اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آذرمیدخت ساسانی کیست و درباره این شاه زن ایرانی چه می دانیم؟ خواندنی ها

آذرمیدخت ساسانی کیست و درباره این شاه زن ایرانی چه می دانیم؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آذرمیدخت آخرین دختر خسرو پرویز بود و ماهیت مادر او مشخص نیست فقط اینکه مادر او از اشراف و بزرگان ساسانی بوده است. آذرمیدخت در دربار ساسانی، که از لحاظ فرهنگی و سیاسی یکی از پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین دربارهای آن زمان بود، رشد کرد. این محیط مملو از تشریفات سلطنتی، آموزش‌های اشرافی و اصول دیوان‌سالاری بود.

آذرمیدخت ساسانی یکی از شاهان زن ایران در دوران ساسانی بود که در سال 630 میلادی برای مدتی کوتاه بر تخت سلطنت نشست. او دختر خسرو پرویز (شاهنشاه مشهور ساسانی) و یکی از آخرین بازماندگان خاندان سلطنتی ساسانی محسوب می‌شود. حکومت او در یکی از آشفته‌ترین دوره‌های تاریخ ساسانیان اتفاق افتاد که با جنگ‌های داخلی، شورش‌ها و تهاجمات خارجی همراه بود.
زندگینامه آذرمیدخت
اطلاعات زیادی درباره کودکی آذرمیدخت ساسانی به‌طور دقیق در منابع تاریخی موجود نیست، اما با توجه به شرایط و جایگاه او در خاندان سلطنتی ساسانی، می‌توان برخی جنبه‌های زندگی او را از محیط و ساختار اجتماعی آن زمان برداشت کرد. آذرمیدخت آخرین دختر خسرو پرویز بود و ماهیت مادر او مشخص نیست فقط اینکه مادر او از اشراف و بزرگان ساسانی بوده است.
آذرمیدخت در دربار ساسانی، که از لحاظ فرهنگی و سیاسی یکی از پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین دربارهای آن زمان بود، رشد کرد. این محیط مملو از تشریفات سلطنتی، آموزش‌های اشرافی و اصول دیوان‌سالاری بود.
آذرمیدخت زبان و ادبیات پهلوی را برای درک متون دینی و حکومتی بخوبی آموزش دیده بود. وی آشنایی کامل با اوستا و اصول دین زرتشت داشت. همچنین به او هنرهای ظریف، رفتارهای درباری و آداب معاشرت سلطنتی آموزش داده شد. دوران کودکی آذرمیدخت در اوج قدرت و شکوه ساسانیان گذشت. دربار خسرو پرویز یکی از پررونق‌ترین دوره‌های فرهنگی و اقتصادی امپراتوری ساسانی بود. او شاهد تعاملات دیپلماتیک، جشن‌های باشکوه، و تنش‌های سیاسی بین اشراف و موبدان بوده است.
اگرچه کودکی آذرمیدخت در دوره‌ای نسبتاً آرام آغاز شد، اما او به‌تدریج با بحران‌ها و جنگ‌های داخلی و خارجی که در دوران پدرش و پس از او رخ داد، روبرو شد. مرگ پدرش و قتل‌عام برخی از اعضای خاندان سلطنتی احتمالاً تأثیرات عمیقی بر روان و آینده او گذاشت و این ترکیب از تجربیات، او را به زنی مستقل و شجاع تبدیل کرد که برای مدت کوتاهی توانست در یکی از آشفته‌ترین دوره‌های تاریخ ایران به حکومت برسد.
پادشاهی آذرمیدخت
آذرمیدخت که یکی از فرماندگان ارتش ساسانی بود، پس از برکناری خواهرش پوراندخت در سال‌های پایانی عمر سلسله ساسانی با مرگ فرآیین و با همکاری فرخ هرمز بر تخت سلطنت نشست. او زنی با کیاست بود و به خوبی بر اوضاع نابسامان ایران در آن برهه آگاهی داشت، لذا برای برقراری آرامش در دربار آشفته زمان ساسانیان و برای جلوگیری از اغتشاشات داخلی گفت: «هرکس دوست‌دار من و نسبت به من وفادار باشد در پناه من خواهد بود و هرکس از پیمانم بگذرد سرش را بریده و بر دارش خواهم زد».
پس از بر تخت نشستن آذرمیدخت، فرخ هرمز برای پیوند دادن دو فراکسیون ایرانی (فراکسیون پهلو و پارسی) به آذرمیدخت پیشنهاد ازدواج داد. ولی آذرمیدخت که خود را شاهزاده می‌دانست از این پیشنهاد فرخ هرمز بر آشفت و از وی زمان برای تصمیم‌گیری خواست. اما در نهان نقشه قتل او را کشید. آذرمیدخت پس از آن با همکاری سیاوخش فرخ هرمز را به قتل رساند.
با قتل فرخ هرمز که خود فرمانده فراکسیون پهلو بود، بار دیگر دو فراکسیون پهلو و پارسی به جان یکدیگر افتادند. از طرفی پسران فرخ هرمز یعنی رستم فرخزاد و فرخزاد هرمز به خونخواهی پدر از خراسان به تیسفون لشکر کشیدند. آذرمیدخت نیز سپاهش را به جنگ آنان فرستاد. در این جنگ رستم پیروز شد و تیسفون سقوط کرد.
شخصیت آذرمیدخت
در نوشته های اسلامی آذرمیدخت را زنی بسیار زیبا و دادگر نوشته‌اند. در کتابی به نام صور ملوک بنی ساسان، او را چنین توصیف کرده اند: «بنشسته بر تخت، پیراهن گلدوزی شده به رنگ سرخ و شلواری به رنگ آسمان به تن، در دست راستش تبرزینی زرین و در دست چپش شمشیری ظریف گرفته است.
در شهر اسدآباد آتشکده‎ای به نام پی‌افکنی وجود داشت که به آزرم دخت نسبت داده می‌شود. آذرمیدخت، مانند پوران‌دخت، یکی از معدود زنانی بود که در تاریخ ایران باستان به بالاترین مقام حکومتی رسید. سلطنت او نشان‌دهنده جایگاه نسبی زنان در دربار ساسانی است.
مرگ آذرمیدخت
هنگامی که رستم فرخزاد در جنگ با آذرمیدخت پیروز شد و تیسفون سقوط کرد او با قساوت قبل و به تلافی قتل پدرش آذرمیدخت را که اسیر او بود ابتدا برچشم‌هایش میل داغ کشید و او را نابینا کرد و سپس دستور به قتل او داد و همچنین کسانی که در قتل فرخ هرمز دست داشتند را مجازات کرد. رستم پس از این اقدامات خواهر وی یعنی پوراندخت را مجدد بر تخت شاهی نشاند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1344789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بوداپست: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین مستلزم توافق مسکو و واشنگتن است

چهارمین افزایش هفتگی طلا ثبت شد

تکلیف سیم‌کارت‌های افراد متوفی مشخص شد

دیدار برای آخرین بار

«مذهبی صورتی» یعنی چه؟ از دوقطبی‌های تاریخی تا طعنه‌های توییتری

پایان تحصن بدون مجوز مقابل مجلس شورای اسلامی

صرفه جویی 2 میلیارد دلاری با افزایش تولید بنزین

اذعان رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن خودروهای اورژانس در غزه

حسادت‌های یک پسربچه گنده

واکنش جنبلاط به ادعای اسرائیل درباره دروزی‌ها

تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه

یمن بیش از 70 بار هدف تجاوز آمریکا قرار گرفت

سردار تنگسیری: هیچ‌کس نمی‌تواند به ما ضربه بزند و فرار کند، حتی آن‌ها را در خلیج مکزیک تعقیب می‌کنیم

اروپا «اسنپ بک» را به آمریکا تقدیم می‌کند؟

با افتخار کاسه گدایی دستش گرفت

متد ذهنی جواد طباطبایی برای حل مسائل ایران

اعتراض سازمان روانشناسی به سریال پایتخت؛ خواستار برخورد جدی هستیم

سفر در تاریخ؛ «فرح در حال بازی با فرزندان در کاخ سلطنتی»؛ دهه 40/ عکس

حضور پزشکیان همراه دخترش در منزل استاد علی نصیریان

باهنر: تورم هفت سال قبل، در 200 سال گذشته سابقه نداشته‌ است

مرغ ترامپ یک پا دارد؛ آمریکا باید گرینلند را داشته باشد

توئیت معاون عراقچی درباره گفت‌وگوی ایران و تروئیکای اروپایی

ترامپ، گفتگو با نخست‌وزیر کانادا را بسیار خوب توصیف کرد

یه هم‌خدمتی داشتم اسمش محلا بود!

تقی دوباره به گاز پیک‌نیک گیر داد

لحظه‌ی خوردن شهاب‌سنگ تو سر رحمت

نمایش اقتدار و اتحاد در روز جهانی قدس

جزئیات پاسخ ایران به نامه ترامپ از زبان سردار سلیمانی

ادعای آکسیوس: ترامپ طرح کوچاندن ساکنان غزه را پیگیری نمی‌کند

جادوگر شهر اوز رو بخوان کور کنن انقد اسپند دود نمیکنن!

خوانندگی اسپانیایی رحمت!

همه‌ی زنای ناصرالدین شاه برن حموم انقد کشش نمیدن که زن تو کش داد!

فارس: ادعاها درباره قصد ترامپ برای پاسخ به نامه ایران صحت ندارند

واکنش ایران درباره تجاوز نظامی مجدد آمریکا به یمن

یمن: در جلوگیری از دریانوردی دشمن صهیونیستی موفق عمل کردیم

رسوایی امنیتی تازه برای ارتش انگلیس

برای رحمت پیامک بی حجابی اومده!

سکانس بامزه پایتخت: بگوضیا !

تا قبل این که بیای مهمونی خودتو قشنگ بخارون

دیدار رئیس جمهور با استاد علی نصیریان به مناسبت روز جهانی تئاتر

چرا عمان، نامه ایران را تحویل آمریکایی‌ها داد؟

ارسطو همش دنبال برق و بورقه

اخرش من میشم گوشت قربانی

آغاز گفتگوهای ایران و سه کشور اروپایی درباره رفع تحریم‌ها در ژنو

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

خوشبخت‌ترین دختر دنیا

چهره ها/ قابی از زوج جذاب سریال «در انتهای شب» در فرانسه

پوتین درباره جنگ اوکراین پیشنهاد جدید داد

من مو رو از ماست می کشم

کلاس علی‌آباد رو یه تنه بالا برد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی