اخبار محرمانه

آخرين مطالب

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی تحلیل ویژه

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
متین رمضان‌خواه| به گواه تاریخ اجتماعی ایران، ایرانیان ذاتا دارای شوخ‌طبعی تاریخی هستند که یکی از خلقیات آمیخته به فرهنگ ایران است، اما در چند سال گذشته به دلایل مختلف که مهم‌ترین آن را می‌شود حل نشدن مسائل عمومی جامعه دانست، سال‌هاست مزاح با موضوعات به ابزاری خلاقانه برای اعلام نظر و مشارکت آنها تبدیل شده است و موضوع مذاکرات نیز از این قاعده مستثنی نبود. به عبارتی این‌بار یک اتفاق سیاسی دوباره طبع شوخ‌ ایرانیان را برانگیخت. نگاهی تحلیلی به این رفتار اجتماعی به معنای ارتباط مستمر با مفهوم امیدواری است. در چند دهه گذشته یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در کارزارهای انتخاباتی پیش روی نامزدهای ادوار مختلف ریاست‌جمهوری قرار گرفته، اعلام موضع در خصوص چگونگی تعامل ایران با جهان بوده است. نگاهی تاریخی به این موضوع نشان می‌دهد، اغلب دولت‌های منتخب با توجه به شرایط موجود، به این خواست جامعه پاسخ داده‌اند. در دولت «سازندگی» موضوع تعامل با جهان آغاز شد و نتیجه آن توسعه زیرساخت‌ها بود، آن هم در شرایط اقتصاد جنگی و هزینه‌های بجا مانده از جنگ. در دولت «اصلاحات» این مهم به‌صورت ویژه و به عنوان گفتمان غالب دولت ادامه یافت، دولتی که هرگز شعار اقتصادی نداد، اما به اتکای آمار و شاخص‌های اقتصادی منتشر شده تاکنون بهترین کارنامه اقتصادی را برجای گذاشته است. دولت «مهرورزی» به تفکری تعلق داشت که قائل به تعامل با جهان نبود، تحریم‌های اواخر دهه 80 و ابتدای دهه 90 یکی از سخت‌ترین شرایط اقتصادی را برای ایرانیان رقم زد. در نهایت دولت «تدبیر و امید» با ایده اصلی تعامل با جهان دولت را به دست گرفت و از همان ابتدا با انتخاب افرادی کارآزموده و متخصص در وزارت خارجه به ویژه محمد جواد ظریف، پس ازدو سال برجام رقم خورد، درهای اقتصاد باز شد..
ومردم با تورم تک‌رقمی توانستند قدری عقب‌ماندگی‌های اقتصادی سال‌های قبل را جبران کنند. برای دولت سیزدهم که متاسفانه کارنامه کاری‌اش به اتمام نرسید، اظهارنظر در این خصوص نه منصفانه است و نه علمی. اما حالا نوبت به دولت مسعود پزشکیان رسیده است و آنچه در این مدت و به ویژه یک هفته اخیر رقم زد.
این مرور تاریخی واجب بود تا تاکید کنیم، مساله مذاکره و تعامل با جهان مساله امروز و ماه‌های اخیر ایران یا صرفا دولت مسعود پزشکیان نیست. در تمام دهه‌های گذشته گروه قابل توجهی از مردم به ویژه طبقه متوسط جامعه که نقش حیاتی در تحولات اجتماعی و سیاسی دارند، تعامل پایدار، مداوم، مستمر و اثربخش برای ایران را مطالبه کرده‌اند و در سوی دیگر نیز افرادی بودند که ضرورتی برای این اقدام نمی‌دیدند. حال که سال‌هاست اقتصاد کشور در شرایط نامناسبی به سر می‌برد و تمام مسوولان نیز با هر تفکر و جناحی به این موضوع اذعان دارند، مساله مذاکرات بیش از پیش در جامعه رصد می‌شود و محل بحث و گفت‌وگوهای عمومی است. البته انتخابات 1403 و روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان و ایده و نگاه محوری او مبتنی بر تعاملات جهانی در فراگیری دوباره این موضوع تاثیر بسزایی داشت. مردمی که کارزار انتخابات را دنبال می‌کردند چه آنان که قصد مشارکت داشتند و چه آنان که به تعبیر تحلیلگران بر تحریم انتخابات باور داشتند، اعلام موضع نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نسبت به موضوع تعامل ایران با جهان آنقدر برایشان اهمیت داشت که مناظرات انتخاباتی را مجدانه پیگیری می‌کردند.
اکنون مسعود پزشکیان همان‌طور که در جریان انتخابات وعده داده بود، به پشتوانه و حمایت رهبری و تمام دلسوزان کشور گام نخست را برداشته است. او معتقد بود ایران برای آنکه بتواند در درون، خودکفاتر، توانمندتر و توسعه‌یافته‌تر شود و در عرصه بین‌المللی نقشی موثرتر، پویاتر و پایدارتر ایفا کند، نیازمند تعامل و رابطه مستمر با جهانیان است. همراهی چهره‌های شناخته شده و معتبر جهانی همچون محمد جواد ظریف با مسعود پزشکیان پیش و پس از انتخابات گواهی بر این مدعاست.
بازار
حال در این برهه از تاریخ و به دور از بایدها و نبایدهای داخلی آنچه مهم، قابل تحلیل و ارزیابی است، واکنش عمومی جامعه نسبت به موضوع مذاکرات است. موضوعی که ابتدا هم اشاره شد، در تمام ادوار و دولت‌های گذشته یکی از مسائل اصلی جامعه ایران بوده است. اکنون با وجود شبکه‌های اجتماعی، رفتارشناسی اجتماعی یعنی ماحصل و میانگین رفتار جامعه نسبت به اتفاقات و رویدادهایی که وجهه ملی دارند، مهم‌تر و امکان‌پذیرتر است. در چنین مواقعی جامعه احساس هم‌سرنوشتی می‌کند. به عبارتی جامعه خود را در تغییر و تحولات کشور سهیم می‌داند چراکه باور دارد هر تغییر و تحول در هر سطحی در زندگی فردی و جمعی او اثرگذار است، پس موضوع را با حساسیت بیشتری دنبال می‌کند.
در چنین رخدادهای مهم و سرنوشت‌سازی دیگر افراد جامعه صرفا شنونده یا مرور‌کننده اتفاقی اخبار نیستند، بلکه کنجکاوانه جزیی‌ترین تحولات را از مراجع اصلی خبری دنبال می‌کنند و در شبکه‌های اجتماعی به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. جایی که لزوما نگاه‌ها یکدست نیست و تضارب آرا وجود دارد، اما جامعه ایران گفت‌وگو را مشق می‌کند. پس آنچه توجه تحلیلگران اجتماعی را به واکنش‌های عمومی جامعه جلب می‌کند، نوع کنشگری کاربران در شبکه‌های اجتماعی است. اما درباره ایرانیان باید گفت جامعه ایران مسائل سیاسی را همچون گذشته دنبال می‌کند و مساله مذاکره برای آنها نمادی از تصمیم حاکمیت برای حل مسائل انباشته شده‌ای است که در بسیاری از آنها ردپای جدی تحریم‌های غیرانسانی علیه ایران وجود دارد.
ایرانیان به این باور و نگاه رسیده‌اند که ساختار حاکمیتی و تصمیم‌گیر در ایران ابزار مذاکره و گفت‌وگو را به عنوان یک راه‌حل برای مسائل حل نشده و انباشت شده کلان در جامعه برگزیده و در این راستا قدم برداشته است. به ویژه آنکه طبق آخرین نظرسنجی‌های انجام شده در کشور طی دو دهه اخیر، ایرانیان همواره درباره گفت‌وگو با امریکا، اروپا و در کل تعامل با جهانیان موافقت داشته‌اند، مشروط به آنکه نخست منافع ملی حفظ شود و دوم عزتمند ماندن هویت ایران و ایرانیان. در نهایت می‌توان این‌گونه جمع‌بندی کرد که رصد واکنش‌های جامعه به ویژه کاربران شبکه‌های اجتماعی از منظر طنزپردازی و شوخ طبعی یک نتیجه روشن و عیان دارد و آن «موافقت و امید به مذاکرات و تحولات پیش روی جامعه ایران» است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1353118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم که بود؟

ولایتمدار: مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

چهره ها/ نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایلام شد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: اگر کشور را معطل مذاکرات کنیم دست تیم مذاکره کننده بسته می‌شود

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

به نظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

«پایتخت 7» رکورد نمایش آنلاین را شکست!

ساعت و محل مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

سرمقاله هم میهن/ سیاستِ پویا

دیپلماسی چندجانبه، پیام معنادار ایران به واشنگتن

قلهٔ 3 میلیونیِ بورس فتح شد

مقام حزب‌الله: هیچ بحثی درباره خلع سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم

چهره ها/ محمدرضا گلزار: خوشگل‌ها از من تعریف می‌کنند!

ماهواره ناهید 2 تا دو ماه آینده پرتاب می‌شود

احمد مهران‌فر نقشش در «خجالت نکش» و «پایتخت» را شبیه بهم ایفا کرد؟

نحوه ساخت گوشواره مرواریدی

سرمقاله جام جم/ ارتش در خدمت ملت و امنیت

یمن: آماده‌ایم وارد بالاترین سطح از درگیری با آمریکا شویم

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

«آکسیوس»: تهدیدات «ترامپ» خطاب به اوکراین است نه روسیه

چهره ها/ «شری» پایتخت با این عکس جذاب خودنمایی کرد

سرمقاله سازندگی/ تبعات خودتحریمی

سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

نیم میلیون سلاح آمریکایی در افغانستان در اختیار گروه های شبه نظامی قرار گرفته است

درآمد عجیبی که صداوسیما از «پایتخت» به جیب زد!

روایت خبرنگار اعزامی صداوسیما از جزئیات و زمان آغاز دور دوم مذاکرات

ساخت شمع دریایی شیک و زیبا

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

زلنسکی باز هم به چین اتهام زد

بنظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

وزیر خارجه ایتالیا: رم میزبان گفت‌وگوهای سطح بالا برای تسهیل یک راه‌حل مثبت خواهد بود

روایت شنیده‌نشده از عقد اخوت سردار حجازی با سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله

5 نکته از «پایتخت» که احتمالا برایتان غریب باشد

هشدار سفیر ایران در لبنان نسبت به پروژه خلع سلاح

سرمقاله خراسان/ ده‌ها «پایتخت» می‌خواهیم

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

عراقچی: در اوج همکاری با روسیه در تاریخ روابط 500 ساله خود هستیم

سخنگوی وزارت خارجه درخصوص دومین دور مذاکرات: مسیر پیش رو هموار نیست

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص انتخاب محل و محتوای مذاکرات

عراقچی وارد رم شد

سفر در زمان؛ «فوزیه در یک مهمانی رسمی در مصر»؛ دهه 30/ عکس

سفر در زمان؛ «صیاد شیرازی در مراسم عروسی اش»؛ سال 1348/ عکس

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی