سناریوی جدید سعید ابوطالب برای «پدرخوانده»
مصاحبه های ویژه
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - سعید ابوطالب یکی از مشکلات پلتفرمهای فعلی را نبود سرگرمی عنوان کرد و بروز خشونت و قتل و جنایت را زنگ خطری برای آثار شبکه نمایش خانگی عنوان کرد. سعید ابوطالب ـ مستندساز ـ درباره دلایل ساخت مجدد «شام ایرانی» که این روزها در شبکه نمایش خانگی منتشر میشود، اظهار کرد: ساخت فصل نخست این برنامه به چهار سال قبل برمیگردد و پس از آن درگیر ساخت «شبهای مافیا» شدیم. در آن مقطع با شرایط کرونا مواجه شدیم و این در حالی بود که از بازیگران خارجی استفاده میکردیم، بازیگران را به خارج از ایران میبردیم. ترکیه و آذربایجان و لبنان رفتیم که به کرونا خورد و دیگر امکان ادامه دادن نبود. حالا پلتفرم فیلیمو پیشنهاد داده است که ما «شام ایرانی» جدید را بسازیم و تغییراتی هم در ساختار آن ایجاد کردیم؛ بهطوری که غیر از حضور بازیگران، گاهی هم مهمان ناخوانده داریم که سرزده میآید و کمی به وجه سرگرمی موضوع کمک میکند؛ ضمن اینکه دو داور داریم که بیطرف هستند و موقع شام میرسند، غذای میزبان را میخورند و امتیاز میدهند و بدین صورت کمی فضا واقعیتر به نظر میرسد.
ابوطالب سپس بیان کرد: هدف ما از ساخت «شام ایرانی» فقط یک مجموعه سرگرمی سالم بود. در فصل قبل اصراری نبود میزبان غذای ایرانی درست کند اما این فصل از میزبانان خواهش میکنیم از غذاهای مختلف ایرانی استفاده کنند. در اتفاقات جلوی دوربین هم دخالتی نمیکنیم منتها از میزبان خواهش میکنیم غذاهای اصیل فرهنگ خودشان را بپزند و تهیه کنند. سعی کردیم محیط گرم و صمیمی ایجاد کنیم چون یکی از مشکلات ما این است که رسم مهمانداری و مهماننوازی را در شرایط شهری و جامعه فراموش کردهایم. سعی میکنیم مخاطبان را دعوت به دید و بازدید کنیم و در این فصل از میزبانان خواستیم که با خانواده به منزل همدیگر بروند. سعی کردیم مهمانیها تا جایی که امکان آن هست خانوادگی باشد و محیط خانوادگی ایجاد کنیم تا مخاطبان لذت ببرند و مولفههای سرگرمی داشته باشد. مثلا در قسمتهایی همه، مافیا بازی میکنند. در یکی از قسمتها دارت بازی میکنند و بازیها بستگی به خود مهمانها دارد.
این کارگردان با بیان اینکه فصل اول «شام ایرانی» یکی از پربینندهترین محتواها را در شبکه نمایش خانگی به همراه داشت، گفت: به همین دلیل دوباره از طرف پلتفرم پیشنهاد شد و ما به دنبال ساخت آن رفتیم. پخش آن هم بازتاب خوبی داشت.
او در عین حال یکی از مشکلات پلتفرمهای فعلی را نبود سرگرمی عنوان کرد و گفت: متاسفانه شبکه نمایش خانگی به سمت داستانهای خشن و پلیسی و تمهای قتل و جنایت رفته؛ ممکن است قصه خوش ساختی داشته باشد اما مخاطب ما کمی برنامه آرام و نشاطبخش لازم دارد. آن زمان که «شام ایرانی» را میساختم، «رالی ایرانی» را میساختم، «شبهای مافیا» میساختم، همهی هدفم این بود که سرگرمی سالمی برای مخاطب ایجاد کنم.
این کارگردان در پاسخ به اینکه ساخت «مافیا» را ادامه خواهد داد؟ توضیح داد: چند فصلی را در شبکه نمایش خانگی ساختیم که سه ـ چهار فصل در پلتفرم فیلیمو با عنوان «شبهای مافیا» و سه فصل هم در فیلمنت با عنوان «پدرخوانده» ارائه شد. اشکالی که الان پیش آمده این است که بسیاری از پلتفرمهای جدید به سمت تولید برنامههای مافیایی رفتهاند، برخی هم ساخته و منتشر شدهاند اما کارها به حدی ضعیف است که قابل پخش در پلتفرمهای اصلی نیست؛ بنابراین وقتی یک سوژه دستکاری میشود، فکر کردم مدتی آن را نسازم تا ببینم چه میشود اما هنوز هم مخاطب این ژانرها را دوست دارد.
ابوطالب بهتازگی سناریویی با عنوان «تیر طلایی» را طراحی کرده که در ادامهی همان «شبهای مافیا»ست.
او درباره جزئیات سناریوی «تیر طلایی» نیز بیان کرد: این بازی «تیر طلایی» شلیک لئون به گرداننده نام دارد و فرق آن با بقیه بازیها از این جنس این است که شهروندی که ما به او «لئون» میگوییم و در بعضی سناریوها به او «تفنگدار» میگویند که اسلحه دارد، میتواند در یک حالت خاص به گاد (گرداننده) شلیک کند، گاد از بازی اخراج شود و خود او نقش گاد و همان گرداننده را ادامه دهد. در این سناریوی جدید لئون درواقع به نفع مافیا عمل میکند. مدتی است این سناریو را تمرین کردهایم و منتظریم ببینیم این فضا چه میشود.
ابوطالب در عین حال درباره جزئیات «سناتور» که برای تلویزیون قرار است ساخته شود، گفت: این سناریو برای تلویزیون است و قرار بوده در شبکه نسیم ساخته شود و چند سال است همچنان درحال مذاکره هستیم. همهی بازیهای مافیایی در کلیت شبیه هم است و هر کدام اسم خود را دارند و اصالتا ما به آنها بازیهای مافیایی میگوییم، یکسری بازیهای نقش مخفی در مافیا وجود دارند که من آنها را با عنوان «ضد» یا «ارتش سری» را ساختم.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1291282/