اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد تحلیل ویژه

رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
محمد مهاجری| پایان حصر آقای مهدی کروبی در روزهای پایانی سال 1403 می تواند بهانه‌ای باشد برای بازخوانی رخدادهای سال1388 و فتنه‌ای که پس از انتخابات برخاست.
بازار


این برهه از تاریخ سیاسی ایران بدلایلی از جمله تلاش یک جناح خاص برای بهره برداری از آن ،منجر به روایتهایی گردید که با تحلیلی دقیق همراه نشد. شاید وقوع درگیریها و خسارتهای متعدد فرصت را برای بررسی دقیق پدید نیاورد.
یافتن مقصر آن اتفاقات البته برای ثبت در تاریخ مهم است اما مهمتر پاسخ به این سوال است که آیا آنچه به تلخی روی داد قابل پیشگیری یا لااقل مدیریت نبود؟
برای پاسخ به این پرسش باید به 4سال قبل یعنی انتخابات1384 بازگشت . اکنون که 20سال از آن روزها می‌گذرد ، و پدیدآورندگانش هم اکنون در قید حیات هستند می‌توان واقع بینانه تر به موضوع پرداخت.
در انتخابات84 برای اولین بار هر دو جناح سیاسی با پراکنده ترین آرایش سیاسی در برابر یکدیگر ایستادند. در جناح اصلاح طلب آقایان مهدی کروبی،مصطفی معین و محسن مهرعلیزاده حضور داشتند و اصوگرایان نیز با حضور آقایان لاریجانی، قالیباف و احمدی نژاد به میدان آمدند. مرحوم هاشمی رفسنجانی نیز چهره ای میانه داشت و در هر دو اردوگاه چپ و راست از حامیانی برخوردار بود.
در میان 7کاندیدای حاضر، احمدی نژاد ناشناخته تر و کم سابقه تر می‌نمود. پیشینه مدیریت اجرایی‌اش تنها به یک دوره استانداری اردبیل و دوسال شهرداری تهران باز می‌گشت. گرچه تایید صلاحیت او در همان زمان زیر سوال سیاسیون بود و کمتر کسی باور داشت که او " alt="اخبار محرمانه" width="100%" />

اصلاح طلبان و اصولگرایان لابد با تصور اینکه هاشمی‌رفسنجانی بدلیل تخریبهایی که همزمان از سوی تندروهای چپ و راست علیه او صورت گرفت، برایش شانسی قائل نبودند و به همین دلیل انتخابات را منهای هاشمی تعریف کردند.
 از همین روی، طرفداران کروبی و معین گمان بردند رقابت اصلی بین خودشان است. تکیه گاه این اعتماد به نفس نیز موفقیتهای دولت سیدمحمدخاتمی در زمینه های اقتصادی و سیاسی ( به زعم خودشان) بود.
اشتباه اصلی اصلاح طلبان همین جا رقم خورد و اگر چنین نمی شد زمینه انچه 4سال بعد به فتنه انجامید، بروز نمی کرد. اگر معین و کروبی ائتلاف می‌کردند انتخابات حتی اگر به مرحله دوم می رفت، رقیبشان مرحوم هاشمی می‌شد. در آن صورت چه هاشمی رئیس جمهور می‌شد و چه محصول ائتلاف کروبی و معین از صندوق درمی‌آمد بازی به محمود احمدی‌نژاد نمی رسید. اما شد آنچه شد.
احمدی‌نژاد بازی با افکارعمومی طبقات محروم را بلد بود. او برخلاف اصلاح طلبان که زمین بازی را در طبقه متوسط یافته بودند، خودش را به دهکهای پایین منتسب کرد. اما این تنها عامل پیروزی نبود. هنر احمدی‌نژاد جلب و جذب حمایت روحانیون درسطوح محتلف و نیز شخصیتهای موثر جناح اصولگرا و نیز حاکمیت بود.
رخدادی که در فاصله سالهای84تا88 با ان مواجه بودیم دوقطبی شدیدی بود که او توانست ایجادش کند. یک قطب اصلاح طلبان و معتدلین(حامیان مرحوم هاشمی) و بخش کوچکی از اصولگرایان را تشکیل می‌داد و در قطب مقابل سایر تفکرات و سوگیریهای سیاسی قرار گرفتند.
نتیجه این شد که در انتخابات88 احمدی‌نژاد خودش را نماینده جریان اصیل انقلابی جا زد و در دوقطبی شدید آن زمان هر مخالفتی با او، به معنای قرارگرفتن در جرگه مخالفت با انقلابیگری قلمداد شد. او توانست این تلقی را بیافریند که رای نیاوردنش در انتخابات یعنی سقوط نظام و انقلاب.
احمدی‌نژاد با همین شیوه توانست دوقطبی موجود را تشدید کند و با سهم خواهی (یا به تعبیر درست‌تر ،باجگیری) از جریان اصولگرا تقریبا90درصد آنها را به سوی خود متمایل کند.
فراوان بودند افرادی که بر ناصالح بودن احمدی‌نژاد تاکید داشتند اما در شرایط دوقطبی آن زمان، یا جرات واقعگویی نداشتند و یا ان را به صلاح نمی دیدند. در واقع احمدی‌نژاد بدون اینکه کمترین هزینه ای بدهد پای خود را روی دوش اصولگرایان و بخشهای مهم و بزرگی از حاکمیت گذاشت و بالا رفت. این درست است که فقط چندماه بعد،ترکتازهای او کار دستش داد اما برنده آن مقطع خودش بود.
با این بیان می توان به این نتیجه بسیار ساده رسید که انتخابات 88 فقط یک برنده داشت و ان احمدی‌نژاد بود. اما بازنده اش فقط رقیب او(میرحسین موسوی) و اصلاح طلبان نبودند بلکه کلیت نظام به خاطر شرایط دوقطبی موجود، بازی را باخت.
اینکه خطاهای اصلاح طلبان و نامزد آنان چه بود و کدام عوامل باعث ناآرامی در ماههای طولانی شد و چرا شاهد بازداشتها و محکومیتها به زندان و... بودیم بحث جداگانه ای را می‌طلبد. اما محصول همه آن خسارتها به یک موجودی کلان در حسابجاری احمدی نژاد تبدیل شد.
مهم نیست که جریان اصولگرایی الان و بعد از 16سال، گمان می کند توانسته است میرحسین موسوی و مهدی کروبی را در انتخابات88 شکست دهد بلکه مهم آن است که از حصر این دو چهره باری نبسته و احمدی‌نژاد با لگدزدن به دستاورد آن انتخابات، حتی در نگاه تندروهای مااصولگراها چهره ای کریه دارد. الان در وجدان اصولگرایان، احمدی‌نژاد در حصر است حتی اگر قیافه اش تک و توک در مراسمی دیده می‌شود یا کلیپهایش در فضای مجازی به نمایش درمی‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1344166/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلم جدید از آخرین لحظات حیات شهید السنوار

انصارالله: اعزام ناو دوم آمریکا، اعتراف واشنگتن به شکست است

حذف چهار صفر از واحد پول امسال نهایی می‌شود؟

کیم جونگ‌اون: کره شمالی از روسیه در جنگ اوکراین حمایت کامل می‌کند

اولین مشتری "سوخو 57" مشخص شد

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

حرکت جدید آمریکا به نفع طالبان

شرط و شروط نخست‌وزیر جدید کانادا برای مذاکره با ترامپ

تصاویر تمرین جوجیتسو "ایوانکا ترامپ"

حمله اسرائیل به مناطق مختلف لبنان 31 شهید برجای گذاشته است

سیلی زدن در این دنیا و یخ زدن دست در عالم روح

بردن آبروی دیگران و عذاب کشیدن روح در عالم غیب

هشدار آمریکا درباره سفر به اراضی اشغالی

بغداد: عراق بخشی از محور مقاومت نیست

آزار و اذیت هم کلاسی و بازخورد سنگین در عالم بیرون از بدن

وقتی اسرائیلی‌ها از سایه خود هم می‌ترسند

حنای نتانیاهو دیگر برای اسرائیلی‌ها رنگی ندارد

3000 نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

جنگنده‌ای که ترامپ آن را «مرگبارترین هواپیمای جنگی تاریخ» نامید!

دیدن موجودی وحشتناک بعد از کتک زدن فرزند!

نریمان پناهی: برادرم که شهید شد مادرم مخفیانه گریه می‌کرد

در آوردن اشک سادات و دادن تاوانی سخت در عالم جدایی روح از بدن

روزگار محمدعلی شاه، آغازی بر پایان قاجار / شاهی که نوه امیرکبیر بود اما پناهنده روس‌ها شد و در تبعید از دنیا رفت

5 بانوی نامدار ایران در سال 1403

سوزاندن دست فرزند با قاشق و عذاب کشیدن روح تجربه‌گر مرگ

فریبا نادری: بعد از دریافت سیمرغ نذر زیارت امام رضا(ع) کردم

قسمت بیست و یکم «زندگی پس از زندگی»؛ زن و فرزند

نکته حیرت‌برانگیز عباس موزون در شبکه سه از ریشه واژه‌های حیدر و صفدر

محمد علیزاده و سارا منجزی‌پور بچه‌دار شدند

روایت معاون پزشکیان از عیدی دادن‌ها و دیدوبازدیدهای سیاسی امسال

روایت مخالفان جمهوری اسلامی و موافقان مذاکره دربارۀ نامۀ ترامپ

عراقچی: گزینه جنگ علیه یمن محکوم به شکست است

اردوغان در استانبول به‌دنبال چه چیزی است؟

وقتی سخنگوی کاخ سفید فرانسوی‌ها را تحقیر کرد (زیرنویس فارسی)

شهرداری استانبول به دست معترضان اردوغان افتاد

نگرانی انگلیس از افزایش تنش ها میان لبنان و اسرائیل

تظاهرات سراسری شهرک‌نشینان علیه کابینه نتانیاهو

حملات مجدد اسرائیل به جنوب لبنان

آمریکا هشدار سفر به اسرائیل صادر کرد

خاتمی به دیدار کروبی رفت

واکنش ایران به حمله تروریستی علیه نمازگزاران نیجر

خیز نوعثمانی‌ها برای مصادره نوروز!

شلیک موشک به سمت اسرائیل؛ دشمن همچنان از توان موشکی مقاومت هراس دارد

حملات موشکی ناشناس، نقض آتش‌بس در لبنان را جدی کرد

تیراندازی در یک پارک در نیومکزیکو

بهشتی پور: حوثی‌ها از ایران دستور نمی‌گیرند

رسایی: اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی از یک جایی به بعد به اصول سواری و سکولاریسم تبدیل شدند

رونمایی از جدیدترین سامانه‌‌های موشکی سپاه

آموزش نظامی فشرده نیروهای ائتلاف آمریکا در شرق سوریه

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی