اخبار محرمانه

آخرين مطالب

از بدعت تا دیپلمات‌شدن «جریان هسته اصلی دولت سابق» تحلیل ویژه

از بدعت تا دیپلمات‌شدن «جریان هسته اصلی دولت سابق»
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
داوود حشمتی|جریان نزدیک به هسته اصلی دولت قبل‌ دچار یک تضاد و تعارض شده که نمی‌توانند (یا نمی‌خواهند) حرف اصلی و مخاطب نهایی خودشان را معرفی کنند. آنها بدون مخاطب از یک «بدعت» در جمهوری اسلامی حرف می‌‌زنند؛ بدعتی که در آن ایران (به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام) وظیفه خود را در قبال کشتار غزه به دست فراموشی سپرده است و آن را اعمال نمی‌کند. آنها با جملاتی که عامدانه در آن عبارات «انقلابی» و «دیپلمات» استفاده شده، کنایه می‌زنند: «نظام انقلابی ما در دفاع از غزه بی‌پناه، غیر از حرف دیپلماتیک و محکومیت، در میدان نبرد هم وظایفی دارد».
درست در روزهایی که پاسخ نامه ترامپ آماده و مفاد آن عمومی می‌شود، در تهران حرف از «ترور ترامپ» می‌زنند. در‌حالی‌که نتانیاهو در واشنگتن‌ تلاش می‌کند در دیدار با ترامپ مانع از هر نوع توافقی شود که در آن جمهوری اسلامی به بقای خود ادامه دهد، در همین ایام ناگهان کمپینی فعالیتش را آغاز می‌کند تا به «ام‌القرای جهان اسلامی» وظایفش را یادآوری کند. کمپینی که مهم‌ترین و صریح‌ترین موضع‌گیری‌های آن متعلق به حلقه نزدیک به تفکر جلیلی و دولت قبل است.
از ثبت‌نام میلیونی تا کنایه به قول صادق
آنها در همان روزهای اول وقایع غزه، کمپین «حریفت منم» را راه‌اندازی کردند؛ کمپینی که به ادعای خبرگزاری دولت قبل «در کمتر از 72 ساعت بیش از یک‌میلیون‌و 500 هزار نفر برای اعزام به سرزمین‌های اشغالی اعلام آمادگی کرده‌اند و کماکان روند ثبت‌نام ادامه داشت». همان‌ها حالا شروع به تشکیک کرده‌اند. این روزها آنها دچار تضاد و تعارض شده‌اند. برای همین در توییت‌ها و مطالب خودشان مدام کنایه می‌زنند‌ به عملیاتی‌نشدن حمله نظامی به اسرائیل موسوم به وعده صادق 3. این جماعت که خودشان را «هسته سخت نظام» معرفی می‌کنند، در یک نقطه سیاست خارجی و داخلی مدنظرشان تقاطع پیدا می‌کند؛ جایی که برای اجرای قانون حجاب دست به تحصن زدند.
سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی
این جمله مشهوری است که سیاست خارجی هر کشوری در امتداد سیاست داخلی آن تعیین و تعریف می‌شود. برای آنها نیز همین قانون صدق می‌کند. همان‌طور که در داخل خواهان برخورد حداکثری و اجرای قانون حجاب هستند، در خارج نیز درگیری حداکثری نظامی را توصیه می‌کنند. از نگاه آنها چه در داخل (با بی‌حجاب) و چه در خارج (با اسرائیل و آمریکا) باید با یک سیاست رفتار کرد: «ضربه اول را به مخالف و دشمنت سنگین وارد کن». آنها خودشان هم به‌خوبی می‌دانند که قانون حجابی که نوشته شده، قابلیت اجرائی ندارد. نه سیستم قضائی و نه سیستم انتظامی توانایی این را ندارد که صبح تا شام با بی‌حجابان برخورد قضائی و انتظامی کند. برای همین انتظار دارند تا برخوردهای سخت‌گیرانه اولیه باعث شود تا افراد خودشان تسلیم شوند. در سیاست خارجی نیز همین رویه را دنبال می‌کنند. از نگاه آنها سیاست واقعی و درست این بود که در قبال حمله زمینی اسرائیل به غزه، ایران تمام منطقه را به آتش بکشد. این توصیه‌ای بود که همان روزها نیز داشتند. اما حالا دچار احساس یأس و سرخوردگی از یک سو و خشم و نفرت از سوی دیگری شده‌اند. همان‌هایی که پیش‌تر نظام را تهدید کرده بودند و به گفته فؤاد ایزدی باور داشتند «اگر هسته سخت به این نتیجه برسد که این نظام اسلامی نیست، از آن دفاع نخواهد کرد»، حالا معتقدند ایران وظیفه‌اش را در قبال فلسطین به‌درستی انجام نداده است.
بازار



از بدعت تا دیپلمات‌شدن
تنها به چند نمونه از این دست توجه کنید. وحید یامین‌پور، از معاونان وزیر در دولت قبل، در توییتی با خشم و اندوه نوشت: «وای بر ما اگر گفتار و رفتارمان ذره‌ای جبهه مقاومت را تضعیف کرده باشد. هر ضربه‌ای به خودمان آن‌چنان که شهامت‌مان را در فشار به رژیم صهیونیستی کم کرده باشد و آن سگ‌های خون‌خوار را در جنایات‌شان جسورتر کرده باشد، ما را هم در ریختن خون و تشدید رنج این کودکان شریک کرده است... وای بر ما».
فاطمه طالبی‌دارستانی، از معاونان وزارت کار دولت وقت که درباره تحصن حجاب مقابل مجلس نامش به میان آمده بود، موضوع را به وعده صادق 3 مرتبط کرده و معتقد بود: «‌خدایا! ‌به تعداد اشک‌ها و ضجه‌های کودکان و مادران غزه بر دنیا و آخرت کسی که با عملیات وعده صادق 3 مخالفت کرد، عذاب نازل کن». و در نهایت برادر داماد رئیس دولت وقت و از حلقه نزدیک به آن دولت و سعید جلیلی از یک بدعت سخن گفته است و می‌نویسد: «از‌جمله بدعت‌های خطرناک، نفی مسئولیت ما به‌عنوان ام‌القری در قبال مستضعفان و مسلمانان مظلوم غیرایرانی در دنیاست».
او عامدانه با واژه‌های «انقلابی» و «دیپلمات» جمله ساخته و این‌گونه وظیفه تعیین می‌کند: «نظام انقلابی ما در دفاع از غزه بی‌پناه، غیر از حرف دیپلماتیک و محکومیت، در میدان نبرد هم وظایفی دارد. اکتفا به تماشای اشک‌آلود جنایات و نفرین‌کردن ما دردی درمان نمی‌کند».
آنها چه می‌خواهند؟
خواسته آنها روشن است. حتی یک سال قبل هم آن را بر زبان آورده بودند. آنها خواهان حمله مستقیم به اسرائیل نه از طریق هوا، بلکه از راه زمینی هستند. آزادی قدس را وظیفه قطعی می‌دانند، اما در این مسیر قائل به وظیفه فردی و شخصی نیستند، بلکه معتقدند باید حکومت وارد چنین نزاعی شود. از نگاه آنها راه بازگشتی برای نظام وجود ندارد. مهرماه سال قبل و با آغاز دولت پزشکیان، یکی از نمایندگان مجلس که عضو اصلی حزب شریان است، در یادداشتی این شرایط را به صورت علنی تشریح کرده و نوشت: «واضح است که قدرت منطقه‌ای یا بین‌المللی‌شدن توبه ندارد و راه بازگشت ندارد و نمی‌شود به سطح یک قدرت ملی ارتجاع کرد و گفت که دیگر با من کاری نداشته باشید! اگر عقب‌گرد کنیم، به‌جز بازیگران وفادار به ما که اتفاقات بدی برایشان خواهد افتاد، سراغ ایران هم خواهند آمد و تمامیت ارضی ما هدف قرار خواهد گرفت. به ما رحم نخواهند کرد و تا نابودکردن همه زیرساخت‌های اقتدار و قدرت ما پیش می‌روند تا مطمئن شوند نمی‌توانیم دیگر قد علم کنیم». در‌واقع این جریان می‌گوید که نظام حق ندارد از مسیری که رفته، بازگردد و در‌صورتی‌که ذره‌ای کوتاه بیاید، نه‌فقط گروه‌های مقاومت، بلکه خودش هم نابود می‌شود. پس راه‌حل از نظر آنها چیست؟ روشن است که توصیه آنها گسترش دامنه جنگ در کل منطقه است. آیا آنها سرنوشت سقوط اسد را هم با همین نگاه تحلیل می‌کنند؟ به عبارت روشن‌تر آیا ایران به خاطر واردنشدن مستقیم به جنگ، مسئول سقوط بشار اسد از نگاه آنهاست؟ سرانجام این فشارها موفقیت‌آمیز خواهد بود؟ آیا برای اجرا‌شدن خواسته این افراد، ممکن است نقشه‌ای شوم و داخلی نیز چاشنی کار شود؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برشی از قسمت دهم سریال تاسیان

عراقچی: رم میزبان مذاکرات نیست، بلکه محل مذاکرات است

استانی شدن اجاره‌بهای واحدهای مسکونی تا چه اندازه بر کنترل قیمت‌ها موثر است؟

متقاضیان ویزای آمریکا تفتیش عقاید دیجیتال می‌شوند

هک شدن بانک سپه تکذیب شد

شهادت 38 غیرنظامی در حمله آمریکا به بندر نفتی یمن

خاطرات محسن تنابنده از نگارش پایتخت

پزشکیان در رژه روز ارتش: نیروهای مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح‌ است

روتین روزانه و تأثیر آن بر کیفیت زندگی

پزشکیان: نیروهای مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح‌ است

چرا فاو سقوط کرد؟

فروش محصولات ایران‌خودرو آغاز شد

حماس: آماده آغاز فوری مذاکرات جامع هستیم

رژه روز ارتش در سراسر ایران آغاز شد

آلمان خودروهای زرهی و پهپاد به اوکراین داد

این سریال جایگزین پایتخت شد

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

کشف مجسمه‌ای 7 هزار ساله شبیه به فرازمینی‌ها در کویت

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

استیو ویتکاف کیست؟

گل های رونده ای که دیوار حیاط و بالکن را رویایی می کنند

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

تهران در محاصره 55 بحران

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

داستان حسن صباح: معمار اولین سازمان تروریستی تاریخ

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

همای «پایتخت» کاراکتری که در سریال‌ها نیست؛ تکذیب‌های عجیب سیما!

اکران مردمی فیلم «صیاد» با حضور هومن برق‌نورد و نادر سلیمانی

نگاهی به کارنامه «سعید روستایی»/ کارگردانی که همه فیلم هایش درخشیدند

سیده ملک خاتون؛ زن آهنین تاریخ ایران، اولین حاکم زن شیعی که بود؟

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش

قهرمانی تاریخی تیم ملی بسکتبال زنان در غرب آسیا

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی