اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید تحلیل ویژه

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رییس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور از رییس‌جمهور درخواست کرد که به خاطر بی‌برقی در تابستان و تاثیر آن بر تولید کشور، طرح مجلس برای تثبیت ساعت در آغاز سال را لغو کرده و ساعت رسمی تا 2 ساعت جلو کشیده شود. متن توییت مهدی بستانچی، رییس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی سراسر کشور خطاب به رییس‌جمهور چنین است: «باتوجه به افزایش میانگین دما و کاهش بارش و‌ تولید برق‌آبی، عدم تامین 25هزار مگاوات کسری روشن است و احتمالا بی‌برقی به 3ساعت در روز افزایش می‌یابد. لطفا دستور دهید طرح احمقانه تثبیت ساعت لغو و 1.5تا 2ساعت، ساعت رسمی جلو کشیده شود. و الا تولید کشور می‌خوابد.»
لغو تغییر ساعت
تغییر ساعت رسمی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، برای اولین‌بار در سال 1916 در کشور آلمان عملی شد و در ادامه برخی دیگر از کشورها از جمله امریکا، انگلستان، و برخی از کشورهای اروپایی نیز دست به اقدام مشابهی زدند.در ایران پس از انقلاب تا سال 1370 خبری از تغییر در ساعت رسمی کشور نبود تا اینکه در سال 1370 قانون تغییر ساعت تابستانی به تصویب رسید و اجرا شد. قانون مذکور تا سال 1384 به‌طور مداوم اجرا شد اما با ورود محمود احمدی‌نژاد به جغرافیای سیاسی کشور، از همان ابتدا ساز مخالفت با این قانون به صدا درآمد و در نهایت دولت وقت مصوبه سال 1370 را ملغی کرد و قانون تغییر ساعت در سال‌های 1385 و 1386 اجرا نشد. با این وجود نمایندگان مجلس طی مصوبه‌ای در مرداد سال 1386 بار دیگر دولت را ملزم به اجرای قانون تغییر ساعت رسمی کشور کردند و قانون مذکور بار دیگر به مدت 15 سال به‌طور مداوم اجرا شد. بنا بر قانون تغییر ساعت رسمی کشور، ساعت رسمی کشور هر سال در ساعت 24 روز یکم فروردین یک ساعت به جلو کشیده می‌شد و در ساعت 24 روز سی‌ام شهریور به حالت قبلی برگردانده می‌شد. 16‌سال پس از دولت احمدی‌نژاد، این‌بار نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی درصدد لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور برآمدند و در اسفند 1401 نمایندگان مجلس طرحی را به تصویب رساندند که بر مبنای آن تغییر ساعت رسمی کشور که از سال 1386 در روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده می‌شد و در اول مهر یک ساعت عقب می‌رفت، لغو شد. و ساعت رسمی کشور از آغاز سال 1402 تغییر نکرد. طرفداران ملغی کردن تغییر ساعت تابستانی، قانون تغییر ساعت رسمی را قانونی وارداتی از کشور فرانسه دانسته و معتقد بودند در کاهش مصرف انرژی تاثیر زیادی نخواهد داشت. همچنین آن را به صرفه‌جویی اقتصادی بی‌ارتباط دانسته و بروز اختلالات رفتاری، سردرگمی و بی‌انضباطی در روزهای ابتدایی سال را از دلایل خود برای لغو قانون تغییر ساعت رسمی کشور عنوان کردند. این در حالی بود که طبق آمارها تغییر ساعات در 6 ماه اول سال بسیار تاثیرگذار بوده است یعنی آمار بیان می‌کند که همین یک ساعت در حوزه انرژی تاثیرگذار است و باعث می‌شود صرفه‌جویی در حوزه انرژی در کشور داشته باشیم. چنان‌که در زمان لغو قانون تغییر ساعت در ایران نیز مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی به زیان‌های این اقدام اشاره کرده و گفته بود: «در سال‌های گذشته تغییر ساعت موجب کاهش پیک مصرف برق و صرفه‌جویی در برق و در نهایت کاهش هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای شده و این قانون در صرفه‌جویی مصرف انرژی برق کشور تاثیری بین 1 تا 3درصد و در کاهش پیک مصرف برق کشور تاثیری بین 1 تا 1.5 درصد دارد.» اکنون هفتاد و هفت کشور جهان با استفاده از این تکنیک، ساعات رسمی خود را تنظیم می‌کنند. اما زمان جلو و عقب کشیدن ساعت در این کشورها یکسان نیست.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1343027/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جای این گیاهان در آشپزخانه شماست

سرمقاله اعتماد/ درباره آزادی مهدی کروبی

ترامپ: اسناد ترور کِندی امروز منتشر می‌شود/80 هزار صفحه «بدون ویرایش»

دریادار سیاری: این توانمندی را داریم که هرجا که لازم باشد جواب دشمن را با اقتدار بدهیم

واکنش عراقچی به تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن

سال اتمی

آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ مردم الان خرید کنند یا نکنند؟

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بخشی‌زاده»

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد

واکنش نرگس محمدی به بازپخش سریال «ستایش»

صدای ناقوس مرگ در سینمای 1403؛ آه از آن رفتگان بی‌برگشت

سفر به تاریخ؛ «فرح در حال خوردن نان و پنیر در خانه یک روستایی در همدان»؛ سال 55

اشک تمساح؛ حمله «کیهان» به رئیس سابق اتاق بازرگانی

سرمقاله آرمان ملی/ حرکت در مسیر مذاکره

اسرائیل یک اسیر خود را کشت

کاخ سفید: اسرائیل با ترامپ درباره حملات به غزه مشورت کرده بود

اعلام خشم خانواده اسیران صهیونیست با ازسرگیری جنگ علیه غزه

ادعاهای وزیر خارجه آمریکا درباره ایران

ضیافت افطار وزیر خارجه برای سفرا و نمایندگان کشورهای اسلامی مقیم تهران

بازاریابی سیاسی یک قلدر

روایتی از وضعیت بحرانی سدهای کشور

سی‌ان‌ان: ترامپ در حال نادیده‌گرفتن کسب و کارهای آمریکایی به ضرر خودش است

نیروی هوایی ارتش «شبح 3» را رونمایی کرد

تمام مانتوهای مجلسی نازنین بیاتی که شما هم می‌توانید الگو بگیرید

مسئول اول گرانی خود دولت است

سرمقاله آرمان امروز/ شگفتی‌های دیپلماتیک 1403

آخرین یارانه نقدی سال1403 واریز شد

پیامدهای مثبت و منفی افزایش دستمزد کارگران

سفیر اسرائیل در سازمان ملل: بازگشت به جنگ ضروری است

نمی فهمی چقدر سخته برای خوشبخت شدن منتظر مرگ یکی دیگه باشی

سفر به تاریخ؛ «محمدرضا پهلوی» در حال غذاخوردن با پسرش در سوئیس؛ سال 49

پایمال شدن برجام را به یاد نمی‌آورید، موضع مقامات آمریکا را هم نمی‌شنوید؟!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در آرزوی تحقق «حوّل حالنا»

چرا سود سهام عدالت برای برخی کمتر واریز شد؟

ناگفته‌های روحانی از میانجی‌گری مکرون و ماجرای درخواست‌های ترامپ برای ملاقات

یمن: ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

جزئیاتی از آخرین جلسه هیئت عالی نظارت مجمع؛ از لایحه کاهش ساعت کاری اداری تا پالرمو و CFT

افزایش 45 درصدی مزد، مشکل بیکاری ارادی را حل می کند؟

ترفندهای کلیدی برای صرفه جویی در زمان خانه داری

سرمقاله خراسان/ جهان هستی و علی (ع)

چهره ها/ عکس متفاوت بهتاش سریال پایتخت در تورنتو

ایکائو اعتراض ایران درباره هواپیمای اوکراینی را رد کرد

وزیر خارجه عراق: نتیجه نهایی 7 اکتبر یا به مذاکره ایران و آمریکا منجر می‌شود یا به ادامه جنگ

پایان آتش بس در غزه؛ رژیم صهیونیستی جنایات خود را از سرگرفت

هشدار ایران به آمریکا؛ نماینده کشورمان به شورای امنیت نامه نوشت

سفر به تاریخ؛ ژست «رضاخان» در کنار یک رولزرویس لوکس؛ سال 1299/ عکس

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

توضیحات قالیباف در خصوص طرح کالابرگ/ رئیس مجلس: استیضاح همتی اقتصادی بود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی