اخبار محرمانه

آخرين مطالب

افشاگری ویکی‌لیکس از جنگ اوکراین بین الملل

افشاگری ویکی‌لیکس از جنگ اوکراین
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - وب‌سایت «ویکی‌لیکس» در گزارشی فاش کرد که مقام‌های آمریکایی و اروپایی مدت‌ها از خطر بالای درگیری ناشی از تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو آگاه بودند.
این رسانه افشاگر با استناد به مجموعه‌ای از اسناد به‌دست‌آمده توضیح داد که واشنگتن چگونه به دنبال راه‌هایی برای غلبه بر مخالفت برخی کشورها با این ایده بود، آن هم با وجود هشدارهای دیپلمات‌های غربی.
بر اساس ویدیویی 24 دقیقه‌ای که ویکی‌لیکس در پلتفرم ایکس منتشر کرده، مسکو بارها به دیپلمات‌ها هشدار داده بود که پیوستن اوکراین به بلوک تحت رهبری آمریکا می‌تواند جنگ داخلی ایجاد کرده یا کل این منطقه را بی‌ثبات کند و روسیه را مجبور به تصمیم‌گیری‌ کند که «نمی‌خواهد با آن روبه‌رو شود.»
این سازمان همچنین به سندی از فوریه 2008 اشاره کرد که در آن «ویلیام برنز» سفیر وقت آمریکا در مسکو، هشدار داده بود که روسیه گسترش ناتو را یک تهدید امنیتی می‌داند.

او نوشت: «روسیه نه‌تنها احساس می‌کند محاصره شده و تلاش‌ها برای تضعیف نفوذش در منطقه را می‌بیند، بلکه از پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی و کنترل‌نشده‌ای که می‌توانند منافع امنیتی روسیه را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهند، نگران است.»
یک سند دیگر نشان می‌دهد که برخی متحدان ناتو در اروپا هم در آن زمان این نگرانی را داشتند.
یک سند از سال 2005 که مربوط به دیدار «دنیل فرید» معاون وقت وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا، با چند مقام ارشد فرانسوی است، نشان می‌دهد که پاریس نگران این بود که مسیر اوکراین به سمت ناتو منجر به یک درگیری مسلحانه در اروپا شود.
این سند با نقل قول از «موریس گوردو-مونتاین» مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور فرانسه، تأکید می‌کند: «اگر یک عامل بالقوه برای جنگ در اروپا باقی مانده باشد، آن اوکراین است.» او هشدار داد که آمریکا و متحدانش در حال ورود به «حوزه اصلی منافع» روسیه هستند، که می‌تواند واکنش شدیدی را برانگیزد.
دنیل فرید در آن زمان اذعان کرد که اوکراین بر سر عضویت در ناتو اجماع ملی ندارد، اما نگرانی‌ها درباره اختلافات داخلی خشونت‌آمیز یا واکنش مسکو را نادیده گرفت.
طبق سندی از سپتامبر 2009 که توسط «جان بیریل» سفیر وقت آمریکا در مسکو ثبت شده است، با وجود این هشدارهای مکرر، واشنگتن همچنان برای ورود اوکراین به ناتو تلاش می‌کرد و قصد داشت «ادغام غربی و گسترش ناتو را عامدانه، اما بی‌سروصدا دنبال کند» و هم‌زمان «محکم» با روسیه مخالفت نماید.
به گزارش راشا تودی، روسیه همواره تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو و احتمال استقرار زیرساخت‌های نظامی این بلوک در کشور همسایه خود را یکی از دلایل اصلی این درگیری عنوان کرده است. مسکو همچنین بارها این وضعیت را به عنوان یک «جنگ نیابتی» علیه روسیه توصیف کرده که از سوی غرب و از طریق اوکراین به پیش می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1335333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواص گوگرد در مراقبت از پوست

بلایند دیت به پایان رسید؟

ترس یا قدرت‌نمایی؟

نتانیاهو از لابی صهیونیستی آیپک‌ قدردانی کرد

ادعای رئیس موساد در رابطه با اقدام تروریستی انفجار پیجرها در لبنان

سرمایه‌گذار «قاتل و وحشی»: فیلم را اکران کنید و قضاوت آن را به مردم بسپارید

پیشنهاد رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی؛ برای ماه مبارک رمضان الگوی ارتقای رفتار سازمانی طراحی شود

سوال مهم حاجی دلیگانی درباره نرخ ارز و پاسخ به قالیباف

هسته سخت استیضاح‌کنندگان چه کسانی هستند؟

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود

تخریب 100 واحد مسکونی در طولکرم به دست ارتش اسرائیل

نتانیاهو: از جنوب سوریه خارج نمی‌شویم

گزارش ماکرون به سران اروپا درباره دیدار با ترامپ

ترکیه: احتمال آغاز جنگ غزه پس از پایان تبادل اسرا وجود دارد

نشست آتی سران «بریکس» در برزیل برگزار می‌شود

موافقت رهبر کره شمالی با پخش لیگ جزیره البته با چند شرط!

استارمر: می‌خواهم هزینه دفاعی انگلیس به 3 درصد افزایش یابد

بولتون: ترامپ دوست و دشمن آمریکا را تشخیص نمی‌دهد

چهره ها/ ارسلان قاسمی سرباز شد

سپاه پاسداران بیانیه صادر کرد

امیر صباحی‌فرد: توان رزم پدافند هوایی کشور‌ بسیار پیشرفت کرد

ترامپ باز هم برنامه هسته‌ای ایران را تهدید خواند

لاوروف در تهران به دنبال چیست؟

رنگ سرخ بازار طلا و ارز؛ ساز مخالف نیم سکه با کاهش قیمت ها

نشانه‌های حرکت سوریه به سمت جنگ داخلی

جشنواره برلین در 75 سالگی رکورد شکست

نماینده رهبر انقلاب در عراق: تشییع شهیدنصرالله مانور عظیم قدرت مقاومت اسلامی بود

رزمایش مشترک ذوالفقار 1403 پایان یافت

بارداری و ادویه ها؛ کدام مجاز کدام ممنوع؟

آنها با اشک می‌جنگیدند

1404 سال ترسناکی برای ایران نیست

ممنوعیت 2 ماهه صادرات خرما، سیب و پرتقال

بازتاب گسترده تشییع میلیونی شهدای مقاومت در شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل

موضع‌گیری پیروز انتخابات آلمان در مورد جنگ اوکراین

آمریکا چین را اصلی ترین رقیب علمی خود نامید

نعیمه نظام‌دوست: من پولدار نیستم، مستاجرم!

زاخارووا: تحریم‌ها علیه ایران غیرقانونی است

سفر به ایران قدیم؛ نگاهی به پوشش زنان ایرانی در دوره‌های مختلف تاریخی

تصویب جدول مربوط به طرح‌های عمرانی

لندن: از جابجایی ساکنان غزه حمایت نمی‌کنیم

شکایت از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

اروپا در فکر دور زدن آمریکا در توافق فلزات کمیاب با اوکراین

انتقاد کره شمالی از رزمایش مشترک آمریکا، ژاپن و فرانسه

تاسیان واقعی برای تینا پاکروان اتافق افتاد!

مجلس با تمدید 10 ماهه شورای شهر موافقت کرد

جدول مربوط به تعرفه‌های درآمدها تصویب شد

نتانیاهو و داستان همیشگی نقض توافق!

نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان: به همکاری با دولت جدی هستیم

آیا ترکیه عضو اتحادیه اروپا نخواهد شد؟

رضا کیانیان: قدرت بازی بهروز وثوقی غیرقابل انکار است ولی بازیگری او قدیمی است!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی