اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ میراث شکاف دولت-ملت تحلیل ویژه

سرمقاله آرمان ملی/ میراث شکاف دولت-ملت
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان ملی / «میراث شکاف دولت-ملت» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم امیر دبیری‌مهر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
همکاری و تعامل بین دولت و مردم در عصر کنونی یکی از بایدهای جامعه‌ها محسوب می‌شود و همواره حکمران‌ها تلاش می‌کنند تا با نزدیک شدن به جامعه هم از فاصله موجود کاسته شود و هم بتوانند خودشان را به‌نوعی برگرفته از رای مردم معرفی کنند ولی کاهش این فاصله به این راحتی‌ها نیست و در این مورد ابتدا باید اعتماد جامعه را جلب کرد و در ادامه با تکیه بر همین اصل شکاف به‌وجود آمده را برطرف کنند.
در ادامه این یادداشت نگاهی خواهیم داشت به روند ایجاد شکاف بین دولت و ملت که در ادوار گذشته به‌وجود آمده است. تجارب تاریخی نشان داده رابطه هم‌دلانه و هم‌زبانانه بین دولت‌ها و ملت‌ها امر ثابت و غیرقابل تغییری نیست و همواره در معرض خدشه و آسیب است و نیاز به تقویت دارد. در سال‌های پس از جنگ باعراق هم برخی سیاست‌ها و رخداد‌ها و فرایند‌ها موجب بروز شکاف‌هایی در روابط دولت و ملت شده و در مقابل برخی سنت‌ها و‌آیین‌ها و نهاد‌ها در پرکردن این شکاف‌ها ایفای نقش کرده‌اند. اما اهداف بلند و چشم انداز ایران ایجاب می‌کند عوامل خدشه وارد ‌کننده به همدلی و همزبانی دولت و ملت در ایران کاهش یافته و عوامل تقویت‌کننده این رابطه روزبه‌‎روز بیشتر شود. برای مثال تقویت اقتصاد ملی در ایران نیازمندِ‌گذار کشور از اقتصاد دولتی ناکارآمد به‌سوی اقتصاد مردمی کارآمد است و این مهم بیش از هر چیز نیازمند اجماع ملی درباره ضرورت این‌گذار و نزدیک شدن ذهن و زبان دولت و ملت در این‌گذار استراتژیک است. از این رو نمی‌توان راهبرد‌هایی مانند اقتصاد مقاومتی را بدون این همدلی و همزبانی به‌کار بست و به‌کار گرفت. در تاریخ تجربه شده که دولت‌ها به قدرت به مثابه فرصتی برای افزایش ثروت و یا فرصتی برای نمایش قدرت خود با هزینه از سرمایه‌های ملی نگاه می‌کرده‌اند. از این رو کمترین دغدغه‌ای که داشته‌اند مسأله‌ای به‌نام منافع ملی بود. دولت‌های استبدادی از آنجا که دنبال تأمین منافع ملی نبودند برای بقا و استمرار حاکمیت خود نیز نیازی به حمایت و پشتیبانی ملی احساس نمی‌کردند. از این رو همین دولت‌های استبدادی زمینه‌ساز حضور و نفوذ و سلطه استعمار خارجی به‌ویژه روسیه و انگلستان بودند. پهلوی‌ها نیز که همواره قاجار را به‌واسطه وابستگی به روسیه و انگلیس شماتت می‌کردند به‌دلیل ماهیت استبدادی و سلطانی خود به‌سوی قدرت‌های جایگزین خارجی گرایش یافتند. محمدرضا شاه هم به‌سوی آمریکا چرخید و بهای سنگین تکیه و وابستگی مطلق به واشنگتن را در انقلاب اسلامی به‌ویژه در آوارگی‌های بعد از فرار از ایران پرداخت. از این رو تا مقطع انقلاب اسلامی همواره شکاف دولت–ملت به‌عنوان میراث شوم تاریخی در ایران وجود داشته و موجب هدر رفتن توانمندی‌های ملی و استعداد‌های فردی و اجتماعی شده است و حتی در مقاطع مهم و سرنوشت‌سازی مانند جنگ و دفاع برای دفع تجاوز خارجی ملت و دولت نتوانستند به همدلی و همزبانی لازم دست یابند از این رو کشور همواره در جنگ‌های خارجی بخشی از خاک خود را از دست داد. جدایی هرات و شهر‌های قفقاز در قرارداد‌های ترکمانچای و گلستان نمونه این عدم اتحاد ملی و دولتی است. این شکاف با وقوع انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی برای نخستین بار در تاریخ ایران موقتاً پر شد و در 8 سال دفاع مقدس ثمرات خود را نشان داد و در عرصه‌های مقاومت و پایداری در برابر توطئه‌ها و دسیسه‌ها و دشمنی‌ها کارآمدی خود را پیش روی ملت و دولت ایران قرارداد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1321588/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر و مادر باید مانند یک مربی برای نوجوانشان باشند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: سالانه 800 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در کشور داریم

فرستاده پوتین با نخست‌وزیر عراق دیدار کرد

نیروگاه اتمی زاپروژیا محور دیدار گروسی و مدیرکل روس‌اتم

مسئول آمریکایی: هنوز هیچ دستوری برای نقش نیروهای آمریکایی در غزه دریافت نکرده‌ایم

وزیر اسرائیلی: مخالفتی با تشکیل کشور فلسطین در خاک یک کشور عربی نداریم

توصیف منتقد روسی از «افسانه سپهر»؛ زنده، دلنشین و خانوادگی

فیلمساز مشهدی: با فیلم «ماریا» نتوانستم همذات‌پنداری کنم

نظر مجتبی شفیعی درباره شوخی‌های جنسی در فیلم‌های ایرانی

امسال سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران چگونه تعیین خواهد شد؟

حاشیه‌نگاری‌های امروز حیاط دولت

رونمایی از تلفیق نسخه ارتقا یافته باور 373 با سامانه اس 300 در رزمایش اقتدار

پیش بینی قیمت دلار 18 بهمن 1403

برزیل: آمریکا شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

در پی خروج آمریکا، آرژانتین نیز از «سازمان جهانی بهداشت» خارج می‌شود

نقد فیلم «آبستن» از زبان رضا صدیق

صالحی بازیگر فیلم «ناتور دشت»: از امام رضا(ع) خواستم به من کمک کند

بازیگر «ناتوردشت»: آرزوی من جایزه گرفتن در تئاتر است نه سینما!

«چشم بادومی»؛ قصه دختری که عاشق یک خواننده کره‌ای می‌شود!

فیلسوف روس: ایران و روسیه آماده گذار تاریخی در نظم جهانی باشند

ماجرای افزایش 50 درصدی قیمت شیرینی و ماکارونی در سال آینده چیست؟

ماکرون هم طرح ترامپ را رد کرد

ایرلند: نیازمند صلح دائمی در غزه هستیم

«سووشون» به زودی می آید/ اقتباسی از یک رمان پرمخاطب

بازخوانی آهنگ معروف توسط «رضا بابک»

از ناراحتی کارگردان برای قطعی «ناتور دشت» تا ماجرای داستان واقعی «یسنا»

غضنفری: طرحی برای اصلاح قانون مشاغل حساس به مجلس ارائه کردیم

جراحی در جاده مخصوص

واکنش عمان و بیانیه اتحادیه عرب به طرح ترامپ

شکنجه‌گاه سیا زندان مهاجران به آمریکا شد

بخشی از نقش‌آفرینی نوشین مسعودیان در «شوهر ستاره»

حذف صدای شروین حاجی‌پور در جشنواره فجر

مهدی هاشمی و همسرش در فتوکال فیلم «مرد آرام»

آنچه در ازازیل گذشت

مهران غفوریان: با رضا عطاران سریال کمدی می‌سازم

واکنش عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم به ماجرای برومند و بابک/ این سخت‌گیری‌ها برای چیست؟

بازیگر فیلم آنتیک: هشت باز زدم توی گوش پژمان جمشیدی!

سفر رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به استان بوشهر

یک روزنامه‌نگار پیشکسوت به یک سال محرومیت از روزنامه‌نگاری محکوم شد

داود منظور: 7 میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

العربی جدید: اوجالان آماده انتشار نامه‌ای تاریخی برای انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

آهنگساز فیلم «ناتور دشت»: موسیقی ترکمن را خوب می شناسم

خاطره کارگردان «ناتور دشت» از بازی هادی حجازی‌فر به جای بدلکار

احترام و توجه ویژه «علی اوجی» به همسرش سوژه رسانه ها شد

بهنوش بختیاری: کمدی ژانر مورد علاقه من نبود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی