اخبار محرمانه

آخرين مطالب

پیش‌بینی جدید درباره بازار مسکن در سال 1404 اقتصادی

پیش‌بینی جدید درباره بازار مسکن در سال 1404
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / اگر روی این فرض پیش برویم که حداقل در اوایل سال 1404 شاهد تحول ویژه‌ای در حوزه سیاست خارجی نباشیم، طبیعتا، انتظارات ما نیز شامل کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم خواهد بود. اما این وضعیت چه تاثیری بر وضعیت مسکن خواهد داشت؟
طی سال گذشته ما تورم و رکود را تجربه کرده‌ایم، پس بازار مسکن، بازار سرحالی نبود. به همین دلیل هم اگر طی سال 1404 تغییری رخ ندهد، بسیار بعید است که بازار مسکن بتواند خود را از شرایط سیاست خارجی و اقتصاد کشور فاصله دهد.
رکود تورمی و افزایش قیمت‌ها در بازار اجاره و فروش مسکن در شهرهای بزرگ، آفتی بود که طی سال 1403 به جان مستاجران و خریداران افتاده بود. اکنون در سال 1404 پرسش‌های زیادی درباره آینده بازار مسکن طی سال 1404 مطرح است. 
فرارو نوشت: اگرچه پیش‌بینی وضعیت مسکن در سال 1404 هنوز زود به نظر می‌رسد، اما می‌توان برخی سناریوهای این بازار را با توجه به وضعیتی که مسکن در سال 1403 سپری کرد، مورد بررسی قرار داد. «حسن محتشم»، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و کارشناس این حوزه به بررسی این موضوعات پرداخته است:
بازار
احتمال بروز تورم شدید در بازار مسکن 1404
حسن محتشم گفت: «وضعیت بازار مسکن در سال 1403 ادامه‌ای بود بر آن چه در سال 1402 گذشت؛ درواقع یک رکود سریالی را در این 2 سال شاهد بودیم. متاسفانه در سال 1403 شاهد شرایط نامطلوبی هم در بازار مسکن و هم در تولید و اجاره مسکن بودیم. دلیل هم روشن است. رکود بازار مسکن باعث شد تولید کننده نتواند مسکن خود را بفروشد و نتواند سرمایه خود را در گردش (با هدف تولید مجدد) بیندازد. بنابراین، وضعیت مذکور در ساخت و ساز هم تاثیرگذار بود و در نتیجه تولید، کاهش بسیاری را تجربه کرد. چنین وضعیتی در بازار خرید و فروش نیز تاثیر گذاشت؛ یعنی خریدار واقعی هم از خرید فاصله گرفت. در یک نمای کلی، سناریوی بازار مسکن اینطور بود: کاهش تولید، کاهش عرضه، افزایش قیمت و افزایش دوره انتظار برای خریدار. افزون بر شرایط رکود، در سال 1403، شرایط تورمی را تجربه کردیم. با کاهش ارزش پول ملی در اسفندماه، با افزایش شدید قیمت‌های مصالح ساختمانی (در سایه شوک‌های ارزی) رو به رو بودیم. اگر قرار باشد وضعیت مسکن در سال 1404 را با توجه به تجربه سنواتی مدنظر قرار دهیم، با توجه به افزایش حقوق‌ها و شرایط بودجه دولت، حدس من این است که با تورم سنگین تری در بازار مسکن رو به رو می‌شویم. این تحلیل را همراه با این پیشفرض در ذهن داشته باشیم که [این مسأله در صورتی صحیح است که] التهابات سیاسی و تنش‌های اجتماعی نیز به قوت خود باقی باشند.»
وی افزود: «این یک اصل انکارناپذیر است که تا زمانی که تنش‌های حوزه سیاست خارجی برقرار است، این وضعیت روی حوزه ارز تاثیر زیادی خواهد داشت. همچنین اگر تحریم‌ها تشدید شود، با کاهش ارزش پول ملی رو به رو خواهیم شد. بنابراین اگر روی این فرض پیش برویم که حداقل در اوایل سال 1404 شاهد تحول ویژه‌ای در حوزه سیاست خارجی نباشیم، طبیعتا انتظارات ما نیز شامل کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم خواهد بود. اما این وضعیت چه تاثیری بر وضعیت مسکن خواهد داشت؟ طی سال گذشته ما تورم و رکود را تجربه کرده‌ایم، پس بازار مسکن، بازار سرحالی نبود. به همین دلیل هم اگر طی سال 1404 تغییری رخ ندهد، بسیار بعید است که بازار مسکن بتواند خود را از شرایط سیاست خارجی و اقتصاد کشور فاصله دهد. در دولت چهاردهم، شاهد کاهش شدید ارزش پول ملی (پس از شوک ارزی) بودیم ولی مسکن به این اندازه افزایش قیمت نداشته و زیر نرخ تورم افزایش قیمت داشت. اما قیمت مصالح، قیمت کارگر و خدمات حوزه مسکن بالا رفته است. همه این‌ها در قیمت تمام شده ساختمان اثرگذار است و انتظار می‌رود در نهایت، این قیمت با یک ارزش افزوده به مشتری ارائه شود. اما مشتری تا چه زمانی می‌تواند در برابر افزایش نرخ تورم دوام بیاورد؟ این زمان نمی‌تواند طولانی باشد. ممکن است برخی تصور کنند، چون رکود وجود دارد، قیمت‌ها در ابتدای سال 1404 افزایش نخواهد داشت. اما هر اندازه رکود ادامه دار و تشدید شود، تورم هم افزایش خواهد یافت.»
دولت باید در سال 1404 نقدینگی را به سمت تولید ببرد
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان در ادامه گفت: «اگر دولت نتواند نقدینگی سال 1404 را به سمت تولید هدایت کند، قاعدتا چند مسیر مشخص برای استفاده از این سرمایه‌ها و نقدینگی سرگردان در جامعه باقی خواهد ماند. ثبت نام خودرو و به طور کلی بازار خودرو تا حدودی این سرمایه‌ها را جذب می‌کند. بخشی هم به سمت بورس می‌رود، هر چند که مردم با توجه به تجارب سال‌های اخیر، اعتماد چندانی به بازار بورس ندارند. همچنین بازار طلا هم برای سرمایه گذاران خاص مورد توجه است؛ چرا که هم نگهداری طلا خطرناک است و هم ریسک زیادی بر بازار طلا حاکم است. خرید طلا و ارز با توجه به مسائل امنیتی تا حدودی خطرناک است و بنابراین حدس زده می‌شود بخشی از این سرمایه‌ها وارد بازار مسکن شود. وقتی سرمایه وارد بازار مسکن می‌شود، تقاضا ایجاد می‌کند. این تقاضا، تقاضای موثر مصرفی نیست؛ اما واقعیت این است که تقاضا وجود دارد. بنابراین بازار مسکن از یک سو باید کمبود ناشی از تورم را جبران کند، از سوی دیگر باید ضریبی را هم به عنوان تقاضای سرمایه‌ای به خود اختصاص دهد و دقیقا چرخه‌ای را که در سال‌های پیش دیده بودیم، تکرار خواهیم کرد.»
وی در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی در سال 1403 گفت: «نکته اول این است که این وزارتخانه، بخش عمده‌ای از توجه خود را روی «راه» گذاشته است. بخش «مسکن» نیز تا زمانی که این وزارتخانه خود را قانع نکند که دست از متولی‌گری بردارد، تحول خاصی را تجربه نمی‌کند. متأسفانه دولت هیچوقت کارفرمای خوبی نبوده و اکنون هم حاضر نیست به عنوان ناظر و کنترل کننده یا برنامه ریز عمل کند. تا زمانی که دولت نپذیرد مسئولیت‌ها را به بخش خصوصی واگذار کند، پیشرفت زیادی در حوزه تحقق اهداف دولت در بخش مسکن نخواهیم داشت. برای نمونه، «نهضت ملی مسکن»، عملا حتی در سه سال گذشته نتوانسته یک میلیون واحد بسازد؛ چه برسد به یک سال و یک میلیون واحد مسکن. در نتیجه این شرایط، مردم با توجه به عدم تحقق وعده‌های زمانی دولت برای تحویل مسکن، بخشی از امتیازات مسکن خود را به سایرین می‌فروشند و این چرخه اشتباه ادامه پیدا می‌کند. تا امروز که عزم و اراده‌ای جدی از سمت وزارت مسکن برای تحقق وعده‌ها ندیده‌ایم. اگر دولت بتواند طی سال جاری با دنیا تعامل کند، تحریم‌ها را کاهش دهد و گشایش‌های اقتصادی ایجاد کند، می‌توانیم انتظار شرایط بهتر را داشته باشیم. جذب سرمایه‌های خارجی در حوزه مسکن نیز پشت درهای بسته تحریم مانده و این در حالی است که با جذب سرمایه‌های خارجی می‌توانستیم تحولات جدی ایجاد کنیم. حتی در بخش داخلی نیز در جذب سرمایه با مشکلاتی مواجهیم.»

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1345051/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدراعظم آلمان برکنار شد

ترامپ، بایدن را متهم کرد

هومن حاج عبداللهی، چطور شد «رحمت» در سریال پایتخت؟

عذرخواهی جناب خان بخاطر عکس العمل محسن کیایی به اسباب بازی!

اولین جلسه هیئت دولت در سال 1404؛ معاون پارلمانی غیبت داشت؟

راه‌حل معمار «سند چشم انداز 20 ساله» برای برون رفت ایران از بحران

حقوق بازنشستگان 50 درصد افزایش یافت

خبر جدید زلنسکی از توافق معدنی با آمریکا

چهره ها/ گلاره عباسی: خدا را چه دیدی، شاید خنده‌ها رو از سر گرفتیم!

شوخی جناب خان با سوتی در برنامه کودک «هومن حاج عبداللهی»

اظهارات عراقچی در پایان سفر رسمی به ارمنستان

بهروزآذر: 48 درصد از کارکنان کل مجموعه‌های دولتی را زنان و 52 درصد را مردان تشکیل می‌دهند

پیشنهاد لاریجانی به پزشکیان

ماده معجزه‌گر برای پوست صورت

بازیگر نوجوان ایرانی در دانشگاه آکسفورد

چرا روز ششم فروردین «نوروز بزرگ» است؟

هدیه جدید ترامپ به پوتین

تغییر چهره هما سعادت در «پایتخت 7» جلب توجه کرد

رکوردشکنی صنعت هسته‌ای در حوزه اکتشاف، فرآوری و تولید سوخت

دیدار عراقچی با تعداد از ایرانیان مقیم ارمنستان

پاسخ آذری جهرمی به یک سوال؛ 1407 کاندیدای ریاست جمهوری می‌شوید؟

بهار امسال 207 سوار شو! تا 12 فروردین بیمه بخر و برنده شو!

رئیس شورای اتحادیه اروپا: صلح بدون دفاع، «توهم» است

رئیس‌جمهور آلمان، صدراعظم را برکنار کرد

جناب خان تیپ هومن حاج عبداللهی را با «تیموتی شالامی» مقایسه کرد!

صحبت‌های «محسن تنابنده» درباره بازیگری و ارتباط با نقش هایش

اظهارات آذری جهرمی درباره فیلترینگ؛ اگر تجربه 98 را در 96 داشتم، شاید نمی‌گذاشتم کار تلگرام به اینجا برسد

جزئیات برگزاری راهپیمایی روز قدس در بیش از 900 شهر کشور؛ سخنران مراسم تهران مشخص شد

معاون اسبق بانک مرکزی: ناترازی‌ها ناشی از ناترازی عقلی است!

حرکت عجیب مرد یمنی هنگام بمباران جنگنده‌های آمریکا

چهره ها/ خواننده پاپ با دست شکسته قربان صدقه بهار رفت

تماس تلفنی عارف با سرمربی تیم ملی فوتبال؛ مردم را خوشحال کردید، خدا خوشحالتان کند

«العهد یا قدس» شعار روز جهانی قدس شد

رایزنی جلالی و اسلوتسکی درباره تقویت همکاری پارلمانی روسیه و ایران

3 کاربرد متفاوت پنبه در خانه داری

نتیجه آخرین لجبازی سوپرانقلابی ها

مشاور امنیت ملی ترامپ، «مسئولیت کامل» رسوایی امنیتی را پذیرفت

وقتی «اصغر فرهادی» خواننده سریال همسرش بود

ترامپ فرمان جدیدی را امضا کرد

مریلا زارعی: طرفدار آتشین رضا عطاران و نصرالله رادش بودم

واکنش محسن رضایی به تهدیدات آمریکا و اروپا علیه ایران

واردات 200 هزار تن گوشت قرمز در سال 1403

تامین و توزیع میوه تنظیم بازاری بدون مشکل ادامه دارد

54 کُشته در حمله هوایی ارتش سودان به یک بازار

ادعای روزنامه صهیونیستی: حمایت آمریکا از ادامه جنگ غزه محدود است

مهران احمدی: بزرگترین اشتباه تمام زندگیم بازگشت به «پایتخت» بود

خاطره هومن حاج عبداللهی از درخواست رقص «رحمت» در یک مراسم رسمی

جزئیاتی از برگزاری رژه 3 هزار فروندی شناورهای سپاه

ناگفته‌های آذری جهرمی؛ از دعواهای بسیار سنگین بخاطر فیلترینگ تا عدم حضورش در دولت

بهروز سریال «پایتخت» کیست؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی