اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده تحلیل ویژه

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - وطن امروز / «دختران، تجرد و آینده» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم ابوالفضل اقبالی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
تاریخ معاصر تحولات جامعه ایران یک دوران خاص و مهم دارد و آن هم اواخر دهه 70 تا اواخر دهه 80 است. بسیاری از روندهای تغییر اجتماعی در کشور در این دوره یا آغاز و تثبیت شده‌اند یا شتاب گرفته‌اند و نظام مسائل امروز جامعه ما را رقم زده‌اند. حجاب، جمعیت، شکاف طبقاتی، مهاجرت، طلاق و بیکاری؛ همگی به نحوی متاثر از وضعیت اقتصادی - اجتماعی این دوره هستند که من تحت عنوان «رسوب الگوهای توسعه در کشور» از آن یاد می‌کنم. تحولات خانواده از جمله کلان‌روندهای مهم جامعه ایرانی است که نسبت روشنی با الگوهای توسعه کشور در این دوره دارد. 
تضعیف کارکرد خانواده به واسطه غلبه ساختارهای اقتصادی و فرهنگی مدرن در دهه 80 باعث افزایش سن ازدواج در میان جوانان شد. این معضل در امتزاج با فرهنگ همسرگزینی در جامعه ایرانی، زمینه‌ساز تولد پدیده‌ای شد که ما امروز تحت عنوان «مضیقه ازدواج دختران دهه 60» شاهد آن هستیم. من البته در این یادداشت قصد تحلیل و واکاوی این پدیده را ندارم و موضوع دیگری را می‌خواهم به مناسبت روز دختر مطرح کنم اما صرفا این را عرض کنم که من با گفتارهایی که «تجرد دختران دهه 60» را به تصمیم فردی مبنی بر تعویق ازدواج از سوی خودشان تقلیل می‌دهند، مخالفم. عامل عمده و موثر را باید در تحولات ساختاری جامعه ایران در آن دوران خاص جست‌وجو کرد اما نکته‌ای را که قصد دارم مطرح کنم، ناظر به وظیفه حاکمیت در قبال وضعیت امروز و فردای این دختران است.
مطلوب همه ما این است که زمینه ازدواج مناسب برای تمام دختران و پسران مجرد فراهم شود و هم حاکمیت و هم نخبگان اجتماعی و هم آحاد مردم نسبت به این موضوع مسؤولیت دارند اما مشاهده الگوی همسرگزینی مردان در ایران نشان می‌دهد حتی در صورت انجام مداخلات آموزشی موفق در راستای تغییر این فرهنگ، باز هم تعداد قابل توجهی از دختران مجرد دهه 60 و ماقبل آن با مضیقه ازدواج مواجه خواهند بود و این واقعیت تلخ آینده نزدیک ما است. این وضعیت علاوه بر ناگواری‌هایی که برای زیست عاطفی و جنسی آنان در حال حاضر دارد، سبب بروز نگرانی‌های عمیقی نسبت به آینده معیشتی آنان نیز شده است. دخترانی که در معرض فقدان پشتوانه‌های معیشتی خود (پدر یا برادر) قرار داشته و بزودی باید با سختی‌ها و واقعیت‌های زندگی مستقل مواجه شوند، اکنون وضعیت مبهمی را پیش روی خود می‌بینند. 
این نگرانی و اضطراب ناشی از بلاتکلیفی به طور محسوسی در میان دختران روستایی و شهرهای کوچک وجود دارد. 
بازار
در این میان حاکمیت باید متوجه وظایف و نقش‌های حمایتی و تسهیل‌گرانه خود در جهت ایجاد شرایط زندگی مساعد و توأم با کرامت و امنیت برای این دختران باشد. یکی از مهم‌ترین ملاحظات درباره ایفای نقش حمایتی حاکمیت از دختران، التفات به فرهنگی است که تجردزیستی را مذموم می‌داند و این مذمت را برای دختران دوچندان در نظر می‌گیرد. 
این قضاوت‌ها در فرهنگ ایرانی وجود دارد و فارغ از ارزیابی ما، این قضاوت‌ها سطحی از «طرد اجتماعی» را برای دختران مجرد ایجاد می‌کند. رویه‌های حمایتی کلیشه‌ای دولت‌ها مبنی بر تخصیص امتیازهای خاص مادی و اجتماعی برای آنان یقینا به تقویت و تثبیت این قضاوت‌ها دامن خواهد زد.
زندگی مستقل؛ آینده‌ محتوم نه چندان دور این دختران است؛ این واقعیت را باید پذیرفت، لذا به نظر من راهبرد اصلی و محوری حاکمیت در ایفای نقش حمایتی خود از این دختران که متضمن اصل کرامت زن در اسلام هم باشد، این است که زمینه «ادغام اجتماعی» آنان را از رهگذر به رسمیت شناختن و حمایت از «استقلال» آنان فراهم کند. 
بسیاری از این دختران در حال حاضر دارای تحصیلات تکمیلی هستند، مهارتی دارند، انگیزه‌های اجتماعی بالایی هم دارند. به کارگیری ظرفیت آنان برای مسائل مختلف کشور هم به ارتقای فردی آنان و هم به حل معضلات کشور منجر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1357293/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استیضاح راه؛ انفجار بندر «فرزانه صادق» را حذف می کند؟

اسرائیل در موقعیتی نیست که مذاکرات ایران و آمریکا را برهم بزند

رکورد عجیب عربستان همه را غافلگیر کرد!

با حقوق یک سال یک کارگر چه چیزهایی می‌توان خرید؟

پاکستان از گشت‌زنی جنگنده‌های هندی خبر داد

رویترز: اوکراین احتمالا امروز توافق معدنی با آمریکا را امضا می‌کند

سخنگوی دولت: درباره پیامک‌های حجاب بی‌اطلاع هستم

حال جامعه کارگری خوب نیست

روزهای سخت طلای سیاه؛ کاهش قیمت نفت رکورد زد

فتاح: باید بساط قراردادهای کوتاه مدت با کارگران برچیده شود

تنش‌های هند و پاکستان؛ دو قدرت هسته‌ای به کدام سو می‌روند؟

ببین حشمت فردوس چی میگه!

تحلیل زیدآبادی از تغییر رویکرد در روابط آمریکا و ویتنام پس از جنگ

رویاپردازی سینمای ایران با سعید روستایی در جشنواره کن

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام: باید بساط قراردادهای کوتاه مدت با کارگران برچیده شود

هشدار تند ترامپ: اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

امارات مدعی کشف و مصادره محموله مهمات نظامی برای ارتش سودان شد

خارطوم: امارات در کشتار مردم سودان دست دارد

شوخی با تاریخ اروپا با عطر ادویه‌های شرقی در یک نمایش!

ماسک های بی نظیر خانگی ساده برای پوست نوجوانان

بریکس دلار را دور زد

ایران به بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا وصل شد

الشیبانی: سوریه جدید تهدیدی برای اسرائیل نیست

افشای جزئیات دیدار ترامپ و زلنسکی در واتیکان

منم باید کارِ خودم رو تموم کنم

جزئیات پروژه راه‌آهن چابهار-زاهدان از قول فرمانده کل سپاه

ترکیب لاک اکلیلی و ساده آبی

سرمایه گذاری در طرح های دونگی با پیش‌بینی سود تا 45 درصد

عاشقانِ سریال‌های کره‌ای منتظر این سریال‌ها باشند

افتتاح کنسولگری ایران در شهر وان

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

واکنش روسیه به تهدید زلنسکی علیه رژه روز پیروزی

آتش‌سوزی گسترده در قدس اشغالی؛ تخلیه ساکنان کوه‌های اورشلیم

مشاور امنیت ملی آمریکا: ترامپ درباره ایران جدی است

تبدیل ارس به هاب لجستیک با اتصال به ریل

«جنبلاط» برای پایان درگیری‌ها در سوریه پادرمیانی کرد

وزیر دفاع: رفت‌وآمدهای دیپلماتیک به قطر، امارات، کویت و عربستان ادامه می‌یابد

رسانه آمریکایی: مذاکره با ایران فرصتی جدی برای ترامپ است

سود بازرگانی انواع لاستیک سواری 20 درصد شد

آزمایش محرمانه آمریکا؛ «عقاب سیاه» آمد

طاقت خانواده‌های زندانیان اسرائیلی طاق شد

نظر جالب آمریکایی‌ها درباره اهداف جنجالی ترامپ

همشون بدجوری ضایع شدن!

امیر نصیرزاده: اقتدار دریایی ایران در راستای ایجاد صلح در خلیج فارس است

شهادت 35 فلسطینی دیگر در غزه/ شمار شهدا به 52 هزار و 400 نفر رسید

روایت رسوایی آمریکا در دریای سرخ/ شلیک یمن به قلب ترومن

آشنایی با مسعود فراستی و نقدهایش در روزنامه کیهان!

رئیس صداوسیما: انتشار محتوای خلاف قانون را به صفر می رسانیم

پژمان بازغی: دوست دارم نقش شهید ابراهیم هادی را بازی کنم

«صدیقی» خطیب نماز جمعه این هفته تهران شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی