اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چگونه کودکان را درباره آزارجنسی آگاه کنیم؟/ رفتار با کودک آزاردیده چطور باید باشد؟ خواندنی ها

چگونه کودکان را درباره آزارجنسی آگاه کنیم؟/ رفتار با کودک آزاردیده چطور باید باشد؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / یک روانشناس بالینی کودک و نوجوان درباره مواجهه با کودکی که در معرض آزار جنسی بوده، گفت: درک از شرایط، اجبار نکردن و یادآوری نکردن در صورتی که کودک نخواهد در رابطه با آن صحبت کند و استفاده تخصصی از دارو درمانی و روان درمانی در گذار از این اتفاق بسیار مهم است.
اخیرا گزارش‌هایی از تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در مدرسه‌ای در شهر ری منتشر شده است. طبق توضیح آموزش و پرورش این اتفاق اسفندماه 1403 رخ داده و بعد از اعتراض تعدادی از والدین فرد خاطی به حالت تعلیق درآمد. همچنین معلم خاطی از سوی دادستان شهر ری احضار شده تا ماجرا در دستگاه قضایی هم پیگیری شود.
این موضوع یک بار دیگر اهمیت آموزش جنسی در خانواده‌ها و مدارس را به ما یادآور می‌شود. موضوعی که می‌تواند درمورد محافظت کودکان و نوجوانان از خود در برابر آسیب‌های جنسی بسیار کمک‌کننده باشد.
آسیه اناری در گفت‌وگو با خبر آنلاین درباره ملزومات آموزش جنسی به کودکان با بیان اینکه والدین از زمانی که می‌خواهند کودک را تنها بگذارند و کودک قرار است جایی بدون والدین برود، باید مسائل جنسی را به او آموزش دهند، می‌کوید: به معنای دیگر از زمانی که کلام شکل می‌گیرد باید به کودک آموزش دهند که نقاط حساس و نقاط خصوصی چیست. وقتی نقاط خصوصی را آموزش می‌دهید به نوعی شروع تربیت جنسی است. نقاط خصوصی و نقاط حساس جایی است که هیچکس اجازه ندارد بدون حضور پدر و مادر به آن دست بزند. این اولین آموزشی است که ما در تربیت جنسی به کودکان می‌دهیم.

اخبار محرمانه


او ادامه می‌دهد: نکته فقط این نیست که ما در مورد حریم خصوصی و جاهای خصوصی بدن صحبت کنیم. نکته در این است که ما یک فرهنگ دو پهلو داریم که در آن خیلی سخت می‌توان راجع به مسائل جنسی صحبت کرد و خانواده‌ها نمی‌دانند چطور این موضوعات را به کودکان آموزش دهند و از چه القابی استفاده کنند. اما باید در این رابطه شفاف سازی و آموزش بهتری صورت گیرد و از نظر فرهنگی نگاه به مسائل جنسی تعدیل شود.
اناری با بیان اینکه مسائل جنسی تنها مسائل مربوط به رابطه جنسی نیست، بلکه مسئله مراقبت کودک، نوجوان و بزرگسال از خودش در مقابل آزارهای جنسی هم هست، تصریح می‌کند: بنابراین اساساً باید روی این فرهنگ دو پهلو کار کنیم و از اینکه در مورد نقاط خصوصی صحبت کنیم، نترسیم. بنابراین اولین مسئله صحبت درباره نقاط خصوصی در دختران و پسران است و والد باید به وضوح از سن پایین به کودک نشان دهد که کجا نقاط خصوصی است و جز پدر و مادر و مراقب بعدی که ممکن است بچه را به دستشویی ببرد کسی نمی‌تواند به جاهای خصوصی بدن کودک دست بزند. در این شرایط اگر کودک گزارشی دهد برخورد پدر و مادر بسیار مهم است‌.
در مدارس باید آناتومی بدن، تفاوت بدن دختران و پسران و مسائل مربوط به روابط جنسی از سن پایین یعنی هشت تا 9 سالگی به کودکان آموزش داده شود.
این روانشناس حوزه کودک با بیان اینکه در مواردی کودکان به خاطر برخورد و حساسیت‌های والدین تعرض را گزارش نمی‌دهند، چرا که از برخورد آن‌ها می‌ترسند، تصریح می‌کند: کلام ما به صورت فرهنگی تنبیهی است و نه تشویقی و این در مسائل تربیت جنسی هم وجود دارد. ممکن است والدین کودکان را دعوا کنند، در حالی که باید لحن آرام تشویقی باشد که کودک بتواند به والدین اعتماد کند.
خلاء آموزش جنسی در مدارس
اناری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره خلاء آموزش جنسی در مدارس ، تصریح می‌کند: متاسفانه بسیاری از فعالان فرهنگی، سیاسی و مذهبی جامعه آموزش مسائل جنسی را مغایر با فرهنگ، مذهب و عرف می‌دانند. این در حالی است که اگر ما بتونیم به صورت درست و در سن مناسب این موضوعات را آموزش دهیم، کودکان را از آسیب حتی در نوجوانی و بزرگسالی محافظت می‌کنیم. ما در مدارس خانواده‌هایی را داریم که اگر حرفی از مسائل جنسی زده شود برخورد بسیار تندی می‌کنند و معتقدند که چشم و گوش کودکشان باز می‌شود. اما باید توجه کنیم مثل اینکه به کودک آموزش می‌دهیم شکر نخورد یا چگونه از خیابان رد شود باید آموزش دهیم که هرگونه کلام جنسی نامناسب یا دست درازی و تعرض جنسی یا جسمی از طرف یک بزرگسال پذیرفته نیست و باید به پدر یا مادر گفته شود.
این کودک به یک درمانگر نیاز دارد و این مسائل، مسائلی نیست که بتوان در خانه حل کرد.
او ادامه می‌دهد: خیلی از کودکان از ترس اینکه واکنش والدین چه خواهد بود چنین موضوعاتی را با آنها در میان نمی‌گذارند. اما در مدارس باید آناتومی بدن، تفاوت بدن دختران و پسران و مسائل مربوط به روابط جنسی از سن پایین یعنی هشت تا 9 سالگی به کودکان آموزش داده شود.

اخبار محرمانه


این روانشناس بالینی کودک و نوجوان همچنین در پاسخ به اینکه در مواجهه با کودکی که در معرض آزار جنسی بوده چه رفتاری باید بروز داد، اظهار می‌کند: این کودک به یک درمانگر نیاز دارد و این مسائل، مسائلی نیست که بتوان در خانه حل کرد. حتماً باید یک تراپیست کودک و نوجوان روی این کودکان کار کند. همچنین خانواده و مدرسه نباید دائماً درباره موضوع صحبت کنند، اما اگر کودک می‌خواهد مدام راجع به آن صحبت کند باید پذیرا باشند. مداخلات دارویی باید جدی گرفته شود، چرا که این کودک دچار تروما شده است. در مجموع باید بسته به اینکه کودک می‌خواهد راجع به موضوع صحبت کند یا نه رفتار کنیم و باید حالات و رفتار کودک را پذیرا باشیم. ممکن است کودک پرخاشگری کند یا عادت‌های قبلی‌اش تغییر کند، اما نباید اصرار کنیم که کودک خیلی زود به حالت قبلی برگردد چرا که حداقل 6 ماه تا یک سال با شرط اینکه درمان دارویی و روانشناختی شروع شود، طول می‌کشد تا کودک یا نوجوان به شرایط قبل از آسیب برسد و چه بسا ممکن است که هرگز هم به حالت قبلی برنگردد.
بنابراین به گفته وی درک از شرایط، اجبار نکردن و یادآوری نکردن در صورتی که کودک نخواهد در رابطه با آن صحبت کند و استفاده تخصصی از دارو درمانی و روان درمانی در گذار از این اتفاق بسیار مهم است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1352717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت محصولات ایران خودرو امروز 30 فروردین 1404

ضربه سخت مقاومت به اشغالگران در غزه

دیدار مقامات واتیکان با «ونس» پس از نقد سیاست‌های «ترامپ»

حضور شیوا مکی‌نیان بازیگر نقش شری سریال پایتخت به همراه هومن حاجی عبداللهی در کنسرت علیرضا طلیسچی

گروسی: مذاکره تهران-واشنگتن فرصتی تازه است اما آسان نخواهد بود

وزیر خارجه ایتالیا پس از دیدار با عراقچی: به راه حل مثبت امیدواریم

از 6 تا 7 سالگی فرزندانتان مسئولیت پذیری را یاد می‌گیرند

آشنایی با مشکلات رایج گیربکس ماشین

انتقال مستقیم پول از باکس پس‌انداز / یک قابلیت جدید و کاربردی در اپلیکیشن بلو

وقتی نتانیاهو ارتش اسرائیل را به لبه پرتگاه می‌برد!

خبرنگار اعزامی صداوسیما در رُم: بنابر اطلاعات کسب شده، حفظ چرخه سوخت هسته‌ای یکی از خطوط قرمز ایران است

عراقچی: تنها مانع بر سر تحقق خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی است

توهین شدید فرستاده آمریکا به سیاستمدار لبنانی

رحمان و رحیم دوقلوهای پایتخت از مصائب بعد از به شهرت رسیدن در سریال پایتخت می گویند

سخنگوی وزارت خارجه: اینکه مذاکرات چقدر طول می‌کشد بستگی به روند آن دارد

صداوسیما: هیات ایرانی در مذاکرات رُم برای نماز اتاق خود را ترک کرده بودند

آخرین خبرها از گفتگوهای ایران و آمریکا؛ بقائی: اینکه مذاکرات چقدر طول می‌کشد بستگی به روند آن دارد

نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برگزار شد

هشدار نسبت به طرح صهیونیست‌ها برای منفجر کردن مسجدالاقصی

پوریا پورسرخ: از دقیقه به دقیقه بزرگ شدن بچگی‌ام کیف کردم

نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد

منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی: برنامه‌ای برای دیدار با گروسی در رم نداریم

سفر در تاریخ؛ «رضاخان در حرم امام حسین(ع) در کربلا»؛ سال 1303

معامله 546 هزارگواهی سپرده زعفران در بورس کالا

آیا جنگ زمینی جدیدی در یمن در راه است؟

نفت سوریه در دستان متحد اسرائیل؟

استایل جوان‌پسندِ ستاره بتمن جلب توجه کرد

نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان

برنامه‌ای برای دیدار با گروسی در رم نداریم

اگه فرزندت آرزوی معروف شدن نداره یعنی درست تربیت شده!

سریال «خجالت نکش»؛ قصه شیرین یک جدایی!

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

کرملین شرکت‌هایی را که با آغاز جنگ از روسیه خارج شدند شناسایی می‌کند

رهامی: مذاکره ایران و آمریکا به معنای عقب‌نشینی نیست

صدر: ترامپ به‌دنبال توافق ترامپی است

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

مخالفت السیسی و پادشاه اردن با کوچاندن فلسطینی‌ها

چهره ها/ قاب عاشقانه‌ای در خیابان از علیرام نورایی و همسرش!

چهره ها/ فرشته حسینی با استایلی متفاوت در خارج از کشور

ستاره‌ای از انگلیس که محبوب دل ایرانی‌ها شد!

فلاحت‌پیشه: تا کی باید سرنوشت این ملت آزاده بازیچه کثیف‌ترین افراطی‌گری‌های تاریخ ایران شود؟

سرمقاله اطلاعات/ چرا اسرائیل در پی خلع سلاح مقاومت است؟

پیشنهاد محرمانه کشورهای عربی خطاب به حماس

دیوان عالی آمریکا اخراج مهاجران ونزوئلایی را موقتا متوقف کرد

«ناریا» از امشب به جای «پایتخت» می‌آید

بهتاش فریبا یا بهرام افشاری؛ کدام یک ناجی واقعی «پایتخت» بود؟

چهره ها/ رامبد جوان با دختر و همسرش به نمایش «کورالاین» رفت

اسلامی: باید مسیر را با اقتدار و ظرفیت بالا ادامه داد

فرشاد مومنی: آقای پزشکیان! گوش و وقتتان را در اختیار هرکسی قرار ندهید

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی