اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ مذاکره یا عدم مذاکره؟ تحلیل ویژه

سرمقاله سازندگی/ مذاکره یا عدم مذاکره؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی / «مذاکره یا عدم مذاکره؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عبدالرضا فرجی‌راد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
این روزها توجهات اکثریت مردم کشور به این موضوع معطوف شده که بالاخره مذاکره‌ای با آمریکا صورت می‌گیرد یا خیر. به‌ویژه آنکه به نظر می‌رسد قبل از هر چیز نگران نرخ بی‌رویه ارز و تورم افسارگسیخته هستند. ضمن اینکه تهدیدات آمریکا و جابه‌جایی امکانات نظامی ایالات‌متحده در منطقه و اقیانوس هند، ذهن آنها را نیز مشغول کرده است.
بعد از پاسخ طرف ایرانی به نامه ترامپ که به نظر می‌رسد با امضای وزیر امور خارجه ولی با درج منویات رهبری ارسال شده است، رئیس جمهور ایالات متحده در گفت‌وگوی کوتاهی اظهار کرد که ایران با مذاکرات غیرمستقیم موافقت کرده است اما آنها به مذاکرات مستقیم نیز علاقمندند که بعد از سخنان ترامپ مجددا رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر امور خارجه بر مذاکرات غیرمستقیم تاکید کردند. هر چند که بعداً معاون رئیس قوه مقننه با این شرط مبنی بر اینکه در صورت رفع تحریم‌ها توسط آمریکا مذاکره مستقیم می‌تواند امکانپذیر باشد، شبهه‌ها را برطرف نکرد.
این رفت و برگشت‌ها و نظرات متفاوت در رابطه با نوع مذاکره چه از سوی طرف آمریکایی و چه مسئولان ایرانی، این سوال را در ذهن افراد جامعه متبادر کرده که چرا یک تصمیم قاطع اعلام نمی‌شود و چرا جمهوری اسلامی ایران در رابطه با گفت‌وگوهای مستقیم اکراه نشان می‌دهد. سوال بعدی این است که این تفاوت دیدگاه بین ایران و آمریکا چه پیامدهایی با توجه به تهدیدات موجود می‌تواند داشته باشد.
در یک تحلیل سیاسی شاید بتوان این ارزیابی را داشت که جمهوری اسلامی در مرحله اول مذاکرات، خواهان مذاکره غیرمستقیم شده تا ببیند در مذاکرات، خواسته طرف آمریکایی چیست. ایران اعلام کرده که صرفاً بر گفت‌وگو در رابطه با موضوع هسته‌ای و غنی‌سازی بر اساس نیازهای علمی خود تاکید دارد که احتمالاً در صورت پذیرش این خواسته و آغاز مذاکرات بدون تهدید، امکان تبدیل مذاکرات به گفت‌وگوهای مستقیم نیز وجود دارد.
بازار
به‌رغم تفاوت رویکرد ایران و آمریکا به مذاکرات حالا که دو طرف اصل مذاکره را پذیرفته‌اند به نظر می‌رسد در یکی دو هفته آینده و شاید هم زودتر مذاکراتی غیرمستقیم در عمان آغاز شود؛ به ویژه آنکه با توجه به ضرورت ادامه مذاکرات با اروپا و ضیق وقت در رابطه با «اسنپ بک» مدیریت زمان در هر دو مذاکرات از اهمیت خاصی برخوردار است.
در دوری از مذاکره با اروپا که قبلاً انجام گرفت، نماینده اروپایی اظهار کرد تا زمانی که وضعیت مذاکره جمهوری اسلامی با آمریکا مشخص نشود، امکان پیشرفت گفت‌وگو‌ها با اروپا وجود ندارد. در واقع مذاکرات ایران با این دو قطب غربی به نوعی با هم پیوند خورده و پیشرفت در یکی منجر به پیشرفت در دیگری نیز خواهد شد.
در این میان در روزهای آینده سفر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به تهران خواهیم داشت. گفت‌وگوهای وی در تهران و توافقات احتمالی که وی با مقامات سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز اعلام می‌کند، می‌تواند در تلطیف فضای موجود بین ایران با آمریکا و از سویی با اروپا کمک‌کننده باشد و در صورت عدم توافق، طبیعی است که هم بر جو مذاکرات و هم بر نشست بعدی آژانس و قطعنامه صادره و فعال شدن مکانیسم ماشه توسط کشورهای اروپایی نقش خواهد داشت.
لذا در یکی دو هفته آینده، تصویر بهتر و روشن‌تری از چگونگی تعامل ایران با غرب را خواهیم داشت.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزییات دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر خارجه

ماجرای سوگند سه نفره‌ برای بازگشت سلطنت / سالارالدوله، شاهزاده‌ای که می‌خواست شاه شود

یاوه‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

غریب‌آبادی: اگر طرف مقابل با ادعاهای واهی به دنبال تعطیلی صنعت هسته‌ای ما باشد، نخواهیم پذیرفت

واکنش غریب آبادی به ماجرای خودکار طلایی در حاشیه‌ مذاکرات ایران و آمریکا

معاونت راهبردی پزشکیان پَر!

اختلافات داخلی در کاخ سفید بر سر مذاکرات ایران

FATF؛ گام آخر، دیوار آخر

ریزگردها و مرگِ بی‏صدا

زندگی در کمپر به سبک ارسطو

روزنامه اصلاح‌طلب: برکناری استاندار اصفهان ضروری است

اعتماد گزارش داد: 12 وکیل محکوم در مشهد

دلداده خلیج‌فارس

اشتباه کردیم برجام را از دست دادیم

کرملین: موضوع ایران در دستور کار مذاکرات پوتین و ویتکاف نبود

چگونه مدیریت زمان داشته باشیم؟

ضربه جدید نظامی ترامپ به اروپا

درخواست از انگلیس برای بازداشت وزیر خارجه اسرائیل

آمار حیرت برانگیز از حجم ویرانی‌ها در غزه

به شوهر دوستش چشم دارد

هدیه‌های مرگبار آمریکا به تل‌آویو رسید

فوت و فن دکوراسیون؛ 5 قاعده‌ طلایی!

اسرار حرمسرای هیتلر

داستان جزوه گرفتن در دانشگاه

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اصلاح یارانه انرژی باید تدریجی باشد

گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی در حال حاضر 100 درصد نیست

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 فروردین 1404

معامله پنهان جولانی با بن زاید در جنوب سوریه

ما هیچ وجه مشترکی با هم نداشتیم

رفتارهای زیگزاگی مقامات آمریکایی و تغییر لحن آنان با نزدیک شدن به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فلاحت‌پیشه: نگران شرطی‌شدن مذاکرات نسبت به منافع روسیه باشیم

جنگنده‌های اسرائیلی دیوار صوتی بیروت را شکستند

تصاویری از نقش روحانیت در سریال پایتخت

مچ باباش رو گرفتِ!

عظیمی نژاد: آهنگ سازی در پایتخت برای من مثل یک رازگشایی است

معاون وزیر خارجه: مکان دور دوم مذاکرات «رم» است

افزایش 2300 درصدی قیمت بنزین در سفر هوایی

تصاویری از نقش روحانیت توسط سیروس مقدم در سریال پایتخت

حضور هما و جمیله در اکران مردمی سریال پایتخت

اظهارات معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT»

ترامپ ایلان ماسک را به جلسه‌اش راه نداد

انتقاد فرماندهان ارتش اسرائیل از بی‌هدفی جنگ در غزه

تجاوز مجدد آمریکا به لبنان

حملات سنگین آمریکا به صنعای یمن

تصاویری از بازیگر نقش محمدجواد پسر اوس موسی

شمارش معکوس برای آغاز فصل هشتم پایتخت

حضور عوامل سریال پایتخت 7 در برج میلاد

رویترز: گروسی برای حضور در جلسات مذاکرات ایران و آمریکا به رُم دعوت شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی