اخبار محرمانه

آخرين مطالب

تهیه‌کننده باسابقه: این جنس نظارت بر سریال‌های خانگی در آینده ممکن نیست فرهنگی اجتماعی

تهیه‌کننده باسابقه: این جنس نظارت بر سریال‌های خانگی در آینده ممکن نیست
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اسماعیل عفیفه از تفاوت کیفیت و وضعیت تولیدات سریال‌های نمایش‌خانگی نسبت به مجموعه‌های نمایشی سیما گفت و انتقادهایی را درخصوص روش نظارت بر تولیدات پلتفرم‌ها مطرح کرد.
این تهیه‌کننده باسابقه تلویزیون که مجموعه‌های موفقی چون «میوه ممنوعه»، «زمانه»، «آنام»، «خانه‌ای در تاریکی» و «پس از باران» را در کارنامه دارد، در گفت‌وگویی با ایسنا درباره فضای تلویزیون در حوزه تولیداتی که این روزها دارد، در مقایسه با نمایش خانگی بیان کرد: از آنجا که شبکه نمایش خانگی در اختیار بخش خصوصی است و بر اساس میزان جذب مخاطب، پروژه‌های خود را تعریف می‌کنند، شرایط متفاوتی نسبت به صداوسیما دارند. صداوسیما به‌خصوص در یک دهه اخیر، بیشتر سراغ تولید یک‌سری کارهای خاص رفته که معمولا جنبه سیاسی و تبلیغاتی در آن‌ها غالب است. این رویکرد باعث شده است که محبوبیت سریال‌های تلویزیونی در این سال‌ها کاهش داشته باشد. معدود تجربه‌هایی مانند «پایتخت 7» هم که با استقبال مواجه می‌شود، به دلیل سابقه تولید آن‌ است که مخاطبان به‌عنوان یک برند با آن ارتباط برقرار کرده و آن را دنبال می‌کنند.
تهیه‌کننده‌ سریال‌های «جیران» و «جنگل آسفالت» با تأکید بر اینکه شبکه نمایش خانگی ناچار است که بر اساس جذب مخاطب حرکت کند، افزود: کارهای مختلفی هم در این سال‌ها در این بستر تولید شده که برخی از آن‌ها خوب، برخی متوسط و برخی هم بد بوده است. طبیعتا هرچقدر زمان می‌گذرد، تجربه بخش خصوصی هم در این حوزه افزایش پیدا می‌کند و احتمالا به نقطه تعادل بهتری در مدیریت تولیدات خود خواهند رسید. فکر می‌کنم شبکه نمایش خانگی در آینده، تولیدات بهتری نسبت به آنچه امروز ارائه می‌کند، خواهد داشت.
وجود فضای تعاملی در حوزه نمایش خانگی هم موضوع دیگری بود که عفیفه با اشاره به آن گفت: امروز در همه جای دنیا پلتفرم‌ها به‌نوعی کارکرد تلویزیون‌های خصوصی را پیدا کرده‌اند اما در واقع این بستر یک بستر و مدیای تازه است که مانند سایر نقاط جهان، در ایران هم شکل گرفته است. پلتفرم‌هایی که رویکرد تعاملی با مخاطب خود دارند، دیگر مانند تلویزیون‌ها، ارتباط‌شان با مخاطب یک‌جانبه نیست. امروز مخاطب می‌تواند به‌واسطه ابراز دیدگاه‌های خود، روی تولیدات شبکه خانگی تأثیر بگذارد و این وجه تمایز این بستر جدید با تلویزیون‌های خصوصی در گذشته است.
او در ادامه با پیش‌بینی افزایش کیفیت تولیدات در این بستر تازه، عنوان کرد: از آنجا که در این حوزه بخش خصوصی تعیین‌کننده است، احتمالا روند تولیدات هم به سمت و سویی خواهد رفت که شاهد افزایش کیفیت در این آثار هم باشیم. سریال‌سازی عقبه‌ای طولانی در تلویزیون دارد و به‌طور شاخص از دهه 70 شاهد شکل‌گیری جریان سریال‌سازی به‌صورت جدی در تلویزیون بودیم اما شبکه خانگی عمر کوتاهی دارد و به همین دلیل قیاس میان تولیدات این دو، کار ساده‌ای نیست. تلویزیون طی چهار دهه گذشته کارهای زیادی تولید کرده که در میان آن‌ها تولیدات شاخص و بسیار خوب هم زیاد است؛ در عین اینکه کارهای معمولی و ساخته‌های بسیار ضعیف هم داشته است. در نمایش خانگی هم با همین نسبت، هم شاهد کارهای خوب بوده‌ایم و هم آثار ضعیف؛ البته با نگاهی بدبینانه می‌توان بگویم تعداد آثار متوسط و ضعیف در شبکه خانگی، کمی بیشتر است و تولیدات برجسته تا به امروز در شبکه خانگی انگشت‌شمار بوده‌اند. در عین حال شخصا به آینده این مسیر خوش‌بین هستم و با افزایش تجربه مدیران پلتفرم‌ها، سیاست‌گذاری‌ها به سمت و سویی می‌رود که کیفیت تولیدات هم افزایش پیدا کند.
این تهیه‌کننده همچنین درباره سپردن سکان نظارت بر شبکه خانگی به صداوسیما و حواشی مربوط به فعالیت ساترا، گفت: به نظرم روشی که امروز برای نظارت بر تولیدات شبکه خانگی وجود دارد، روش درستی نیست. علاوه بر اینکه این روشی نیست که در درازمدت انتظار پاسخ مثبت از آن داشته باشیم. باید مسئولیت تولید محتوا را برعهده مدیران پلتفرم‌ها بگذاریم. در نهایت وزارت ارشاد یا تلویزیون می‌تواند شورایی را برای سیاست‌گذاری تشکیل دهند که اعضای مختلفی از نهادهای بالادستی در کنار نماینده پلتفرم‌ها در آن حضور داشته باشد. این شورا می‌تواند سیاست‌های بسیار کلی و جامع را معین کرده و به پلتفرم‌ها ابلاغ کنند، ولی مسئولیت اجرا و جزییات مربوط به تولید و محتوای آثار باید برعهده مدیران پلتفرم‌ها باشد. در این شرایط اگر تخلفی هم صورت گرفت، مدیر پلتفرم برای اصلاح می‌تواند اقدام کند.
بازار
لزوم افزایش تولیدات و از سوی دیگر تغییر شیوه نظارت به این تولیدات در نمایش خانگی هم، نکته دیگری بود که عفیفه در پایان، پیرامون آن خاطرنشان کرد: در آینده اگر پلتفرم‌های داخلی به فکر توسعه فعالیت‌های خود و رقابت با پلتفرم‌های خارجی هستند، باید تولیدات بیشتری داشته‌ باشند و واقعیت این است که کنترل تک‌تک این تولیدات امکان‌پذیر نیست. از سوی دیگر، نهاد کنترل‌کننده چقدر در این زمینه می‌تواند مشروعیت داشته باشد؟ مثلا ساترا، افرادی را متولی خواندن فیلمنامه‌ها کرده و افراد دیگری هم آثار را تماشا می‌کنند؛ مشروعیت این افراد چگونه احراز می‌شود؟ آن کسی که می‌خواهد متن فیلمنامه‌ای را مطالعه کند، چه کسی می‌تواند به‌طور قطع او را فردی موجه و خبره برای این مسئولیت بداند؟ کسی که هم فضای سینما و نمایش خانگی را بشناسد و هم با فنون فیلمنامه‌نویسی آشنا باشد و نسبت به شرایط تولید هم اشراف داشته باشد؛ به همین دلیل این جنس از نظارت در آینده دیگر امکان‌پذیر نخواهد بود و این شوراها هم تبدیل به جمع‌هایی برای ابراز سلیقه می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1357221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس صداوسیما: انتشار محتوای خلاف قانون را به صفر می رسانیم

پژمان بازغی: دوست دارم نقش شهید ابراهیم هادی را بازی کنم

«صدیقی» خطیب نماز جمعه این هفته تهران شد

چرا نباید از اهداف خود سخن بگوییم؟

سازمان هواپیمایی کشوری با افزایش غیرمنطقی نرخ بلیت در ایام مناسبتی برخورد می‌کند

هشدار گروه مسلح دروزی در سوریه به کابینه الجولانی

روایت تکان دهنده حسین معززی نیا از بیماری سرطانش

سفر رئیس‌جمهور به استان زنجان در آینده نزدیک

آیت‌الله جنتی: متولیان امر بدون اغماض با هرگونه قصور درخصوص حادثه بندر شهید رجایی برخورد کنند

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟

حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

ویتکاف: پوتین پس از سال‌ها احیای روابط با واشنگتن را محتمل می‌داند

طی هفته اخیر این فیلم مشهور ایرانی دوباره پربیننده شد

دامداران: نرخ شیر بوی زیان می‌دهد

پیام نخست‌وزیر ارمنستان به رهبر انقلاب

بهشتی پور: اگر عضو FATF نشویم برای همین کشورهای دوست خودمان هم مشکل ایجاد می‌کنیم

آسمان ترکیه برای نتانیاهو باز می‌شود

داستانِ جواد عزتی در «وحشی» به تکان‌دهنده‌ترین لحظه خود رسید!

سرمقاله اطلاعات/ رویدادها و لغزش‌های ناگوار

کارنامه ضعیف تحقق درآمدهای مولدسازی در سال 1403

ترامپ: حالا همه جهان به ما احترام می‌گذارد!

اختلاف نتانیاهو و همسرش بر سر تعداد اسرای صهیونیستی زنده در غزه

هفت سریال برتر تلویزیونی سال 2025 تاکنون

نشست سخنگوی قوه‌ قضائیه؛ حکم پرونده باغ ازگل صادر شد

زمان لازم برای آشنایی پیش از عقد دختر و پسر

تغییرات دیدنی بازیگران سریال «دردسر والدین» بعد از 23 سال

بابک در مرخصی؛ حکم اعدام زنجانی پس از رد مال به 20 سال حبس تبدیل شد

شرکت کروز از رسایی شکایت کرد

توضیحات پاک‌نژاد درباره قیمت بنزین سوپر وارداتی

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای اساسی در حادثه بندرعباس آسیب چندانی ندید

بازگشت فضانوردان شنجو -19 به زمین پس از 6 ماه

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان

سرمقاله صبح نو/ «شوخی» با «تمامیت ارضی» یک کشور

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری سرعت گرفت

13 فیلم هیجان‌انگیز که نفس‌تان را بند می‌آورد!

آشپزخونه ای که نیاز دارم داشته باشم!

پخش ویژه‌برنامه «پناه» از حرم مطهر رضوی در دهه کرامت

خط درست سیاسی در سیاست خارجی ایران به روایت معاون سیاسی سپاه

بابک در مرخصی/ سخنگوی قوه قضائیه: فعالیت‌های اقتصادی زنجانی منع قانونی ندارد

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده

رئیس سازمان بورس: تامین مالی کوتاه‌مدت بر عهده نظام بانکی و بلند مدت بر عهده بازار سرمایه است

پیام تسلیت داوود میرباقری به مردم بندرعباس

پزشکیان: شناسایی علت وقوع حادثه بندر شهید رجایی مقدم بر شناسایی مقصر حادثه است

واکنش سخنگوی دولت به خبر استیضاح وزیر راه

مهاجرانی: این هفته، هفته آخر بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع خواهد بود

گشایش دفتر یادبود قربانیان حادثه بندر شهید رجایی در پایتخت پاکستان

بازار خراب است و کم آوردم

در برابر استفاده شبانه‌روزی نوجوانان از موبایل چه کنیم؟

خبر خوش از تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن؛ زمان تحویل واحدها اعلام شد

هشدار صنعا به انگلیس درباره عواقب تجاوزگری علیه یمن

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی