اخبار محرمانه

آخرين مطالب

متهم در سیما تحلیل ویژه

متهم در سیما
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هنوز دو هفته هم از خبر قاضی پسندیده، مبنی بر اینکه قرار است به زودی حکم متهمان پرونده چای دبش صادر می‌شود نگذشته بود که صداوسیما به فاطمی‌امین، وزیر صمت دولت سیزدهم تریبون داد و او در برنامه‌ زنده «هشت درصد» شبکه‌ یک سیما از امکان‌پذیر بودن تحقق رشد 8 درصدی و الزامات آن گفت! این درحالی است که شهریورماه امسال اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده بود که فاطمی‌امین و معاونش با قرار وثیقه آزاد هستند. موضوعی که البته درباره ساداتی‌نژاد، وزیر پیشین جهاد کشاورزی متهم دیگر هم صدق می‌کند. چندی پیش هم تصویری از وزیر دولت وقت جلسه بیست‌ودوم دادگاه رسیدگی به فساد چای دبش رسانه‌ای شد که توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
به گفته قوه قضائیه آخرین وضعیت پرونده چای دبش درحالی قرار است به زودی اعلام شود که نقش پررنگ ساداتی‌نژاد، وزیر کشاورزی دولت سیزدهم را نباید نادیده بگیریم. نخستین ‌بار پس از اردیبهشت ‌ماه امسال محسنی‌اژه‌ای در جلسه پرسش و پاسخی که با دانشجویان در یاسوج داشت از اتهام یکی از وزرای دولت که بعدها رسانه‌ها نوشتند منظور ساداتی‌نژاد است، خبر داد. ماجرای حکم 3 ساله وزیر سابق دولت سیزدهم (ساداتی‌نژاد) هم به فساد بزرگ چای دبش برمی‌گردد. به زمانی که او سکان وزارت جهاد کشاورزی را در دست داشت. هرچند پرده از فساد 3.4 میلیارد دلاری یک شرکت چای که می‌توان آن را یکی از بزرگ‌ترین فساد‌های اقتصادی در چهار دهه اخیر دانست در آذرماه سال 1402 برداشته شد که در جریان پرونده فساد چای دبش، نام وزیر برکنار‌ شده جهاد کشاورزی دولت سیزدهم هم مطرح شد. خبری که به طور رسمی اولین ‌بار محسنی‌اژه‌ای در آن زمان مطرح کرد.
آن زمان و احتمالاً تا الان، در واقع دولت و اصولگرایان پایداری‌ها یا نمی‌خواستند این حجم از فساد را ببینید، یا آن را جدی نمی‌گرفتند، یا اصلاً فکر نمی‌کردند، موضوع جدی است اما بعد از آنکه رئیس دستگاه قضا گفت که حجم و عدد فساد چقدر بزرگ است با شوکی که به اقتصاد و جامعه وارد شد، دولت سیزدهم بلافاصله اعلام کرد که افشاکننده آن خود ما بودیم و موضوع به این بزرگی نیست. حتی وزیر اقتصاد هم اذعان کرد که در موضوع چای دبش بزرگ‌نمایی شده است. تا اینکه شخص رئیس دستگاه قضا اعلام کرد در این ماجرا پای دو وزیر گیر است و آنها احضار شده‌اند. ساعتی بعد از اعلام خبر اژه‌ای، خبر بعدی آمد که ساداتی‌نژاد به سه سال حبس محکوم شده است.
از قوه‌ای به قوه دیگر
ماجرای فساد بزرگ چای دبش به‌خصوص پس از جلسه دادگاه آخر، جنبه‌های عجیبی پیدا کرده است و به جایی رسیده است که حملات گسترده گروهی که بعضی رسانه‌ها از آنها تحت عنوان تندرو یاد می‌کنند از تجمع در خیابان و پشت تریبون مجلس به محسنی‌اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا رسیده است. عده‌ای قلیل که هویت سیاسی‌شان مشخص نیست و حال می‌خواهند با فشار به قوه قضائیه به خواسته‌شان که از قضا این ‌بار دیگر شفاف هست، برسند. حال صداوسیما را هم به آنها اضافه کنیم. اما سوالی که اینجا پیش می‌آید این است، آیا این جریان خاص با حمله به قوه قضائیه سعی دارند، قضات دستگاه قضا را برای تخلفات پیش آمده در سال‌های اخیر تحت فشار قرار دهند؟
مساله آنقدرها هم پیچیده نیست. کمااینکه سه روز پس از هجمه علیه قوه قضائیه و محسنی‌اژه‌ای توسط تعدادی معترض و برخی نمایندگان پایداری در مجلس مبنی بر برخورد با محمدجواد ظریف و مسعود پزشکیان، مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه در توئیتی اعلام می‌کند که هجمه‌ها افزایش یافته؛ زمان صدور حکم نزدیک است. مهدی کشت‌دار می‌نویسد: «چرا ناگهان هجمه علیه قوه قضائیه گسترش یافته و حملات چندجانبه شروع شد؟! قاضی پرونده چای دبش: در جلسات گذشته تقریباً نسبت به تمام متهمان، تفهیم اتهام صورت گرفته. آخرین دفاع بیش از 30 متهم اخذ شد و امروز از تعداد دیگری از متهمان آخرین دفاعیات اخذ می‌شود. زمان صدور حکم نزدیک است».
توئیت مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه، فرضیه دوم را حداقل در تجمع این هفته کمی پررنگ‌تر می‌کند که گویا این ‌بار تندروها از مسیر دولت می‌خواهند، پلی به دستگاه قضا بزنند تا قضات مورد نظرشان و به طور مشخص محسنی‌اژه‌ای را برای تخلفات پیش آمده در سال‌های اخیر تحت فشار قرار دهند. این درحالی است که اژه‌ای نشان داد در بزرگ‌ترین فساد تاریخ جمهوری اسلامی حتی اگر دولت سیزدهم، رئیس مجلس و طیف‌های وابسته به آنها هم سکوت کنند اما حتی اگر پای وزرا و مقامات نیز در پیش باشد در بررسی آن مصمم است.

فشارها از آن روز که ناگهان عده‌ای تجمع خیابانی برگزار کردند، مرگ بر ظریف سر دادند و ادامه‌ این خط را چند نماینده‌ای ادامه دادند تا به محسنی‌اژه‌ای برسند، درحالی بود که روز قبل از این حملات، قوه قضائیه رسیدگی به پرونده چای دبش در دادگاه را آغاز کرده بود. مثلاً امیرحسین ثابتی، مجری سابق و نماینده نزدیک به جریان سعید جلیلی در صحن علنی مجلس خطاب به محسنی‌اژه‌ای می‌گوید: «آقای اژه‌ای! ما چه جوابی به مردم بدهیم که دائم از ما می‌پرسند چرا قانون اجرا نمی‌شود؟ قوه قضاییه یا تعلل می‌کند یا حداقل شفاف نمی‌گوید چه کار می‌کند که نمونه واضح آن قانون دوتابعیتی است. فرزندان 4 تا از معاونان پزشکیان دو تابعیتی هستند؛ چرا شما به عنوان قوه قضائیه که ضمانت اجرای قانون هستید، کاری نمی‌کنید؟ اگر مصلحت هست، بگویید ما کاری نکنیم و از شما مطالبه نکنیم؛ لطفاً تکلیف را مشخص کنید.» همچنین حمید رسایی، نماینده تهران و از مخالفان سرسخت نه ‌تنها این دولت بلکه هر جریانی غیر از خود و دوستانش پشت تریبون مجلس گفت: «تمام توان دولت به جای حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که ظریف را در یک جایگاه غیرقانونی نگه دارد! تذکر من ماده 22 بند 11 و مربوط به جلسه و شأن مجلس است، من چاره‌ای ندارم جای دیگری نمی‌شود این تذکر را داد؛ اگر به جای حضرت عالی، آقای محسنی‌اژه‌ای آنجا نشسته بود، من تذکرم را بهتر می‌دادم».
کنایه‌ای هم علی خضریان، نماینده مجلس و عضو جبهه پایداری به رئیس دستگاه قضا زد و گفت: «از آقای اژه‌ای تشکر می‌کنم که وقتی درباره فساد بنیاد مستضعفان در مجلس فریاد زدیم، ایشان با حضور در بنیاد نشان داد که دیگر کسی مثل آقای رئیسی را نداریم که با فساد مبارزه کند!» محمد منان‌رئیسی، رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در ایام انتخابات و نماینده قم نه ‌تنها به ظریف تاخت بلکه به محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه هم حمله کرد و گفت: «خطاب من به سران قواست که می‌دانم همگی یا از بستگان درجه یک یا درجه دو در خانواده‌ خود شهید تقدیم انقلاب کردند، بزرگواران! از ما هیچی از امت حزب‌الله هم هیچی از شهدای خانواده‌های خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمی‌کشید؟ این وضعی است که برای ما شما درست کردید؟ آقای اژه‌ای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید، گفتی وظیفه من نیست، مجلس ورود کند. نزدیک به 40 روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده با رئیس قوه مقننه صحبت می‌کنیم، می‌گوید به قوه قضائیه می‌گوییم، می‌گوید قوه مقننه!» منان‌رئیسی مدعی شد: «قانون رسمی مملکت دارد نقض می‌شود، غیرقانون در اجلاس خارج از کشور وقیحانه حکم مسلم خدا را به سخره گرفته و می‌گوید در خیابان‌های تهران زنان برهنه دارند راه می‌روند این مسیر درست است. تو غلط کردی که گفتی مسیر درست است، تو کی هستی که بگویی این مسیر درست است؟ بیجا کردی!»
به هر حال درحالی که قوه قضائیه به طور جد در مبارزه با این فساد ورود پیدا کرده و معتقد است، پرونده‌هایی که افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد، ورود دستگاه قضایی به صورت جدی و تا انتها انجام می‌شود اما گویا چنین روندی به مذاق بعضی خوش نمی‌آید تا جایی که به یکی از متهمان بزرگ‌ترین اختلاس تاریخ جمهوری اسلامی، تریبون برنامه آزاد از رسانه ملی می‌دهد!

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1324134/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسابقات دارت و تنیس روی میز ویژه بانوان ایثارگر کشور

دفاع بد انصاری از ظریف

نقشه جدید ترامپ

تله طلایی

افزایش انتقادها از طرح‌های فروش سایپا

بن‌گویر به رئیس جدید ستاد کل ارتش اسرائیل تبرک گفت

گفت وگوی رهبران کانادا و مکزیک درباره اعمال تعرفه از سوی آمریکا

حمله پهپادی به میدان گازی امارات در سلیمانیه عراق

شیخ نعیم قاسم: شهید نصرالله در محلی که حدفاصل فرودگاه جدید و قدیم بیروت است دفن خواهند شد

به یاد سینمای دهه هشتاد و جشنواره فیلم فجر در این دوران

ژست های رها خدایاری بازیگر «آبستن» در کاخ جشنواره فجر

حضور معاون فرهنگی اجتماعی دکتر عارف در کاخ جشنواره

خاطره بازی با فیلم جنگی و کمدی «اخراجی‌ها»

مسعود نجفی: ضعف سیستم صوتی برج میلاد را نمی‌توان کاری کرد!

بازیگر «اسفند»: خانواده شهید علی هاشمی گفتند، پدرمان را روی پرده دیدیم

آقاتهرانی: دبیر شورای امنیت ملی می گفت در صورت اجرای قانون حجاب ممکن است امنیت به هم بریزد

تایید خبر صدور پروانه وکالت برای سعید مرتضوی توسط رئیس کانون وکلای یزد

پیش‌بینی یک کارشناس از میزان تورم در سال 1404

هاآرتص از نقشه شوم آمریکا برای سازش عربستان و اسرائیل خبر داد

مقاومت فلسطین: جنایت در جِنین در ادامه نسل‌کُشی در غزه است

مقام مجارستانی: الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را در صورت تهدید امنیت انرژی نمی‌پذیریم

چهره شکسته شهاب حسینی حسابی وایرال شد

«رها»؛ روایت یک داستان تلخ و غافلگیرکننده از زندگی

نشست خبری آخرین فیلم روز سوم جشنواره 43

چهره ها/ محمدرضا گلزار با استایلی همه چیز تمام در کنار طراح لباسش

نظر رئیس سازمان سینمایی درباره خروج بهرام رادان از هیئت داوران

دردسرهای یک عشق نامتعارف در «چشم بادومی»

سکانسی از «زیبا صدایم کن» با بازی مهران غفوریان و امین حیایی

معاون وزیر امور خارجه قزاقستان با عراقچی دیدار کرد

این فروغ نبود

پیش بینی بورس دوشنبه 15 بهمن 1403

تظاهرات 160 هزار نفری در برلین علیه راست افراطی

مسکو: تلاش غرب برای بازنویسی تاریخ محکوم به شکست است

بازیگر «بچه مردم»: نوستالژی دهه شصت این فیلم را شیرین کرد

روایت عوامل «ترک عمیق» از ساخت یک فیلم سایکودارم

بازیگر «رها»: شهاب حسینی برایم پدری کرد

چهره ها/ عکسی تازه از دختر «هومن سیدی»

توییت همتی درباره تمرکز دولت آمریکا بر تعرفه‌های تجاری و بیهوده بودن تکرار فشار حداکثری علیه ایران

خاطره‌بازی در گردهمایی سرداران سپاه به مناسبت ولادت حضرت ابولفضل و روز پاسدار

سایه نظم کهنه بر خاورمیانه جدید

وزارت اقتصاد: امسال از تنخواه گردان خزانه استفاده نشد

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل نیامده، فاز جنگ گرفت

استقبال حماس از تاسیس گروه «لاهه» برای مبارزه با اشغالگری در فلسطین

زلنسکی آمریکا را به فساد مالی متهم کرد

روایت مسعود سخاوت‌دوست از آهنگسازی برای فیلم‌های فجر 43

مستندها از «روزگار رضاخانی» چه می‌گویند؟

اقباشاوی: اینجا روز آخرت کارگردان‌ها است

ماجرای حضور عجیب دو فیلم درباره یک شهید در جشنواره فجر

علی صادقی از ماشین فوق لاکچری‌اش رونمایی کرد!

دیدار استاندار گیلان و مدیرکل بنیاد گیلان با خانواده شهید و جانبازان دوران انقلاب اسلامی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی