اخبار محرمانه

آخرين مطالب

با کودکان حاضر جواب چه برخوردی داشته باشیم؟ خواندنی ها

با کودکان حاضر جواب چه برخوردی داشته باشیم؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - یک روانشناس کودک و نوجوان گفت: وقتی کودک حاضرجوابی می‌کند، والدین باید در قدم اول آرام بمانند و خونسردی خود را حفظ کنند. شاید این کار سخت به نظر برسد، اما عصبانی‌ شدن و واکنش نشان‌ دادن می‌تواند کودک را گستاخ‌تر و در نتیجه تعارض‌ها را تشدید کند.
همه والدین دوست دارند کودکان‌شان در مقابل آن‌ها حرف‌ شنوی داشته باشند، اما وقتی می‌بینند کودک در مقابل هر موضوع یا اشتباهی شروع به حاضر جوابی یا حتی گستاخی می‌کند، شاید پذیرش این رفتار برای خیلی از والدین سخت باشد و بخواهند رفتارهایی داشته باشند که نه تنها تاثیری بر کودک ندارد، بلکه ممکن است باعث گستاخی بیشتر او هم شود. در همین خصوص با دکتر « مهسا ساداتی» روانشناس کودک و نوجوان به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

والدین در مقابل کودکان حاضر جواب باید چه رفتاری داشته باشند؟
بدون شک تمرین مهارت‌های کلامی و برقراری ارتباط با کودک یکی از مهم‌ترین وظیفه‌های والدین است. بسیاری از والدین در برخورد با رفتارهای نامناسب کودک راه حلی جز دعوا یا تنبیه کردن به ذهنشان نمی‌رسد. از طرفی برخی از پدر و مادرها به دلیل مشغله‌های بسیار زمان کمتری را با کودک خود می‌گذرانند و ممکن است از برخی نیازهای کودک بی‌خبر بمانند. این والدین در بسیاری از موارد می‌بینند که کودک به حرف آن‌ها گوش نمی‌دهد و حاضر جوابی می‌کند. این رفتار می‌تواند تنش بین والدین و فرزندان را بسیار بیشتر کند. بنابراین والدین باید راهکاری برای مدیریت این چالش داشته باشند.
توصیه ما به پدرها و مادرها این است که وقتی کودک حاضرجوابی می‌کند، باید در قدم اول آرام بمانند و خونسردی خود را حفظ کنند. شاید این کار سخت به نظر برسد، اما عصبانی‌شدن و واکنش نشان‌دادن می‌تواند کودک را گستاخ‌تر و در نتیجه تعارض‌ها را تشدید کند. بعد از اینکه کمی آرام شدید و تنش کاهش پیدا کرد، بهتر است درباره مشکلی که کودک را آزار می‌دهد با او صحبت کنید. سعی کنید در حین صحبت‌ها مرزهای واضحی را برای رفتارهای قابل قبول و رفتارهای غیر مناسب تعریف کنید و برای آن‌ها پیامدهای عملی در نظر بگیرید.
برای اینکه کودک اشتباهات خود را بپذیرد، سعی کنید محیطی امن ایجاد کنید. با کودک یک گفت‌وگوی باکیفیت داشته باشید و حرف‌های او را بشنوید.
شما باید والدین قاطعی باشید. والدین قاطع به معنی پدر و مادر مستبد و سختگیر نیست. بلکه شما باید قوانین را در خانه وضع کنید و پیامدهای شکستن قوانین را اجرا کنید. با این کار کودک می‌تواند به مرور انتظارات شما و قوانین خانه را یاد بگیرد.
البته باید بگوییم که بسیاری از مشکلات رفتاری که کودکان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از نوع رفتار و سبک تربیتی والدین نشأت می‌گیرد. والدین باید در قدم اول یک شنونده فعال باشند. آن‌ها باید نیازها و خواسته‌های کودک را درک کنند. کودک باید بتواند در محیطی امن ابراز احساسات کند و خواسته‌های خود را بدون ترس بیان کند. این کار باعث می‌شود تا والدین و کودک بتوانند گفت‌وگوی سالمی داشته باشند.
نکته دیگر این است که والدین باید خودشان الگو باشند. برخورد محترمانه با دیگران و حتی با خود کودک به آن‌ها یاد می‌دهد تا در تعاملات خود از والدین الگوبرداری کنند. همچنین برای اینکه کودک به سمت رفتار و گفتار بهتر سوق پیدا کند، والدین باید رفتارهای مثبت او را تحسین کنند. برای مثال هر جا کودک با احترام با دیگران رفتار کرد یا درخواست خود را به‌ درستی مطرح کرد، او را تشویق کنند. والدین باید به کودک یاد بدهند که خواسته‌های خود را به‌ درستی مطرح کند و بدون تنش و درگیری و بدون نیاز به حاضرجوابی درخواست کند.
برای اینکه کودک اشتباهات خود را بپذیرد، سعی کنید محیطی امن ایجاد کنید. با کودک یک گفت‌وگوی باکیفیت داشته باشید و حرف‌های او را بشنوید. از او بخواهید بدون ترس نیازهایش را بیان کند و خواسته‌هایش را به زبان بیاورد. این کار به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از فرزند خود داشته باشید. وقتی کودک احساسات و خواسته‌های خود را مطرح کرد. شما نیز با لحنی آرام و در فضایی امن درباره اشتباهات او صحبت کنید و دلایل هر یک را برایش توضیح دهید. به کودک بگویید که همه اشتباه می‌کنند و ما باید سعی کنیم این اشتباهات را جبران کرده و از آن‌ها یاد بگیریم.
حاضر جوابی در چه سنی بیشتر رایج است؟
کودکان معمولا در سال‌های اولیه مدرسه یعنی حدود 6 تا 9 سالگی ممکن است در برابر والدین حاضرجوابی کنند و اشتباهات خود را نپذیرند. اگر این رفتارها مدیریت نشود، ممکن است در سنین قبل از نوجوانی یعنی 10 تا 13 سالگی به اوج خود برسد. کودک در این سن به دنبال استقلال بیشتر است و می‌خواهد محدودیت‌های کمتری داشته باشد. بخشی از این رفتارها طبیعی است، به خصوص در کودکانی که می‌خواهند وارد دوره نوجوانی شوند بیشتر دیده می‌شود. بنابراین والدین باید بدانند که با بزرگ‌شدن کودک سعی کنند او را بیشتر درک کرده و زمان باکیفیت‌تری را با او بگذرانند.
چه عواملی در این موضوع تاثیر دارد؟
همان‌طور که قبلا اشاره شد، بسیاری از کودکان به دلیل سبک فرزندپروری نامناسب نمی‌توانند اشتباهات خود را بپذیرند و کودکانی حاضر جواب می‌شوند. والدین باید در سبک تربیتی خود بازنگری داشته باشند. بهتر است والدین قوانین و چارچوب‌های رفتاری و عملی را با کمک خود کودک تنظیم کند و برای هر قانون‌شکنی پیامدی را با مشورت کودک تنظیم کند. مهم‌تر اینکه اگر کسی این قوانین را بشکند حتما این پیامدها اجرا شود. این والدین را والدین قاطع می‌نامیم. والدین مستبد یا پدر و مادرهای آسان‌گیر به کودک چارچوب رفتاری درست را نمی‌آموزند و نمی‌توانند ارتباط سالمی با او داشته باشند. بنابراین می‌بینیم که کودک نیز از زیر کارها در می‌رود یا با حاضر جوابی صحبت می‌کند.
از دیگر عواملی که ممکن است در حاضر جوابی کودک تاثیرگذار باشد، استرس و اضطراب بسیار کودک است. ممکن است کودک از بی‌ توجهی پدر و مادر، مشغله زیاد آن‌ها و تنهایی رنج ببرد و با این رفتارها بخواهد خود را نشان دهد. همچنین برخی از کودکان به دلیل ورود به دنیای نوجوانی می‌خواهند آزادی بیشتری را تجربه کنند و به دلیل علاقه به استقلال دوست دارند حرف خود را به کرسی بنشانند. این کودکان توجه، احترام و رابطه بهتری را از سمت والدین نیاز دارند. برخی از این کودکان نیز به دلیل مشاهده رفتارهای بزرگ‌ترها و نوع تعامل آن‌ها به سمت رفتارهای اشتباه سوق پیدا می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1318544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا توافقی پایدار میان ایران و آمریکا ممکن است؟

نقش زوج میلیاردر لس‌آنجلسی در فاجعه آتش سوزی

جنایت اسرائیل در جنین؛ 6 شهید در حمله هوایی اشغالگران

«وزیر نسل‌کشی»؛ وقتی بلینکن تحقیر شد

برای اولین‌بار و با امضای تفاهم‌نامه چهارجانبه در عسلویه؛ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی نفت، گاز و پتروشیمی خلیج‌فارس راه‌اندازی می‌شود

فرزاد حسنی به جمع دوبلورهای سریال «فرمانروا ته جویونگ» پیوست

ابراهیم نبوی، طنز پرداز، خودکشی کرد!

واکنش‌ها به اعلام رسمی توافق آتش‌بس در غزه

بیانیه حماس درخصوص اعلام توافق آتش‌بس در غزه

ترامپ هم توافق آتش بس در غزه را تایید کرد

علت سرد نشدن فریزر یخچال و راه‌های رفع آن

اعلام رسمی آتش‌بس در غزه؛ اجرای توافق از یکشنبه آغاز می‌شود

مداحی هدایت هاشمی برای حضرت زینب(س) در فیلم «یه حبه قند»

من تو خونه ای که دست روم بلند شه نمی مونم

چقدر از حضرت علی(ع) خوندی؟!

پشت‌پرده رفتن شاه از ایران؛ مامور مخفی آمریکا در تهران چه کرد؟/ ویدئو

ایروان: هیچ معاهده دوجانبه‌ای را با روسیه لغو نکرده‌ایم

تو همونی نیستی پابرهنه می‌پریدی وسط لایوهای من؟!

غیرت نداری که اومدی گدایی عشق

ترکیه: دو تن از کُردهای تبعه ایرانی عضو پ.ک.ک کُشته شدند

درک نادرست وزیر نیرو از دیپلماسی آب با افغانستان

برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم ابلاغ شد

گزارش صدا و سیما درباره آتش‌بس غزه

سخنان دبیرکل سازمان ملل درباره آتش بس غزه

مشاوران ترامپ اعتراف کردند توافق صلح اوکراین چند ماه زمان می‌برد

واکنش مهمانان برنامه «جعبه سیاه» به چالش کفن

سفر جمعی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به پاکستان

زاگرس اولین ناو اطلاعاتی سیگنالی کشور

وقتی پوتین در سرمای منفی 15 درجه برای بدرقه شهید رئیسی می‌ایستد

نیویورک تایمز: تماس ایلان ماسک با ایروانی موجب آزادی خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در تهران شد

جیغ رادیکالیسم

حمله اسرائیل به جنین 4 شهید بر جای گذاشت

دفتر نتانیاهو: هنوز توافق آتش‌بس حاصل نشده است

وزن آدما نشونه ی تشخص شون نیست

امروز در حیاط دولت چه گذشت؟

سناریوی امتیازدهی به غرب

صادرات، علت کمبود برق در کشور: شایعه یا حقیقت؟

ترامپ سند توافق آتش بس در غزه را به نام خودش زد

سجده شکر فلسطینیان در نوار غزه در پی شکست اشغالگران

فرزاد حسنی به جمع دوبلورهای سریال «فرامانروا ته جویونگ» پیوست

دیدگاه روبیو، وزیر خارجه ترامپ در جلسه رای اعتماد درباره ایران

شکایت ژیلا صادقی از مجری سابق صداوسیما منجر به 2 سال زندان شد

«فرح پهلوی» در کنار «صدام حسین»؛ سال 1357

تریبون های روشن تندورها

روبیو: چین بزرگترین دشمن آمریکا است

آمریکا، قطر و مصر توافق آتش‌بس در غزه را اعلام می‌کنند

سفیر آمریکا: تهدیدها، استراتژی مقابله با چین را مختل می‌کند

شادمانی مردم غزه از پیروزی مقاومت و برقراری آتش‌بس

امضاکنندگان استیضاح همتی عضو کدام کمیسیون‌ها هستند؟

گفت‌وگوی وزرای امور خارجه ایران و تایلند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی