اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ خبر خوب، ولی... مقاله

سرمقاله هم میهن/ خبر خوب، ولی...
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - هم میهن / «خبر خوب، ولی...» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خبر خوب دیروز این بود؛ انتظاری که بخش مهمی از مزدبگیران کشور داشتند در روز پایانی سال به گوش آنان رسید و حداقل حقوق کارگران حدود 45درصد افزایش یافت.
در سرمقاله دیروز به‌صراحت نوشته بودیم که افزایش‌هایی در حد نرخ تورم و کمتر فشار شدیدی را به کارگران وارد خواهد کرد و فقر و ناامیدی را افزایش خواهد داد. برخی از کارفرمایان گمان می‌کنند که پایین بودن دستمزد به سود آنان است.
بازار
این تصور درست نیست؛ زیرا هنگامی که دستمزد کارگران از حدی کمتر باشد، عوارض آن را در تولید و کیفیت کار بازتاب خواهند داد و این در مجموع به زیان کارفرما است. ضمن اینکه سهم دستمزد از ارزش افزوده در اقتصاد ایران خیلی کمتر از کشورهای پیشرفته است و لذا با افزایش مثلاً 6درصدی نباید تصور کرد که تورم هم به همین اندازه بیشتر می‌شود؛ شاید فقط به اندازه 2درصد در تورم نقش داشته باشد.
ضمن اینکه تورم سال جاری پیشاپیش به حساب مزدبگیران منظور شده است. بنابراین، افزایش مزبور برای مشمولان قانون کار تاحدی می‌تواند تورم سال جاری را خنثی کند، ولی خبر بد این است که کارمندان دولت با افزایش حقوق فقط 20درصد روبه‌رو هستند که از نرخ تورم هم خیلی کمتر است و این در حالی است که افزایش رقم کلی بودجه خیلی بیش از این نسبت است و از آنجا که اصل بودجه کشور صرف پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود؛ جای این پرسش هست که آن افزایش بودجه که بسیار بیش از رقم دستمزد است، در کجاها صرف می‌شود؟
در واقع، ما با یک وضعیت دوگانه‌ای مواجهیم. دولت در سیاستگذاری عمومی در زمینه عدالت و حقوق کارگران به نسبت خوب عمل کرده است؛ ولی هنگامی که به تخصیص منابع و پرداخت‌های خودش می‌رسد، این روند کاملاً متفاوت می‌شود. شاید این افزایش‌ها ناشی از هزینه‌های جدیدی است که بر دوش دولت بار شده که مهمترین آن یارانه‌ها و پرداخت به صندوق‌های بازنشستگی است.
برای حل این مسئله هیچ راهی نیست جز جلب اعتماد مردم برای اجرای بزرگترین جراحی اقتصادی تاریخ ایران، یعنی اصلاح جدی و دائمی در قیمت حامل‌های انرژی. دولت و در واقع کل حکومت ایران در وضعیت متناقضی قرار گرفته‌اند. ازیک‌سو، برای جلوگیری از فشار اقتصادی به مردم، قیمت حامل‌های انرژی را در حداقل و حتی رایگان نگه‌داشته است.
ولی این کار جز به استهلاک بیشتر صنعت بزرگ انرژی و مصرف بالاتر جامعه ختم نخواهد شد. در نتیجه این سیاست به همان نتیجه‌ای می‌انجامد که از آن گریزان هستند؛ یعنی، بدتر شدن وضع اقتصاد و افزایش فشار بر مردم. راه‌حل نیز کسب اعتماد مردم و بازگرداندن منافع سیاست اصلاح قیمت انرژی به مردم است.
برای این کار نیازمند کارشناسان و مدیران خبره و وفاق درون حکومت است که اولی به دلیل سیاست‌های گزینشی و تاییدصلاحیت‌ها زمین‌گیر شده است و دومی نیز به دلیل دشمنی کور بخشی از نیروها با دولت شکل نمی‌گیرد.
شرایط روابط ناپایدار خارجی نیز بحران را تشدید می‌کند؛ این وضعیتی است که دولت پزشکیان با آن مواجه است، بدون حل این موارد امکان برون‌رفت از این تناقضات وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1342724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جای این گیاهان در آشپزخانه شماست

سرمقاله اعتماد/ درباره آزادی مهدی کروبی

ترامپ: اسناد ترور کِندی امروز منتشر می‌شود/80 هزار صفحه «بدون ویرایش»

دریادار سیاری: این توانمندی را داریم که هرجا که لازم باشد جواب دشمن را با اقتدار بدهیم

واکنش عراقچی به تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن

سال اتمی

آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ مردم الان خرید کنند یا نکنند؟

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بخشی‌زاده»

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد

واکنش نرگس محمدی به بازپخش سریال «ستایش»

صدای ناقوس مرگ در سینمای 1403؛ آه از آن رفتگان بی‌برگشت

سفر به تاریخ؛ «فرح در حال خوردن نان و پنیر در خانه یک روستایی در همدان»؛ سال 55

اشک تمساح؛ حمله «کیهان» به رئیس سابق اتاق بازرگانی

سرمقاله آرمان ملی/ حرکت در مسیر مذاکره

اسرائیل یک اسیر خود را کشت

کاخ سفید: اسرائیل با ترامپ درباره حملات به غزه مشورت کرده بود

اعلام خشم خانواده اسیران صهیونیست با ازسرگیری جنگ علیه غزه

ادعاهای وزیر خارجه آمریکا درباره ایران

ضیافت افطار وزیر خارجه برای سفرا و نمایندگان کشورهای اسلامی مقیم تهران

بازاریابی سیاسی یک قلدر

روایتی از وضعیت بحرانی سدهای کشور

سی‌ان‌ان: ترامپ در حال نادیده‌گرفتن کسب و کارهای آمریکایی به ضرر خودش است

نیروی هوایی ارتش «شبح 3» را رونمایی کرد

تمام مانتوهای مجلسی نازنین بیاتی که شما هم می‌توانید الگو بگیرید

مسئول اول گرانی خود دولت است

سرمقاله آرمان امروز/ شگفتی‌های دیپلماتیک 1403

آخرین یارانه نقدی سال1403 واریز شد

پیامدهای مثبت و منفی افزایش دستمزد کارگران

سفیر اسرائیل در سازمان ملل: بازگشت به جنگ ضروری است

نمی فهمی چقدر سخته برای خوشبخت شدن منتظر مرگ یکی دیگه باشی

سفر به تاریخ؛ «محمدرضا پهلوی» در حال غذاخوردن با پسرش در سوئیس؛ سال 49

پایمال شدن برجام را به یاد نمی‌آورید، موضع مقامات آمریکا را هم نمی‌شنوید؟!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در آرزوی تحقق «حوّل حالنا»

چرا سود سهام عدالت برای برخی کمتر واریز شد؟

ناگفته‌های روحانی از میانجی‌گری مکرون و ماجرای درخواست‌های ترامپ برای ملاقات

یمن: ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

جزئیاتی از آخرین جلسه هیئت عالی نظارت مجمع؛ از لایحه کاهش ساعت کاری اداری تا پالرمو و CFT

افزایش 45 درصدی مزد، مشکل بیکاری ارادی را حل می کند؟

ترفندهای کلیدی برای صرفه جویی در زمان خانه داری

سرمقاله خراسان/ جهان هستی و علی (ع)

چهره ها/ عکس متفاوت بهتاش سریال پایتخت در تورنتو

ایکائو اعتراض ایران درباره هواپیمای اوکراینی را رد کرد

وزیر خارجه عراق: نتیجه نهایی 7 اکتبر یا به مذاکره ایران و آمریکا منجر می‌شود یا به ادامه جنگ

پایان آتش بس در غزه؛ رژیم صهیونیستی جنایات خود را از سرگرفت

هشدار ایران به آمریکا؛ نماینده کشورمان به شورای امنیت نامه نوشت

سفر به تاریخ؛ ژست «رضاخان» در کنار یک رولزرویس لوکس؛ سال 1299/ عکس

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

توضیحات قالیباف در خصوص طرح کالابرگ/ رئیس مجلس: استیضاح همتی اقتصادی بود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی