6 راهکار قطعی کم کردن خشونت کودکان
خواندنی ها
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - یکی از نگرانی خانوادهها خشونت کودکان آنان است که میتواند با راهکارهای که روانشناسان دادند خشونت کودکان حل شود. بهترین راهکار روانشناسان همدلی با کودک است. مادران بسیاری با ناراحتی نزد روانشناس کودک میروند و میگویند از دوسالگی بچهام شروع به زدن دیگران میکند و هرچه میگویم نزن فایدهای ندارد. اما روانشناسان کودک براین اعتقاد هستند یکی از رفتارهای ناراحت کننده برخی از کودکان که از دو سالگی شروع میشود،کتک زدن دیگران چه به شوخی و یا جدی است. والدین نگران این هستند نکند خشونت فرزندشان همیشگی باشد. اما جای نگرانی نیست اگر رفتار مناسب با کودکی که کتک میزند را بیاموزند. در ضمن، در بین کودکان یک تا دوساله، این رفتار، اگر چه ناخوشایند اما رفتاری رایج است و قرار نیست همیشگی باشد. کودکان تا سه سالگی چون هنوز درکی از مهربانی ندارند بنابراین زدن کسی نه تنها برای ناراحت کردن دیگران نیست بلکه رفتار همیشگی و مداوم نیست.
نخستین دلیل که کودکان از زدن استفاده میکنند تلاش برای برقراری ارتباط است. کودکان نوپا هم مانند بزرگسالان، ممکن است خسته و بیحوصله شوند. به علت نداشتن مهارت کلامی لازم برای بیان احساسات خود از زدن استفاده میکنند.
دلیل دوم دفاعکردن کودک از خود است. بیشترین استفاده از کتک زمان بازی بچهها اتفاق میافتد که دلیل این رفتار میتواند احتمالاً نوعی واکنش دفاعی برای محافظتکردن از خود و اسباببازیهایش باشد.
گذراندن روز بد دلیل سوم برای کودک است. شاید باور نکنید کودکان هم میتوانند روز بد داشته و احساس خستگی کنند و استرس داشته باشند و قادر نباشند با کلام تجربه تلخ خود را به زبان بیاورند و راههای پیدا کنند که حالشون بهتر شود بنابراین از زدن استفاده میکنند. شاید دلیل دیگر را باید از محیط جستجو کرد چون کودکان به صورت ناخودآگاه از رفتارهای دیگران تقلید میکنند. ممکن است دعوای بزرگتر از خود مانند خواهر و برادر بزرگتر را دیده باشند که با هم دعوا میکنند و کودکتان هم تقلید میکنند.
یکی دیگر از عوامل که شاید کمی عجیب هم باشد امتحان کردن چیزهای جدید است. کودکان در یک سیر غیرعقلانی و با نوعی آزمون و خطا میخواهند به خواستههایشان برسند و آشنا شدن به فضای بیشتر نیز از دیگر عامل زدن توسط کودک است. فضای جدید برای کودکان باعث ارتباط و فواید بیشتر میشود اما این فضای ناشناخته میتواند احساس ناامنی در کودکان ایجاد کرده، که کودکان با کتک زدن و گاز گرفتن واکنش نشان میدهند.
روانشناسان راهکارهای گوناگون برای حل رفتار خشونت آمیز کودکان ارائه میدهند والدین باید بدون فوت وقت مداخله کنند و نزد کودک بروند و علت را جستجو و حل کنند. راهکار دیگر پیدا کردن دلیل عصبانیت کودک باشد. عصبانیت میتواند عوامل گوناگون داشته باشد. با فعال بودن و بررسی رفتار کودک پی ببرید که چه زمانی کودکتان از زدن استفاده میکند. راهکار دیگر این است که خودتان عصبانی نشوید چون کودکتان توجه میخواهد. راهکار بعدی همدلی است. اگر با کودک همدل شوید و احساسات او را درک کنید در دفعات بعدی رفتار بهتری خواهد داشت. همدلی یکی از مهمترین بخشهای رفتار مناسب با کودکی است که کتک میزند. راهکار دیگر گره زدن رفتارش با احساسات دیگران است. مثلا بگویم هرچند شما عصبانی بودید اما زدن شما کار درستی نیست.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1296743/