اخبار محرمانه

آخرين مطالب

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود اقتصادی

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - طبق گفته وزیر کار، زمینه تعیین دستمزد منطقه ای در کشور به دلیل نبود زیرساختهای آن وجود ندارد و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه ای اجرا می شود، مهاجرت نیروی کار با نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.
در قانون کار عنوان شده است که شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف و با توجه به معیارهای تورم و هزینه معیشت تعیین کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست. بر همین اساس چند سالی است که هنگام تشکیل جلسات مزد و آغاز مذاکرات تعیین حداقل مزد کارگران، موضوع منطقه ای شدن دستمزدها پیش کشیده می شود.در چندسال گذشته پیشنهاد مزد منطقه ای از سوی وزارت اقتصاد مطرح می شد و نمایندگان کارگری با آن مخالفت می کردند.دلیل مخالفت گروه کارگری با تعیین مزد منطقه ای، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و شرایط اجرای چنین الگویی برای دستمزد است کما اینکه در بسیاری از کشورهای جهان ،مزد منطقه ای وجود دارد ولی فراتر از تعیین مزد حداقلی است و همه کشورها از الگوی مزد حداقلی تبعیت کرده و آن را حذف نکرده اند در حالی که در کشور ما بعضا این نگاه وجوددارد که با تعیین مزد منطقه ای، مزد حداقلی حذف شده و در نقاط مختلف کشور بسته به شرایط اقتصادی وهزینه های زندگی مزد کمتری تعیین و تصویب شود.
امسال نیز تا پیش از برگزاری جلسات رسمی دستمزد شورای عالی کار همچنان زمزمه های منطقه ای شدن مزد 1404 کارگران شنیده می شود اما احمد میدری - وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حجت را بر همگان تمام و اعلام کرده است که تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست.
به گفته وی زمینه اجرای دستمزد منطقه‌ای در کشور ما فراهم نیست و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه‌ای دارند، مهاجرت نیروی کار تحت نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد در حالی که در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.
اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و موجب خالی شدن روستاها می‌شوند. وزیر کار یکی از برنامه‌های وزارت کار را تعیین دستمزد بر اساس صنف عنوان کرده و گفته: ماده 141 به ما این اختیار را داده است که بر حسب نوع مشاغل و اصناف دستمزد را تعیین کنیم و راهبرد ما حرکت به این سمت است که دستمزدها بر اساس صنوف تعیین شود زیرا گاهی حداقل‌هایی که در تهران وضع می‌کنیم برای یک صنف در یک استان دیگر ممکن است باعث رکود آن صنف شود، بر همین اساس تصمیم داریم با مشارکت استانداری و اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکل‌های کارگری در هر استان حداقل یک صنف را به صورت مجزا تعیین دستمزد کنیم.
در همین راستا فتح الله بیات - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت وگو با ایسنا معتقد است در خصوص تعیین مزد منطقه ای باید زیرساختها و چارچوبهای آن در ابتدای کار فراهم شود و اگر می خواهیم به این مسأله ورود کنیم، بحث صنایع مختلف هم ممکن است به میان آید و با این معضل مواجه شویم که چگونه مزد صنایع را تفکیک کنیم.
وی می گوید:یکی از دلایلی که باعث شده مزد منطقه‌ای اجرا نشود، صرفنظر از نبود زیرساخت‌های لازم بحث تفکیک مزد صنایع است بنابراین در شرایط فعلی بهتر است به این گونه مباحث حاشیه ای ورود نشود و به اصل موضوع دستمزد در قالب جلسات کارشناسی و پژوهشی پرداخته شود.
بیات تاکید دارد که اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق و دستمزد بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و این موضوع موجب خالی شدن روستاها و رواج حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود.
اما حمید حاج اسماعیلی - کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ایسنا نظر دیگری در این زمینه ارائه می کند.
دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته و کشورهایی است که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد نیستند. او معتقد است در خصوص اجرای مزد منطقه ای باید بتوانیم به لحاظ ساختاری اصلاحاتی را در بخشهای تقنینی و بانکی صورت دهیم و قوانینی که جلوی فعالیتهای اقتصادی را گرفته اصلاح کنیم ولی اصلاحات بانکی هنوز عملیاتی نشده و مهمتر از آن تورم در کشور کنترل نشده است.

این کارشناس حوزه کار می گوید: دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته است و بیشتر در کشورهای توسعه یافته مطرح است نه در کشورهایی که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد هستند و هنوز با پرداخت کف دستمزد مشکل دارند لذا برای تعریف دستمزد منطقه ای باید مقدمات اجرای آن فراهم شود.
از نگاه کارشناسان اجرای مزد منطقه ای نیازمند آمادگی استانها و صنوف است و بدون فراهم کردن ابزار لازم، امکان چندگانگی دستمزد در کشور وجود ندارد.در حال حاضر دارای ثبات و شرایط طبیعی در حوزه اقتصاد کشور نیستیم و این مساله اصلی‌ترین عامل برای ورود به مقوله مزد منطقه‌ای است.ضمن آنکه باید اصلاحاتی در ماده 41 قانون کار صورت گیرد و مهم تر از آن بخش خصوصی قوی در کشور شکل بگیرد.
تا زمانی که زیرساختهای اساسی برای ورود به دستمزد منطقه‌ای مهیا نباشد و بخش خصوصی جدی و قوی در کشور شکل نگیرد و ثبات اقتصای به وجود نیاید، به نظر می رسد که مطرح کردن موضوع مزد منطقه‌ای در فرایند تعیین دستمزد، فاقد توجیه و بدون نتیجه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1335494/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سبزه عید رو با این بذر سبز نکنید که فقر میاره

پیش بینی بورس چهارشنبه 8 اسفند 1403

چه کسانی در واردات برنج تقلبی دست دارند؟

سیاست‌مدار کهنه‌کار هلندی: جابجایی اجباری فلسطینیان غیرقابل قبول است

زلنسکی: اطمینان از پاسخ متحدانه اروپا به روسیه ضروری است

ارمنستان: سیاست‌های باکو مغایر با تعهدات بین‌المللی است

تکذیب بسته‌شدن پایگاه نظامی آمریکا در یونان

تعویق سفر ویتکاف به خاورمیانه

«ماه من» ویزه برنامه رمضان برای شبکه سه

حسام منظور: زندگی شخصی من شبیه نقش‌هایم نیست

زمان احتمالی برگزاری انتخابات دوره هفتم شوراها

رئیس‌جمهور در دیدار با لاوروف: مصمم به تقویت روابط تهران ـ مسکو هستیم

روایت دنیای اقتصاد از وام ساخت مسکن برای خودی‌ها!

لاپید: جهان نیازمند راه‌حل جدید برای غزه است

تاکید کنفرانس گفتگوی ملی در سوریه بر مخالفت با تجزیه این کشور

رسانه عبری: حماس برای از سرگیری جنگ هم آماده است

اسرائیل تصمیم دارد دسترسی فلسطینیان به مسجد الاقصی را محدودسازی کند

چهره ها/ عکس داریوش فرضیایی و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

جان بخشی هوش مصنوعی به تصویری ماندگار از فیلم «هامون»

داستان تلخ «جاستین بیبر»؛ از ستاره‌ای نوجوان تا روحی سرگشته!

روایت تجارت نیوز از دلایل کاهش قیمت دلار؛ احتمال فروش دوباره

بلاگر مشهور حال المیرا شریفی‌مقدم را بد کرد!

تیزر فیلم «پروین»/ شما یک زن رو کنار ادبای مملکت نشوندید!

ادعای رئیس سرویس جاسوسی موساد علیه حزب‌الله و ایران

پزشکیان: اگر در جامعه فرهنگ، هنر و اخلاق وجود دارد به برکت کتاب است

پی‌نوشت و دستور رئیس‌جمهور بر نامه پدر امیرمحمد خالقی

فرماندار چابهار: اوضاع شهر آرام است

مسئولیت والدین برای آموزش استقلال‌یابی به کودک

دیوار کوتاه زلنسکی

تلاش سناتور آمریکایی برای جلوگیری از فروش سلاح به اسرائیل

رئیس موساد: اولین محموله پیجرها را چند هفته قبل از 7 اکتبر وارد لبنان کردیم

سی‌ان‌ان: میان نگاه ترامپ و اروپا به جنگ اوکراین یک اقیانوس فاصله است

واکنش کیانوش عیاری به قاچاق فیلم «کاناپه»/ از نمایش غیرقانونی اثرم ناراضی هستم

فصل جدید برنامه «هموطنز» با اجرای کامران تفتی

جلالی: وزیران خارجه ایران و روسیه به صورت ویژه درباره مسئله هسته‌ای رایزنی کردند

آیا عارف مخالف همتی است؟

هشدار درباره استقلال و همبستگی ملی ایران

زنگنه: تصمیمی درباره ارز در جلسه سران قوا اتخاذ نشد

زندان گوانتانامو تغییر کاربری می‌دهد؟

جان باختن 6 نوزاد بر اثر سرمای شدید در غزه

تاثیر قطع بودجه سازمان جهانی بهداشت از سوی آمریکا بر وضعیت غزه

آمریکا به دنبال اخراج کانادا از ائتلاف «پنج چشم» است

حرکت عجیب یک طرفدار باعث خنده مهران مدیری شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف «تاسیان»/ خاطرات تلخ زنده شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از لزوم بازنگری در بودجه سال آینده گفت

حرف‌های جنجالی پوردهقان، نماینده اردکان در مجلس از پشت پرده‌ی اقتصاد ایران

سهم برخی رسانه ها از بودجه 1404

پیگیری و حل مسئله سرلوحه کار امور حقوقی باشد

شایعه‌سازی برای تضعیف دولت؟

سرمایه اجتماعی متکثر مقاومت

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی