زلنسکی: عضویت اوکراین در ناتو یک پیروزی برای ترامپ است
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - شفقنا / ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در مصاحبهای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت عضویت در ناتو «ارزانترین» تضمین امنیتی برای کییف و فرصتی برای رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، دونالد ترامپ، برای کسب یک پیروزی ژئوپلیتیک بر همتای روساش ولادیمیر پوتین، است.
مسئله الحاق کییف به ناتو احتمالاً یکی از نقاط کلیدی اختلاف در مذاکرات صلح احتمالی آتی بین روسیه و اوکراین خواهد بود – مذاکراتی که ترامپ متعهد شده است تا چند ماه آینده آغاز خواهد شد.
زلنسکی به آسوشیتدپرس گفت که عضویت در ناتو بهترین تضمین امنیتی ممکن برای اوکراین و «ارزانترین» گزینه برای متحدان غربی است.
او گفت: من واقعاً معتقدم که این ارزانترین تضمین امنیتی است که اوکراین میتواند به دست آورد؛ ارزانترین برای همه.
او افزود: این یک سیگنال خواهد بود که این روسیه نیست که تصمیم میگیرد چه کسی باید در ناتو باشد و چه کسی نباید باشد، بلکه ایالات متحده آمریکا است که تصمیم میگیرد. من فکر میکنم این یک پیروزی بزرگ برای ترامپ خواهد بود.
اوکراین در سپتامبر 2022، پس از حمله روسیه، به طور رسمی درخواست عضویت در ناتو را ارائه کرد. در حالی که اعضای ناتو در اجلاس 2024 در واشنگتن دیسی تأکید کردند که مسیر اوکراین به سمت عضویت «غیرقابل بازگشت» است، هنوز دعوتی رسمی برای الحاق به اوکراین ارائه نکردهاند.
روسیه بارها عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را به عنوان دلیلی برای آغاز جنگ ذکر کرده است. ترامپ نیز این نکته را تکرار کرده و گفته است که حمایت رئیسجمهور سابق، جو بایدن، از ایده اوکراین برای پیوستن به ناتو، جنگ تمامعیار را رقم زد.
روسیه گفته است که عدم عضویت اوکراین در ناتو شرط کلیدی هر توافق آتشبسی است.
مقامات اوکراینی، از جمله زلنسکی، روایت ترامپ را مورد مناقشه قرار دادهاند و خواستههای روسیه را رد کردهاند. وزارت امور خارجه اوکراین در بیانیهای در 24 ژانویه، شرط روسیه را «کاملاً بیمعنی» خواند.
زلنسکی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که الحاق اوکراین به ناتو برای کییف و کشورهای عضو سودمند خواهد بود. افزودن نیروهای دفاعی اوکراین همچنین میتواند به عنوان یک دارایی برای ناتو محسوب شود و به طور بالقوه به ایالات متحده آمریکا اجازه میدهد تا نیروهای مستقر در خارج از کشور را به خانه بازگرداند.
زلنسکی گفت که پیشنهاد امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، برای اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین برای نظارت بر آتشبس نیز در حال بررسی است. سوالاتی در مورد امکان تحقق آن باقی مانده است و باید توسط سایر اقدامات امنیتی حمایت شود.
زلنسکی گفت: این کافی نیست.
«تصور کنید، یک گروه وجود دارد. سوال این است که چه کسی مسئول است؟ چه کسی نفر اصلی است؟ اگر روسیه حمله کند چه خواهند کرد؟ موشکها، پیادهسازی، حمله از دریا، عبور از مرز زمینی، تهاجم. چه خواهند کرد؟ وظایف آنها چیست؟»
ترامپ که برای دومین بار به کاخ سفید بازگشته است، سیاستهای خود در قبال اوکراین را علناً اعلام نکرده است، اما کییف و متحدان اروپایی زلنسکی تردیدهای فراوانی در مورد ادامه حمایتهای آمریکا از این کشور جنگزده دارند.
او در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده پایاندادن به جنگ اوکراین و توقف کمک مالی چند میلیارد دلاری آمریکا به دولت کییف را داده بود. او بارها قصد خود را برای مذاکره با همتای روسیاش ولادیمیر پوتین با هدف پایاندادن به درگیری بین روسیه و اوکراین اعلام کرده است. ترامپ همچنین اعلام کرده است که قصد دارد فوراً با پوتین دیدار کند.
بلومبرگ اخیراً گزارش داده که زلنسکی گفته است اگر ترامپ تضمینهای امنیتی کافی را به کییف بدهد، میتواند با پوتین گفتگوهای مستقیم صلح را انجام دهد.
این در حالی است که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، تمام کمکهای مالی در نظرگرفته شده برای کییف از سوی واشنگتن را به مدت سه ماه متوقف کرده است.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1325709/