اخبار محرمانه

آخرين مطالب

تلویزیون با تبلیغ مرگ و هدیه دادن کفن می‌خواهد مخاطب جذب کند/ هادی عامل مقصر است که ناراحت شده است فرهنگی اجتماعی

تلویزیون با تبلیغ مرگ و هدیه دادن کفن می‌خواهد مخاطب جذب کند/ هادی عامل مقصر است که ناراحت شده است
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - سعید معدنی معتقد است برنامه‌هایی که کشش و جذابیت لازم را ندارند و از سطح کیفی بالایی برخوردار نیستند، نه تنها باعث جذب مخاطب نمی‌شوند، بلکه باعث کاهش مخاطبانشان می‌شود. موضوع اصلی این است که صداوسیمای ما در حال حاضر با این ناکامی دائمی درگیر است و تلویزیون چون دیدگاه‌های ایدئولوژیک دارد، هرقدر تلاش می‌کند که خلاقیت نشان دهد نمی‌تواند و اتفاقا برنامه‌هایی که از صداوسیما خارج می‌شوند و در پلتفرم‌ها فعالیت می‌کنند، به مراتب جالب‌تر، موفق‌تر و خلاق‌تر هستند.

فکر کنید یک انسان مشهور هستید، در زمینه شغلی تان هم فعالیت تان به گونه‌ای بوده که تا حد مقدور خبرهای خوشی را به دیگران دادید، به یک مهمانی دعوت می‌شوید و در نهایت میزبان آگهی ترحیم و کفن تان را به شما می‌دهد. در این نقطه واکنش‌ها متفاوت است، کسی که میل به ادامه حیات دارد، شوکه می‌شود، ممکن است هیچ نگوید، امکان هم دارد که عصبانی شود، کسی که مرگ‌اندیش است و اتفاقا آموزه‌های دینی حضور پررنگی در افکار او دارد ممکن است از این ماجرا استقبال کند، از طرفی ممکن است کسی از این هدیه خوشش نیاید اما هیچ واکنشی نشان دهد.
همه این موضوعات را روایت کردم تا به هادی عامل و حاشیه‌ای که در 24 ساعت گذشته ایجاد شد بپردازم. شبکه افق یک برنامه به نام «جعبه سیاه» ساخته و 52 شب آن را روی آنتن برده و سه بار هم در یک سال بازپخش داشته است اما در سومین‌بار بالاخره صدای معترضین بلند شد و هادی عامل هم ویدیویی از خودش ضبط کرد و گفت مسئولین این برنامه بدقولی کردند.
پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما می‌گوید قبلا به سازندگان این برنامه تذکر داده و روابط عمومی برنامه هم بسیار متعجب است که چرا هادی عامل بعد از سومین بازپخش از این اتفاق ناراحت شده است. البته واکنش‌های تندی نسبت به این رفتار صداوسیما ماجرا مطرح شده است.
یکی از سرمنشاهای این رفتار پدیده مرگ‌اندیشی است که در میان همه انسان‌ها رواج دارد، اما پرسش اصلی این است که ترویج و تشویق این امر از جانب صداوسیما درست است؟ در رابطه با این ماجرا با سعید معدنی، جامه‌شناس و استاد دانشگاه به گفت‌گو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.
ریشه مرگ‌اندیشی در کشور ما محدود به زمان خاصی است؟
پدیده مرگ‌اندیشی ریشه در برخی از آموزه‌های دینی دارد، انقلاب 1357 که شکل گرفت، بخشی از جامعه مرگ‌اندیش بودند، یعنی توصیه به یادآوری مرگ می‌کردند و حتی ما کسانی را می‌شناختیم که جوان و پر انرژی بودند، اما بر اساس آموزه‌های دینی به صورت دائم به مرگ فکر می‌کردند، حتی به دیگران هم توصیه می‌کردند که این کار را انجام دهند، در بخشی از جامعه، این ماجرا به عنوان یک سنت اعتقادی است. نه تنها در دوره انقلاب که بعد از آن یک همزمانی با دوره جنگ ایجاد شد، بلکه پیش از انقلاب نیز گروه‌های چریکی چه مسلمان و چه غیر مسلمان، مرگ و کشته شدن در راه آرمان‌ها را افتخار می‌دانستند.
اما یک جنبه دینی که وجود دارد بر این باورند که خوف از مرگ باعث سلامت رفتاری و فکری انسان می‌شود اما تجربه نشان داده که لزوما این‌گونه نیست و متاسفانه با این تفکر نه تنها جامعه سالم نشد، بلکه دروغ و دزدی در جامعه افزایش پیدا کرد. مثلا شهدا را در یک سازمان دفن می‌کنند تا مدیران آن سازمان از آن شهدا خجالت بکشند، به مرگ فکر کنند و رفتار درستی از خودشان نشان دهند ، اما تجربه نشان داده که این‌گونه نیست .
پس لزوما مرگ اندیشی باعث ایجاد سلامت اخلاق و سلامت رفتار نمی‌شود، این تفکری است که اول انقلاب خیلی مطرح بود و هنوز هم در بخشی از جامعه تداوم دارد.
حالا اگر بخواهیم به این برنامه بپردازیم من متوجه شدم که بیش از 50 مهمان دعوت کردند و به همه آن‌ها هم آگهی ترحیم و کفن شان را به عنوان هدیه تقدیم کردند، این همان تفکر مرگ‌اندیشی است.

اخبار محرمانه


سعید معدنی
مرگ‌اندیشی رفتار اشتباهی است؟
خیر، اما معمولا در همه جوامع، پیران بیشتر به مرگ فکر می‌کنند ولی نکته جالب برنامه این است که یک مجری جوان آن را اجرا می‌کند و این موضوع یک تعارض خاصی ایجاد می‌کند. جوانی که معمولا باید سرشار از امید، انرژی، خلاقیت و آینده‌نگری باشد، به مهمان برنامه‌اش می‌گوید به مرگ فکر کن. 
نکته حائز اهمیت این است که این موضوع برای روان یک جامعه چندان خوب نیست، چون به جای اینکه جوانان به امید و فکر به زندگی تشویق شوند، به مرگ‌اندیشی سوق داده می‌شوند و همین موضوع موجب یاس، سرخوردگی و افسردگی جامعه می‌شود.
همین داستان هادی عامل که پیش آمد خیلی موضوع جالبی است چون یک جوان روبه روی فردی مثل هادی عامل نشسته که بارها به جامعه امید و نشاط بخشیده است و با او درباره مرگ سخن می‌گوید.البته بخشی از این ماجرا ریشه در آموزه‌های دینی دارد، منتهی شاید در جهان امروز، کنار قبور رفتن و مرگ‌اندیشی برای جوانان تهی از معنا شده است.
یک رسانه مثل صداوسیما و با تفکر مرگ‌اندیشی می‌تواند مخاطب جذب کند؟ در واقع این نوع از برنامه‌سازی چه تبعاتی را برای صداوسیما به همراه دارد؟
من فکر می‌کنم که صداوسیما به دنبال جذب مخاطب نیست، این ماجرا اصلا دغدغه‌اش نیست، فقط می‌خواهد همان میزان از مخاطب اندک را حفظ کند. درست است که می‌گوید نزدیک به 70 درصد مخاطب دارد اما باید با سند و مدرک این آمار را ارائه دهند به همین دلیل من به همان عدد 10 تا 15درصد بسنده می‌کنم و اصلا ماجرا این است که صداوسیما تلاش دارد تا فقط همین میزان از مخاطبانش را راضی نگه دارد.
بر چه مبنایی این حرف را می‌زنید و مخاطبان تلویزیون را بین 10 تا 15 درصد می‌دانید؟
اولا کاهش مرجعیت رسانه‌ای صداوسیما در نظرسنجی‌های کوچک، دوم عدم شفاف‌سازی درباره آمار و تناقض اعداد در این‌باره و سوم اینکه جوانان امروز نه تنها صداوسیما بلکه تلویزیون نگاه نمی‌ کنند، چون بیشتر موضوعاتی را که نیاز دارند از طریق شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و نکته مهم‌تری که آمار نامشخص و بدون سند ارائه می‌دهند این است که خودشان هم می‌دانند که با این روش در مقابل غول‌های رسانه‌ای جهان نمی‌توانند کاری انجام دهند.
شما برنامه‌های رسانه‌های جهان برای سرگرمی مخاطبانشان را نگاه کنید بعد تلویزیون خودمان را هم نگاه کنید که با تبلیغ مرگ و کفن هدیه دادن می‌خواهد مخاطب جذب کند، معلوم است که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.
یک اصطلاحی به نام «بومرنگ» وجود دارد. یعنی برنامه‌هایی که کشش و جذابیت لازم را ندارند و از سطح کیفی بالایی برخوردار نیستند، نه تنها باعث جذب مخاطب نمی‌شوند، بلکه باعث کاهش مخاطبانشان می‌شود. موضوع اصلی این است که صداوسیمای ما در حال حاضر با این ناکامی دائمی درگیر است و تلویزیون چون دیدگاه‌های ایدئولوژیک دارد، هرقدر تلاش می‌کند که خلاقیت نشان دهد نمی‌تواند و اتفاقا برنامه‌هایی که از صداوسیما خارج می‌شوند و در پلتفرم‌ها فعالیت می‌کنند، به مراتب جالب‌تر، موفق‌تر و خلاق‌تر هستند.
یک نکته جالب دیگر اینکه هادی عامل را مقصر می‌دانند که چرا ناراحت شده اما از خودشان نمی‌پرسند چه تفکری را تلقین کرده‌اند. از نگاه مدیران هادی عامل مقصر است که ناراحت شده، نه برنامه‌ سازی که ابعاد مختلف ماجرا را بررسی نکرده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1318860/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرش بلند بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات مسکوکات در روزی که گذشت

منابع آگاه: حماس در صورت کارشکنی اسرائیل در تبادل اسرا، تماشاگر نمی‌ماند

توضیحات مهسا طهماسبی بعد از ماجرای سحر ولدبیگی در جوکر

تحلیل فیلم؛ تغییر دنیا حتی به اندازه یک روز در "زیبا صدایم کن"

چهره ها/ عکسی از «ایرج نوذری» در جشن تولد سیروس الوند پربازدید شد

اعلام نامزدهای بخش مسابقه مستند سینمایی جشنواره فیلم فجر 43

بچه های پراسترس و مضطرب رو اینطوری آروم کنید

روسیه اعضای حزب التحریر را در کریمه بازداشت کرد

ترکیه مخالفتش با نقشه ترامپ برای غزه را اعلام کرد

لاوروف ترامپ را ستود

انتقاد تند تهیه کننده «پسر دلفینی 2» به داوری در رابطه با انیمیشن‌ها

دو شبکه تلویزیونی HD شدند

مجید اسماعیلی: به فیلم سازان نمی توانیم بگوییم چی بساز

پاسخ پزشکیان به تهدید ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان تهران: مردم برای سرمایه‌گذاری، طلای آب‌ شده نخرند

پلیس سوئد: تیراندازی شهر «اوربرو» انگیزه ایدئولوژیک نداشت

کارگردان «کفایت مذاکرات»: به دنبال ساخت کمدی با محتوا هستم

جزئیات عفو و تخفیف مجازات 3 هزار و 126 نفر از محکومان عمومی و انقلاب

رئیس‌جمهور: دیگر مازوت نمی‌سوزانیم!

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: بیمه دی هم راستا با بنیاد در خدمت رسانی به جامعه ایثارگری

ناآگاهی مجری تلویزیون و گیر دادن به اظهارنظر علی دایی

تیراندازی در مرکز بروکسل

شکاف در غرب بر سر آینده غزه؛ اروپا طرح ترامپ را غیرقانونی خواند

مهسا طهماسبی: دیگر تحمل توهین ها را ندارم!

رویا میرعلمی بازیگر نقش مادر در «کفایت مذاکرات»: خودم یک پسر 18 ساله دارم

پزشکیان: تاکنون 20 میلیون مترمکعب گاز در روز توسط مردم صرفه جویی داشتیم

لاوروف: رقابت عادلانه مدت‌هاست توسط غرب لغو شده است

واکنش محسن کیایی به مجری‌گری در تلویزیون

داودنژاد: «کفایت مذاکرات» حرف مستهجن نمی زند

یادداشت محسن رضایی درباره اقتصاد آمریکا در دوره ترامپ

برای تجدید فراش بیژن مرتضوی، دادگاه فوری تشکیل شد!

گل یا پوچ ایران خودرو بازار سهام را گیج کرد؛ وضعیت بورس امروز 17 بهمن 1403

اظهارات ترامپ در مورد غزه، صدای آلمان را هم درآورد

داور عصر جدید: آقایان! روی روش‌های رسانه‌ای موجود پافشاری نکنید

مهسا طهماسبی: کمدی بازی کردن سخت ترین کار دنیاست!

افزایش تولید نفت و گاز با وجود تحریم‌ها

«رکسانا» در سانس ویژه روز ششم جشنواره فیلم فجر 43

علی اوجی: «شوهر ستاره» فیلم گران‌تری از «دست تنها» است

زیدآبادی: ترامپ در مورد ایران به رمز و کنایه، هدف و استراتژی‌اش را آشکار کرد

نشست خبری انیمیشن «پسر دلفینی 2» در کاخ رسانه

از آرزوی رویا میرعلمی تا انتقاد مهران غفوریان در نشست مطبوعاتی «کفایت مذاکرات»

لاهوتی: پزشکیان محور تحقق وفاق است

حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان شد

واکنش سخنگوی قوه‌ قضائیه به صدور پروانه وکالت سعید مرتضوی: باید بررسی کنیم

جدیدترین ترند کاشی در سال 2025

غفوریان درباره سکانس گشت ارشاد «زیباصدایم کن» :این چیزیست که با عبور از خیابان ولیعصر خواهیم دید

اعضای هیئت رئیسه فراکسیون کارگری مجلس انتخاب شدند

ترامپ: توافق صلح‌آمیز هسته‌ای راستی‌آزمایی‌شده با ایران را ترجیح می‌دهم

افزایش مهلت انقضای درخواست های تخصیص ارز به 30 روز

مرکز مدیریت دارایی شبکه برق و‌ تجهیزات تهران راه اندازی شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی