اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نگرانی‌های خاتمی تحلیل ویژه

نگرانی‌های خاتمی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
“سیدمحمد خاتمی” در دیدار با اعضای حزب “اتحاد ملت ایران اسلامی” گفت: در وضعیت خطیری به سر می‌بریم. درهای امید را نبندیم. با مردم خودمان گفت‌وگو کنیم و با جهان تعامل داشته باشیم. مردم منشا قدرت هستند. از اشتباهات درس بگیریم و راه‌های کم‌هزینه و پرفایده را انتخاب کنیم. دست‌هایی در کار است تا مشکلات را بیشتر کند. باید از دولت حمایت کنیم

صبح روز پنج‌شنبه ششم دی ‌ماه، دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با حضور مهمانان و اعضای حزب در محل سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد. در این کنگره علاوه بر اعضای این حزب و جمعی از مقامات دولتی و فعالان سیاسی نیز حضور داشتند و آذر منصوری برای سومین ‌بار با رای اکثریت اعضای کنگره‌ حزب اتحاد ملت به‌ عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد. چهره هایی مانند محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، زینی‌وند معاون سیاسی وزیر کشور، شهیندخت ملاوردی، افشین حبیب‌زاده، معصومه ابتکار، جواد امام، آذر منصوری، فاطمه راکعی، مصطفی کواکبیان، فاضل میبدی، مصطفی معین، علیرضا علوی‌تبار، هادی خانیکی، حسین کاشفی، علی شکوری‌راد، کیوان صمیمی، حسین نورانی‌نژاد، توسلی، عرب‌سرخی، رسولی و علی تاجرنیا از چهره‌های شناخته شده‌ حاضر در این مراسم بودند.
پس از این کنگره جمعی از اعضا به دیدار سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات رفتند و خاتمی در این دیدار کمی سخنرانی کرد. او در این مرحله مهم تاریخی ایران برای حزب اتحاد، به عنوان یک حزب مسئول، که می‌خواهد وظایف خودش را بشناسد و به نقش خودش در جامعه عمل کند و در عرصه حضور داشته باشد، آرزوی موفقیت کرد و گفت: با همه فرازونشیب‌ها و حساسیت‌هایی که جامعه ما داشته، حزب اتحاد ملت توانسته معقول و خوب کارش را انجام دهد تا نمایندگی‌اش از سوی مردم خدشه‌دار نشود و در عین حال ثبات و امنیت کشور محفوظ بماند و با توجه به اینکه توجهش به سمت بهبود تدریجی کشور بوده هم نسبت به حاکمیت و هم مردم رفتار معقولی داشته است.
به گفته رئیس دولت‌های هفتم و هشتم، معنای دموکراسی این است که اولاً منشا قدرت را مردم بدانیم ثانیاً مردم را در خودمان خلاصه نکنیم و بدانیم در جامعه با دیگری سروکار داریم؛ دیگری یعنی غیر از ماست و ما چگونه می‌توانیم برای آنکه جامعه منسجم داشته باشیم با دیگری تعامل و تفاهم کنیم. امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ گفت‌وگوی میان خودمان، گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، گفت‌وگو با جهان و گفت‌وگو با حاکمیت. خاتمی راجع به اوضاع و احوال کشور تاکید کرد که در وضعیت بسیار خطیری قرار داریم. البته این به این معنا نیست که در برابر مشکلات دست‌ها را بالا ببریم، من فکر می‌کنم اگر تدبیر و هماهنگی و تفاهم در جامعه وجود داشته باشد، فرصت‌هایی هست که می‌توان از آن استفاده کرد و اگر نیست ما باید فرصت‌ها را بسازیم. اگر بنا باشد، اشکالی از نظام بگیریم این است که آیا از این فرصت‌ها استفاده کرده یا اینکه عملاً در مسیری قرار گرفته که تهدیدها بیشتر شده است؟ البته تهدیدها همیشه بسیار بوده است، هم در داخل و هم در خارج و امروز بیشتر هم شده است. اما حکمرانی خوب این است که بتواند آنها را بشناسد و از فرصت‌هایی که در کنار تهدیدات وجود دارد، استفاده کرده و حتی تهدیدها را به فرصت مبدل کند. البته این امری ایده‌آل است و ما باید مشکلات را در نظر بگیریم.
رئیس دولت اصلاحات از این موضوع خبر داد که در سال‌های گذشته پیام‌های غیررسمی و شخصی به مسوولان بالای کشور داده که زمانی هم آن را رسما اعلام کرده است. وی افزود: مدتی پیش هم بیانیه 15 ماده‌ای نوشتم و منتشر شد و روح آن بیانیه این بود که جمهوریت را با حاکمیت به جامعه ایران برگردانیم. چون بنا بوده است که جمهوری اسلامی داشته باشیم. اگر از این مساله دور شدیم چه راهکارهای مسالمت‌آمیز و منصفانه‌ای وجود دارد که همه اعم از احزاب و جریان‌ها و جامعه و حاکمیت با هزینه کمتر به جمهوریت برگردد و اگر ما اسلامی هم فکر می‌کنیم چگونه اسلام را در عرصه اجتماعی ببینیم که با جمهوریت سازگار باشد و البته اسلام را به گونه ای ببینیم که جمهوریت را لطیف‌تر و قابل تحمل‌تر کند نه اینکه اسلام را در مقابل جمهوریت ببینیم و جمهوریت را در مقابل اسلام در نتیجه هم اسلام و هم جمهوریت لطمه ببینند.
به اعتقاد خاتمی هنوز هم آن 15 ماده‌ای که مطرح شد کم هزینه‌ترین و پرفایده‌ترین راه است برای اینکه کشور دچار آشوب و درگیری نشود و به تعبیر من هم براندازی ناکام بماند و در عین حال خودبراندازی هم نباشد و نظام جمهوری اسلامی در جایگاه خودش بماند و مهم‌ترین مساله اینکه مردم احساس کنند در این نظام محترم هستند و حقوقشان رعایت می‌شود و از زندگی مناسب برخوردار می‌شوند و در این دنیا امنیت برای خودشان، خانواده و کشورشان وجود دارد و تمامیت ارضی محفوظ می‌ماند و تمام این مسائل را احساس کند چراکه قدرت اصلی اینجاست و هر چه دامنه رضایت مردم از حاکمیت بیشتر شود، امینت و قدرت کشور بیشتر خواهد شد و قدرت چانه‌زنی نظام ما با دنیای پر ظلم و ستم و آشوب کنونی بیشتر می‌شود و من معتقدم راه‌های کم هزینه و پرفایده وجود دارد.
دست‌هایی در کار است تا وضع مردم بدتر شود
رئیس دولت اصلاحات در ادامه سخنانش به این موضوع اشاره کرد که در موقعیت کنونی که وضع خطیر و مشکل است، دولتی روی کار آمده که حاکمیت ما با عنایت امکان این تغییر را فراهم آورده و خواسته است این دولت سر کار بیاید. این امر وظیفه دولت را خیلی سنگین می‌کند که چه طرح و برنامه‌ای دارد که جامعه را پیش ببرد و چه ابزارهایی می‌خواهد در دست بگیرد که راه تغییری که پذیرفته شده است را جلو ببرد. امیدوارم احزاب ما هم بتوانند در این زمینه کارشان را خوب انجام دهند و ان‌شاالله دولت هم بتواند لااقل در مسیر شعارهای خود با تفاهم با حاکمیت آن شعارها را عملیاتی کند. وی افزود: گام‌هایی در عرصه اقتصاد برداشته شده است. وضع مردم خیلی بد است و احساس می‌کنیم دست‌هایی در کار است تا وضع مردم بدتر شود و دولت باید این را جدی در نظر بگیرد و اگر گامی در جهت بهبود زندگی مردم برندارد و به تقویت امیدی که ایجاد شده، کمک نکند که تغییری در داخل و خارج ایجاد شود به خصوص معیشت مردم و تنگناهایی که برای مردم است، همه‌مان زیان خواهیم کرد. وی ادامه داد: گفتم دست‌هایی در کار است که مشکلات را بیشتر کند یا لااقل نتیجه آن کارها مشکل‌تر شدن امور باشد. مثلاً در این موقعیت خطیر قانونی به نام «قانون عفاف و حجاب» مطرح می‌شود که خوشبختانه خیلی‌ها از جمله تعدادی از علما بزرگوار سخت از آن انتقاد کردند. البته من در همه زمینه‌ها طرح ندارم اما در برخی مسائل مثل حجاب برنامه دارم که ایجاد رضایت در جامعه ما داشته باشد. خوشبختانه با تدبیر و تفاهمی که بود فعلاً این طرح متوقف شد. به هر حال می‌توان به دولت تذکر داد. ما زمانی که موضوع حجاب مطرح شد با متفکران و اندیشمندان و نهادهای مدنی جلساتی برگزار کردیم و متنی تهیه شد که هم دولت و هم احزاب می‌توانند مبنای کار خود قرار دهند. در مورد دانشگاه، آموزش و پرورش که جامعه را در تنگنا قرار داده است این امر صورت گرفت.
همچنین خاتمی با تاکید بر اینکه در عرصه بین‌المللی و جهانی در موقعیت خطیری قرار گرفته‌ایم، گفت: اگر تاکنون برخی راه‌هایی که رفته‌ایم، نتیجه مطلوب نداشته است اینک با تفاهم و توافقی که در بالا هست، راه دیگری را بر اساس منطق و واقعیات انتخاب کنیم. نه اینکه تسلیم واقعیات شد اما مهم است که بدانیم این واقعیات وجود دارد حتی اگر بخواهیم واقعیات را تغییر دهیم. تحلیل‌های مختلفی درباره اوضاع و احوال کشور و منطقه وجود دارد. اجمالاً قبول دارم که وضع، وضع خوبی نیست و جمهوری اسلامی تحت فشار شدید است. در عین حال که نباید تحت فشارها خودش را ببازد اما باید با درس گرفتن از گذشته، شیوه‌های منطقی را اتخاذ کند که بتواند فشارها را کم و زمینه را به نفع مردم، امنیت و جامعه تغییر دهد. همه همت به کار گرفته شود تا هم پایه‌های جمهوریت محکم شود و هم اسلامی که در عرصه اجتماعی با جمهوریت و بسط جامعه مدنی سازگار است، قدر ببیند و در صدر بنشیند. این کشور متعلق به ملت ایران است با همه قومیت‌ها و گرایش‌ها و همه شهروندان جمهوری اسلامی و ایران هستند و باید زمینه رشد آنها فراهم شود و بیش و پیش از هر چیز باید در جهت جلب رضایت مردم حرکت کرد و فاصله‌هایی که میان حکومت و مردم ایجاد شده است را کم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1311806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حیوان وحشی کالای تبلیغی نیست

سرمقاله سازندگی/ سیاست‌زدایی از سبک زندگی

وزیر راه: از کشورهای مختلف لکوموتیو وارد خواهیم کرد

یورش نیروهای اشغالگر به شمال غربی نابلس

محبعلی: طرح ظریف رویایی است

تصاویر کم‌تر دیده‌شده از حاج قاسم سلیمانی در جلسات توجیهی فرماندهان جنگ

دادستانی تهران علیه یک روزنامه و یک فعال فضای مجازی اعلام جرم کرد

چرا نوجوانم درس نمیخونه و اصرار داره که بلاگر بشه ؟

معامله 24 ساعته طلا

وزیر راه: ثبت‌نام نهضت ملی مسکن متوقف نشده است

وعده‌های الجولانی دروغ از آب درآمد؛ قشر خاصی از مردم سوریه کنار گذاشته می‌شود

توقف خدمات درمانی و امدادرسانی در شمال غزه

نمایش «لاله کبود» در امارات

کارگردان «مهیار عیار» برای شب قدر سریال می‌سازد

قدیمی‌ترین استادیوم دنیا؛ 164 سال فوتبال بدون توقف/ تصاویر

تغییر فرمان بورس‌بازان

رسانه صهیونیست جزئیات بیشتری از ترور شهید هنیه منتشر کرد

7 تیپ شخصیتی که باید از آن ها دوری کنید

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خطای هزینه ازدست‌‌‌رفته یا ماندن در گذشته

سخنگوی دولت با دختر استاد فقید جبار باغچه‌بان دیدار کرد

برگزاری نهمین جلسه ستاد اجرائی شاهد و ایثارگر آموزش و پرورش استان سمنان

گفتگوی صریح با امام جمعه مشهد؛ از رخدادهای اخیر سیاسی تا لایحه عفاف و حجاب

رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با مادران شهدا به مناسبت روز زن

مادران شهدا تجلی واقعی ایثار و صبوری هستند

وزیر راه : ثبت نام نهضت ملی مسکن ادامه دارد

اطلاعیه وزارت نفت درباره طرح مطالبی با موضوع خرید سوخت از قاچاقچیان

21 کشته در حمله نیروهای شبه نظامی سودانی به اردوگاه آوارگان

سرمقاله خراسان/ اقتصاد هنر را یاد بگیریم!

تأکید ماکرون و سیسی بر حفظ تمامیت ارضی سوریه

دلار افسار پاره کرد!

بازدید معاون اجرایی ارتش از منطقه پدافند هوایی غرب

لبنان 70 نظامی فراری سوری را به سوریه بازگرداند

رسانه صهیونیستی: اسرائیل درخواست اردوغان در خصوص سوریه را رد کرد

نظامیان رژیم صهیونیستی تعدادی خانه را در قنطره و طیبه لبنان آتش زدند

نتانیاهو زیر تیغ جراحی می‌رود

القاعده یمن 11 نفر را اعدام کرد

رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه آماده می‌شود

واشنگتن پست: ترامپ پشت زلنسکی را خالی می‌کند

محورهای سفر هیئت جهاد اسلامی به قاهره

جلسه 5 نفره

کاسبان آشوب

سایه سنگین تحولات منطقه بر سفر عراقچی به چین

بایدن درصدد برسمیت شناختن دولت شورشیان سوری

چهره ها/ عکس خانوادگی آقای بازیگر سریال «مجید دلبندم»

ماجرای گلایه هدیه تهرانی از انتشار عکسش در کنار رحیم مشایی چه بود

ماجرای حمایت قالیباف از فخیم‌زاده در سریال «خواب و بیدار»

آب‌رفتن مخالفان دولت

مهاجرانی: اسد قربانی حلقه امنیتی- نظامی اطرافش شد

نوسان نرخ ارز در بازار غیررسمی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی