روسیه: پرسشهای پوتین درباره آتشبس پاسخ داده نشد
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا / سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از ایده آتشبس در اوکراین حمایت میکند اما چندین مسأله وجود دارد که باید حل شوند و در حال حاضر در هوا معلق ماندهاند.
به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف این سخنان را دوشنبه 18 فروردین 1404 در پاسخ به پرسشی درباره سخنان دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مبنی بر لزوم توقف حملات روسیه و اوکراین بیان کرد.
وی اظهار داشت: قبل از برقراری آتشبس (موقت – ایده ترامپ) تعدادی سؤال وجود دارد که باید پاسخ داده شود. این سؤالات همچنان مطرح است و تاکنون کسی به آنها پاسخ نداده است.
سخنگوی کرملین گفت: این سؤالات درباره کنترلناپذیری حکومت اوکراین، ناتوانی کییف در کنترل اقدامات برخی واحدهای افراطی و ملیگرا است که به سادگی از حکومت مرکزی این کشور اطاعت نمیکنند. علاوه بر این، سؤالاتی درباره تضمین توقف ارسال کمکهای نظامی به اوکراین در زمان برقراری آتشبس مطرح است. همه این نکات ظریف هنوز در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: با وجود حمایت از ایده آتش بس، روسیه باید منافع خود را تضمین کند.
بازار 
پسکوف همچنین گفت: ارتش روسیه تنها به اهداف نظامی اوکراین حمله می کند، هیچ حمله ای به زیرساخت های اجتماعی صورت نمیگیرد.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: تاریخ مشخصی برای مذاکرات آتی روسیه و ایالات متحده وجود ندارد، اما این تفاهم وجود دارد که تماسها باید ادامه یابد.
پیش از این نیز رئیسجمهور روسیه 23 اسفندماه 1403 همزمان با سفر استیو ویتکاف فرستاده ویژه ترامپ به مسکو در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: ایده آتشبس با اوکراین پیشنهاد درستی است، روسیه به صورت کلی از آن حمایت میکند اما موارد و پاسخ سؤالات ظریفی نیز در این زمینه باید در نظر گرفته شود.
پوتین گفت: با این پیشنهاد به صورت کلی موافق هستم اما این پیشنهاد باید به صلح طولانیمدت منجر شود و عوامل اصلی ایجاد این بحران را از میان بردارد.
وی در ادامه اظهار داشت: چند سؤال در مورد چگونگی سازماندهی آتش بس فرضی با اوکراین دارد، از جمله اینکه مشخص نیست چه کسی دستور توقف درگیریها در اوکراین را صادر میکند و چه تضمینی وجود خواهد داشت.
رئیسجمهور روسیه با بیان اینکه اوکراین ممکن است از آتش بس موقت برای بسیج اجباری و تدارکات تسلیحاتی استفاده کند، تأکید کرد: فرایند کنترل بر این روند باید بررسی شود.
پوتین در ادامه روند نظارت بر آتش بس را دشوار توصیف کرد و پرسید: باید مشخص شود که چه کسی تعیین خواهد کرد که کجا و چه کسی توافق آتش بس احتمالی را نقض کرده است؟ و سپس چه کسی، نقض این توافق را اعلام میکند؟ اینها همه مسائلی است که نیاز به بررسی دقیق توسط طرفین دارد.
رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز «عملیات ویژه نظامی» را در اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این درگیری همچنان ادامه دارد.
بنا بر اعلام منابع رسمی مسکو، از 24 بهمنماه 1403 تاکنون، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا دو نوبت تماس تلفنی با یکدیگر داشتهاند و سه دور مذاکرات مستقیم میان نمایندگان دو کشور برگزار شده است.در دومین تماس تلفنی پوتین و ترامپ، رئیسجمهور روسیه از ایده همتای آمریکایی خود برای توقف 30 روزه حمله به تأسیسات انرژی استقبال کرد. با این وجود، وزارت دفاع روسیه در گزارشهای متعددی اعلام کرد: با وجود اعلام عمومی (ولودیمیر) زلنسکی (رئیسجمهور اوکراین) مبنی بر پذیرش توافقات روسیه و آمریکا در تاریخ 24 مارس (چهارم فروردین 1404) در ریاض به منظور توقف حملات به تأسیسات انرژی غیرنظامی، اوکراین به حملات خود علیه زیرساختهای انرژی فدراسیون روسیه ادامه داده است.
عالیترین سطح مذاکرات نمایندگان روسیه - آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور 30 بهمنماه در ریاض برگزار شد که طیف وسیعی از مسائل شامل حل و فصل مسائل دوجانبه، توقف درگیری اوکراین و همچنین موضوعاتی مانند مسائل هستهای ایران را در بر گرفت.
نهم اسفندماه 1403 نمایندگان روسیه و آمریکا به مدت 6 ساعت و نیم در استانبول ترکیه درباره گامهای مشترک برای تأمین مالی سفارتخانهها توافق و درباره بازگرداندن اموال روسیه و از سرگیری پروازهای مستقیم بین شهرهای دو کشور گفتوگو کردند.
چهارم فروردین 1404 نیز نمایندگان مسکو و واشنگتن باری دیگر در ریاض درباره جزئیات حل و فصل مناقشه اوکراین از جمله از سر گیری ابتکار دریای سیاه گفتوگو کردند. به گفته مذاکرهکننده روسیه، طرفین در این مذاکرات درباره چین و ایران صحبتی نکردند.
پیامدهای کاهش قیمت نفت
سخنگوی کرملین همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش قیمت نفت، خطری برای اقتصاد روسیه محسوب میشود، نیز گفت:این وضعیت به دلیل تصمیم آمریکا برای وضع تعرفهها بر بیشتر کشورهای جهان است.
به نوشته ریانووستی، پسکوف در این باره تأکید کرد که روسیه تمام تلاش خود را خواهد داشت تا پیامدهای ناشی از کاهش قیمت نفت را به حداقل برساند.
وی اظهار داشت: مسئولان اقتصادی روسیه این وضعیت را به دقت رصد می کنند و البته هر کاری که لازم باشد انجام میدهند تا پیامدهای این طوفان اقتصادی بینالمللی برای اقتصاد روسیه به حداقل برسد.
پسکوف تأکید کرد: وضعیت اقتصاد جهانی پس از وضع تعرفه های آمریکا بسیار متشنج و همراه با پیشبینیهای منفی است.
بنا بر این گزارش، قیمت جهانی نفت هفته جاری میلادی را با کاهش آغاز کرد. نفت برنت به 62.95 دلار در هر بشکه کاهش یافت. این کمترین رقم از 12 آوریل 2021 است.
پیش از این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن عوارض متقابل بر واردات از کشورهای دیگر وضع می کند که حداقل نرخ پایه آن 10 درصد خواهد بود اما تقریباً هر کشوری با افزایش نرخها مواجه خواهد شد.
این نرخها بر اساس شاخصهای کسری تجاری ایالات متحده با سایر کشورها برای دستیابی به تعادل محاسبه شدند. به نوشته ریانووستی، این اقدام منجر به افت شدید بازارهای سهام هم در ایالات متحده و هم در سراسر جهان شد.
این رسانه روس در ادامه نوشت: عامل دیگر کاهش قیمت نفت، تصمیم هشت کشور عضو اوپک پلاس بود. هفته گذشته، روسیه، عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان توافق کردند که تولید نفت را افزایش دهند، بدین ترتیب، این کشورها از ماه مه 2025 (اردیبهشت 1405)، 411 هزار بشکه در روز بیشتر از قبل تولید نفت خواهند داشت. پیشازاین، چنین روند افزایش تولید در دوره زمانی سه ماهه برنامهریزی شده بود.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348703/