اخبار محرمانه

آخرين مطالب

پالس های ایران و آمریکا به همدیگر برای آشتی اخبار محرمانه از منابع دیگر

پالس های ایران و آمریکا به همدیگر برای آشتی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - عقلانیت حداکثری برابر سیاست فشار حداکثری
برخی کارشناسان معتقدند ارتباطات اقتصادی میان ایران و آمریکا اساسا نمی‌تواند آن اندازه که ترامپ را قانع کند، گسترده باشد و تصور تاجر بودن ترامپ که می‌تواند به یک توافق بی‌انجامد، اساسا نادرست است.بهمن‌ماه امسال دونالد ترامپ کلید کاخ سفید را از بایدن تحویل می‌گیرد تا برای چهار سال پیش رو رئیس‌جمهور ایالات متحده باشد. پرونده رابطه با ایران در کنار موارد دیگری چون جنگ غزه و لبنان و منازعه میان اوکراین و روسیه جزئی از پرونده‌های مهم دولت ترامپ خواهند بود. در تهران هر چند مقامات ارشد آمدن ترامپ را بی ارتباط با ایران خواندند اما ظاهرا آمادگی‌هایی در سطح دیپلماتیک و اقتصادی برای شرایط جدید درحال برنامه‌ریزی است. کلمه کلیدی مدیریت که هفته گذشته رئیس‌جمهور و وزیرخارجه ایران از آن برای ارتباط میان تهران و واشنگتن استفاده کردند، نشان‌دهنده رویکرد دولت چهاردهم به کلیت اتفاقات اخیر است.
پالس‌های تهران کدامند؟
روز دوشنبه مجید تخت‌روانچی دیپلمات ایرانی و معاون سیاسی وزارت خارجه در گفتگویی که با فایننشال تایمز داشت از باز بودن درهای گفتگو با ترامپ حرف زد. او البته این موضوع را مشروط دانست و تاکید کرد که هرگونه تلاشی برای اعمال "فشار حداکثری" علیه تهران شکست خواهد خورد. مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور پیش از همه اعلام کرده بود برای ایران تفاوتی ندارد که چه کسی در ایالات متحده رئیس‌جمهور خواهد شد. همزمان برخی این سخنان رئیس‌جمهور را به آمادگی تهران برای دنبال کردن دیپلماسی برای ارتباط با غرب تفسیر کردند. پزشکیان هفته گذشته پرده از رویکرد دولت چهاردهم در قبال ایالات متحده برداشت و گفت باید رابطه و مواجهه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم. یک روز بعد از این اظهارنظر وزیرخارجه ایران هم در صحبت‌های مشابهی گفت باید مدیریت کنیم تا هزینه اختلافاتمان با آمریکا کاهش پیدا کند. او توضیح داد باید مدیریت کنیم تا هزینه‌های اختلافات ایران و آمریکا کاهش یابد، کانال‌های تماس بین ایران و آمریکا همیشه وجود دارد، بعضا اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است.
دریافت فیش حقوقی از طریق کد ملی
مقامات ایرانی در اظهارنظرهایشان درهای گفتگو با ایالات متحده را کاملا بسته ارزیابی نمی‌کنند. البته اصول‌گرایان دیدگاه متفاوتی دارند. آنها در روزنامه‌های خود در همین یک هفته گذشته به عراقچی و پزشکیان هشدار داده‌اند که برای گفتگو با ترامپ عجله به خرج ندهند. در لحن این رسانه‌ها سرزنش علیه دیپلماسی درنظر گرفته شده از سوی دولت در قبال ایالات متحده مشهود است.
در ایران برخی از کارشناسان و سیاستمداران معتقدند ترامپ بیش از آنکه مسائل ایدئولوژیک را دنبال کند؛ به اقتصاد می‌پردازد. به گمان آنها اگر برای ترامپ ارتباط با تهران از نظر اقتصادی صرفه داشته باشد، می‌توان به دیپلماسی امیدوار بود. مساله حشمت فلاحت‌پیشه نماینده سابق مجلس در گفتگویی با خبرآنلاین توضیح داد ایران و آمریکا در صورت توافق بر سر کلیات تنش های موجود و محدود کردن این تنش ها به سازوکارهای اقتصادی دست پیدا کنند. او اضافه کرد: «به باور بنده در دوره 4 ساله‌ای که ترامپ روی کار خواهد بود، او به میزانی رابطه با ایران از نظر اقتصادی برایش سودآور باشد، به همان اندازه در حوزه سیاسی حاضر به امتیاز دادن است. لذا ایران و آمریکا می‌توانند از طریق کانال‌های غیرمستقیم مانند ایلان ماسک و تجار و فعالان اقتصادی بنیان اقتصادی را برای تنش‌زدایی ایجاد کنند. تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا نیازمند یک بنیان اقتصادی است.»
از سوی دیگر باقی کارشناسان معتقدند ارتباطات اقتصادی میان ایران و آمریکا اساسا نمی‌تواند آن اندازه که ترامپ را قانع کند، گسترده باشد و تصور تاجر بودن ترامپ که می‌تواند به یک توافق بی‌انجامد، اساسا نادرست است. 
پالس‌های آمریکا کدامند؟
ترامپ تجربه چهار سال رویکرد تهاجمی علیه ایران را دارد. او از زمان انتخاب در دور اول شمشیر خود را علیه برجام از رو بست و همین مساله منجر به خروج از توافق هسته‌ای شد. او سیاست فشار حداکثری با گسترش تحریم‌ها علیه ایران را در پیش گرفت و در نهایت اقدام به ترور سردار قاسم سلیمانی کرد. در دور دوم، ترامپ در اظهارنظرهای پیشاانتخاباتی از این سخن گفت که می‌تواند تهران را به پای میز مذاکره بکشاند. همین موضوع باعث شد تا تحلیل‌هایی در خصوص اینکه ترامپ در نهایت به دلیل افزایش میزان غنی‌سازی ایران ناچار است تن به گفتگو دهد، به‌وجود بیاید. با این‌حال تیمی که دونالد ترامپ تا اینجا برای خود ساخته است، نشان می‌دهد او کماکان رویکرد مثبتی در قبال ایران نخواهد داشت. دستکم سه نفر از اعضای کابینه آینده ترامپ، رویکردی بسیار تند علیه ترامپ دارند. آنها حامی تحریم شدید ایران و مخالف برجام بوده و در میان راست‌گرایان افراطی قرار می‌گیرند. در روزهای اخیر فایننشال تایمز به نقل از منابع نزدیک به تیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده اعلام کرد که ترامپ قصد بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را دارد؛ سیاستی که ثبات اقتصادی این کشور و توانایی آن برای حمایت از نیروهای نیابتی و توسعه برنامه هسته‌ای را هدف قرار می‌دهد.
این منابع فاش کردند که دولت آینده ترامپ قصد دارد تحریم‌های سخت‌تری را به‌ویژه در موضوع صادرات نفت ایران که یک منبع حیاتی درآمد برای این کشور است، به اجرا بگذارد. اگر بخواهیم حرف‌های نزدیکان ترامپ را به فایننشال تایمز جدی بگیریم، می‌توان گفت ترامپ تلاش خواهد کرد تا تهران را به پای میز مذاکره‌ای اجباری بکشاند. امری که بعید است ایران به آن تن دهد. از طرف دیگر فارغ از رویکرد دولت ترامپ کانال‌های دیپلماتیک به صورت عمده در جای دیگری فعالند. این کانال‌ها معمولا چندان گوششان به تلاش‌های ترامپ و اطرافیانش بدهکار نیست و همین موضوع می‌تواند باعث شود تا در سال‌های پیش رو، اوضاع طور دیگری رقم بخورد.
وزیرخارجه نیز اخیرا به دولت جدید آمریکا هشدار داد که تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد و ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» امتحان شود که به نفع همه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1298735/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فواید بازی با آینه برای کودکان

حزب‌الله مراکز ارتش صهیونیستی را موشک‌باران کرد

وقتی زیرآب‌زنی جواب نمیده!

پزشکیان: ایران باید در منطقه الگو و الهام‌بخش باشد

روسیه برای اولین بار به بزرگترین صادرکننده گاز به اتحادیه اروپا تبدیل شد

بهنوش بختیاری در فصل جدید جوکر

دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی رییس‌جمهور ونزوئلا

طعنه ابطحی به مخالفان ظریف

گاهی اوقات حرف‌هایی هست که مجبوری تو قلبت پنهون کنی

علی مطهری: روس‌ها، ایران را سپر خودشان می‌کنند

دیدار وزیر خارجه سوریه با قالیباف

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

تصاویری از لحظه ورود و خروج علی لاریجانی از فرودگاه بیروت؛ هیچ بازرسی در کار نبود

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

مادام گلوریا در طبقه 21

10 راهکار جلوگیری نفوذ آلودگی هوا به داخل منزل

صد بار بهتون گفتم دختر باید مهربون باشه!

کیهان: امکان هیچ اجماعی علیه برنامه هسته‌ای ایران بین آمریکا و اروپا وجود ندارد

گزارش اینستاگرامی عراقچی درباره دیدار با همتای قطری‌اش

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

جزییات پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده غرب علیه ایران در آژانس

یک عکس یک روایت: وبا شهر را بی صاحب کرده بود

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

هاآرتص: اسرائیل بعداز شکست مقابل حزب‌الله به فکر آتش‌بس افتاد

استقبال فرزندان شهید رضاپور و شاه‌‌میرزایی از رئیس‌‌جمهور

سرمقاله وطن امروز/ تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

عضو کمیسیون امنیت ملی: بازدید آژانس از نطنز و فردو، خلاف قانون اقدام راهبردی بود

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی

فرمانده کل ارتش به خانواده شهدای پدافند هوایی نشان فداکاری اعطا کرد

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

اوکراین با موشک‌های انگلیسی فرانسوی خاک روسیه را هدف قرار داد

حزب‌الله عراق: از اتحاد میدان‌ها حمایت می‌کنیم

موسوی لاری: روسای قوا فکر نکنند پزشکیان امر بَر آنها است و مرتب به او سفارش دهند

ترفند های کاربردی خانه داری

سفر سرزده به باغ ملی

حمله شدید هوایی به ضاحیه جنوبی بیروت

چهره ها/ سلفی جالب رضا رشیدپور با کریم باقری داخل رستوران

با غیرت به استقبال مرگ رفت

افشای رأی ذوالنوری در لایحه اصلاح «قانون مشاغل حساس»

سرمقاله اعتماد/ وفاق ملی برای حفظ بنیان اخلاقی جامعه

پزشکیان: هدف دولت از سفرهای استانی، حل مشکلات مردم است

با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریم‌ها پاداش ندهید!

بلومبرگ: دولت بایدن قصد دارد از 4.65 میلیارد دلار بدهی اوکراین بگذرد

چهره ها/ سلفی صمیمی احسان علیخانی با آقای بازیگر مشهور

سرمقاله کیهان/ استقامت، دشمنان خارجی و شبهه‌آفرینان داخلی

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

نماینده فلسطین در شورای امنیت: «وتوی آمریکا هیچ توجیهی ندارد»

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی