اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ناگفته‌های رئیس قوه قضاییه از استجازه رهبری در مورد دادگاه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی سیاسی

ناگفته‌های رئیس قوه قضاییه از استجازه رهبری در مورد دادگاه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - میزان / رئیس قوه قضاییه توضیحات مبسوطی را درخصوص «استجازه برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی» مطرح کرد.
رئیس دستگاه قضا در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه گفت: در مردادماه سال 1397، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس وقت قوه قضاییه با عنایت به جنگ اقتصادی تحمیل‌شده به کشور و انجام برخی جرائم از سوی عده‌ای از اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی همسو با اهداف دشمنان، طی نامه‌ای از محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی درخواست کردند تا دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی با شرایط و ضوابطی خاص برپا شود. در این نامه درخواست شده بود تا اقدامات ویژه‌ای در برخورد قاطع و سریع با مفسدان در چارچوب قانون مجازات اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور مصوب سال 1369 با اصلاحات و الحاقات بعدی و ماده 286 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 صورت گیرد.
رئیس عدلیه افزود: یکی از مفاد نامه استجازه سال 1397 این بود که به تشخیص رئیس دادگاه، جلسات ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی، علنی و قابل انتشار در رسانه‌ها باشد. همچنین در بند دیگری از این مرقومه، درخواست شده بود تا کلیه مواعد قانونی لازم‌الرعایه مندرج در آیین دادرسی از قبیل ابلاغ و اعتراض حداکثر 5 روز تعیین شود و ایضاً مفاد تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص وکیل، در دادگاه‌های ویژه نیز اجرا شود. از دیگر مفاد نامه استجازه سال 97، ممنوع بودن هرگونه تعلیق و تخفیف نسبت به مجازات اخلال‌گران و مفسدان اقتصادی بود؛ همچنین در نامه مزبور، درخواست شده بود تا آرای صادره از دادگاه‌های ویژه به جز اعدام، قطعی و لازم‌الاجرا باشند. مدت اعتبار این درخواست استجازه، تا مرداد سال 1399 تعین شده بود.
بازار
قاضی‌القضات در ادامه بیان داشت: در مرداد سال 1399، که مدت اعتبار استجازه نخست، منقضی شد؛ ریاست وقت قوه قضاییه، شهید رئیسی، طی مکتوباتی، از محضر رهبر معظم انقلاب درخواست کردند تا استجازه برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی را با تغییراتی تا شهریور 1400 تمدید کنند. در واقع در دوره ریاست شهید رئیسی در قوه قضاییه با توجه به جمع بندی و بازخوردی که گرفته شد با تغییراتی اساسی در مقوله‌ی برگزاری دادگاه‌های ویژه مواجه بودیم؛ از جمله آنکه، انحصار وکیل تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری در پرونده‌های دادگاه‌های ویژه اقتصادی برداشته شد. همچنین انتشار جزییات و اسامی متهمان در دادگاه‌های ویژه نیز تابع قانون آیین دادرسی کیفری شد. علاوه بر اینها، مواعد و زمان پیش‌بینی شده برای اعتراض به آراء محاکم ویژه نیز منطبق با قانون آیین دادرسی کیفری شد. تغییر دیگری که در زمان شهید رئیسی ایجاد شد، آن بود که مقرر شد کلیه‌ی جرائمی که تا قبل از تاریخ 21 مرداد 97 محقق شده و هنوز به شعب ویژه ارجاع نشده، در این شعب قابل رسیدگی نباشد؛ حال آنکه در زمان آیت‌الله آملی، زمان وقوع جرم مؤثر نبود و چنانچه 10 سال پیش هم جرمی واقع شده بود، قابلیت رسیدگی در دادگاه‌های ویژه را داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: از سال 1397 که دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی آغاز شد، معاون اول قوه قضاییه، در این زمینه مسئولیت‌های ویژه‌ای برعهده داشت و وفق بندی از استجازه و آیین نامه آن (چه استجازه نخست و چه استجازه تمدیدشده) کلیه‌ی پرونده‌های مرتبط، با نظر و نظارت معاون اول به شعب ویژه ارجاع می‌شد. همچنین طبق آیین نامه، دبیرخانه‌ای در معاونت اول قوه قضاییه برای پیگیری امور مربوط به دادگاه‌های مفاسد اقتصادی تشکیل شد.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید توجه داشت که شرط اصلی برای برگزاری دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرائم اخلال‌گران نظام اقتصادی آن بود که مندرجات در نامه‌های استجازه که به موجب آنها، برگزاری دادگاه‌های ویژه مجاز می‌شدند، از طریق مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون شوند. با تمام تلاشی که در زمان آیت‌الله آملی و شهید رئیسی صورت گرفت، تبدیل مندرجات استجازه به قانون از طریق مجلس محقق نشد. 
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: در تاریخ 30 شهریور 1400، من به عنوان رئیس قوه قضاییه نامه‌ای به محضر رهبر معظم انقلاب نوشتم و در آن درج کردم که اصلاح قانون «مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور» در دستور کار قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی قرار گرفته و در زمان ریاست آیت‌الله رئیسی در قوه قضاییه، طرحِ اصلاح قانون مذکور به طور مشترک تدوین شده و پس از طی فرایند تقنینی امیدوار بودیم طرح مزبور در اوایل سال 1400 در صحن مجلس مطرح و رأی‌گیری شود لکن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و فرآیند رأی اعتماد به وزراء در سال 1400 موجب طولانی شدن روند اصلاح قانون مذکور شد. فلذا من نیز در نامه شهریور 1400 به محضر رهبر معظم انقلاب، درخواست تمدید استجازه را مطرح کردم. 
رئیس عدلیه بیان داشت: از همان شهریور 1400 که استجازه مجدداً تمدید شد، ما تلاش زیادی را برای اصلاح قانون «مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور» انجام دادیم، اما به هر ترتیب این مهم محقق نشده است و طرح مذکور با رفت و برگشت‌هایی مواجه بوده است؛ اخیراً به تازگی کلیات طرح اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس تصویب شد. ما نیز در قوه قضاییه با اجماعی که حاصل شده و موافقت رهبر معظم انقلاب به این نظر رسیدیم تا زمان تصویب قانون مربوطه، به شرایط قبل از استجازه بازگردیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356651/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمالات یک فاجعه

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!

تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان ادامه دارد

گروسی: وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای اسپانیا پایدار است

حبیب عاشق خواهر دوستش شد

خواهرشوهر نیومده چه فتنه ای به پا کرد!

ایران حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن را محکوم کرد

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

وقتی نقی میفهمه داور مسابقات کشتی بانوان شده

قالیباف: هرگونه سهل‌انگاری یا تعمد در حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

پاسخ به یک باور اشتباه درباره ازدواج + فیلم

ضعف اطلاع‌رسانی

بندر؛ یک روز پس از فاجعه

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

تقابل ترامپ و چین؛ آیا جنگ تجاری هدیه‌ای به پکن است؟

آبروی خواهرش رو جلوی در و همسایه برد

توضیحات عضو کمیسیون امنیت ملی از گزارش هیات اعزامی مجلس به بندر شهید رجایی

خبر باهنر درباره سرنوشت لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

چهره ها/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

پیام تسلیت دبیرکل اکو به عراقچی در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

این صدا و سیمای عجیب؛ پخش برنامه‌‏‏های شاد در هنگامه سوگواری ملی!

افزایش هزینه حج 1404؛ 250 تا 290 میلیون تومان

بیانیه نیروهای مسلح یمن: حمله به ناو هواپیمابر آمریکا و هدف حیاتی در عسقلان

تو از سختی زندگی چی میدونی

واکنش طاهر وقت فهمید پدر میشه

ایران مایل به یک توافق موقت است

تنوع بخشی به پایه‌های مالیاتی راهی برای درآمد پایدار دولت

ارتش یمن: یک ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار داده‌ایم

اوکراین: آماده‌ کمک به اروپا در پی قطعی برق هستیم

صداوسیما جشنواره‌اش را به احترام بندرعباس عقب انداخت

دست‌اندازهای توافق تهران و واشنگتن

پزشکیان در همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان: دو کشور در گذشته باهم بوده اند و مرز نمیتواند آنها را از هم جدا کند

شعرخوانی رئیس‌جمهور به زبان ترکی در همایش تجاری ایران و آذربایجان

چرا خوش‌بینی بسیار محتاطانه ؟

گمشده در آتش؛ اسکله یک روز پس از انفجار

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

حربه جدید طلافروش‌ها؛ پیش‌خرید از مردم با چک شهریور!

پیام تسلیت چند صنف سینمایی با تاکید بر شفاف‌سازی علت انفجار بندر شهید رجایی

عارف: با عوامل حادثه انفجار بندر شهید رجایی برخورد می‌کنیم

آتشی که به جان بندر افتاد

پاکستان: تهاجم نظامی هند قریب الوقوع است

دیدار وزیر دفاع جمهوری زیمباوه با امیر نصیرزاده

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد

تیکا و بوسنی: عشقی از عثمانی یا تله‌ای برای آینده؟

روایت عضو کمیسیون امنیت ملی از گزارش هیات اعزامی مجلس به بندر شهید رجایی

پیام تسلیت دبیرکل سازمان همکاری شانگهای به وزیر امور خارجه

ادای احترام رییس جمهور به مزار حیدر علی اف پدر رییس جمهور آذربایجان

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی