اخبار محرمانه

آخرين مطالب

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود اقتصادی

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی: دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل پایین بودن نرخ دستمزد، خیلی از افراد حاضر نیستند در واحدهای تولید کار کنند و یکی از مشکلات بنگاه‌های تولیدی عدم امکان تامین نیرو است، گفت: برای حل این مشکل تا حد امکان باید دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود.
طبق ماده 41 قانون کار اعضای شورای عالی کار متشکل از نمایندگان تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و دولت در ماه‌های پایانی سال در شورای عالی کار گرد هم می‌آیند و درخصوص اصلی‌ترین دغدغه کارگران که حقوق و دستمزد سالیانه است، به چانه‌زنی می‌پردازند. پس از مذاکرات طولانی و متداول، درنهایت رقم دستمزد کارگران برای سال بعد، توسط اعضای شورای عالی کار به تصویب می‌رسد. همچنین بر اساس این قانون حداقل مزد کارگران باید بر اساس نرخ تورم و سبد معیشت تعیین شود. اما همواره تمرکز دولت بیشتر بر نرخ تورم بوده است. اما در سال‌های اخیر حداقل مزد کارگران حتی از نرخ تورم هم کمتر افزایش یافت که باعث شد فاصله قابل توجهی میان مزد و معیشت برقرار شود. 
از طرف دیگر پایین بودن حداقل دستمزد در سال‌های اخیر، باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه تامین نیروی کار در واحدهای تولیدی و به‌ویژه شهرک‌های صنعتی شده است. این وضعیت باعث شده کارفرمایان بخش خصوصی نیز از افزایش حداقل دستمزد دفاع کنند؛ هرچند هنوز اختلاف نظر در رابطه با تناسب افزایش دستمزد با تورم یا سبد معیشت باقی است. با این حال اخیرا اتاق بازرگانی ایران گزارشی تحت عنوان «تأثیر حداقل دستمزد اسمی و حقیقی بر اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در ایران» منتشر کرده بود که نشان می‌داد افزایش حداقل دستمزد اسمی و حقیقی نه تنها تأثیر منفی بر اشتغال ندارد بلکه اشتغال را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. افزایش اشتغال در شرایطی بوده که با افزایش حداقل دستمزد، مشارکت‌جویی نیروی کار در بازار نیز افزایش یافته است. بنابراین با افزایش حداقل دستمزد حقیقی برای جبران عقب افتادگی دستمزد حداقل بگیران، می‌توان اهداف بهبود قدرت خرید، افزایش اشتغال و افزایش مشارکت اقتصادی به‌خصوص جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که در حال مهاجرت از کشور هستند را محقق کرد.
در این رابطه عباس آرگون - عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برای تعیین حداقل دستمزد باید شرایط تورمی لحاظ شود، تصریح کرد: البته در کنار این موضوع باید توان بنگاه‌ها در پرداخت هم باید در نظر گرفته شود و در مجموع بحث پیچیده‌ای است. چراکه در شرایط تورمی هم کارگر و کارمند و هم بنگاه‌ها تحت از نظر تامین مالی و حاشیه سود تحت فشار قرار می‌گیرند. بنابراین باید در یک تعامل موثر بین کارفرما و کارگر به نرخ معقولی برسیم.
وی با بیان اینکه در مورد مالیات هم باید حداقل به اندازه تورم معافیت داده شود، تصریح کرد: در مجموع در این شرایط باید روی کنترل تورم تاکید بیشتری شود که شاهد این نرخ فزاینده افزایش تورم نباشیم. اما در حال حاضر حتی اگر نرخ دستمزد سال آینده 25 درصد هم برای سال بعد افزایش یابد، با توجه به تورم و افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر پیش‌خور شده است.
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در حال حاضر به دلیل پایین بودن نرخ دستمزد، خیلی از افراد حاضر نیستند در واحدهای تولید کار کنند و یکی از مشکلات بنگاه‌های تولیدی عدم امکان تامین نیرو است. برای حل این مشکل تا حد امکان باید دستمزد باید متناسب با نرخ تورم تعدیل شود تا هم امکان جذب نیرو وجود داشته باشد و هم کارگران بتوانند امورات خود را در شخصی بگذرانند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1330565/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیست سیاه FATF؛ بانک‌های چین و عراق با تجار ایرانی کار نمی‌کنند

بزرگترین بدهکاران بانکی از کجا وام می‌گیرند؟

فساد سیب در زمین دولت؛ تحلیلی بر عوامل افزایش قیمت سیب‌زمینی

عضو سابق شورای عالی بورس: اثر نرخ بهره در بورس خنثی شده است

سازمان ملل به تماس تلفنی پوتین و ترامپ واکنش نشان داد

زلنسکی: ترامپ مرا از جزئیات تماس تلفنی خود با پوتین مطلع کرد

ارتش اسرائیل نیروهای ذخیره خود را فراخواند

سریال «تاسیان» از نگاه رسانه‌ها!

شوکه شدن بازیگر نقش شهید صیاد شیرازی در مواجهه با هوش مصنوعی!

نظر مصطفی زمانی در مورد فیلم‌های ایرانی

ایران: از شکل‌گیری یک دولت فراگیر در سوریه حمایت می‌کنیم

هدیه بزرگ ترامپ به ایران؟

اما و اگر انتصابات در مشاغل حساس

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

پس از پوتین، ترامپ با زلنسکی گفتگو کرد

پاسخ به طرح ترامپ توسط معلمی که همه خانواده اش را در بمباران غزه از دست داد

کشورهای عربی در شورای امنیت: اسرائیل از خاک سوریه خارج شود

فروتن مثل «مریلا زارعی»

واکنش حامد بهداد به متفاوت بودن بازی اش در «پیر پسر»

رئیس‌جمهور ویتنام به پزشکیان پیام داد

با شاهزاده نامیدن، کسی شاه نمی‌شود!

خانه ژوزف چشم پزشک لبنانی! قسمت 18 سفرنامه مهاجرانی

سراب مذاکره با ترامپ‌

قیمت طلا و ارز نزولی شد؛ تحلیلی از وضعیت بازار در روزی که گذشت

مصر و اردن بر لزوم آغاز فوری بازسازی غزه تاکید کردند

ترامپ پس از گفتگو با پوتین: برای آغاز فوری مذاکرات درباره اوکراین توافق کردیم

چگونه می‌توان «طلاق» و «زمان» آن را پیش‌بینی کرد؟

ترامپ زیر حرفش زد: غزه را نمی‌خریم، تصرف می‌کنیم

سیمرغ مردمی برای پیشمرگ؛ عجیب‌ترین جایزه جشنواره فجر!

ایران، ادعاهای یک‌جانبه آمریکا را رد کرد

مشکلات اقتصادی و معیشتی با اقدامات جهادی، فناورانه و خلاقانه به دست جوانان حل خواهد شد

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود

واکنش اسرائیل به لگدمال کردن پرچمش در اردن

مسکو از حمله اوکراین به نزدیکی نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا خبر داد

ساداتیان: ترامپ تمایلی به درگیری منطقه‌ای ندارد

پزشکیان: به هیچ حزب و دسته‌ای وابسته نیستم

گزارش آمنه‌سادات ذبیح‌پور از واکنش‌های ایرانیان به یادداشت امنیتی ترامپ

اقتصاد ایران را دلاریزه نکنید

پوتین، الجولانی را به روسیه دعوت کرد

کاخ سفید: حماس و رهبران منطقه باید جدی بودن وضعیت را درک کنند

رجزخوانی وزیر جنگ اسرائیل برای حماس؛ جنگ جدید علیه غزه بسیار شدید خواهد بود

سازمان ملل: بازسازی غزه 53 میلیارد دلار هزینه دارد

اکبر زنجان‌پور: بغض‌مان باز شد

زیدآبادی: فرض کنیم الان سعید جلیلی رئیس‌جمهور بود، آیا وضع اقتصاد بهتر بود؟

پایان 874 روز بلاتکلیفی

قیمت ساینا در کارخانه 122 میلیون تومان گران شد

پرواز مستقیم گرگان-آکتائو راه‌اندازی شد

وزارت نیرو خطاب به وزارت نفت: برخی نیروگاه‌ها سوخت ندارند

عراق خواستار تشکیل کشور فلسطین شد

سرایا القدس برای پایبندی به آتش بس غزه شرط گذاشت

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی