ترامپ فرمان تاسیس یک صندوق سرمایهگذاری با هدف خرید «تیک تاک» را صادر کرد
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا /«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا با امضای فرمانی، دستور تاسیس یک صندوق سرمایهگذاری را صادر کرد که به گفته وی میتواند برای خرید پلتفرم تیک تاک (TikTok) مورد استفاده قرار گیرد.
شبکه خبری سیانبیسی، ترامپ فرمان اجرایی را امضا کرده که در آن برنامههایی برای راه اندازی یک صندوق سرمایهگذاری دولتی به عنوان ابزار توسعه اقتصادی و احتمالا خرید اپلیکیشن تیک تاک مورد استفاده قرار میگیرد.
تیکتاک یکی از محبوبترین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در جهان است که در بیش از 150 بازار و به بیش از 75 زبان در دسترس است. این برنامه بیش از 3.5 میلیارد بارگیری در سراسر جهان داشته و همین امر آن را به یکی از محبوبترین پلتفرمهای تاریخ تبدیل کرده است. این اپلیکیشن که از ابتدا در چین آغاز بکار کرد، با انتقادهای بسیاری در غرب و به ویژه آمریکا مواجه شد و مقامات واشنگتن مدعی بودند که تیک تاک اطلاعات مربوط به نظرات کاربران آمریکایی را در خصوص مسائل اجتماعی برای مهندسان چینی ارسال میکند.
سی ان بی سی از جمله اهداف این صندوق را توسعه زیرساختها مانند فرودگاهها و بزرگراهها برشمرده و تاکید کرده است که آن میتواند در گسترش نفوذ ایالات متحده در مناطقی مانند پاناما و گرینلند نیز تاثیر داشته باشد.
اسکات بسنت وزیر خزانهداری ایالات متحده در جریان یک مصاحبه تاکید کرد: «ما ظرف 12 ماه آینده این موضوع را تمام خواهیم کرد. ما می خواهیم از قسمت دارایی ترازنامه ایالات متحده برای مردم پول سازی کنیم».
هنوز جزئیات بیشتری در این خصوص رسانهای نشده است، اما تاسیس یک صندوق سرمایه گذاری چیزی است که ترامپ در کارزار انتخاباتی خود نیز وعده آن را داده بود. وی همچنین چند روز پیش در مورد پلتفرم تیک تاک عنوان کرد که یکی از موضوع ها مورد بحث آن است که آمریکا به یک شریک این رسانه تبدیل شود. این اپلیکیشن به دلیل نگرانیهای امنیتی برای مدت کوتاهی در ایالات متحده از دسترس خارج شد، اما بر اساس فرمانی که اندکی بعد ترامپ امضا کرد، تیک تاک برای یک دوره 75 روزه بازگردانده شد که در طی آن احتمالا باید از منافع چین فاصله بگیرد.
در فرمان اجرایی ترامپ در خصوص تاسیس صندوق سرمایه گذاری هدف «ارتقای پایداری مالی، کاهش بار مالیات بر خانوادههای آمریکایی و کسبوکارهای کوچک، ایجاد امنیت اقتصادی برای نسلهای آینده و ارتقای رهبری اقتصادی و استراتژیک ایالات متحده در سطح بینالمللی» عنوان شده است.
کشورهای دیگر نیز صندوق های مشابهی دارند و در این میان و بر اساس گزارش موسسه Sovereign Wealth Fund (یک شرکت آمریکایی تحلیلگر صاحبان داراییهای عمومی) نروژ با بیش از 1.7 تریلیون دلار دارایی، بزرگترین صندوق سرمایه گذاری مستقل را دارد و پس از آن چین با 1.3 تریلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد.
اما منتقدان این صندوق ها می گویند فقدان شفافیت در کنار نبود قوانین سختگیرانه می تواند منجر به مناقشه و فساد شود.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1326705/