اخبار محرمانه

آخرين مطالب

دلار؟! اسمش را هم نیار! مقاله

دلار؟! اسمش را هم نیار!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
غلامرضا صادقیان| روزنامه‌های اصلی اصلاح‌طلبان (اعتماد، شرق، سازندگی، هم‌میهن، دنیای اقتصاد) سال‌ها از اینکه برخی آنها را «زنجیره‌ای» می‌نامیدند ناخرسند بودند. اما اگر صفحات اول این روزنامه‌ها را در روز‌های اخیر ببینید، انگار همگی با هم نشسته‌اند و در پاسخ به این سؤال که «با دلار بالای 80 هزار تومان که سریع‌ترین و بیشترین جهش تاریخ را داشته چه کنیم؟» یک‌صدا همه‌باهم پاسخ داده‌اند: «اسمش را هم نیار!»
مگر می‌شود دلار 58 هزار تومانی هر روز چند هزاری دشت کند و به 80 و بالاتر برسد و یک روزنامه مستقل که مجموعه‌ای از خرد‌جمعی و روشنفکران و مصلحان اجتماعی در آن نقش‌آفرینی می‌کنند، از این جهش دلار که بازار را به‌هم ریخته و حتی برای گرانی ترشی‌بندری و خیارشور و نمک‌یددار به تولیدکننده بهانه داده است، هیچ خبری نداشته باشد؟!

شاید بگوییم ریشه این ننوشتن‌ها آن است که آقای الیاس حضرتی که روزنامه اعتماد متعلق به اوست، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت است و آقای محمد قوچانی، عضو حزب سازندگی که روی روزنامه سازندگی نظر دارد با حکم حضرتی عضو همین شورا شده است و آقای فیاض زاهد، دیگر عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت، توی همین جریان است و عناوین رئیس شورای نویسندگان روزنامه اعتماد و عضو سردبیری روزنامه‌های اعتماد، همبستگی و اعتماد ملی را داشته است؛ و آقای شهاب‌الدین طباطبایی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان هم حکم عضویت حقیقی شورای اطلاع‌رسانی دولت را دارد و آقای علی ربیعی را که نگوییم چه و چه‌ها و آن دیگری را هم که نباید نامش را برد و به‌تازگی عضو شورا شده است، همه بهتر می‌شناسند. خب جمع روزنامه‌نگاران و صدای رسانه‌ای اصلاح‌طلبان، جمع شده و همه منصب دولتی گرفته‌اند، چرا باید صدای‌شان را برای دولت و برای دلار بالا ببرند. البته دوستان آقای عبدی هم که هر روز دو سرمقاله در اعتماد و هم‌میهن می‌نویسد، به من گفته‌اند به‌کلی از او ناامید شده‌اند زیرا یکسره مسائل اصلی و ژورنالیستی کشور را رها کرده و چسبیده است به بنیاد رئیسی و مسائل کلان برنامه‌ریزی و بحث‌های سیاسی گل‌درشت و تحلیل سخنان خاتمی و بحث‌های تخصصی رانت رسانه‌ها و خلاصه تبدیل شده است به یک «روزنامه‌نگار محبوب دولت‌ها» که از این دست چیز‌ها هرچه بنویسد، قلمش پربرکت باد!
مسئولان دولتی نیز البته حال آدم را دگرگون می‌کنند. رئیس بانک مرکزی می‌گوید همه بحث دلار به خاطر یک کانال تلگرامی است که از امریکا فعال می‌شود. این حرف را اگر یک راننده تاکسی بزند، مسافران وسط بزرگراه هم که باشند خودشان را از پنجره تاکسی بیرون می‌اندازند. وزیر اقتصاد هم که در دولت اسبق وقتی رئیس بانک مرکزی بود می‌گفت برخی مدیران دولتی که صادرکننده هستند به او برای گرانی دلار فشار می‌آورند، حالا که وزیر اقتصاد شده است، ظاهراً دارد زیر بار همان فشار می‌رود، چون خودش نرخ بالا برای دلار به رسمیت می‌شناسد. 
بحث این نوشته اقتصاد و دلار نیست، اما همه می‌دانند که چهار دسته و نهاد در ایران طرفدار گرانی دلار هستند. اول ثروتمندان که با هر گرانی، آنها ثروتمندتر می‌شوند. دوم دلالان دلار که دلار را مثل کالای سرمایه‌ای ذخیره می‌کنند و هرچه بالاتر برود، بهتر. سوم صادرکنندگان (که طبق اظهارات خود وزیر و برخی مسئولان دیگر، هم در دولت‌ها هستند و هم در دولت‌ها نفوذ دارند) و از دلار گران بیشترین سود را می‌برند. این سه گروه با هم همپوشانی زیادی دارند؛ و چهارم خود دولت که با دلار 50 هزارتومانی مثلاً باید یک میلیون دلار نفت بفروشد تا هزینه‌های ریالی را در داخل تأمین کند ولی با دلار 100 هزارتومانی با نصف فروش قبلی می‌تواند همان هزینه را تأمین کند. خب مقصر گرانی دلار در همین چهار گروه هستند. اصلاً خود آقای همتی آن‌گونه که اطرافیانش می‌گویند اکنون طرفدار گران‌شدن دلار است. اگر نیست بیاید و با صدای بلند بگوید که نیستم و دنبال پایین‌آوردن نرخ دلار به همان کانال 50 هزارتومانی هستم ولی یک کانال تلگرامی نامرد از آن‌ور آب نمی‌گذارد! او البته قبلاً با صدای بلند حرفش را زده و گفته دلار باید 73 تومان می‌بود و همین حرف دلار را به بالای 80 هزارتومان برد ولی اگر واقعاً طرفدار گرانی دلار برای تأمین هزینه‌های دولتی از جیب مردم نیست، باید شفاف‌تر حرف بزند. 
مردم یادشان نرفته است که رئیس‌جمهور همین چندماه پیش وقتی جواد ظریف را در کنار خود نشانده بود در تبلیغات تلویزیونی متنی را که یحتمل همین آقای ظریف و آقایان عبدی و دیگران برای او نوشته بودند، تندتند از رو می‌خواند که «نمی‌خواهم مردم هر روز که از خواب بیدار می‌شوند خبر بالارفتن نرخ دلار را جست‌و‌جو کنند.» خب الان دیگر مردم از این نرخ دلار خواب ندارند که بخواهند بیدار شوند و دیگر صبح‌به‌صبح دنبال نمی‌کنند که دقیقه به دقیقه دنبال می‌کنند. آیا نباید معاونان رئیس‌جمهور و «کارشناسان» خبره‌ای که کار کشور را سامان می‌دهند پشت سکوی خطابه بیایند و بگویند این چه دلاری است و چه برنامه‌ای دارند؟!
دولت چهاردهم حقیقتاً دولت خوشبختی است. به تمامی رسانه ای‌های اصلاح‌طلب منصب دولتی داد و دهان‌شان را بست و اغلب رسانه‌های جبهه انقلاب هم که در مشی کلی‌شان بین دولت و نظام فرقی قائل نمی‌شوند و خیلی مته به خشخاش دولت نمی‌گذارند. دولت خوشبخت، دلار خوش‌قیمت هم می‌خواهد!

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1313098/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمین برج تیاسیر؛ عملیات شجاعانه یک فلسطینی در کرانه باختری

شوک بزرگ ترامپ به جهان

حرکت واقعی در مسیر توافق؟

اسرائیل به نقض آتش‌بس غزه اذعان کرد

قطر: در حال زمینه‌سازی برای مذاکرات مرحله دوم توافق آتش بس در نوار غزه هستیم

ماجرای عجیبی که برای «رگ های آبی» پیش آمد!

ناراحتی رویا میرعلمی از نابرابری دستمزد بازیگران خانم و آقا

مهران غفوریان: چرا مشکلات مردم رو در کمدی ها نگیم؟!

امیریل ارجمند: مسعود کیمیایی فرهنگ فیلم فارسی را تغییر داد

حاشیه‌نگاری روز ششم جشنواره فجر 43؛ از سوتی تازه در کاخ جشنواره تا جنجال ناتمام برومند و بابک!

مقام صهیونیستی: ترامپ گفت هیچ‌گونه تحرک نظامی علیه ایران صورت نمی‌گیرد

موضع نتانیاهو در قبال اظهارات اخیر ترامپ درباره ایران

ایران طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا را قاطعانه رد کرد

قسمت 17 سفرنامه مهاجرانی: جوانان عاشق خدمت در لبنان!

نخستین فرمانده زن نظامی در ایران

کاخ‌سفید: آمریکا هرگز بازسازی غزه را تأمین مالی نخواهد کرد

فیلم «خاتی» چطور بود؟

انبوه شوخی‌های جنسی در فیلم یک روحانی!

کارگردان فیلم «مرد آرام»: سرمایه گذارها به من گفتند اگر کمدی داری بیا!

نظر عجیب امیریل ارجمند درباره شروع سن بازیگری!

چه کسی غزه پسا جنگ را اداره خواهد کرد؟

چیدنِ محصول براندازی

بازیگران فیلم «شمال از جنوب غربی» در اکران مردمی این فیلم

بهنوش صادقی: ای کاش که به خاطر جغرافیا از حقوق خود محروم نشویم!

ترامپ حفاظت فیزیکی یکی دیگر از قاتلان سردار سلیمانی را لغو کرد

خیابان یک‌طرفه مذاکره

واکنش سازمان ملل به طرح ترامپ درباره غزه

انصارالله: اظهارات ترامپ توهین بی‌سابقه‌ای به امت عربی و اسلامی است

بازیگر «مرد آرام»: این فیلم دغدغه ای دارد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد!

شباهت عجیب سوپر مدل جوان به «آلن دلون»

چهره ها/ سحر دولتشاهی در کنار خانم و آقای کارگردان

ادای احترام استاندار، مدیر کل بنیاد سمنان و مسئولان ارشد اجرائی نسبت به مقام شامخ شهدای مهدیشهر

یک تحلیلگر: ترامپ در ارتباط با ایران در تله نتانیاهو نمی‌افتد

هم میهن نوشت: از تروریسم تا پراگماتیسم

بازیگر «مرد آرام»: این فیلم دغدغه دراد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد

تورج نصر: «پسر دلفینی 2» مطمئنا جایزه می‌گیرد

فراستی: بعضی از فیلمسازان، در تلاشند فیلمشان ممنوع شود!

چهره ها/ نوید محمدزاده و خواهرزنش در یک نمایش

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

ولنتاین دهه80، شعرخوانی شاعر توده‌ای در تهران، جوانی بنی‌صدر، مصدق، تختی و فاطمی روی دستان انقلابیون

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

بهنوش صادقی: کودک همسری سوژه‌ای است که خیلی نمیشود به آن ورود کرد!

خاطره‌بازی با جشنواره فیلم فجر؛ نمایش طنز در دل جنگ

نظر مهدی هاشمی درباره بازی «شمیلا شیرزاد»

تیپ زمستانی الناز ملک و ساناز سعیدی در اکران «پیشمرگ»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی