اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چگونه سیاست‌های ترامپ به نفع اردوغان تمام می‌شود؟ تحلیل ویژه

چگونه سیاست‌های ترامپ به نفع اردوغان تمام می‌شود؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با اینکه دکترین ترامپ از اروپا می‌خواهد بودجه دفاعی خود را افزایش دهد، اروپا در حال همکاری نزدیک با ترکیه است تا هماهنگی نیروهای نظامی خود را افزایش دهد.
بازار


ریچارد کارول-مدرن دیپلماسی| در 28 فوریه 2025، در یک پخش زنده جهانی، دونالد ترامپ به طور ناخواسته سیاست دکترین خود را مشخص کرد. در آنچه که قرار بود یک فرصت عکس‌برداری باشد، رئیس جمهور ترامپ، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و گفت که چگونه اوکراین بدون کمک ایالات متحده نمی‌تواند باقی بماند و میزان کمک ارائه شده به اوکراین را به مبلغ 350 میلیارد دلار اعلام کرد.
ایالات متحده تنها 174 میلیارد دلار کمک کرده است که 30 میلیارد دلار آن برای کشورهای دیگر بوده. این مشاجره آنقدر بالا گرفت که در نهایت زلنسکی توسط وزیر امور خارجه، مارکو روبیو، از اتاق به بیرون رانده شد. دکترین ترامپ، که تأکید می‌کند ایالات متحده دیگر مدافع اصلی اروپا و ناتو نخواهد بود، به طور ناخواسته توسط رئیس جمهور آمریکا در جریان یک تبادل نظر شدید با رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی در 28 فوریه 2025 آغاز شد.
دکترین ترامپ را می‌توان به این صورت خلاصه کرد:
ایالات متحده دیگر مدافع اصلی اروپا و ناتو نخواهد بود.
اگر سایر کشورهای عضو ناتو بودجه دفاعی خود را افزایش ندهند، ایالات متحده ممکن است به کمک آنها نیاید.
اگر ایالات متحده مجبور شود که بخش عمده‌ای از دفاع را به عهده بگیرد، کشور دریافت‌کننده این کمک باید هزینه آن را به ایالات متحده بپردازد.
ایالات متحده آماده است که از کشورهای در حال تهدید یا حمله حمایت کند، اما از این پس انتظار دارد که هزینه خدمات خود را دریافت کند. این دکترین جدید یادآور سیاستی است که در دوران باستان توسط آتن به نام لیگ دلوس پیاده شد.
اتحادیه دلوس در سال 478 قبل از میلاد در آتن در دلوس تأسیس شد. هدف از تشکیل این اتحادیه، سازماندهی دفاع شهرک‌های یونانی علیه تهدیدات هخامنشی بود. خزانه اتحادیه در معبد آپولو قرار داشت و آتن تصمیم می‌گرفت که پول چگونه و کجا هزینه شود. پس از شکست دریایی این اتحادیه در سال 454 قبل از میلاد، آتن خزانه را از دلوس به آتن منتقل کرد. پس از حل اختلافات با اسپارت در سال 448 قبل از میلاد، اتحادیه دلوس به پایه‌های امپراتوری آتن در زمانی که آتن از خزانه لیگ دلوس برای تقویت نیروی دریایی و ارتش خود استفاده کرد تبدیل شد. درست مانند اینکه آتن از متحدان خود در اتحادیه دلوس کمک مالی می‌خواست، دکترین ترامپ هم انتظار دارد که کشورهای دریافت‌کننده حمایت دفاعی هزینه آن را به ایالات متحده بپردازند. به همین ترتیب، ترکیه با توجه به موقعیت استراتژیک و روابط تاریخی خود با اروپا از این تغییر در سیاست ایالات متحده سود خواهد برد.
یکی از اصلی‌ترین بهره‌برداران از دکترین ترامپ، ترکیه خواهد بود.
با اینکه دکترین ترامپ از اروپا می‌خواهد بودجه دفاعی خود را افزایش دهد، اروپا در حال همکاری نزدیک با ترکیه است تا هماهنگی نیروهای نظامی خود را افزایش دهد. در همین حال، حضور ترکیه در ناتو برای کشورهای اروپایی عضو ناتو با توجه به تصمیم آمریکا مبنی بر عدم ادامه نقش اصلی دفاعی در اروپا، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و این تغییر ناگهانی فرصت‌هایی را برای ترکیه فراهم می‌کند که پیش از این در دسترس نبوده است.
ترکیه در حال صعود
ترکیه مدرن در سال 1923 تأسیس شد و از آن زمان تاکنون در مسیر غربی حرکت کرده و سیاست‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را بر اساس خطوط غربی مدرن ساخته است. سیاست‌گذاران ترکیه امیدوار بودند که غربی‌سازی ترکیه، این کشور را به سرمایه‌گذاری بیشتر، روابط فرهنگی و سیاسی با کشورهای اروپایی باز کند. درخواست ترکیه برای پیوستن به " alt="اخبار محرمانه" width="100%" />

پیشرفت گفتگوهای ترکیه و اروپا به صورت نوسانی جلو رفته است و تا سال 2023، ترکیه به عضویت اتحادیه اروپا نرسیده. اتحادیه اروپا در طول دهه‌ها در فرآیند اعطای عضویت به ترکیه کند عمل کرده است، اما اگر آنکارا در نهایت از تلاش برای عضویت خسته شود و علاقه خود را از دست دهد، اتحادیه اروپا واقعاً بازنده خواهد بود.
صعود ترکیه یک پدیده جدید در تعادل قدرت در دریای اژه و غرب آسیا است. ترکیه در تولید غذا خودکفا است. این کشور دارای جمعیتی 85 میلیونی است که به شدت تحصیل کرده هستند. موقعیت ترکیه به عنوان مفصل بین آسیا و اروپا قرار دارد. هر مرد ترک باید در نیروهای مسلح ترکیه خدمت کند. ترکیه دارای ارتش دائمی بیش از 890 هزار سرباز است. قدرت نظامی ترکیه به عنوان پانزدمین قدرت نظامی جهان رتبه‌بندی شده است. افراد نظامی ترکیه تخمین زده می‌شود بیش از یک میلیون نفر باشد که شامل ارتش منظم، شبه‌نظامی و نیروهای دریایی است. ترکیه دارای نهمین نیروی هوایی بزرگ جهان است.
ترکیه شبه جزیره آناتولی را اشغال کرده است، جایی که اروپا با آسیا ملاقات می‌کند. شبه جزیره آناتولی آسیای کوچک نامیده می‌شود. موقعیت ژئواستراتژیک ترکیه بسیار مهم است و می‌توان گفت که این کشور به عنوان یک مفصل بین آسیا و اروپا عمل می‌کند. با عضویت ترکیه در ناتو، اتحادیه اروپا در حال حاضر نیازی ندارد که نگران مرزهای جنوبی خود باشد. اما با تغییر تعادل قدرت در جهان، اتحادیه اروپا نمی‌تواند مطمئن باشد که ترکیه همچنان مرزهای جنوبی خود را محافظت خواهد کرد. با کند کردن روند پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا، آنها خطر از دست دادن ترکیه به عنوان یک قدرت متحد را ایجاد می‌کنند و ممکن است در آینده مرزهای جنوبی خود را در معرض تهدید ترکیه قرار دهند. اروپا به نظر می‌رسد که اهمیت ترکیه برای بقای خود را درک می‌کند. با تسلیم شدن پ.ک.ک به حاکمیت ترکیه در مناطق کردی و رسیدن ترکیه به درک سیاسی با کردها، آنکارا قادر خواهد بود که نیروهای نظامی قابل توجه خود را از مناطق کردی خارج کند و آنها را در جای دیگر مستقر کند.
با توجه به قصد اعلام شده توسط دولت ترامپ برای محدود کردن فعالیت خود در دفاع از اروپا، اتحادیه اروپا به مشارکت در ناتو نیاز دارد تا نیازهای امنیتی خود را برآورده کند. اتحادیه اروپا باید روابط خود را با ترکیه تقویت کند و ترکیه را به اتحادیه اروپا بپذیرد.
ترجمه مهسا مژدهی

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1345067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چین: آمریکا از «ذهنیت هژمونیک» خود در قبال ما دست بردارد

سکانس مورد علاقه جناب خان از بازی رحمت در سریال «پایتخت»

قائم‌پناه: در بهار گذشته پیش‌بینی نمی‌کردم دولت تغییر کند

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از پدر شهید عموزاد و جانباز 70درصد دماوندی در بهشهر

آخرین وضعیت قیمت سکه، طلا و ارز

رشد 25 هزار واحدی شاخص کل بورس

تماشای این سریال تمام دردهای شما را تسکین می‌دهد

گفتگوی تلفنی رئیس امارات با ترامپ درباره آتش‌بس غزه

عماد بهاور: ممکن است ادبیات اصولگرایان نسبت به دولت تندتر شود

اسلامی: در سازمان انرژی اتمی، مشارکت با بخش خصوصی را کلید زدیم

پزشکیان: تلاش می‌کنیم منویات رهبری را عملیاتی کنیم و فقط در شعار نماند

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: انسداد مرزها خواسته رهبری و مسئولان است

صدراعظم آلمان برکنار شد

ترامپ، بایدن را متهم کرد

هومن حاج عبداللهی، چطور شد «رحمت» در سریال پایتخت؟

عذرخواهی جناب خان بخاطر عکس العمل محسن کیایی به اسباب بازی!

اولین جلسه هیئت دولت در سال 1404؛ معاون پارلمانی غیبت داشت؟

راه‌حل معمار «سند چشم انداز 20 ساله» برای برون رفت ایران از بحران

حقوق بازنشستگان 50 درصد افزایش یافت

خبر جدید زلنسکی از توافق معدنی با آمریکا

چهره ها/ گلاره عباسی: خدا را چه دیدی، شاید خنده‌ها رو از سر گرفتیم!

شوخی جناب خان با سوتی در برنامه کودک «هومن حاج عبداللهی»

اظهارات عراقچی در پایان سفر رسمی به ارمنستان

بهروزآذر: 48 درصد از کارکنان کل مجموعه‌های دولتی را زنان و 52 درصد را مردان تشکیل می‌دهند

پیشنهاد لاریجانی به پزشکیان

ماده معجزه‌گر برای پوست صورت

بازیگر نوجوان ایرانی در دانشگاه آکسفورد

چرا روز ششم فروردین «نوروز بزرگ» است؟

هدیه جدید ترامپ به پوتین

تغییر چهره هما سعادت در «پایتخت 7» جلب توجه کرد

رکوردشکنی صنعت هسته‌ای در حوزه اکتشاف، فرآوری و تولید سوخت

دیدار عراقچی با تعداد از ایرانیان مقیم ارمنستان

پاسخ آذری جهرمی به یک سوال؛ 1407 کاندیدای ریاست جمهوری می‌شوید؟

بهار امسال 207 سوار شو! تا 12 فروردین بیمه بخر و برنده شو!

رئیس شورای اتحادیه اروپا: صلح بدون دفاع، «توهم» است

رئیس‌جمهور آلمان، صدراعظم را برکنار کرد

جناب خان تیپ هومن حاج عبداللهی را با «تیموتی شالامی» مقایسه کرد!

صحبت‌های «محسن تنابنده» درباره بازیگری و ارتباط با نقش هایش

اظهارات آذری جهرمی درباره فیلترینگ؛ اگر تجربه 98 را در 96 داشتم، شاید نمی‌گذاشتم کار تلگرام به اینجا برسد

جزئیات برگزاری راهپیمایی روز قدس در بیش از 900 شهر کشور؛ سخنران مراسم تهران مشخص شد

معاون اسبق بانک مرکزی: ناترازی‌ها ناشی از ناترازی عقلی است!

حرکت عجیب مرد یمنی هنگام بمباران جنگنده‌های آمریکا

چهره ها/ خواننده پاپ با دست شکسته قربان صدقه بهار رفت

تماس تلفنی عارف با سرمربی تیم ملی فوتبال؛ مردم را خوشحال کردید، خدا خوشحالتان کند

«العهد یا قدس» شعار روز جهانی قدس شد

رایزنی جلالی و اسلوتسکی درباره تقویت همکاری پارلمانی روسیه و ایران

3 کاربرد متفاوت پنبه در خانه داری

نتیجه آخرین لجبازی سوپرانقلابی ها

مشاور امنیت ملی ترامپ، «مسئولیت کامل» رسوایی امنیتی را پذیرفت

وقتی «اصغر فرهادی» خواننده سریال همسرش بود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی