اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ ورود بدون چراغ به تاریکخانه FATF ممنوع تحلیل ویژه

سرمقاله وطن امروز/ ورود بدون چراغ به تاریکخانه FATF ممنوع
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - وطن امروز / «ورود بدون چراغ به تاریکخانه FATF ممنوع» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مصطفی نصری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پیوستن یا عدم پیوستن ایران به لوایح گروه ویژه اقدام مالی (FATF) از جمله لوایح پالرمو و CFT، همواره یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در میان سیاست‌گذاران و کارشناسان اقتصادی کشور بوده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیراً تصمیم گرفته این لوایح را بار دیگر بررسی کند؛ امری که بحث‌های تازه‌ای درباره تأثیرات مثبت و منفی آن بر وضعیت اقتصادی و تعاملات بانکی ایران ایجاد کرده است. این تصمیم در حالی گرفته شده که ایران همچنان تحت فشار تحریم‌های آمریکا قرار دارد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در سخنانی به نکته مهمی اشاره کرد که می‌تواند به عنوان راهنمایی در بررسی این موضوع مورد توجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: «با وجود تحریم‌ها نمی‌شود تضمین داد خروج از فهرست سیاه FATF تأثیر فوق‌العاده‌ای روی روابط اقتصادی ما خواهد داشت. حلال همه مشکلات ما FATF نیست».
این اظهار نظر واجد نکته مهمی درباره پیوستن به لوایح FATF است که می‌توان آن را اینگونه تشریح کرد: «بدون تضمین اقتصادی و رفع تحریم‌های یکجانبه، تصویب لوایح FATF همچون قدم گذاشتن به دخمه‌ای تاریک بدون چراغ است که چه بسا خطرات سهمگینی را در پی داشته باشد».
* خروج از فهرست سیاه FATF حلال مشکلات نیست

موافقان تصویب لوایح FATF معتقدند پیوستن ایران به این لوایح می‌تواند گامی مؤثر در راستای کاهش فشارهای اقتصادی باشد. آنها مدعی‌اند خروج ایران از این فهرست می‌تواند ریسک همکاری با ایران را برای بانک‌ها و مؤسسات مالی کاهش دهد و زمینه‌ساز بازگشت ایران به نظام مالی بین‌المللی شود اما آنچه نمی‌شود نادیده گرفت این است که حتی در صورت خروج ایران از فهرست سیاه FATF، تحریم‌های آمریکا همچنان مانع اصلی تعاملات اقتصادی و بانکی ایران با جهان خواهد ماند. بانک‌ها به دلیل ترس از تحریم‌های ثانویه آمریکا، حاضر به همکاری با ایران نخواهند شد. خروج از فهرست سیاه FATF بدون رفع تحریم‌های آمریکا تأثیر معناداری بر روابط اقتصادی ایران نخواهد داشت و چه بسا مشکلات بیشتری را پیش روی ایران قرار دهد. تا زمانی که تحریم‌ها برقرار است، پیوستن به این لوایح ممکن است بدون تأثیر مثبت بر اقتصاد، تنها فشارهای داخلی و نظارت‌های بین‌المللی را افزایش دهد. تجربه نیز نشان داده حتی کشورهایی که تمام استانداردهای FATF را رعایت کرده‌اند، در صورت اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی، همچنان با موانع جدی روبه‌رو هستند.
* مسیرهای جایگزین مطمئن‌تر است
پیوستن به لوایح FATF بدون رفع تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند تأثیر فوق‌العاده‌ای بر روابط اقتصادی ایران داشته باشد. بانک‌های بین‌المللی برای همکاری با ایران نه تنها نیازمند خروج این کشور از فهرست سیاه FATF هستند، بلکه باید از عواقب تحریم‌های ثانویه آمریکا نیز در امان باشند. در نتیجه، حتی در صورت خروج ایران از فهرست سیاه، تا زمانی که تحریم‌های آمریکا لغو نشود، مشکلات اساسی تعاملات بانکی و اقتصادی ایران همچنان پابرجا خواهد بود. با توجه به شرایط کنونی، ایران باید ضمن بررسی دقیق این موضوع و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی و منطقه‌ای، استراتژی جامعی برای کاهش فشارهای اقتصادی و تقویت روابط مالی بین‌المللی تدوین کند. ایران می‌تواند از طریق تقویت روابط اقتصادی با کشورهایی نظیر چین، روسیه و هند، فشارهای اقتصادی ناشی از FATF و تحریم‌ها را کاهش دهد.
* دست تیم دیپلماسی را قبل از مذاکرات خالی نکنید
با توجه به شرایط فعلی، یکی از راهکارهای پیشنهادی در برخورد با مساله پیوستن به لوایحی مانند پالرمو و CFT، به تعویق انداختن بررسی این موضوع تا زمان دستیابی به انتفاع اقتصادی معنادار برای ایران است. این رویکرد نه‌تنها می‌تواند به عنوان ابزاری در تقویت موضع تیم دیپلماسی ایران در مذاکرات آتی عمل کند، بلکه مانع از ارائه امتیازات یک‌جانبه بدون دریافت تضمین‌های اقتصادی مشخص می‌شود. در شرایطی که تحریم‌های یکجانبه آمریکا همچنان پابرجاست و نظام بانکی بین‌المللی از تعامل با ایران خودداری می‌کند، هرگونه اقدام برای حرکت در مسیر استانداردهای FATF ممکن است صرفاً دست ایران را در میز مذاکرات خالی کند. بدون تضمین‌های روشن اقتصادی از سوی طرف‌های مقابل، پیوستن به این لوایح می‌تواند به معنای از دست دادن یکی از اهرم‌های مهم مذاکره باشد.
ایران می‌تواند از مساله پیوستن به FATF به عنوان برگ برنده‌ای در مذاکرات استفاده کند و آن را مشروط به دریافت امتیازات اقتصادی معنادار کند. با تغییر شرایط سیاسی یا کاهش تحریم‌ها، ایران می‌تواند در شرایط بهتری درباره این موضوع تصمیم‌گیری کند. تصمیم‌گیری درباره پیوستن به لوایح پالرمو و CFT باید با در نظر گرفتن منافع استراتژیک ایران و در زمان مناسب انجام شود. هرگونه اقدام شتاب‌زده در این زمینه می‌تواند بدون دستیابی به منافع ملموس، فرصت‌های دیپلماتیک ایران را محدود کند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1318756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

یک نماینده: چرا صدا و سیما برای پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا تبلیغ می‌کند؟

رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی در بازار طلا و ارز؛ صعود سکه به کانال 66 میلیون!

واکنش مصطفی زمانی به سکانس معروف یوسف و زلیخا

واکنش ظریف به حاشیه‌های ایجاد شده درباره ویزای آلمان

خبرهای مهم سخنگوی قوه قضائیه؛ از فعالیت ظریف در دولت تا جزئیات جدید از پرونده قضاتِ شهید

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی پسند»

تشکیل کمیته‌ برای اداره امور غزه

گرینلند انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار می‌کند

بهزاد خلج در نقش وکیل زبون باز!

واکنش عراقچی به صحبت‌های ترامپ: اگر موضوع این است که ایران دنبال سلاح هسته ای نرود، چیز مشکلی نیست

سخنگوی دولت: از نامه کمال خرازی به رهبری اطلاعاتی ندارم

پاسخ ظریف به پرسشی درباره حضورش در دولت با هماهنگی رهبری؛ از آقای رئیس جمهور سوال کنید

دانشجو: جسد جمشید شارمهد به آلمان تحویل داده شد

نوزدهمین آیین ملی عطرافشانی مزار شهدای ادیان توحیدی در آرامستان کلیمیان تهران برگزار می‌شود

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

امیدواری دولت برای اجرای مجدد طرح کالابرگ الکترونیک تا ماه رمضان

رکوردشکنی‌های پی‌در‌پی در بازار طلا و ارز؛ سکه در آستانه کانال 66 میلیون!

رسول صدرعاملی از سختی های فیلمبرداری «زیبا صدایم کن» می گوید

ابراز علاقه مجدد فراستی به رالف خرابکار

بازدید پزشکیان از نمایشگاه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های وزارت دفاع

اسلامی: ایران قصد دسترسی به سلاح هسته ای نداشته و نخواهد داشت

مقابله همزمان باور و اس 300 با اهداف متخاصم

مسئله ارسال پالس در پرونده هسته‌ای

اسرائیل: جولانی دنبال کسب مشروعیت است

نتانیاهو: عادی‌سازی میان اسرائیل و عربستان قطعا انجام خواهد شد

واکنش حماس به طرح ترامپ: هیچ‌کس نمی‌تواند در سرنوشت غزه دخالت کند

تظاهرات مردم آمریکا در حمایت از ملت فلسطین

انگار منتقدین محرم‌اند و مردم نامحرم!/ انتقاد مسعود فراستی به اکران نشدن فیلم‌های «قاتل و وحشی» و «رکسانا» برای مردم

دلگیری‌های بازیگر سالخورده در زادروزش/ من هنوز وجود دارم!

زنان آتش‌نشان؛ تحقق یک رویا

سخنگوی کمیسیون تلفیق: بررسی بخش دوم بودجه از اوایل اسفند در مجلس آغاز می‌شود

تاکید بن سلمان و بن زاید بر ضرورت پیاده‌سازی راهکار «2 دولتی»

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت: نمایش واقعیت در پخش نمایش خانگی نباید به شکستن قبح‌ها منجر شود

محسن کیایی و خانواده در فتوکال«کفایت مذاکرات»

سرمقاله کیهان/ «عدالت آموزشی» تستی نیست

مدیرعامل تأمین‌ اجتماعی: باید بانک بازنشستگان را پس بگیریم

معرفی بهترین جاهای دیدنی ترکیه | گردشگری در ترکیه

پیش‌بینی افزایش مصرف گاز در کشور

عضو مجلس عراق از انحلال حشدشعبی می گوید

شکایت چین از آمریکا

اصرار ترامپ بر قطع کمک‌های آمریکا به برخی افراد

نتیجه آرای مردمی در روز پنجم جشنواره فیلم فجر

صدرعاملی: داستان 20 سال پیش را امروزی کردم

قاب خانوادگی و جدید محسن کیایی جلب‌توجه کرد

بی‏‌بی در منگنه

2 پرونده فساد سنگین گندم و آرد کشف شد

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق: توهمات انحلال حشدشعبی هرگز محقق نخواهد شد

افزایش شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی