اخبار محرمانه

آخرين مطالب

فیلترشکن 7 برابر پرسودتر از شرکت زیرساخت تحلیل ویژه

فیلترشکن 7 برابر پرسودتر از شرکت زیرساخت
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
المیرا حسینی| در وضعیتی که مخالفان رفع فیلترینگ در پی گذاشتن شرط‌وشروط بعید هستند، آمار جدیدی از آثار و تبعات فیلترینگ به‌دست می‌آید؛ آماری که نشان می‌دهد هر روز ادامه یافتن فیلترینگ می‌تواند چه تأثیراتی بر وضعیت اقتصادی داشته باشد. شناختیک، مرکز شناخت محاسباتی و سیاست‌گذاری داده‌محور، به‌تازگی نتایج پیمایش خود را منتشر کرده که به‌موجب آن هزینه‌کرد کاربران بالای 18 سال برای فیلترشکن، 45 همت در سال برآورد شده است. 
هر دقیقه، 86 میلیون تومان
براساس جدیدترین آمار به‌دست‌آمده به‌طور میانگین هر کاربر ماهانه 69 هزار تومان برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کند که این رقم نسبت به پیمایشی که در فصل بهار صورت گرفته، 40 درصد افزایش داشته است. براساس داده‌های شناختیک، درحالی‌که همچنان 54 درصد از کاربران از فیلترشکن رایگان استفاده می‌کنند، درصد کاربرانی که برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کنند، نسبت به پیمایش بهار، 5/5 درصد افزایش داشته است.
برای تقریب به ذهن گردش مالی سالیانه، می‌توانید این را در نظر بگیرید که در هر دقیقه 86 میلیون تومان و در هر روز 123 میلیارد تومان صرف خرید فیلترشکن می‌شود. رقم 45 همتی گردش مالی بازار فیلترشکن، بیش از هفت برابر درآمد عملیاتی شرکت ارتباطات زیرساخت است. شرکتی که اصلی‌ترین متولی زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی کشور است، در سال 1402 توانسته 6/3 همت درآمد عملیاتی را محقق کند. 
اطلاعات به‌دست‌آمده در حالی جامعه کاربران اینترنت بالای 18 سال را در نظر گرفته و سراغ کاربران زیر 18 سال نرفته که جمعیت این کاربران بالغ بر 15 میلیون نفر تخمین زده می‌شود. درصورتی‌که این بخش از کاربران نیز به‌عنوان جمعیتی که تمایل به حضور در شبکه‌های اجتماعی را دارند، بررسی شوند، احتمالاً شاهد تغییرات معنادار در ارقام به‌دست‌آمده باشیم. براساس داده‌های شناختیک و باتوجه به برآورد مرکز ملی آمار از جمعیت بالای 18 سال کشور در سال 1403، تعداد کل کاربران در این سن 54/5 میلیون نفر است و 87 درصد از جمعیت کشور، کاربر شبکه‌های اجتماعی هستند. 
جامعه این محدودیت را قبول ندارد
پیش‌تر نیز گزارش اندیشکده حکمرانی دانشگاه شریف و نظرسنجی ایسپا اعلام کرده بودند که 83/6 درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن استفاده می‌کنند. نظرسنجی ایسپا در اسفندماه 1402 نشان داده بود، استفاده از فیلترشکن بعد از فیلترینگ «اینستاگرام» و «واتساپ» در پاییز 1401 تا زمان انجام نظرسنجی، سه برابر شده و به‌طور میانگین هر کاربر ایرانی در طول روز، چهار ساعت از فیلترشکن استفاده می‌کند.
هرچند نمی‌توان گردش مالی فیلترینگ را نشانه‌ای از وجود مافیای فیلترشکن دانست، اما همچنان نباید چشم بر گردش مالی بازاری بست که به‌سادگی می‌توانست وجود نداشته باشد یا به‌شکلی بسیار محدودتر فعالیت کند.
آنچه باعث می‌شود این اعداد و ارقام جلب توجه کنند، برخلاف آنچه در بزنگاه‌های سیاسی عنوان می‌شود، مافیای فیلترشکن نیست. تلاش برای یافتن دست‌های پشت پرده‌ای که مانع رفع فیلترینگ می‌شوند، چندان کارآمد نخواهد بود. همچنین مصروف ساختن انرژی مدیران برای ردیابی و از بین بردن کسب‌و‌کاری زیرزمینی نیز منطقی به‌نظر نمی‌رسد.
بازگشت مصرانه مردم به استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌هایی که فیلترینگ و اختلالات اینترنتی متعاقب آن، استفاده از آنها را با دشواری بسیار مواجه کرده، یک پیغام واضح دارد و آن این است که عموم مردم محدودیتی را که در دسترسی به اینترنت آزاد ایجاد شده، منطقی نمی‌دانند و برای دور زدن این محدودیت، حاضرند هزینه کنند. بدیهی است وقتی برای کالایی متقاضی وجود دارد، بازار معامله آن شکل بگیرد. به همین علت است که کسی روی خوش به مبارزه با فروش فیلترشکن نشان نمی‌دهد.
آرین اقبال، کنشگر اینترنت آزاد پیش‌تر به هم‌میهن گفته بود، استفاده از لفظ «مافیا» را برای فروشندگان فیلترشکن به‌صرف داشتن گردش مالی، دقیق نمی‌داند. او گفته بود، هرچند شخصاً روی ساختار فیلترشکن‌های عمومی، مانند فیلترشکنی که افراد از فروشگاه‌های ارائه‌دهنده خدمات موبایلی خریداری می‌کنند، تحقیقی نکرده و نمی‌تواند به‌شکل قطعی بگوید چنین گزاره‌ای درست یا غلط است، اما هشدار داده بود گذاشتن پسوند هزار میلیارد تومان پس از یک عدد و بیان کردن این رقم به‌عنوان گردش مالی سالانه، لزوماً خبر از یک ساختار مافیایی نمی‌دهد و افزوده بود: «چیپس هم که در مغازه‌ها به فروش می‌رسد، بالاخره گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی دارد، ولی الزاماً تحت نظر یک ساختار مافیایی نیست.» 
تقاضا حرف اول را می‌زند
گردش مالی سالانه بازار فیلترشکن، چه آن را مافیا بدانیم و چه ندانیم، از تقاضای جامعه ناشی می‌شود. جامعه در سال‌های اخیر نشان داده، دسترسی به اینترنت آزاد را موضوعی مهم می‌داند و بالاخره از طریقی خود را به آن می‌رساند. چنانچه محدودیت‌های علی‌حده‌ای روی روش‌های دور زدن محدودیت‌های فعلی ایجاد شود، تجربه نشان داده که مردم بالاخره راه خود را پیدا می‌کنند، حتی اگر به معنی استفاده از روش‌های ناامن‌تر و صرف هزینه‌های بیشتر باشد. 
اقبال پیش‌تر گفته بود، فاکتور مهم در بازار خرید و فروش فیلترشکن، تقاضاست. او هرچند معتقد بود کسانی که فیلترشکن عمومی می‌فروشند، ارتباطی با شرکت‌های دیتاسنتر و آی‌اس‌پی‌ها دارند، اما این ارتباطات را سازمان‌یافته نمی‌دانست و افزوده بود: «به‌نظرم بیشتر در حد این است که یک‌نفر با یک‌نفر دیگر هماهنگ کرده تا بتواند سرویس باکیفیت‌تری دریافت کند.
بیشتر از این نیست. معتقدم، حذف فیلترینگ مشکل عجیبی برای دیتاسنترها و حتی فروشندگان فیلترشکن ایجاد نمی‌کند که بخواهند به‌شکلی فعالانه با اینترنت آزاد مقابله کنند. اگر فیلترینگ حذف شود، کسی که در حال حاضر فیلترشکن می‌فروشد، می‌تواند اینترنت بفروشد یا در دیتاسنتر فعالیت کند. نمی‌توان گفت این کسانی که در حال حاضر فیلترشکن می‌فروشند، کار دیگری نمی‌توانند انجام دهند.
همین افراد با آن ارتباطاتی که دارند و می‌توانند از دیتاسنترها خط باکیفیت بگیرند، از همان ارتباط می‌توانند در جهت فروش سرویس‌های دیگر استفاده کنند و شرکت Servco بزنند (به شرکت‌هایی گفته می‌شود که خدمات را مبتنی بر شبکه زیرساخت شرکت‌های دیگر به کاربران ارائه می‌دهند). اصلاً دلیلی نمی‌بینم شخصی که فیلترشکن می‌فروشد، بخواهد فیلترینگ را نگه دارد تا فیلترشکن بیشتری بفروشد.»
او البته معتقد بود، اگر قرار باشد به دنبال مانعی اقتصادی برای برداشته شدن فیلترینگ بگردیم، باید سراغ شرکت‌هایی برویم که وجود یا پیشرفت‌شان، به واسطه تحریم و فیلترینگ معنا پیدا می‌کند. 
از طرفی ناکارآمدی فیلترینگ ثابت شده و از سویی دیگر، در این شرایط اقتصادی وضعیتی برای عموم مردم ایجاد شده که برای دسترسی آزادانه به اینترنت، چیزی که بخشی از حقوق شهروندی‌شان را شامل می‌شود، ناچار به پرداخت هزینه‌های مضاعف باشند. سوال اینجاست که چرا مردم باید از جیب خود هزینه پافشاری مسئولان بر یک تصمیم اشتباه را بپردازند؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1297331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه

رویترز: گاز روسیه هنوز مشتریان زیادی در اروپا دارد

رمز موفقیت گلاره عباسی در سینما از نظر خودش

پلیس اسرائیل تظاهرات یهودیان حریدی را سرکوب کرد

بنظرتون مریم سعادت میتونه نخنده و بقیه رو بخندونه؟

چهره ها/ تصویر و استایل جالب رامبد جوان در 4 سالگی

مصطفی زمانی: از نوع بازی‌ام در سکانسی از «یوسف پیامبر» پشیمانم!

سخنگوی وزارت خارجه: اظهارات وزیر خارجه انگلیس به شدت غیرانسانی است

پاتک علی لاریجانی در بیروت همزمان با رونمایی از آتش‌بس آمریکایی

هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود

چهره ها/ گلوریا هاردی بازیگر سریال «کیمیا» در 42 سالگی

7 نکته درباره کارنامه «هانیه توسلی» به بهانه پایان دوره ممنوعیت

فعال سیاسی اصلاح‌طلب: چه با ترامپ، چه بی ترامپ، زمان به ضرر ماست

سردار سلیمانی: هیچ زبانی و هیچ قلمی قادر به انعکاس مجاهدت‌های بسیجیان نیست

عراقچی: هیچ مبنای قانونی و اخلاقی برای رفتارهای اروپا وجود ندارد

دلم تنگه برای اون خنده های از ته دل!

از طلاق عاطفی و نشانه های آن چه می‌دانید؟

راه حل هایی که با این قیمت دلار برای زندگی میشه گرفت!

چند عکس اندر احوالات خانم بازیگر سابق و بوکسور فعلی

کنایه معنادار ابطحی به عراقچی: چرا تا کیهان تیتر زد دستپاچه شدید؟

دیپلمات: «چین» از «ایران» فاصله می‌گیرد؟

مقامات ترکیه بستن حریم هوایی بر رئیس رژیم صهیونیستی را تأیید کردند

حملات انصارالله یمن به «یافا» و «عسقلان» اشغالی

میقاتی: شمار شهدای ارتش لبنان به 36 نفر رسید

تل‌آویو: گزارش سازمان ملل داستان‌های ساختگی علیه اسرائیل است

ژنرال اسراییلی: ایران، روسیه و چین به‌دنبال اخراج آمریکا از منطقه هستند

مخالفت‌های سازمان یافته با تلاش دولت برای رفع فیلترینگ

یحیی سریع: یافا در تل‌آویو و عسقلان را هدف قرار دادیم

چقدر زندگیامون یه پسرخاله لازم داره!

واشنگتن‌ پست: تندروهای ضدایرانی نقشی کمرنگ در تیم جدید ترامپ دارند

10 رازی که برای تربیت بهتر کودک، باید مخفی بماند

چرا کلینیک ترک بی‌حجابی به نفع ترویج حجاب نیست؟

هدی زین‌العابدین بازیگر سریال «سقوط یک فرشته» بعد از 13 سال

سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب دیدار کرد

لحظه حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کناری تیم مستندساز ایرانی

رمزگشایی از واژه‌های میرسلیم

واکنش «هادی العامری» به شهادت «محمد عفیف»

اسرائیلی‌ها دیگر در جمهوری آذربایجان امنیت ندارند؛ سفر هرتزوگ به باکو به دلایل امنیتی لغو شد

بانک ملت: مشکل حل و سرویس‌ها برقرار شد

تیزرهایی از چند بدلکار معروف سینمای ایران

لارنس نورمن: ایران و آژانس برای جلوگیری از تقابل در شورای حکام در حال مذاکره هستند

سیاستمدار پیچیده؛ درباره مظفر بقایی

مشاوره 100% رایگان ( به ارزش 299 هزار تومان ) سرمایه گذاری به مدت محدود فقط با وارد کردن شماره تماس

طولانی شدن پریود نشانه چیست؟‍‍

شنیده‌شدن صدای انفجار در حومه پایتخت سوریه

استاد دانشگاه آلاباما: ایران‌قدرت بالقوه‌اش را بالفعل کند

حملات حزب‌الله به پایگاه‌های اسرائیلی در حیفا با موشک‌های «نصر-1» و «فجر-5»

انتقاد ابراهیم داروغه‌زاده از روند ضعیف چند دوره گذشته جشنواره فجر

تقی‌پور: چرا مسئولین در شبکه‌های فیلتر شده حضور دارند؟

تاثیر خط چشم روی حالت چشم ها

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی