اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آقای جبلی، دیدی «پایتخت» خوب بود و شما 3 سال متوقفش کردید! فرهنگی اجتماعی

آقای جبلی، دیدی «پایتخت» خوب بود و شما 3 سال متوقفش کردید!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - عصر ایران / از 7 مهر 1400 که پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما شده است تا به امروز، از هر لحاظ بخواهیم در نظر بگیریم بدون شک تولید و پخش سریال پایتخت 7 بزرگترین اتفاق دوره مدیریت او محسوب می‌شود. 
حال که فصل هفتم سریال پایتخت تمام شد، پیمان جبلی رئیس صداوسیما در حاشیه جلسه هئیت دولت روز چهارشنبه 27 فروردین ماه 1404 ضمن اشاره به موفقیت سریال پایتخت 7 و تشکر از سازندگان آن توضیحاتی داد که قابل تامل است.
جبلی گفت: «تلاش کردیم از فرصت همزمانی ماه رمضان با تعطیلات سال جدید به خوبی استفاده کنیم و ارزیابی از مخاطبان نیز نشان می‌دهد نتیجه در مجموع رضایت‌بخش بوده است.عزم صداوسیما این است برای ساخت آثار جذاب، فاخر و مخاطب‌پسند، از هنرمندانی که علاقه به استفاده از ظرفیت صداوسیما داشته باشند، بهره‌برداری کند. سریال پایتخت نشان داد صداوسیما این ظرفیت را دارد که مخاطبان را از اقصی نقاط کشور پای تلویزیون بنشاند
نکته قابل تامل این است که از 7 مهر 1400 که پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما شده است تا به امروز از هر لحاظ بخواهیم در نظر بگیریم بدون شک تولید و پخش سریال پایتخت 7 بزرگترین اتفاق دوره مدیریت او محسوب می‌شود.
نکته دیگر این است که فصل ششم سریال پایتخت در سال 1399 پخش شد آن هم در دو بخش، 15 قسمت آن از اول تا پانزدهم فروردین و 2 قسمت نهایی هم در 29 و 30 اسفند. سال 1400 با آمدن جبلی و تیم او با همراهی وحید جلیلی اتفاقا تولید این سریال را متوقف کردند و با اتخاذ سیاست‌های جدیدی چون سلبریتی‌زدایی و تغییر مسیر تلویزیون و ... کاملا رویه جدیدی را در پیش گرفتند که نهایتا به شکاف بزرگ میان مخاطب و تلویزیون منجر شد.
حال که امروز جبلی درباره «عزم صداوسیما برای ساخت آثار جذاب، فاخر و مخاطب‌پسند» حرف می‌زند همان نکته‌ای است که در 3 سال شروع به کار او بارها از طرف منتقدین و کارشناسان فرهنگ و هنر مطرح شد و به او هم‌فکرانش بارها گوشزد شد که این رویه شما نابودگر و اتلاف وقت و سرمایه بیت المال است، ولی گویا تازه متوجه موقعیت خود و پتانسیل موجود در تلویزیون شده‌اند.
بازار
به روایت آماری که در همین مدت خود صداوسیما منتشر کرده است در بیش از 3 سال و نیم هیچ سریال یا برنامه‌ای در تلویزیون جبلی - جلیلی تولید نشد که بتواند مخاطب را مثل پایتخت به پای گیرنده‌های خود بکشاند و در واقع اگر موفقیتی رقم خورده است به دلیل جذابیت خود سریال پایتخت است که از 15 سال قبل (اسفند 1389) شروع شده و تا به امروز ادامه یافته است. 
این موفقیت زیاد ارتباطی به جبلی و هم‌فکرانش ندارد تنها کاری که آنها کردند این بود که مانع تولید فصل هفتم یکی از محبوبترین سریال‌های تاریخ تلویزیون در سال 1403 نشدند!
در بخش دیگری پیمان جبلی درباره بودجه ساخت پایتخت 7 اظهار کرد: «بودجه ساخت سریال پایتخت در کمیته برآوردی که معمولا در سیما فیلم برای تهیه سریال‌ها تشکیل می‌شود و متناسب با اجزای هر سریال همچون دکور، بازیگران و مواردی دیگر است، تصویب و پرداخت می‌شود»
در هنگام ارائه این توضیحات خبرنگاری از جبلی پرسید: چقدر بوده؟ (بودجه سریال پایتخت) و جبلی جواب داد: «اطلاع دقیقی ندارم» و به ادامه سخنانش پرداخت.
اما باز نکته قابل تامل و پرسش برانگیز این است که چگونه رئیس صداوسیما از بودجه ساخت مهمترین سریال دوره مدیریتش اطلاع ندارد؟! یا به قول خودش اطلاع دقیق ندارد! چرا از جواب دادن به این پرسش فرار کرد؟
اگر واقعا اطلاع ندارد که نگران کننده است و اگر اطلاع دارد و از پاسخ به آن فرار کرد، باید پرسید چرا؟
قابل ذکر است هر بودجه‌ای با هر عدد و رقمی که برای ساخت سریال پایتخت 7 خرج شده باشد هیچ اشکالی ندارد، چون توانسته است برای بیش از 20 روز ساعت‌ها مونس میلیون‌ها مخاطب ایرانی در سراسر جهان باشد.
و با توجه به انواع و اقسام پیام‌های بازرگانی قبل و هنگام پخش این سریال و همچنین اسپانسری که در تولید سریال نقش داشته و هر شب قبل از پخش سریال یک آیتم با بازیگران اصلی پایتخت در تبلیغ محصولات آنها پخش ‌می‌شود طبیعتا سریال پایتخت حتی به لحاظ مالی هم سودآور بوده است.
قصد از طرح این نکات این است که پیمان جبلی به عنوان رئیس مهمترین سازمان دیداری و شنیداری کشور همچنان بر اساس مدل‌های قدیمی عمل کرده و متوجه تغییرات وسیع جهان اطرافش نیست.
حداقل از تجربه شیوه برخوردتان با سریال پایتخت درس بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1353072/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عمار حکیم: حشد شعبی نقش محوری در حفاظت از عراق دارد

حمله مجدد آمریکا به استان جوف یمن

رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی استعفا کرد

نتانیاهو: هدف از جنگ آزادی اسرا نیست

ناریا هزارتوی یک قصه

آخر هفته چه فیلم هایی از رسانه ملی پخش می شود؟

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

بچه اول هستید یا آخر؟

آغاز یک سریال تاریخی ـ فانتزی از فردا

بهترین سریال‌های 2025 که نباید از دست بدهید

ارز تجاری ارزان‌تر شد/ کاهش 1000 تومانی حواله یورو

نخست‌وزیر کره جنوبی استعفا کرد

زمین فوتبالو بزن به نام نوه‌ام

فعال اقتصادی: آمریکا دیگر بیشتر از این نمی‌تواند به ایران فشار اقتصادی وارد کند

واشنگتن پست: آیا دیپلماسی ضرب‌الاجلی ترامپ جواب می‌دهد؟

صندوق جدید بیت‌کوین معرفی شد

گزارش صداوسیما از سابقه بدعهدی‌های آمریکا در برابر ایران

اندیشکده آمریکایی: ترامپ صد روزه با خاورمیانه چه کرد؟

آخرین وضعیت نرخ سود بین بانکی

واکنش مدودف به توافق معدنی آمریکا و اوکراین

علی صادقی واقعا خنده‌اش گرفت

رقابت داوطلبان کنکور هنر و زبان‌های خارجی آغاز شد

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: ترامپ به دنبال همان هدف اوباما است؛ یک توافق استراتژیک با ایران

شگرد گلخونه ها برای رشد انفجاری گیاهان آپارتمانی

گزارش به وزیر کار درخصوص نحوه و نوع چیدمان کالاها در بنادر

«آواز بوقلمون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

هشدار ایران نسبت به تبعات رفتارهای ضد و نقیض و مواضع تحریک‌آمیز آمریکا

تداوم درگیری‌ها در حومه جنوبی دمشق

احمدیان در دیدار با وانگ‌یی: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

ظریف: جمهوری اسلامی در شرایط سخت جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشور را نداد

سرمقاله وطن امروز/ از انزوای طبقاتی در آمریکا تا فراموشی اجتماعی در ایران

قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی چند؟

رهبر دروزی‌های سوریه: انتظار کشتار توسط داعشی‌ها را نداشتیم

جلسه دولت ترامپ با صدای اردک و خنده!

کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند؛ دیدار با کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشت‌

روش شمالی ها برای نگهداری برنج خام

رسانه عربی: نتانیاهو به دنبال حمله گسترده زمینی به لبنان است

ظریف: چین و روسیه به خاطر منافع ما منافع خودشان را به خطر نخواهند انداخت

لفاظی دوباره رئیس رژیم صهیونیستی علیه ایران

سرمقاله جوان/ تیغی علیه انحراف چراغی برای نسل‌ها

ترامپ همسر کامالا هریس را از موزه هولوکاست اخراج کرد

حمله با خودرو به دانش‌آموزان در ژاپن

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

روز کم رمق بازار سکه و دلار

رئیس اتحادیه کباب: چلوکباب‌های زیر 100 هزار تومان سرطان‌زاست

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

سرمقاله شرق/ سنت‌های سیئه

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

© 2025 - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی
ویکی پدیاجستجو