اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ افزایش حضور نظامی آمریکا به چه معناست؟ مقاله

سرمقاله شرق/ افزایش حضور نظامی آمریکا به چه معناست؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق / «افزایش حضور نظامی آمریکا به چه معناست؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کیومرث اشتریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه و اقیانوس هند و مذاکراتی که در جریان است، از نظر چالش‌ها یا مخاطراتی که برای امنیت ملی ما دارد، بیش از هر موضوعی شایسته بحث و گفت‌وگو است. پرسش این است که افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه و از‌جمله در جزیره دیه‌گو گارسیا به چه معناست؟ آیا به معنای افزایش احتمال برخورد نظامی است یا دلایل دیگری امکان برخورد نظامی را افزایش می‌دهد. آیا هزینه‌های بالای حضور نظامی خود به‌تنهایی می‌تواند دلیل وقوع جنگ باشد؟
1- ابتدا باید به برآورد روشنی از افزایش حضور نظامی آمریکا دست یافت، به‌ویژه این برآورد باید بر هزینه‌های افزایشی ناشی از تشدید اخیر حضور نظامی تمرکز داشته باشد و نه هزینه‌های پایه مربوط به نگهداری نیروها و پایگاه‌ها و تجهیزات.
بازار
2- مجموع فعالیت‌ها‌ و هزینه‌های نیروهای آمریکایی شامل موارد زیر است: استقرار نیروها: 125 تا 333 میلیون دلار (م.د.)، عملیات هوایی: 110 تا 250 م.د.، عملیات دریایی: 780 میلیون تا 1.08 میلیارد دلار، دفاع موشکی: 15 تا 30 م.د.، موشک‌های ره‌گیر: 20 تا 80 م.د.، تدارکات: 64 تا 140 م.د.، مهمات: 25 تا 65 م.د.، جمع کل: 1.14 تا 1.98 میلیارد دلار. در مقایسه با هزینه‌های تاریخی، برآورد پنتاگون در سال 2024 هزینه عملیات خاورمیانه از اکتبر 2023 تا ژانویه 2024 (چهار ماه) را 1.6 میلیارد دلار اعلام کرد که شامل افزایش کوچک‌تری در حضور نظامی بود؛ یعنی یک ناوگروه هواپیمابر، جنگنده‌های اضافی و سامانه‌های دفاع هوایی. استقرار نظامی در سال 2025، با دو ناو هواپیمابر، بمب‌افکن‌های B-2 و افزایش لجستیک، بزرگ‌تر است، بنابراین برآورد 1.14 تا 1.98 میلیارد دلار برای دو ماه با این سابقه همخوانی دارد؛ یعنی بدون درنظرگرفتن هزینه‌های پایه، تفاوت در حدود 400 میلیون دلار است.
3- هراس و ایجاد اختلال محاسباتی در دشمن مهم‌ترین کارکرد جابه‌جایی و استقرار نیروهاست. انسان‌ها (و دولت‌ها) در هنگام هراس دچار خطای تصمیم‌گیری می‌شوند و نمی‌توانند بین «ترس معقول» و «هراس روان‌پریشانه» تفکیک قائل شوند. ترس معقول در یک فرایند جمعی تصمیم‌گیری پدید می‌آید و هراس معمولا در فضای تصمیم‌گیری انفرادی بیشتر رخ می‌دهد. «بیش-برآورد» یا «کم-برآورد» در درون ما رخ می‌دهد.
4- دو روایت مهم از «استقرار» یا به تعبیر بهتر «جابه‌جایی» اسکادران‌ها و ناوبر‌ها و نیروها و بمب‌افکن‌ها وجود دارد: نخستین روایت آمادگی برای حمله نظامی است که درباره آن بسیار سخن گفته شده است. استدلال کسانی که امکان جنگ را بالا می‌دانند، این است که این جابه‌جایی‌ها هزینه دارد و اگر قصد آمریکا حمله نباشد، این هزینه‌ها بیهوده است، بنابراین بروز جنگ را با وجود صلح ادعایی آمریکا بالا می‌دانند. البته همواره باید این استدلال را جدی گرفت اما نه به میزانی که قطعی تلقی شود و نه اینکه بر‌اساس‌این، هراس‌آلود به سراغ مذاکره یا جنگ پیش‌دستانه رفت. منازعات درونی هیئت حاکمه آمریکا ممکن است موازنه را به نفع جنگ‌طلبان تغییر دهد. متأسفانه همه چیز به گروگان حوادث رفته است.
از‌این‌رو در چنین حالتی جنگ، وسعتی حداکثری خواهد داشت. تاریخ تصمیم‌گیری جنگی آمریکا نشان می‌دهد که بسیاری از مقامات آمریکایی به همان سادگی که بر کاغذ نقاشی می‌کشند، بر روی نقشه کشورها هم خیال تجزیه می‌کشند. نمونه اخیر چنین خیال‌انگیزی‌های بوالهوسانه‌ای اظهارات آنان درباره غزه و گرینلند و کاناداست. به طرز شگفت‌انگیزی در ساختار تصمیم‌گیری بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان با کسانی مانند مایک پمپئو، جی‌.دی ونس، مارکو روبیو و مهم‌تر از همه دونالد ترامپ گره خورده است. اینان همگی سابقه چنین اظهارات و توهماتی را دارند و مهم‌تر آنکه جان انسان‌ها و کیان کشورها را به خطر انداخته‌اند. چیزی که برای برخی شوخی به نظر می‌رسد، برای دیگران در عراق و افغانستان و غزه به تراژدی تبدیل شده است. اما همین سبک‌سری می‌تواند در سایه پراگماتیسم آمریکایی یکباره به روایتی کاملا دیگرگون تحول یابد. مهم این است که «بیزینس آمریکایی» بتواند روایت جدیدی بسازد و از جهنم جنگ به بهشت کسب‌وکار متحول شود.
5- اما روایت دیگری که کمتر در‌باره آن بحث شده، این است که «جابه‌جایی» به خودی خود هدف است. «جابه‌جایی» به معنی «به‌کارگیری» و جنگ نیست.‌ هنگام افزایش هزینه‌های نظامی، دولت‌ها و از‌جمله دولت آمریکا باید توجیهی برای افزایش هزینه‌ها وجود داشته باشد؛ «بالاخره باید یک زمانی به درد بخورند» و چه بهتر که در این زمانه خاص با جابه‌جایی نیروها و تجهیزات، «اظهار قدرت» به‌جای «اعمال قدرت» کارساز شود، بنابراین و بر‌اساس این دیدگاه جابه‌جایی نیروها و تجهیزات، «هزینه» نیست، بلکه بهره‌وری و بهره‌برداری است. اگر جابه‌جایی نیروها به معنی افزایش هزینه نباشد، بنابراین محتملا به کار هم گرفته نمی‌شوند. به بیان دیگر جابه‌جایی نیروهای آمریکایی در نقاط مختلف جهان ضرورتا به معنی به‌کار‌گیری نیست، بلکه شکل پیشرفته‌تری از مانور نظامی است. مانورهای نظامی کشورها ضرورتا به جنگ منجر نمی‌شوند.
6- گروه‌های مختلف و متضادی به‌ویژه در درون هیئت حاکمه آمریکا دست‌اندرکار هستند و همین سبب می‌شود که «حوادث» بیش از تصمیم‌های حساب‌شده یا حتی بیش از هزینه‌های جابه‌جایی نیرو‌ها یا لشکرکشی‌ها، آینده‌های سیاسی را رقم بزنند.
7- این حضور نظامی و اظهارات متناقض هیئت حاکمه آمریکا در‌باره شرایط توافق با ایران چشم‌انداز را مبهم، تصمیم‌ناپذیر و متزلزل می‌کند. در چنین شرایطی باید سناریوهای گوناگون را در هر عرصه شناسایی کرد تا به تناسب احتمالات «تصمیم‌پذیری» سیاست را افزایش داد. شماری از این سناریوها را در نوشته‌های پیش ارائه کرده‌ام.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از مهم‌ترین بندر ایران چه می‌دانیم؟

سایه جنگ آبی و اتمی بر شبه قاره هند

رئیس گمرک اعلام کرد: نگرانی بابت خدمات گمرکی وجود ندارد

ارتش اسرائیل دستور العمل افزایش خدمت سربازی را اجرایی کرد

معاریو: هیچکس از نتانیاهو حمایت نمی‌کند

کرملین: مواضع خاورمیانه و اتحادیه اروپا در قبال روسیه متفاوت است

پیشنهادی که می‌تواند سینماها را از شلوغی منفجر کند

نتانیاهو دوباره علیه قدرت هسته‌ای ایران یاوه‌گویی کرد

گفتگوی پزشکیان با شبکه تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان

اشک‌هایی که دیده نشد؛ دانش‌آموز دختر دیگری در دبیرستان خودکشی کرد

هزینه حداقل معیشت خانوار چقدر شد؟

معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: مشکلی در زمینه تامین روغن وجود ندارد

سفیر ایران در روسیه: مسکو سه فروند هواپیما ویژه مهار آتش همراه با نیروهای امدادی به بندر شهید رجایی اعزام کرد

پیام تسلیت خانواده شهید حاج‌قاسم سلیمانی در پی حادثه بندر شهید رجایی

عراقچی، گروسی را در جریان مذاکرات قرار داد

لبخند شیرین این دختربچه در مجازی پربازدید شد

در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟

آیا دلار سقوط می‌کند؟

چهره ها/ پیام مجید انتظامی برای مردم داغدیده بندرعباس

سالیوان: توافق احتمالی بین ایران و آمریکا با توافق 2015 تفاوتی ندارد

انتقادها به آنتن تلویزیون بعد از انفجار در بندر رجایی‌شهر

ایست قلبی تجارت

چند درصد از کالاهای اساسی از طریق بندر شهید رجایی وارد می‌شود؟

«زیاده‌روی واشنگتن»؛ واکنش آلمان به موضع آمریکا در قبال اوکراین

تیزر رسمی سریال جدید «منوچهر هادی» منتشر شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس به نقل از تخت روانچی: دور بعدی مذاکرات شنبه آینده است

جلیلی: کسانی که 10 سال پیش منکر وجود مکانیسم ماشه بودند، امروز «کاسه‌ی چه‌کنم» به دست گرفته‌اند!

اهدای خون توسط عارف، عراقچی و اعضای کابینه دولت

سرمایه‌گذاری امریکا در پروژه‌های بلندمدت هزینه خروج از توافق را بالا می‌برد

جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید آسان می‌شود

معمای الپالیتو؛ نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟

ویدئویی جدید از لحظه حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت

آمریکا بار دیگر یمن را بمباران کرد

فرانسوی‌های معترض علیه کمک به اوکراین خواستار استعفای ماکرون شدند

آتش سوزی گسترده در چند نقطه از فلسطین اشغالی

پخش یک سریال معمایی ـ پلیسی از شبکه تهران

سفیر ایران زیر ذره‌بین؛ چرا فقط موبایل دست نماینده ایران دیده شد؟

پیام رهبر انقلاب درپی حادثه دردناک بندرعباس: مسئولان امنیتی و قضائی هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از امیر ایرانی؛ اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس در دریای سرخ جوک قرن بود

پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی جدی‌تر می‌شود

نمایش‌های کُمدی فردا به روی صحنه نمی‌روند

به احترام درگذشتگان بندرعباس «پایتخت 7» پخش نمی شود

بندرعباس دل هنرمندان را لرزاند

پیام تسلیت سفارت نروژ در ایران به خانواده قربانیان انفجار بندر شهید رجایی

توی خونه با روشی خلاقانه بادکنک هلیومی درست کن

سنت قدیمی کلیسای کاتولیک پس از مرگ پاپ

امید با چاشنی احتیاط

افزایش 14 درصدی تورم سالانه برق؛ سوخت نیروگاه‌ها گران شود قیمت تولید برق بالا می‌رود

سفیر ایران در واتیکان زیر ذره‌بین؛ چرا فقط موبایل دست نماینده ایران دیده شد؟

فرمانده سابق سنتکام: تمرکز باید بر موضوع هسته‌‏ای باشد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی