اخبار محرمانه

آخرين مطالب

همکارهای مشترک فخری خوروش و جمشید مشایخی فرهنگی اجتماعی

همکارهای مشترک فخری خوروش و جمشید مشایخی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فیلم نیوز / در دورانی که سینمای ایران در جستجوی هویتی مستقل بود، تعدادی از هنرپیشگان در این روند به‌شدت تأثیرگذار بودند که از جمله‌ی آنان می‌توان به فخری خوروش و جمشید مشایخی اشاره کرد. این دو بازیگر با توانایی‌های خود در پردازش نقش‌ها، همواره در قالبی متفاوت از آنچه که بازیگران زمان خود ارائه می‌دادند، ظاهر می‌شدند و در حالی که بسیاری از بازیگران تنها به ویژگی‌های بصری و شبیه‌سازی احساسات تکیه می‌کردند، این دو، ابعاد انسانی و روانی شخصیت‌ها را برجسته کرده و بدین‌وسیله، ژانرهای اجتماعی و درام ایرانی را از سطحی‌گرایی صرف به سطحی عمیق و تأمل‌برانگیز ارتقا دادند.
فخریخوروش، از معدود بازیگرانِ زنِ پبش از انقلاب بود که تنها بر ظاهر خود (که الحق هم زیبا بود) بسنده نکرده و تلاش داشت چه در صحنه‌ی تئاتر و چه مقابلِ دوربین، ویژگی‌های پیچیده و درونی شخصیت‌های خود را به نمایش بگذارد و نگاه‌های پیچیده و سکوت‌های مؤثرش بخشی از این ماجراست. او در فیلم‌هایی مانند سوته‌دلان و شازده احتجاب فضای نوآورانه‌ای به شخصیت‌های زن در سینمای ایران بخشید و توانست، مفهومی متفاوت از معصومیت و دلبستگی‌های عاطفیِ‌صرف را به نمایش بگذارد. از آن طرف «جمشید مشایخی» با همان وقاری که مخصوصِ خودش بود، بیش‌تر از آنکه تکیه بر نمایش‌های پرشور و احساسی داشته باشد، بر تحلیل و کشف بُعد روانی و اجتماعی شخصیت‌ها تأکید داشت.در نقش‌های شاخص مشایخی، مانند شازده احتجاب و نفرین، او به شیوه‌ای قابل توجه توانست تضادهای درونی شخصیت‌هایش را با جزئیات متقن به نمایش بگذارد. بازی مشایخی به‌ویژه در فیلم‌های علی حاتمی و در نقش‌های تاریخی و اجتماعی، برای همیشه ماندگار است.
نفرین | کارگردان: ناصر تقوایی | 1353
 «نفرین» یکی از بهترین همکاری‌های جمشید مشایخی و فخری خوروش است.
فیلم نفرین (1352) به کارگردانی ناصر تقوایی با اقتباس از داستان باتلاق نوشته میکا والتاری، به‌صورت سیاه‌وسفید ساخته شده است. زنِ ارباب (فخری خوروش)، شوهرش را به دلیل مشکلات روحی و اعتیادش به الکل و تریاک به جزیره آورده تا در آن‌جا به دور از شهر و دردسرها و آبروریزی‌هایی که شوهرش به شکل‌های مختلف در آن‌جا برایش ایجاد می‌کرد، زندگی کنند و به کار مزرعه و نخلستان هم برسند؛ اما ورود یک نقاشِ جوان همه چیز را به هم می‌ریزد. در این فیلم فخری خوروش در نقش زن جوانی که در جزیره مینو با تنهایی و مشکلات زندگی دست و پنجه نرم می‌کند، حضور دارد و این هنرپیشه با نگاه‌های نافذ و بازی‌های بدنی دقیق، تمام درماندگی‌های زنی را تصویر کرده که در تنهایی و بحران‌های ذهنی، می‌خواهد تلاشی مؤثر در جست‌وجوی معنای زندگی داشته باشد. از آن طرف جمشید مشایخی در نقش ارباب جزیره، مردی با زندگی پررخوت و مشکلات شخصی، یکی از روان‌ترین بازهای زندگی خود را کرده است. در واقع این فیلم را می‌توان یک درام اجتماعی-روان‌شناختی دانست که در آن شخصیت‌های مختلف در دنیای پر از تضاد با کشمکش‌های بسیار و بحران‌های انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و این دو بازیگر، به‌نوعی نماینده‌ای از روح جامعه‌ای هستند که با بحران‌های بسیار روبه‌روست و دچار تعارضات عاطفی و اجتماعی شده . در نفرین، به جز شخصیت‌های انسانی، خود جزیره و فضای آن نیز به نوعی به یک شخصیت تبدیل می‌شود که تأثیر زیادی بر تصمیمات و سرنوشت‌های شخصیت‌ها دارد. در واقع، در این فیلم، خود شهر به‌عنوان یک شخصیت مهم در داستان ایفای نقش می‌کند؛ در این راستا، تقوایی با دقت و ظرافت توانسته است فضای جزیره را به‌عنوان یک محیط روان‌شناختی پیچیده و متاثر از شرایط فرهنگی و اجتماعی، برای روایت داستان به‌کار بُرده است.

شازده احتجاب | کارگردان: بهمن فرمان‌آرا | 1353
 جمشید مشایخی و فخری خوروش در فیلم «شازده احتجاب» تقابل جذابی داشتند.
فیلم «شازده احتجاب»، ساخته‌ی بهمن فرمان‌آرا در سال 1353، با اقتباس از رمان هوشنگ گلشیری، به تصویر کشیده شد. جمشید مشایخی در نقش «شازده احتجاب»، آخرین بازمانده خاندان قاجار، شخصیت مردی را به تصویر می‌کشد که درگیر بیماری سل موروثی است و در عین حال، با خاطرات و احساسات پیچیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند. مشایخی با ظرافت و دقت، درگیری‌های درونی و زوال تدریجی شخصیت را به نمایش می‌گذارد. فخری خوروش در نقش «فخرالنسا»، معشوقه شازده، نیز جذابیت و رمزآلودگی شخصیت را به نمایش می‌گذارد. حضور فخری در فیلم، با نگاه‌های نافذ و بازی‌های بدنی دقیق، به عمق احساسات و پیچیدگی‌های درونی شخصیت می‌افزاید؛‌او با چنان مهارتی این نقش را بازی می‌کند که گویی، فخری در فخرالنسا گم می‌شود و این مسخ‌شدگی در نگاه شازده است که فخرالنسا را از دست داده است . در مجموع، بازی‌های فخری خوروش و جمشید مشایخی در شازده احتجاب، به یکی از نقاط قوت این فیلم تبدیل شده و تأثیر بسزایی در انتقال احساسات و مفاهیم داستانی دارند.
سوته دلان | کارگردان: علی حاتمی | 1356
 فخری خوروش نقش دلباخته حبیب آقا ظرفچی را در «سوته‌دلان» بازی می‌کرد.
فیلم سوته‌دلان یکی از آثار برجسته سینمای ایران است و بازی جمشید مشایخی و فخری خوروش از ماندگارترین نقش‌آفرینی‌ها . خوروش در نقشِ «فروغ‌الزمان» توانست در قالب یک زن تنها که با دردهای عاطفی و اجتماعی روبه‌روست، پیچیدگی‌های درونی شخصیتش را به شکلی طبیعی و روان به تصویر بکشد. نگاه‌های تیز و نحوه‌ی بیان احساسات از طریق حرکات بدن و تغییرات کوچک در چهره، بر جذابیت شخصیت او افزوده و نمایش درونیاتش را کاملاً ملموس می‌سازد . جمشید مشایخی نیز با یک بازی درونی، شخصیتی کم‌حرف با رفتارهایی محاسبه‌گر را به نمایش گذاشته است. استادِ‌ بازیگر، از طریق سکوت‌ها و نگاه‌های سنگین‌اش، تمام تنش‌های درونی شخصیتِ حبیب‌آقا را منتقل کرد. عشق حبیب آقا ظروفچی به فروغ الزمان در این فیلم تنها یک داستان عاشقانه معمولی نیست. فروغ الزمان اگرچه سال‌هاست سخت عاشق است؛ اما به‌دنبال آزادی و استقلال در دنیای مردسالار است. رابطه‌ی بین این دو شخصیت، یک کشمکش است بین دو فرد که هر یک در دنیای خود گرفتار است. این عشق نمادی از آرزوهای سرکوب‌شده و تلاش برای یافتن یک‌دیگر در جهانی است که هیچ‌گاه روی خوشی به عاشقان نشان نداده است. 
جمشید مشایخی و فخری خوروش علاوه بر این آثار، در فیلم‌های «دادا»، «ستاره دنباله‌دار» و یک بوس کوچولو» و سریال‌های «پهلوانان نمی‌میرند» و «باغ گیلاس» نیز همبازی بودند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1312295/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهردار تهران به جرم آلودگی هوا و ترافیک اعدام شد!/ ویدئو

سرمقاله ابتکار/ جناب پزشکیان لطفاً مواظب شعاع قدرت باش!

یاسر جبرائیلی: یا آقایون باید مثل سال 74 دلار را پایین بیاورند یا بروند و کسانی دیگر این کار را انجام دهند

اشک‌های نماینده فلسطین در سازمان ملل؛ فریادی برای پزشکان قربانی غزه

دست رد فرانسه بر سینه جولانی

نتانیاهو درخواست تعویق جلسات دادگاه را داد

دوحه میانجی صلح در غزه

حمله پهپادی به فرودگاه نظامی ترکیه در شمال عراق

لحظه ای که بغض «مجید مجیدی» با شنیدن نام سیدالشهدا ترکید

بانک مرکزی: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا مطمئن است

طلب 96 میلیارد دلاری صندوق توسعه از دولت

رویکرد ساده‌فهم برنامه «پاورقی» در مقابله با شبهات فضای مجازی

آغاز رزمایش پیامبر اعظم 19 نیروی‌ زمینی سپاه

سردار احمدی‌مقدم: انگیزه مقاومت در میان مردم و جوانان سوری وجود دارد، اما...

سرمقاله جمهوری اسلامی/ سیاست خارجی کجا تدوین می‌شود؟

چهره ها/ استایل تازه مریم مومن با رنگ چشم متفاوت!

احسان علیخانی: تیتراژ «جوکر» بانوان را هم سانسور کردند

معاون سازمان بسیج: مبنای کار حاج قاسم دست‌گیری بود نه مچ‌گیری

اردوی جهادی سلامت اینبار در چشم پزشکی/ 200نفر از ایثارگران خدمات رایگان عینک و فرم دریافت کردند

سفر به عصر قاجار؛ لوکیشن محبوب ناصرالدین شاه برای عکاسی از زن‌ها/ تصاویر

پسر نوجوانم به‌خاطر مخالفتم به من بی‌احترامی کرد

جهش 61 هزار واحدی شاخص کل بورس

مُهره‌های آنکارا و واشنگتن در سوریه به جان هم افتادند؛ افسر بلندپایه ترکیه کشته شد

تظاهرات محکومیت حمله به غزه در نیویورک

محاکمه «علی ضیا» در تلویزیون توسط مجری جنجالی

دوبلور کارتون «فوتبالیست‌ها»: دوست نداشتم جای سوباسا حرف بزنم!

نماینده ولی فقیه در سپاه قدس: برای تحقق وعده صادق 3 نه تعلل می‌کنیم، نه شتابزده عمل می‌کنیم

سخنگوی دولت: سند جامع همکاری های ایران و روسیه هفدهم ژانویه امضا می‌شود

شهید سلیمانی به چه فیلم‌هایی علاقه داشت و به لوکیشن کدام فیلم سینمایی رفت؟

پزشکیان به دوشنبه سفر می‌کند

سرمقاله شرق/ ارائه خدمات درمانی‌ نه تولید درمان

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 79 هزار تومان بازگشت

یاسر جبرائیلی: اگر اراده سیاسی باشد همین الان دلار 20 هزار تومان می‌شود

نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه

هفتاد سی، تمساح خونی را گرفت و «زودپز» هم سقوط کرد!

جوادی حصار: برای اعتمادسازی باید کار را از همان نقطه از دست رفته اعتماد آغاز کرد

مکاتبه وادکنندگان برنج با رئیس‌جمهور

آمریکا احداث پایگاه در عین العرب سوریه را تکذیب کرد

عضویت سومالی در شورای امنیت بعد از 54 سال

محمدرضا شریفی‌نیا: آمادگی ساخت سریال پروین اعتصامی را دارم

میرسلیم: پیوستن به گروه FATF دور زدن تحریم‌ها را مشکل و غیرممکن می‌سازد

سرمقاله همشهری/ حماسه حماس بعد از فرمانده سنوار

نخستین اسکله نفتی بخش خصوصی در پارس جنوبی بهره‌برداری شد

تیراندازی در واشنگتن

تجمع گسترده یهودیان ارتدکس ضدصهیونیسم در نیویورک

تحویل فهرست اسامی 34 اسیر صهیونیست به حماس

بازرسی خانه به خانه برای پیدا کردن هواداران بشار اسد در حمص!

معاون ترامپ در بیمارستان بستری شد

عکس کریسمسی بازیگر سریال «عشق ممنوع»

سوال 45ساله: تخصص یا تعهد؟

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی