه است؟

گاردین: پلیس آمریکا حتی مهاجران قانونی از آمریکای لاتین را بازداشت می‌کند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی