اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نتیجه عجیب و متفاوت یک پژوهش درباره ارتباط سلامتی با تجرد در سنین بالا خواندنی ها

نتیجه عجیب و متفاوت یک پژوهش درباره ارتباط سلامتی با تجرد در سنین بالا
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فرارو / یک پژوهش جدید و غیرمنتظره نشان می‌دهد که تجرد در سنین بالا به جای ازدواج ممکن است فوایدی برای سلامت مغز داشته باشد.
 بر خلاف تصورات رایج، یک مطالعه جدید نشان داده افراد مجرد بالای 50 سال در مقایسه با افراد متاهل، کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری‌های مرتبط قرار دارند!
 ازدواج بی‌شک، نقطه عطفی در زندگی و آغاز یک شراکت پر فراز و نشیب است که می‌تواند به غنای زندگی هر دو طرف منجر شود. با این حال، یک پژوهش جدید، مطرح کرده است: تجرد در سنین بالا ممکن است فوایدی برای سلامت مغز داشته باشد. دکتر بهنام سبایان، متخصص مغز و اعصاب عروقی، معتقد است که ازدواج به خودی خود یک درمان قطعی نیست. او می‌گوید: «کیفیت زندگی مشترک از صرفاً وجود آن، مهم‌تر است.» با این وجود، او منکر فواید سلامتی ازدواج نیست. دکتر سبایان توضیح می‌دهد: «شما یک ارتباط عاطفی قوی خواهید داشت و فردی را دارید که می‌توانید با او درد دل کنید. فردی که می‌تواند به شما کمک کند تا فرد بهتر، سالم‌تری باشید و مراقب شما باشد.»
بسیاری از مطالعات به نقش مثبت ازدواج در سلامت اشاره دارند. بر اساس گزارش دانشکده پزشکی هاروارد، افراد متاهل معمولاً عمر طولانی‌تری دارند، کمتر دچار سکته مغزی و حمله قلبی می‌شوند، احتمال ابتلا به افسردگی در آنها کمتر است، شانس بیشتری برای زنده ماندن پس از یک عمل جراحی بزرگ دارند و به طور کلی بیشتر از افراد مجرد به پزشک مراجعه می‌کنند. فهرست مزایای بالقوه ازدواج طولانی است، اما یک پژوهش جدید، ارتباطی منفی بین سلامت مغز و ازدواج یافته است. در این مطالعه، بیش از 24000 نفر بالای 50 سال شرکت کردند. برخی از آنها متاهل و برخی دیگر مجرد (طلاق گرفته، بیوه یا هرگز ازدواج نکرده) بودند. توانایی‌های شناختی آنها به مدت 18 سال و به صورت سالانه در یک کلینیک تخصصی زوال عقل مورد آزمایش قرار گرفت.

اخبار محرمانه

نتایج این پژوهش نشان داد که افراد مجرد حدود 50 درصد کمتر از افراد متاهل در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند. آنها همچنین خطر کمتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل داشتند. این یافته‌ها در تضاد با مطالعات قبلی است که گزارش داده بودند افراد متاهل نسبت به گروه‌های مجرد، خطر کمتری برای اختلال شناختی و زوال عقل دارند. یکی از نظریه‌های مطرح شده برای توضیح اینکه چرا زوج‌های متاهل ممکن است بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار بگیرند، این است که آنها در اواخر عمر تمایل به داشتن دایره اجتماعی کوچکتری دارند. بر اساس این مطالعه، «شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد در برخی جوامع پس از طلاق، برخی از جنبه‌های رفاه، مانند شادی و رضایت از زندگی، افزایش می‌یابد و مشارکت اجتماعی پس از فوت همسر نیز بیشتر می‌شود. افراد مجردی که هرگز ازدواج نکرده‌اند نیز بیشتر با دوستان و همسایگان معاشرت می‌کنند و احتمال بیشتری دارد که رفتار‌های سالم‌تری نسبت به همتایان متاهل خود داشته باشند.»
حال این سوال مطرح می‌شود که سایر روابط یا شبکه اجتماعی چقدر در پیشگیری از زوال عقل اهمیت دارند؟ دکتر سبایان در این خصوص می‌گوید: «علم پشت این موضوع در دوران کودکی تا بزرگسالی و پیری بسیار واضح است. داشتن ارتباطات و پیوند‌های اجتماعی معنادار و غنی، همراه با یادگیری فراوان، جذابیت و ایفای نقش مثبت، برای رشد مغز و حفظ هوشیاری بسیار مهم است.» با وجود نتایج این مطالعه، دکتر سبایان تاکید می‌کند که این پژوهش ثابت نمی‌کند که ازدواج باعث زوال عقل می‌شود، بلکه صرفاً یک ارتباط قابل توجه را نشان می‌دهد که نیازمند تحقیقات بیشتری است.
او در پایان خاطرنشان می‌کند: «تنهایی قطعاً برای سلامتی، نه تنها برای سلامت قلب بلکه برای سلامت مغز نیز مضر است.» این پژوهش جدید، دیدگاه‌های قبلی در مورد مزایای ازدواج برای سلامت مغز را به چالش می‌کشد و بر اهمیت حفظ شبکه‌های اجتماعی گسترده و فعال، صرف نظر از وضعیت تاهل، در سنین بالا تاکید می‌کند. به نظر می‌رسد که تعاملات اجتماعی غنی و معنادار، کلید حفظ سلامت شناختی در طول زندگی است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1353359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی ای که یک ماه تمام مطالب یک روزنامه ایتالیایی را نوشت/ چگونه آینده متعلق به روزنامه‌نگاران است؟

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

سفر در زمان؛ «مظفرالدین شاه و همراهانش در یک چشمه آب گرم فرانسوی»؛ سال 1281

20 نکته حیاتی که باید قبل از 13 سالگی به دخترتان بگویید

سرمقاله ایران/ سفر شاهزاده خالد بن سلمان زمینه‌ساز نظم نوین منطقه‌ای

سکانس دوم مذاکره از نگاه «فعال اصلاح‌طلب»

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

سرمقاله همشهری/ عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

سرمقاله شرق/ قرن گم‌شده

سرمقاله ابتکار/ آیا همه راه‌ها به رم ختم می‌شود؟

سرمقاله جوان/ مصائب چسبندگی قیمت‌ها

سرمقاله وطن امروز/ حواس‌مان به دوستان‌مان هست

سرمقاله صبح نو/ یمـن و تغییر معادلات منطقه

وبسایت آمریکایی مطرح کرد: مذاکراتی فراتر از قاب تلویزیون‌ها

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال 1403

روبل روی دلار را کم کرد

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

جنبش تمرد و نافرمانی به پلیس اسرائیل رسید

رییس ستاد وزارت دفاع آمریکا کناره‌گیری می‌کند

برگزاری تظاهرات در ترکیه یک ماه پس از بازداشت شهردار استانبول

تظاهرات فلسطینی‌های ساکن سوریه علیه محمود عباس

تصاویری از موفقیت نیروهای مسلح یمن در سرنگونی یک فروند پهپاد MQ-9 آمریکا

درخواست کمک ترامپ از اروپا برای توقف جنگ اوکراین

آخرین بوسه‌ی مادر فلسطینی بر پاهای بی‌جان پسرش

کرملین: پوتین سه‌شنبه در مسکو با سلطان عمان دیدار و گفتگو می‌کند

سفیر جدید آمریکا در اسرائیل پای دیوار ندبه

معروف ترین دیالوگ های سریال «پایتخت» رو بلدید؟

جناب خان گیر میده به سیبیل مهمون برنامه!

هوتن شکیبا دل طرفداران «بهروز وثوقی» را حسابی شاد کرد!

روزهای پایانی اکران نوروزی با فروش 270 میلیاردی

سلطان سیاهی که به جهان نشان داد هنر ایران زنده است!

علت شکست «ازازیل» با وجود پریناز ایزدیار چه بود؟

جزئیات جدید از روزهای پایانی زندگی زوج هالیوودی

بازی جالب و هیجان انگیز با یوسف صیادی و نصرالله رادش

«پایتخت 7» شکست بزرگ صداوسیما را برملا کرد!

کیانوش عیاری برای «خر لنگ» به مسجدسلیمان رفت

ورود تیم آمریکایی به محل مذاکرات با ایران

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی