اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ سوریه و غیرمسلح‌سازی منطقه مقاله

سرمقاله سازندگی/ سوریه و غیرمسلح‌سازی منطقه
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی / «سوریه و غیرمسلح‌سازی منطقه» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم فریدون مجلسی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
وضعیت سوریه از چگونگی سر‌وشکل گرفتن شرایط کنونی آن تبعیت می‌کند، چراکه هیچ‌گاه در این کشور سابقه به وجود آمدن چنین ترکیبی وجود نداشته است. این کشور با سابقه تمدن باستانی مشخص، یکی از مناطق زمان بیزانس و رم‌ شرقی به حساب می‌آید که مرکز ثقل آن عبارت بود از دمشق، حلب و انطاکیه و یک تمدن عظیم تاریخی را در آنجا شاهد بوده‌ایم. در این میان ما به صورت مشخص درحال مشاهده یک تقسیم‌بندی هستیم که بیگانه‌ترین منطقه را باید مناطق کردنشین سوریه بدانیم. نوع سلطه دولت مرکزی سوریه بر این مناطق به‌ گونه‌ای بوده که کردها را در آنجا به‌ عنوان شهروند درجه دوم مورد شناسایی قرار می‌دادند. در این میان کردها می‌خواهند از این فرصت به نفع خود استفاده کنند و در این راستا، ایالات‌متحده و اسرائیل هم یک دیدگاه ویژه نسبت به این جریان که در شمال سوریه مستقر هستند، پیدا کرده‌اند و به ‌نوعی موقعیت آنها را بسیار مهم می‌دانند. از سوی دیگر ترکیه که جمعیت قابل توجهی از کردها را درون خود جای داده، نگران قدرت گرفتن کردها در سوریه و سرایت آن به خاک خود است. به همین دلیل در مورد کردها، اختلاف‌نظر میان آمریکا و اسرائیل با ترکیه وجود دارد. برای واشنگتن اهمیت جریان کردی در این است که می‌تواند با اتکا بر این جریان در عراق و سوریه، رابطه هر دو کشور را به ‌نوعی کنترل کرده و نفوذ خود را عمیق‌تر کند. به همین دلیل احتمال دارد که بخش‌های شمالی سوریه فعلی به ‌نوعی در اختیار ترکیه و عرب‌ها قرار گیرد تا یک منطقه حائل میان آنها با جریان کردی مستقر در سوریه ایجاد شود. این وضعیت درحالی است که اگر قرار باشد سوریه به کانتون‌های مختلف تقسیم شود، می‌تواند در شرایطی که اگر حمایت‌های گسترده انجام شود، قدرت‌ها به صورتی نسبی تقسیم شود.
محور دوم در این وضعیت، علوی‌ها هستند که بیش از سه میلیون نفر از جمعیت سوریه را تشکیل می‌دهند و در لاذقیه و مناطقی که روس‌ها در آنجا حضور داشتند، پررنگ‌تر بودند. باید توجه شود که سلطه علوی‌ها بر سوریه به‌ زعم برخی‌ها نوعی سلطه خودی‌ها بر غیرخودی‌ها را شکل داده بود و حتی بعثی‌های علوی و غیرعلوی در این میان معنا پیدا کرد که یک بحث قومی بود و آیندگان چندان به آن توجه نخواهند کرد. بر همین اساس علاوه بر نواحی شمالی و شرقی، مناطق غربی سوریه هم در آینده این کشور باید زیر ذره‌بین قرار بگیرد. اما در نواحی جنوبی یعنی در مرز اردن – سوریه اوضاع به‌ گونه‌ای دیگر است. اینکه گفته می‌شود اسرائیل در این مناطق اقدام نظامی انجام داده و وارد خاک سوریه شده، یک بحث است اما بحث دیگر این است که آیا اسرائیل می‌تواند در این ناحیه بماند یا خیر، مساله‌ای است که می‌تواند واکنش ایدئولوژیک عربی را به دنبال داشته باشد؛ چراکه اولاً اعراب منطقه را نمی‌توان با سال‌های 1947 یا 1948 میلادی مقایسه کرد، دوماً اینکه اسرائیل و آمریکا به روابط با اعراب منطقه و کشورهای عربی نیاز دارند.
موضوع دیگر این است که تحریرالشام از سوی آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی و حتی روسیه به‌عنوان یک گروه تروریستی خارجی فهرست شده است اما باید متوجه بود که همین کشورها می‌توانند چند روز دیگر این جریان را از فهرست تروریستی خود خارج کنند و اساساً سیاست در اینجا حکم می‌کند. اینکه داعش را با القاعده مقایسه کنیم، غلط است؛ چراکه القاعده توسط غرب در افغانستان و برای جلوگیری از نفوذ کمونیسم و ضربه زدن به آن تشکیل شد و به ‌گونه‌ای می‌توان گفت که تقریباً باید پایه‌گذاری آن را نوعی انتقام آمریکا در قبال «ویت‌کنگ‌ها» در ویتنام که توسط شوروی حمایت می‌شدند، دانست که برای آمریکا بسیار مفید واقع شد.
هیلاری کلینتون به این موضوع اشاره کرد که بعد از استفاده از القاعده، دست‌های خود را شستیم و آنها را رها کردیم و در نهایت از این جریان داعش بیرون آمد و خاطرات تلخی از اسلام ‌افراطی بیرون آمد. در مقابل می‌بینیم که ابومحمد الجولانی، رهبر تحریرالشام از نخست‌وزیر سابق درخواست کرد تا اداره امور را در دست بگیرد و در نهایت محمد البشیر را به ‌عنوان رئیس دولت انتقالی سوریه معرفی کرد که در امر توسعه و مسائل فرهنگی ادلب به نوعی فعالیت داشته تا این پیام را مخابره کند که قرار نیست کشور را به قرون وسطی برگرداند اما باید دید که روند به کدام سمت پیش می‌رود. اما در مورد سناریوهای موجود درخصوص آینده سوریه باید گفت که ایالات‌متحده به دنبال آن است که یک حلقه غیرمسلح پیرامون سوریه به‌خصوص اطراف اسرائیل ایجاد کند. واشنگتن و اسرائیل در حقیقت یک لبنان غیرمسلح، یک فلسطین غیرمسلح، یک حزب‌الله غیرمسلح و حتی سوریه غیرمسلح را می‌خواهند و می‌گویند که این اقدام برای گفت‌وگو و ایجاد روابط اسرائیل و اعراب یک نیاز حیاتی است. به عبارت دیگر سناریو آمریکا و اسرائیل، غیرمسلح‌سازی پیرامون اسرائیل و سرکوب مناطق ماورای‌ پیرامون (به شرط وجود تهدید) اسرائیل است. اینکه اسرائیل درحال حمله به زیرساخت‌های نظامی سوریه است به این دلیل بوده که آنها می‌دانند سوریه تا اطلاع ثانوی درگیر مسائل متعدد اقتصادی و … خواهد بود و حتی اگر به دمشق گفته شود که نباید سلاح داشته باشید، آنها هم چندان با این موضوع مخالفت نمی‌کنند. به همین دلیل باید گفت که مسلح ماندن اسرائیل برای تل‌آویو هزینه‌زا خواهد بود اما در مقابل بحث غیرمسلح‌سازی در دستور کار آمریکا و اسرائیل خواهد بود. باید توجه شود که جنگ جهانی دوم هم با غیرمسلح‌ کردن آلمان و ژاپن پایان یافت و با این اقدام بود که این دو کشور به قطب اقتصاد و تکنولوژی تبدیل شدند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1307438/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شوک بزرگ ترامپ به جهان

حرکت واقعی در مسیر توافق؟

اسرائیل به نقض آتش‌بس غزه اذعان کرد

قطر: در حال زمینه‌سازی برای مذاکرات مرحله دوم توافق آتش بس در نوار غزه هستیم

ماجرای عجیبی که برای «رگ های آبی» پیش آمد!

ناراحتی رویا میرعلمی از نابرابری دستمزد بازیگران خانم و آقا

مهران غفوریان: چرا مشکلات مردم رو در کمدی ها نگیم؟!

امیریل ارجمند: مسعود کیمیایی فرهنگ فیلم فارسی را تغییر داد

حاشیه‌نگاری روز ششم جشنواره فجر 43؛ از سوتی تازه در کاخ جشنواره تا جنجال ناتمام برومند و بابک!

مقام صهیونیستی: ترامپ گفت هیچ‌گونه تحرک نظامی علیه ایران صورت نمی‌گیرد

موضع نتانیاهو در قبال اظهارات اخیر ترامپ درباره ایران

ایران طرح پاکسازی غزه و تملک آن توسط آمریکا را قاطعانه رد کرد

قسمت 17 سفرنامه مهاجرانی: جوانان عاشق خدمت در لبنان!

نخستین فرمانده زن نظامی در ایران

کاخ‌سفید: آمریکا هرگز بازسازی غزه را تأمین مالی نخواهد کرد

فیلم «خاتی» چطور بود؟

انبوه شوخی‌های جنسی در فیلم یک روحانی!

کارگردان فیلم «مرد آرام»: سرمایه گذارها به من گفتند اگر کمدی داری بیا!

نظر عجیب امیریل ارجمند درباره شروع سن بازیگری!

چه کسی غزه پسا جنگ را اداره خواهد کرد؟

چیدنِ محصول براندازی

بازیگران فیلم «شمال از جنوب غربی» در اکران مردمی این فیلم

بهنوش صادقی: ای کاش که به خاطر جغرافیا از حقوق خود محروم نشویم!

ترامپ حفاظت فیزیکی یکی دیگر از قاتلان سردار سلیمانی را لغو کرد

خیابان یک‌طرفه مذاکره

واکنش سازمان ملل به طرح ترامپ درباره غزه

انصارالله: اظهارات ترامپ توهین بی‌سابقه‌ای به امت عربی و اسلامی است

بازیگر «مرد آرام»: این فیلم دغدغه ای دارد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد!

شباهت عجیب سوپر مدل جوان به «آلن دلون»

چهره ها/ سحر دولتشاهی در کنار خانم و آقای کارگردان

ادای احترام استاندار، مدیر کل بنیاد سمنان و مسئولان ارشد اجرائی نسبت به مقام شامخ شهدای مهدیشهر

یک تحلیلگر: ترامپ در ارتباط با ایران در تله نتانیاهو نمی‌افتد

هم میهن نوشت: از تروریسم تا پراگماتیسم

بازیگر «مرد آرام»: این فیلم دغدغه دراد که ربطی به ایران و افغانستان ندارد

تورج نصر: «پسر دلفینی 2» مطمئنا جایزه می‌گیرد

فراستی: بعضی از فیلمسازان، در تلاشند فیلمشان ممنوع شود!

چهره ها/ نوید محمدزاده و خواهرزنش در یک نمایش

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

ولنتاین دهه80، شعرخوانی شاعر توده‌ای در تهران، جوانی بنی‌صدر، مصدق، تختی و فاطمی روی دستان انقلابیون

راز 22ساله سردار

ترامپ برهم زننده نظم جهانی

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

بهنوش صادقی: کودک همسری سوژه‌ای است که خیلی نمیشود به آن ورود کرد!

خاطره‌بازی با جشنواره فیلم فجر؛ نمایش طنز در دل جنگ

نظر مهدی هاشمی درباره بازی «شمیلا شیرزاد»

تیپ زمستانی الناز ملک و ساناز سعیدی در اکران «پیشمرگ»

گزارشی از نشست انیمیشن «پسر دلفینی 2»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی