اخبار محرمانه

آخرين مطالب

زنی که وارث تمام ثروت محمدعلی‌شاه و احمدشاه شد خواندنی ها

زنی که وارث تمام ثروت محمدعلی‌شاه و احمدشاه شد
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مادر مرحوم احمدشاه قریب سه ربع قرن اخیر حوادث تاریخی ایران را دیده و مصائب بی‌شمار را پشت سر گذاشته است؛ روزهای خلع محمدعلی‌شاه و تبعید او به خاک روسیه، انقراض خاندان قاجاریه، مرگ محمدعلی‌شاه و سپس درگذشت احمدشاه و محمدحسن‌ میرزا از حوادث بزرگی است که او در هفتاد سال عمر خویش ناظر آن بوده است

روز جمعه 22 آبان 1326 ملکه جهان همسر محمدعلی‌شاه و مادر احمدشاه در حومه‌ی پاریس چشم از جهان فروبست. در همین برهه حسین فاطمی که بعدها به وزارت خارجه‌ی دولت ملی دکتر مصدق رسید، در پاریس به سر می‌برد. او در سال 1324 پس از پایان مجلس چهاردهم برای ادامه‌ی تحصیل روانه‌ی این کشور شده بود اما در آن‌جا نیز به فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی خود ادامه می‌داد. از آن جمله است گزارش مرگ ملکه جهان. فاطمی این گزارش را برای روزنامه‌ی «ستاره‌ صبح» فرستاد و مجله‌ی خواندنیها در 14 آذر 1326 آن را به شرح زیر از روزنامه‌ی یادشده نقل کرد:
ساعت چهار صبح جمعه 22 آبان 1326 یک ایرانی دورافتاده از وطن که شاهد سه ربع قرن تاریخ ایران معاصر بود در حومه‌ی پاریس از دنیا رفت. مادر مرحوم احمدشاه و همسر محمدعلی‌شاه قاجار بر اثر سکته‌ی قلبی بدون این‌که کسالت قبلی موید این حادثه باشد در اقامتگاه خویش در «سنت کلو» به سن هفتاد سالگی چشم از زندگی فروبست.
قصبه‌ زیبای سنت کلو
«سنت کلو» قصبه‌ی زیبا و خوش‌منظره‌ایست که در کنار رودخانه‌ی معروف «سن» قرار گرفته و از باغ بزرگ و باشکوه آن به فاصله‌ی شش هفت کیلومتر می‌توان تمام پاریس بزرگ را زیر چشم گرفت. ناپلئون امپراطور فرانسه مدتی از دوران فرمان‌روایی خود را در این‌جا منزل داشت و «ماری لوئیز» در روزهایی که بناپارت سرگرم جنگ‌های روسیه و عقب‌نشینی مسکو بود با «ژوزف بناپارت» فرزند نوزاد خود که در قصر «تولری» به دنیا آمده بود به سنت کلو نقل‌مکان کرد. نامه‌هایی که ناپلئون از جبهه‌ی جنگ برای ماری لوئیز می‌فرستاد در قصر سنت کلو به او می‌رسید. ژوزف بناپارت که به «ناپلئون دوم» در تاریخ معروف است روزهای کودکی خود را در کنار جنگل‌های انبوه و مناظر بهشتی سنت کلو سپری نموده و در همین نقطه بود که عنوان «پادشاه روم» را ناپلئون به او بخشید.
امروز از عمارت‌ها و قصور مجلل سنت کلو چیز مهمی برجای نیست زیرا در جنگ 1871 که ارتش آلمان به طرف پاریس سرازیر بود بناهای تاریخی و باشکوه آن‌جا را طعمه‌ی آتش کرد. تنها چیزی که از عظمت گذشته‌ی سنت کلو باقی مانده باغ بزرگ و پرگلی است که در روزهای تعطیل گردشده‌ی اهالی محل و مسافرینی است که از پاریس برای تماشا بدان‌جا می‌آیند.
مادر مرحوم احمدشاه و همچنین برادران پادشاه اسبق ایران از 1919 به بعد در سنت کلو منزل اختیار کرده‌اند. خانه‌ای که فعلا نشسته‌اند اجاره است ولی یک عمارت بالنسبه مفصل نیز ملک شخصی ایشان است که در دوره‌ی اشغال فرانسه توسط آلمان‌ها، عمارت مزبور را از تصرف آن‌ها خارج کرده برای احتیاجات نظامی تخصیص داده بودند.
پس از شکست آلمان و ورود قوای متفقین به پاریس مجددا این عمارت برای کارهای ارتش آمریکا نگهداری شد و اینک چند ماه است که به مالک اصلی مسترد شده و برای این‌که بتوانند بدان‌جا نقل‌مکان کنند در دست تعمیر قرار دارد.

اخبار محرمانه


تبار
مادر مرحوم احمدشاه دختر مرحوم کامران‌میرزا نایب‌السلطنه فرزند ناصرالدین‌شاه و مادر او سرورالدوله دختر حسام‌السلطنه است که در جنگ هرات شهر مزبور را فتح کرد.
ملکه‌ی اسبق ایران به نام «ملکه جهان» خوانده می‌شد و دومین زنی است که به همسری محمدعلی‌شاه قاجار بیرون آمد. محمدعلی‌شاه قبل از این ازدواج زن دیگری داشت که فوت کرد که شاهزاده اعتمادالسلطنه از آن زن به دنیا آمده است.
ملکه جهان دارای شش فرزند، چهار پسر و دو دختر بود که دو پسر او مرحوم احمدشاه و مرحوم محمدحسن ‌میرزا پیش از او (اولی در پاریس و دومی در لندن) بدرود زندگی گفتند. دو پسر دیگر سلطان محمود میرزا و سلطان مجید میرزا هردو در موقع مرگ مادرشان در بالین او به سر می‌بردند، دخترهای او یکی همسر شعاع‌السلطنه و دومی عروس سالارالدوله است.
بی‌مناسبت نیست در این‌جا که نامی از سالارالدوله به میان آمد یادآور بشوم که «سالارالدوله» مستبد معروف هنوز در قید حیات است و به طوری که یکی از ایرانیان مقیم پاریس اظهار می‌داشت در طی سفری که این اواخر به مصر کرده سالارالدوله را در مصر ملاقات نموده است.
من پیش خودم گفتم بیچاره «سالارالدوله» برادر کوچک محمدعلی‌شاه از دست مواد قانون حکومت نظامی و رژیم مشروطه از وطن دربه‌در شد، امروز همان قانون و مقررات برای پایمال کردن حقوق ملت و مردمی است که بر علیه ارشدالدوله‌ها و سالارالدوله‌ها می‌جنگیدند بنابراین از این حیث خیال می‌کنم آقای سالارالدوله نگرانی نداشته باشد زیرا افکار و عقاید ایشان را بعد از او به مراتب شدیدتر و سخت‌تر به مورد اجرا گذاشته‌اند و بذری را که ایشان در سرزمین ایران پاشیده‌اند امروز برای ملت ما هزارها سالارالدوله به وجود آورده است که خلاصی از دست آن‌ها محال و ممتنع به نظر می‌رسد.
مادر مرحوم احمدشاه قریب سه ربع قرن اخیر حوادث تاریخی ایران را دیده و مصائب بی‌شمار را پشت سر گذاشته است؛ روزهای خلع محمدعلی‌شاه و تبعید او به خاک روسیه، انقراض خاندان قاجاریه، مرگ محمدعلی‌شاه و سپس درگذشت احمدشاه و محمدحسن‌ میرزا از حوادث بزرگی است که او در هفتاد سال عمر خویش ناظر آن بوده است.
میراث دو پادشاه معزول
محمدعلی‌شاه در بهار 1925 در «سان مارو» کنار دریای مدیترانه قصبه‌ی ایتالیا که کنفرانس متفقین در 1920 برای حل اختلافات بعد از جنگ اول در آن‌جا تشکیل شد در سن 53 سالگی مرد. کلیه‌ی املاک و اموالی را که در ایران داشت به زن خود مصالحه کرده بود.
ملکه جهان چند ماه بعد از این تاریخ یعنی در ماه اکتبر 1925 که از اروپا به ایران برمی‌گشت در بغداد خبر انقراض خاندان قاجاریه را شنید. از همان‌جا به بیروت آمده و چهار سال تا 1929 در بیروت اقامت کرد سپس به پاریس آمد و یکسر به بیمارستان به بالین مرحوم احمدشاه که بستری بود شتافت.
از آن موقع تا به امروز در سنت کلو منزل اختیار کرده و در همان‌جا چشم از زندگی پرحادثه‌ی خود پوشانید.
جنازه‌ی آن مرحومه را به طور موقت در پاریس به خاک می‌سپارند و در فرصت مقتضی آن را به کربلا به مقبره‌ای که مرحوم مظفرالدین‌شاه، محمدعلی‌شاه و احمدشاه نیز مدفون هستند انتقال خواهند داد. جنازه‌ی مرحوم محمدحسن‌میرزا را نیز که به مناسبت جنگ نتوانسته از لندن آن را حرکت دهند، به‌زودی در این مقبره‌ی خانوادگی فرستاده خواهد شد. در مراسم عزاداری فقط افراد فامیل قاجار به طور خصوصی شرکت داشتند.
هنوز اطلاع صحیح و مطمئنی در دست نیست که مادر احمدشاه پیش از مرگ یا در حین نزع از خود وصیت‌نامه‌ای هم باقی گذاشته است یا خیر ولی چیزی که مسلم است این است که کلیه‌ی نقدینه‌ی پادشاه اسبق ایران، دلارهایی که در آمریکا داشت در اختیار او بود و فقط دختران مرحوم احمدشاه سهمیه‌ی ارث خود را دریافت داشته‌اند. بدین ترتیب که نصف سهم‌الارث خود را هنگام ازدواج و نصف دیگر را پنج سال بعد از ازدواج از بانک آمریکایی گرفته‌اند.
احمدشاه قریب یک میلیون لیره در لندن پول نقد داشت که چون ارث در انگلستان مشمول مالیات خیلی سنگین می‌شود مرحوم احمدشاه قبل از مرگش پول مزبور را تبدیل به دلار کرده به بانک انتقال داد و هیأت‌مدیره‌ی همان بانک را مامور اجرای مواد وصیت‌نامه‌ی خود نمود. کلیه‌ی املاک شخصی که در ایران داشت به مادر خویش صلح کرد و سهمیه‌ی هنگفت موجودی دلار او نیز اختصاص به مادرش داشت. اکنون محقق نیست آیا از نقدینه‌ و املاک مزبور فرزندان مرحوم احمدشاه بهره‌مند خواهند شد یا بدون وصیت‌نامه در میان بازماندگان «ملکه‌ی سابق» تقسیم می‌شود.
صفحات کتاب یک زندگی آمیخته با شادکامی و محرومیت پس از هفتاد سال، بدین ترتیب در گوشه‌ای از دنیا بسته شد. روزی که به دنیا آمد دربار ناصرالدین‌شاه و بقایای جلال و جبروت کیانی می‌رقصید، در آن دقایقی که از دنیا رفت جز چند چشم که بر بستر مرگ او دوخته شده بود کسی را در بالین خود نیافت!

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1304008/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آملی لاریجانی: عده‌ای احساس کردند باید هر لحظه طعنه‌ای بزنند، این از خطا‌های جاهلین است

پوتین: روسیه به دنبال پایان دادن به جنگ اوکراین است

پزشکیان، خراسان شمالی را ترک کرد

قمار ژئوپلیتیکی خونین کیم

متقاضیان وام ازدواج بخوانند

کرملین: فرضیه‌سازی در خصوص سقوط هواپیمای آذربایجانی پیش از تحقیقات اشتباه است

شمار شهدای حملات روز پنجشنبه رژیم صهیونیستی به نوار غزه به 44 نفر رسید

اتهام‌پراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران پیرامون سوریه

صحبت های بهزاد فراهانی در مراسم تشیع بانو «ژاله علو»

بی بی سی، مستند افشاگرانه درباره «نتانیاهو» را رد کرد

آخرین تغییرات در حزب اتحاد ملت؛ پسر رئیس جمهور سابق عضو شورای مرکزی شد

رضایت «سعید سهیلی» از آثار فیلمسازان جوان جشنواره فجر 43

سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی

قیمت انواع خودرو؛ رانا در بازار غرق شد

ادعای الاخبار: توافق دولت و گروه‌های مقاومت عراق برای توقف حملات به اسرائیل

از بزرگترین رویداد سینمایی کشور تا اعتراض به دستمزد نجومی چند بازیگرن

صداوسیما قدرت رقابت با هیچ رسانه‌ای را ندارد

پزشکیان: قطار بجنورد به مشهد راه اندازی خواهد شد

شعری شاد و کودکانه به اسم «آرزو قشنگه»

وحشت اسرائیل از سوریه جدید

مانور دکترین

پوتین به سوال درباره پایان احتمالی درگیری اوکراین در سال 2025 پاسخ داد

قصه بازیگری که باید روحانی می‌شد!

ویدئوی طنز قدیمی از خوانندگی رضا عطاران در کنار سعید آقاخانی

مقام سابق آمریکایی: ممکن است مذاکره با ایران زودتر از حد انتظار شروع شود

پزشکیان: 35 میلیارد دلار گاز را بد مدیریت کرده و می سوزانیم که یک میلیارد دلار آن می تواند خیلی از مشکلات را حل کند

سلطان سیاست در سایه

گزارش صداوسیما از فراز و فرود طرح کالابرگ الکترونیکی

رویترز: هواپیمای جمهوری آذربایجان توسط سامانه‌های دفاع هوایی روسیه سرنگون شد

وال استریت ژورنال: شورشیان کنترل سوریه را به دست گرفته‌اند؛ چه خواهد شد؟

ترامپ؛ پشت‌پرده تصرف کانادا و پاناما چیست؟

واپسماندگی دلیل ندارد، علت دارد

پیش بینی اندیشکده بروکینز؛ چال جدی چین با ترامپ

پوتین برای میانجی‌گری ترامپ در جنگ اوکراین شرط گذاشت

واکنش تند «داریوش کاردان» به تمسخر بانوان مسابقه چند ثانیه

اظهارات متفاوت سعید حدادیان درباره «پایتخت»، «ماه عسل» و «جوکر»

پزشکیان: عقب‌ماندگی ایران غیرقابل پذیرش ‌ا‌ست

گاردین: سیتی چطور تبدیل به بدترین تیم دنیا شد؟

شاخ‌وشانه قطر برای اروپا؛ ارسال گاز متوقف می‌شود؟

توقف تولید سیمان در تهران و خراسان؛ کوره‌ 22 کارخانه سیمانی خاموش شد

حضور رئیس WHO در فرودگاه صنعا هنگام حمله صهیونیست‌ها

افشاگری همایون اسعدیان از قراردادهای دلاری و بیتکوینی حمید فرخ‌نژاد!

تل‌آویو: ایران تهدیدی علیه اسرائیل و اوکراین است

روز پر برنامه رئیس جمهور در خراسان شمالی؛ از بازدیدهای بدون اطلاع قبلی تا پیگیری پرمصرف‌های انرژی

برای مذاکرۀ بی‌ایده ذوق مرگ نشوید

حساب صرافی‌های رمز ارزی دوباره مسدود شد

یک منبع امنیتی در دولت جدید سوریه؛ افسران حکومت اسد 4 روز مهلت دارند تا خود و سلاح‌هایشان را تسلیم کنند

رقابت با یک خواستگار آس و پاس!

کانال 14 اسرائیل: حمله امروز، آغاز یک کارزار جدید علیه حوثی‌ها است

حماس به حملات امروز رژیم اشغالگر به یمن واکنش نشان داد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی