اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چند می‌گیری بازی کنی؟ تحلیل ویژه

چند می‌گیری بازی کنی؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آگاه/متن پیش رو در آگاه منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا بذرافکن| موضوع دستمزدهای سلبریتی‌ها و هنرمندان مدت‌هاست که از موضوعات موردبحثی است که هر بار در فضای مجازی مطرح و مدتی بعد نیز به فراموشی سپرده می‌شود. پیش از این چندین مرتبه با انتشار خبر دریافت دستمزدهای چند میلیاردی ازسوی هنرمندان شناخته‌شده‌ای مانند مهران مدیری برای اجرای برنامه تلویزیونی دورهمی، محمدرضا گلزار برای اجرای برنامه هفت‌خان در شبکه نمایش خانگی که هر بار نیز سروصدای زیادی برپا می‌کند. در روزهای گذشته نیز، با انتشار جدولی از دستمزدهای هنرمندان سریال «ازازیل» ساخته حسن فتحی که به‌زودی از پلتفرم نماوا پخش می‌شود، دوباره این موضوع به صدر اخبار فرهنگی و سینمایی آمده و محل گفت‌وگو قرار گرفته است. 
چندی پیش، فرهیختگان با میلیاردی خواندن سریال «سووشون» در پلتفرم نماوا، آن را گران‌ترین سریال نمایش خانگی خواند. حسین میرطاوسی، مالک نماوا که مدتی اخباری مبنی بر ورشکستگی آن منتشر شده بود، در اینباره گفته بود: «اخباری که در مورد ورشکستگی ما مطرح می‌شود صرفا شایعه و خبرسازی‌ است که ما را ناراحت می‌کند. تاکنون بالغ بر 2هزار میلیارد تومان در نماوا سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.» او همچنین درباره علت طرح این شایعه‌ها اضافه کرده بود: «این سریال (سووشون) با یک بدعهدی مواجه شده که هنوز هم به پخش نرسیده و قفل شدن 200میلیارد از سرمایه در گردش هر کشوری این سرمایه را با مشکل مواجه می‌کند که امیدواریم مشکلات حل شود.» پیش از آن نیز، محمدحسن شانه‌ساززاده، نایب‌رییس هیات مدیر نماوا در یک مصاحبه جنجالی گفته بود: «هزینه ساخت ارزان‌ترین سریال در نماوا سه‌میلیارد تومان است. برای هر قسمت از سریال «سووشون» ساخته نرگس آبیار که به‌زودی منتشر می‌شود، هشت‌میلیارد تومان هزینه شده است.»
در یک نگاه، زنجیره انتشار این اخبار که عمده آن در شبکه نمایش خانگی در انحصار پلتفرم نماواست و بر محور دستمزدها و هزینه‌های صرف‌شده در این بستر می‌چرخد، شاید موضوع را کمی سوال‌برانگیزتر از یک خبر ساده جلوه دهد. 
در ابتدای فهرست منتشرشده، نام پریناز ایزدیار به‌عنوان بازیگر اصلی سریال سریال ازازیل است و مقابل نام او، رقم ماهانه یک‌میلیارد و 600میلیون تومان ذکر شده است. باوجود اینکه او به‌عنوان بازیگر اصلی سریال معرفی شده اما در برگه یادشده، بیشترین دستمزد ماهانه که نزدیک به دوبرابر دستمزد ستاره نقش اول این سریال است، مقابل نام محسن تنابنده قرار گرفته: دومیلیارد و 800میلیون تومان. سومین رقم بالا در میان دستمزدهای منتشرشده بازیگران ازازیل به بابک حمیدیان مربوط است که گفته شده برای هر ماه بازی در این سریال، یک‌میلیارد و 200میلیون تومان دریافتی دارد. مریلا زارعی برای هر ماه، یک‌میلیارد تومان و گوهر خیراندیش 450میلیون تومان دریافت می‌کنند. در مقابل این پنج ستاره که در کنار نام‌شان حقوق ماهانه اعلام شده، عده‌ای از هنرپیشه‌ها هم با رقمی کلی مشخص شده‌اند که بالاترین میزان درآمد به بهرام رادان با رقم سه‌میلیارد تومان مربوط است. با این حال تعداد روزهای فعالیت این بازیگر برای دریافت این دستمزد نوشته نشده است. در این فهرست همچنین مقابل نام محمد بحرانی رقم یک‌میلیارد و 500میلیون تومان برای 30روز تصویربرداری، بهرنگ علوی 750میلیون تومان برای 20روز، پاشا جمالی 700میلیون تومان برای 100روز، کتانه افشاری‌نژاد 600میلیون تومان برای 30روز، احترام برومند 400میلیون تومان برای 20روز، فرید سجادی‌حسینی 200میلیون تومان برای 15روز و الهام کردا 500میلیون تومان برای مدت زمانی نامشخص نوشته شده است. 
این در حالی است که این سریال از سال گذشته آغاز به تولید کرده و پس از چالش‌های بسیار حالا طبق اعلام عوامل سریال، 95درصد از کل فیلمبرداری به پایان رسیده است. در ابتدا قرار بود که ابوالحسن داوودی سریال ازازیل را بسازد و از بازیگرانی مثل هومن سیدی، سینا مهراد و سحر دولتشاهی برای ساخت آن کمک بگیرد اما او از ساخت سریال انصراف داد. بعد از داوودی، تهیه‌کننده با حمیدرضا قربانی به تفاهم رسید که سریال را با بازی الناز شاکردوست و محسن کیایی بسازد اما او هم بعد از مدتی به‌خاطر اختلاف با تهیه‌کننده از پروژه کنار رفته است. برای بار سوم، حسن خدادی، تهیه‌کننده سریال، به‌دنبال یک کارگردان دیگر رفت. خدادی درنهایت با حسن فتحی، کارگردان سینمایی مست عشق وارد مذاکره شد. حسن فتحی پیشنهاد ساخت سریال را قبول کرد، با یک شرط که ساخت سریال ازسوی او با رضایت کامل حمیدرضا قربانی باشد. بعد از کسب رضایت قربانی، حسن فتحی بازنویسی فیلمنامه را آغاز کرد. قرار بود که محسن تنابنده یکی از نقش‌های اصلی سریال را بازی کند اما بعد از مدتی تنابنده انصراف داد و پیمان معادی جایگزین او شد. بااین‌حال دیدیم که نام محسن تنابنده هنوز در لیست دستمزدهای بازیگران است که در این صورت مشخص نیست بعد از آن چه تغییرات دیگری در دستمزد بازیگران اعمال شده است. 
داستان تکراری سلبریتی‌ها
اولین موضوعی که بعد از انتشار اخبار اینچنینی مطرح شده و می‌شود، مقایسه دستمزدهای این افراد با مردم عادی است که بخشی از آنها هواداران همان بازیگران هستند. در زمانه‌ای که همین سلبریتی‌-بازیگرها و نیز در ابعاد کوچک‌تری، میکرو سلبریتی‌های سبک زندگی، آرایشگر و... بخش عمده‌ای از توجه و حواس مردم را در فضای مجازی و واقعی به خود معطوف کرده‌اند، ادراک تفاوت‌های این‌چنینی میان جهان این افراد و مردم و طرفدارانشان، اتفاق مثبتی است و دیدگاه واقع‌بینانه‌ای به دست می‌دهد. یکی از کلیدواژه‌هایی که سلبریتی‌ها عمدتا از آن زیاد استفاده می‌کنند، این است که آنها هم مانند همه مردم هستند. حقیقت این است که اینطور نیست؛ آنچه در دوام و بقای شهرت سلبریتی‌ها مانند سوخت عمل می‌کند، همین توجه همیشگی و مداوم مردم و دوستداران آنهاست که اگر قطع شود، ادامه حیات اقتصادی آنها نیز قطع می‌شود. اگرچه این موضوع هنرمندی هنرمندان را رد نمی‌کند، تفاوت در دستمزدهای ماهانه این افراد و یک فرد عادی یا حتی مدیر به قدری عجیب است که نمی‌توان کاملا آن را با هنرمند بودن فرد توجیه کرد. 
چنانچه ذکر شد، پیش از این، بارها درباره مجری‌های تلویزیون مانند مهران مدیری، محمدرضا گلزار، احسان علیخانی و سلبریتی‌های شناخته‌شده دیگری که حضورهای کوتاهی در برنامه‌های تلویزیونی داشتند، اخباری مانند این منتشر شده است؛ اخباری که اگرچه در ابتدا موجی از ناامیدی را در میان کاربران فضای مجازی ایجاد می‌کند اما در ادامه به فراموشی سپرده می‌شود و درنهایت بیشتر و بیشتر به قوت چرخه اقتصاد توجه متمرکز بر سلبریتی‌های هنرمند و بی‌هنر دامن می‌زند. 
اقتصادی غیرشفاف و بحث‌برانگیز
اقتصاد پلتفرم‌ها موضوع بحث‌برانگیز دیگری است که خوب است در اینجا بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد. از سویی در کشور ما هر چه جلوتر می‌رویم، توجه مردم از مدیوم‌های رسمی و قانونی مانند رسانه ملی و نیز شبکه‌های نمایش خانگی به‌سوی مدیای غیرایرانی یا غیررسمی می‌رود. این موضوع از میزان بازدید برنامه‌های غیررسمی در یوتیوب با حضور ستاره‌ها یا ازسویی دوبله‌های زیرزمینی فست‌فودی آثار خارجی به‌خوبی پیداست. از طرف دیگر، پلتفرم‌ها بعد از افت بازدید برنامه‌های صداوسیما و نیز بعد از آن با چالش‌ها و رکودی که کرونا برای سینما ایجاد کرد، علاوه‌بر رشدی که در مخاطب‌یابی پیدا کرد، ستاره‌ها را تا حدی به انحصار خود درآورد. سینماگران نیز بارها و بارها گفته‌اند که ترجیح می‌دهند به‌جای ساخت یک فیلم سینمایی، یک سریال در شبکه نمایش خانگی بسازند، پولش را پیش پیش بگیرند و نگران فروختن یا نفروختن اثر هم نباشند. از سوی دیگر، شبکه نمایش خانگی که حالا بیش از 30پلتفرم را در خود دارد، اسپانسرهایی را به سوی این اقتصاد وسوسه‌برانگیز کشانده‌ و مرکزیت در سرمایه‌های بزرگ در این فضا ایجاد کرده است. برخی نیز سلامت اقتصاد پلتفرم‌ها را به‌کلی زیر سوال می‌دانند که برای تایید یا رد آن هنوز مدرکی منتشر نشده است. در کنار اینها، اگرچه اقتصاد سینما و آثار نمایشی به‌طورکلی و در جهان تا حد زیادی ستاره‌محور شده است اما با یک محاسبه سرانگشتی در دستمزهای آثار شبکه نمایش خانگی می‌توان دریافت که در نهایت چرخیدن این اقتصاد با خروجی ضعیف و بی‌کیفیتی که دارد، تنها به نفع سرمایه‌گذاران و ستاره‌هاست و کوچک‌ترین آورده‌ای برای مخاطبان ندارد. برمبنای دستمزدهای منتشرشده، تصور کنید که یک سریال یا اثر سینمایی با حضور سه ستاره و چند بازیگر دیگر تا نزدیک به 10میلیارد تومان تنها مصروف دستمزد سلبریتی‌ها کرده است. با وجود این، شاید بد نباشد همانطور که ممیزی این سریال‌ها تحت تنظیم نهاد مسئول است، به اقتصاد بحث‌برانگیز و غیرشفاف آنها نیز توجه شود و این فضا را شایعات ناسالم بودن دور کند.
مرز نظارت مالیاتی
اگرچه معافیت مالیاتی هنرمندان تا سقف حدود 500میلیون تومان است اما برای فرار از آن هم راه‌های بسیاری هست که در میان روندهای پرداختی سلبریتی‌ها دیده می‌شود. یکی از این مسیرها، پرداخت‌ به شکل رمز ارز است که ظاهرا متداول‌ترین رمزارز آن «تتر» است. این درست است که پرداخت‌های رمزارزی به‌طورکلی در چرخه اقتصادی وارد شده و در موارد زیادی نیز در رقم‌های سنگین از این شیوه پرداخت استفاده می‌کنند اما آیا نباید برای پرداخت‌هایی که مشمول مالیات است، چاره‌ای اندیشیده شود؟ آن هم در حالتی که سقف معافیت مالیاتی برای کارگران و حقوق‌بگیران در حدود 140میلیون تومان است که از زیر تیغ تیز آن هم فراری نیست.
آفت این صفرهای بی‌شمار
از طرفی، بازار دستمزدهای عجیب و غریب و عددهای 11رقمی، بازاری انحصاری است که تنها با چند سلبریتی محدود می‌چرخد. دیگران یا در حاشیه‌اند یا به باد فراموشی سپرده شده‌اند. چنانچه پیش از این نیز، پژمان بازغی، رییس انجمن بازیگران سینمای ایران درباره وضعیت بیکاری هنرمندان و بازیگران گفته، نزدیک به 85درصد بازیگران بیکار هستند و تنها 15درصد از آنها کار می‌کنند. بسیاری از این افراد درحالی‌که روزی محبوبیتی عمیق در دل مردم داشتند، در میان هیاهوی دنیای جدید و تغییر ذائقه‌ها، در تنهایی و خاموشی درگذشته‌اند. این یکی از آفت‌های انحصار توجه و گردش مالی بر محور سلبریتی‌هاست.
علاوه‌براین، نباید ناگفته بماند که دیدن رقم‌هایی با صفرهای بی‌شمار، بیش از همه ما را به یاد سکوت‌های این افراد در شرایط سخت اجتماعی یا سیاسی می‌اندازد. کسانی که هنگامه تلخی‌ها یا ازدست‌رفتن فرزندان وطن یا زمان مداخلات غیرمشروع و تلاش‌ها برای برهم‌زنی اوضاع کشور جز سکوت کاری نکردند اما از سرمایه‌های این کشور و اقتصادی که برای آنان جز در این آب و خاک آورده‌ای ندارد، سهم‌شان را برداشته و انگار نه انگار که حقی از این مردم بر گردن دارند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1316100/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا آدم و حوا واقعاً وجود داشته‌ اند؟

سه‌سالگی، سن حضور کودکان در اجتماع

سرمقاله آرمان امروز/ اجماع نانوشته در مورد ایران

«علی صادقی» حرص خواستگارها رو درمیاره

رئیس جمهور: حق هر کسی را براساس وزنش بدهیم، نه بیشتر نه کمتر

تولیت آستان قدس رضوی در دیدار نخست وزیر عراق: وحدت و پیروی از اهل بیت(ع) کلید مقابله با تهدیدات دشمنان است

یوسفیان‌ملا: استیضاح را مستمسک تحقق منافعشان کرده‌اند

کل کل عروس و خواهرشوهر

سرمقاله هم میهن/ روایت علیه عینیت

امیری فر: بعید است که صلاحیت سعید جلیلی در دوره‌های بعدی تایید شود

پاکستان بار دیگر تشکیل حکومت فراگیر را از جریان حاکم در سوریه مطالبه کرد

تو داری از ما انتقام می گیری؟!

«باغ کیانوش» مخاطب را به مسئولیت‌پذیری و ایثار دعوت می‌کند

حضور نخست وزیر عراق بر سر مزار شهید رئیسی

آغاز مرحله نهایی رزمایش پیامبر اعظم 19 با حضور فرمانده سپاه

جزئیات برگزاری رزمایش 110 هزار نفری راهیان قدس

سرمقاله سازندگی/ نقشه راه هاشمی

بایدن تصمیم‌گیری درباره «هیئت تحریر الشام» را به ترامپ واگذار کرد

به یک شاسی بلند قرمز نیازمندیم

سخنگوی دولت عراق: سفر السودانی به تهران مهم و سرنوشت ساز بود

مادورو: اصلاحات عمیقی در قانون اساسی ایجاد خواهیم کرد

تصاویری از گوشه و کنار خانه موزه آیت‌الله هاشمی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ کدام سیاست الزام توسعه دارد؟

نسخه‌ای برای دستیابی رشد اقتصادی 8درصدی

شیر فرهاد میخواد نخ بده!

روایت جدید از روزهای پایانی بشار اسد

سفیر برزیل در پایان ماموریت خود با عراقچی دیدار کرد

وزارت دفاع انگلیس: آمار کشته شدگان روسیه و اوکراین در جنگ رو به افزایش است

خواستگار در نهایت شکایت کرد

غضنفری: شورای عالی امنیت ملی جلوی قانون عفاف و حجاب را نگرفته است

سرمقاله خراسان/ الگوی پسا جنگ اُحُد برای امروز

دو سال باهاش زندگی می‌کنم تا آینده تو رو بسازم!

جهش خودروساز چینی در فروش جهانی خودرو

پروانه مافی: منافع اقتصادی و سیاسی مهم ترین عامل اختلاف است

تازه ترین موضع گیری سیاستمداران لبنانی درباره انتخاب ژنرال عون برای مقام ریاست‌جمهوری

توضیح کاخ سفید درباره حذف هیئت تحریر الشام از فهرست تروریستی آمریکا

رجال دوره رضاشاه هم با اجرای کشف حجاب به آن شیوه مخالف بودند/ همسر وزیر عدلیه از غصه دق کرد و مرد

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

آمریکا: گفتگوهای سازنده‌ای با دولت موقت سوریه داشتیم

روایت سعودی از «مسیر نفوذ جدید ریاض در نظام بین‌الملل»

پایان سرمایه‏‌گذاری 20 ساله شرکت سعودی در ایران

برانداز علیه برانداز!

بیروت، جهانی دیگر؛ سفرنامه مهاجرانی به لبنان

مهاجرانی:‌ موضوع انتقال پایتخت در دست مطالعه است

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود

روایت مجید شاکری از مهم‌ترین عامل جهش ارزی اخیر

مهم‌ترین حذفی سفره ایرانیان

برگزاری نشست شورای امنیت با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه

زن بودن سخته مادر بودن، سخت‌تر!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی